Süre                : 2 Saat 8 dakika
Çıkış Tarihi     : 09 Aralık 2005 Cuma, Yapım Yılı : 2005
Türü                : Drama,Heyecanlı
Taglar             : sıvı yağ,Yolsuzluk,büyük yağ,Hezbollah,Lübnan
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Warner Bros. , Participant Media , 4M
Yönetmen       : Stephen Gaghan (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Stephen Gaghan (IMDB)(ekşi),Robert Baer (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Kayvan Novak (IMDB)(ekşi), George Clooney (IMDB)(ekşi), Amr Waked (IMDB)(ekşi), Christopher Plummer (IMDB)(ekşi), Jeffrey Wright (IMDB)(ekşi), Chris Cooper (IMDB)(ekşi), Robert Foxworth (IMDB)(ekşi), Matt Damon (IMDB)(ekşi), Amanda Peet (IMDB), Steven Hinkle (IMDB), Daisy Tormé (IMDB), Peter Gerety (IMDB), Richard Lintern (IMDB), Jocelyn Quivrin (IMDB), Mazhar Munir (IMDB), Roger Yuan (IMDB), Jayne Atkinson (IMDB), Thomas McCarthy (IMDB), Jamey Sheridan (IMDB), Randall Boffman (IMDB), Max Minghella (IMDB), Nadim Sawalha (IMDB), Alexander Siddig (IMDB), Akbar Kurtha (IMDB), William Charles Mitchell (IMDB), Tim Blake Nelson (IMDB), David Clennon (IMDB), Badria Timimi (IMDB), William Hurt (IMDB), Mark Strong (IMDB), Driss Roukhe (IMDB), Katherine Hoskins Mackey (IMDB), Linda E. Williams (IMDB), William L. Thomas (IMDB), Michael Stone Forrest (IMDB), Fritz Michel (IMDB), Bob Fajkowski (IMDB), Susan Duvall (IMDB), Will McCormack (IMDB), Matt Cannon (IMDB) >>devamı>>

Syriana ' Filminin Konusu :
Film Washington'da kapalı kapılar arkasında yapılan anlaşmalardan, İran Körfezi'ndeki petrol yataklarında ter dökenlere kadar, herkesin zenginlik ve güç peşindeki yarışının insani sonuçlarını, birbiri içine geçen öykülerle anlatıyor.

Ödüller      :

Academy Awards - Oscar:En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu


  • "kasım 2005'te vizyona girecek olan, petrol ve terörizm konularını ele alan, george clooneynin eski bir cia ajanını canlandırdığı film...."
  • "karman corman bir senaryo ve yama bir yonetmenlikle mundar edilmis dev kadro. (bkz: flop)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    stephen gaghan'in traffic'te yakaladigi basariyi yine populer bi konuyla yakalamaya calismasinin verdigi rahatsizlik hissi sardi beni butun film boyunca

    tamam filmin sonuna kadar bir kac ayri gozuken ama caprasik hikayenin sonunda asure gibi lezuz bi sekilde bi araya gelmesi super fikirdi ama yani bi kere oscar aldin diye ayni fikre hic bisiy katmadan sadece degisik bi konuyla ayni senaryo yazilmaz ki

    amanda peet, george clooney'nin oyunculugu cok cok iyiydi. gaghan'in yakaladigi estetik acidan cok goz dolduran, cok sanatsal kareler vardi. bunlarin hakkini yemiyim.

    --- spoiler ---
    fakat amerikanin petrol konusunda butun dunya uzerinde olusturdugu komplo teorisi fikri? amman cok ilginc - yani kirk yil dusunsem aklima gelmez.
    ---
    spoiler ---


    (ny doll - 1 Aralık 2005 21:44)

  • comment image

    hikayelerin iç içe geçmesi bakımından yapısı itibariyle magnolia'nın fikrini iyi bir sanat yönetimiyle birleştirmiş traffic ekibinden aynı temada ve yine (belki de daha) popüler bir konuda bir başka iç içe hikayeler filmi. gidip görmeden çok bir yorum yapmamak lazım tabi ama fragman traffic'ten daha iyi bir filmle karşı karşıya olduğumuz hissini veriyor. ancak ben yine de magnolia'ya değişmem bunların hiç birini.

    gidip gördükten sonra edit: traffic magnolia'yı gördüm fikir güzelmiş ben de yapayım diye yapılmış bir filmdi. bu ise bak jumanji unutuldu zathura yaptılar o zaman ben de aynı bokun lacivertini bu defa petrolle ilgili çekeyim üstelik ilki tuttuğu için zaten insanlar gelecek ondan çok özen göstermeme de gerek yok mantığıyla yapılmış bir film. traffic'ten bu yana üzerine hiç düşünülmemiş hiç bir gelişme olmamış. ne karakterlerin doğru düzgün analizi yapılıyor, ne seyirciyle bir bağ kurulmaya çalışılıyor. verilmek istenen mesajlar fazlasıyla yüzeysel. o kadar çok hikayeyi anlatacam derken derinlik kaybolmuş.


    (man of five - 9 Aralık 2005 18:38)

  • comment image

    amerika'da iq'su 45'ten yuksek olan her bireyin (yani amerikanin %54'une denk geliyor bu oran) zaten bildigi cillop gibi aciktaki gercekleri sanki cok inanilmaz bir sey sunuyormus gibi boktan bir senaryo ve kurgu ile harmanlayip onumuze koyan 2 saatlik eziyet..


    (imagine - 11 Aralık 2005 11:42)

  • comment image

    agir ilerleyen, karakter ve ic ice gecmis hikaye bollugu nedeniyle de zaman zaman takip edilmesi zor olan bir film.

    ancak amerika'nin genel sinema seyricisi profili goz onunde bulunduruldugunda izleyene fazla gelebilecegini tahmin ediyorum. hikayenin karmasikligindan falan degil; filmin yarattigi inkar ihtiyacindan oturu.

    aksiyon bekleyenler ya da traffic kadar akici bir film bekleyenler fazla beklemesinler. syriana biraz daha damardan veriyor mesaji.


    (marlboro insani - 12 Aralık 2005 09:15)

Yorum Kaynak Link : syriana