Açık Bilim Podcast, bağımsız bir bilim medyasıdır. Sesli podcast yayınlarıyla hemen her hafta güncellenir.Web Sitesi iTunes
radyo programında şöyle bir intro vardır:neden iki galaksinin çarpışacak olması iki ünlünün evlenme ihtimalinden daha az ilgi çeker?ya da beynimizin orta yerinde bir sürüngen beyni taşıdığımızdan haberiniz var mı?bir virüsün bizi altetmesi sokakta gaspa uğramamızdan daha yüksek ihtimal.ancak bizi daha çok ikincisi ilgilendirir ve ondan korkarız.ayrıca depremden ya da anayasadan bahsetmedikçe profesörleri pek dinlemeyiz.bilim adamlarının kendi aralarında konuştuğu ağdalı dili bir kenara bırakalım.biz de doğanın parçasıyız.öyle olduğumuza göre, biraz daha basit düşünerek onu derinden anlamaya çalışabiliriz.
(ernsteverhard - 5 Mart 2012 18:31)
okurken zevkten ölmekle birlikte bana kattığı bilgilerden dolayı bu insanların ellerine sarılıp "ulan siz ne güzel insanlarsınız." diyesim var. herkesin kafasında bilimsel bir metin nasıl olur? tuhaf tuhaf formüller ve yasalar, anlamak için birkaç saat çaba harcamamız gereken kelimeler ve kuramların bulunduğu ne dediği anlaşılmayan şeyler falandır değil mi? işte bu adamlar bilimi öyle güzel anlatıyorlar ki; böyle la fontaine'den iki fare ile bir tilki'yi okuyormuşcasına zevk alıyorsunuz. bu dergiyle tanışmam dün gerçekleşti ve daha şimdiden ufkum 8-10 katına çıktı ve dünyaya bakış açım değişti. şimdi ufkun da epey dipteymiş kardeş diyebilirsiniz ama bir şeyleri öğrenmeye devam ettikçe ufkumuz daha da yere batar aslında. o yüzden ufkum dibe vurdu da diyebilirim. yani; öğrendiğimiz şeyler bizim daha çok şeyi bilmediğimizi söyler. her öğrendiğimiz bilgi; bizi daha çok bilgisiz yapar. yapmalıdır! yoksa bilimin bir anlamı yoktur. bilim, adım atmaktır. neyse felsefeye gerek yok. ne diyordum ya ben. işte bu insanlar emek veriyorlar bu işe sevdikleriyle beraber ve bana, birçoğumuza bazı şeyleri sevdiriyor ve bazı şeylere değer katıyorlar. messi över gibi övdüm ama kusura bakmayın, çok iyi ortalar açıyorsunuz golü atmak bize kalıyor.http://www.acikbilim.com/açın ve okuyun. böyle güzel üslup ve içeriği ales'te bile bulamazsınız.
(balkanlar uzerinden gelen alcak basinc - 14 Mayıs 2014 22:10)
bir grup gonullu ve de degerli insanin hic cekinmeden, usenmeden, savsaklamadan aylik olarak yayinladigi bilime dair cok guzel bir dergi.mart sayilari da daha gecen gun cikiverdi; duymayanlar icin: http://www.acikbilim.com/…imizla-karsinizdayiz.html
(armish - 3 Mart 2012 00:12)
türkiyede bilim adına iyi şeyler de oluyor argümanının boş olmadığını bizlere ispatlayan über, süper, hiper, fiber ötesi muhteşem site.
(onuc - 6 Mayıs 2013 14:20)
degerli ve guzel insanlarin ozenle hazirladigi, her satiri okunasi, genclere / cocuklara okutulasi, acik ve anlasilir dille yazilan aylik bilim dergisi. henuz beyin olumu gerceklesmemis tum insanlara tavsiye edilir.
(misch - 1 Mayıs 2012 18:40)
radyo 24'te yayınlanan bilim, teknik ve felsefe sohbetleri programı. tevfik uyar ve ömer cansızoğlu tarafından sunuluyor. ekim ayında başlayan program her salı 20:30'da yayınlanıyor.
(garou - 18 Ekim 2011 13:22)
2012 yılı ile birlikte üçüncü sayısı çıkmış aylık çevrimiçi bilim dergisi. melih aşık da köşesinde bahsetmiştir geçenlerde. yazılar dolu doludur ve sırf yazılmak için yazılmamıştır. hepsinde en azından kaynak belirtme sorumluluğu pas geçilmemiştir ve takdire şayandır bu açıdan. devam etmeleri dileğiyle efem...(bkz: yerleri yağladık kaymasın)
(garou - 6 Ocak 2012 15:12)
tam 19 özgün yazı ile en dolu sayısını çikarmış dergi:http://www.acikbilim.com/twitter: @acikbilim
(lecagot - 1 Haziran 2012 20:35)
türkiye standartlarına göre oldukça yüksek düzeyde bir dergi. keşke pdf olarak bilgisayarımıza indirip okuyabilme özelliği de kazandırılsa. ayrıca alt bilim dalları olarak da konular kategorilendirilse daha kullanıcı dostu olacağını düşünüyorum.
(kartalkondu - 1 Haziran 2012 21:10)
9 yazar, 15 yazı ve 10. sayı bayilerde! http://www.acikbilim.com/domatesin çekirdeğinden, challenger faciasına, higgs bozonundan, evde kedi kopek beslemenin bağışıklığa etkisine yok yok!
(lecagot - 6 Ağustos 2012 12:41)
Yorum Kaynak Link : açık bilim