Les enfants terribles (~ The Strange Ones) ' Filminin Konusu : Les enfants terribles is a movie starring Nicole Stéphane, Edouard Dermithe, and Renée Cosima. The dangerously obsessive relationship between a psychologically manipulative brother and sister who isolate themselves and draw others...
L'armée des ombres(1969)(8,2-20310)
Le cercle rouge(1970)(8,1-19127)
Le deuxième souffle(1966)(8,0-4496)
Le doulos(1963)(7,9-7587)
Bob le flambeur(1956)(7,8-9097)
Léon Morin, prêtre(1961)(7,8-3158)
Le silence de la mer(1949)(7,7-3342)
Un flic(1972)(7,1-6494)
Deux hommes dans Manhattan(1959)(6,8-1292)
Quand tu liras cette lettre(1953)(6,7-328)
L'aîné des Ferchaux(1963)(6,6-1059)
metal gear solid serisinde bigboss'u (naked snake) kopyalama olayına verilen isim.korkunç çocuklar anlamına gelmektedir.solid snake bu deney sonucunda dünyaya gelmiştir.
(kenevolution - 9 Ekim 2009 18:24)
"oyunun içinde olmak mı, yoksa dışında olmak mı daha iyi?" diye sorduran cocteau kitabı. ayrıca serbest çağrışım olarak (bkz: leolo)
(hain tirtil - 21 Nisan 2010 21:19)
elbette bir jean cocteau eserinden uyarlama olan bu filmi bir melville filminden gayrı görmek çok abes olmayacaktır. melville’in filmografisinde sadece konusu itibarıyla değil, mizansen ve yönetimiyle de farklı bir yere oturan film, aynı zamanda yönetmenin ikinci filmidir. iki kardeşin annelerinin ölümüyle birlikte yaşadıklarını anlatıyor diye kısaca özetlenecekse de trajik bir dramaturjiden bahsetmek olanaksız, kaldı ki zaten senaryonun pivot ayağının bu olay olmadığını da söylemek lazım. kardeşlerden erkek olanının okulda yaşadığı bir olayla açılan film (bu arada bir kar topu sekansı var, ki bence filmin sinematografik olarak en güzel sahnelerini içeriyor.) iki kardeşin anlaşamaması üzerine vurguyla şekillenen sahnelerin ertesinde annelerini kaybetmesiyle farklılaşıyor. ilk sahnelerde ima edildiği üzere, filmin homoerotik altmetniyle enseste göz kırpan sahneleri adeta ‘çarpık’ ilişkiler yumağı. ancak filmin bunu marjinalize etmeden anlatması olayı didaktik bir ahlak öyküsü olmaktan çıkarıyor.daha çok psikanalitik okumalara açık sahnelerden oluşan ikinci yarıda mekan değişse de filmin geneline hakim olan tiyatral yapı değişmiyor. bu noktada filme en büyük zarar veren etkense oyuculuk; daha önce bahsettiğim tiyatrallik sadece mizansene değil, oyunculukta da net bir şekilde hissedildiğinden, olay zaman zaman kulak tırmalayan bir overacting gösterisine dönüşüyor. trajik bir dramaturjiye sahip olmadığını söylesem de kağıt üzerinde oldukça ağlak bir hikayeye sahip senaryo aslında ele aldığı olguyu da yine mesafeli bir şekilde anlatmıyor. bu noktada filmi farklılaştıran tutum; hikâyenin bir meselden ziyade toplumun genel-geçer yargılarıyla engellenmiş olası aşk ilişkilerinden muzdarip insanların entrikalarına dönüşmesi. bu yaklaşım filmi sıradanlaştırmasa da, film misal başka bir “berbat çocuklar” hikayesi, bellocchio klasiği i pugni in tasca gibi etkileyici de gözükmüyor. ancak yine de melville’in kariyerinin henüz başında yeni dalga öncülü anlayışı, zira filmin yapımcısı da melville’dir, ve her şeye rağmen jean cocteau’yu bilmeyenler için iyi bir keşif olabilir.
(shocktheworld - 22 Aralık 2011 22:54)
bir sahafta şans eseri bulduğum kitabın 1970 yılına ait fransızca baskısındaki kapağı enteresandır. kapak bir çocuk çizimini andırır, başta simetrik ama anlamsız görünen çizgiler sonradan anlaşılır ki simetrik değildir ve öpüşen iki insanı ifade eder. kitabın anlatımı anlaşılır görülüyor, bittiğinde entry yenilenecektir.
(hatter - 27 Kasım 2014 22:30)
bertolucci'nin hayatı boyunca çekmek istediği film. dreamers diye kafa sikenler bi bakabilseydi keşke. 60'ların sonlarındaki o, delon'u da gezegensel bir ikona dönüştürerek kotardığı fiyakaları da seviyoruz ama sanki erken melville, nouvelle vague öncesi melville, 50'ler boyunca olan melville'de daha entresan durumlar var. yazan çizen de jean cocteau olunca, 1950 işi bir sui generis durum oluyor. açılıştaki kar topu savaşı sahnesine, 1932'den, yine bir cocteau işinden, le sang d'un poète'in sonunda bıraktığı yerden dümdüz bir çizgi çizilebilir. handiyse zéro de conduite'ten les quatre cents coups'a çekilmiş bir çizgi olur bu. 30'larla 50'ler arasında garip bir iletişim var, arada ölen elli milyonun üstesinden mi gelmeye çalışıyorlardı ne.
(ianism - 26 Temmuz 2015 05:16)
mgs evreninde 1970 yılında başlamış olan "super baby method" ile anneden (eva) alınan yumurtayı babanın (big boss) hücresi ile dölledikten sonra 8'e bölerek 8 adet klonun oluşmasıyla başlayan proje. oluşturulan bu klonlar başka birisinin uterusuna yerleştirildi. sonrasında bilerek bu klonlardan 6'sı güçlü ceninlerin büyümesi için düşürüldü. snake ve liquid normalde octuplet (sekiziz) olup, 6 kardeşi david ve li için öldürülmüştür. döllenmiş 2 yumurtadan aynı genetik koda sahip 2 bebek. biri david diğeri eli. eli, resesif genlere sahip olup, baskın genlere david sahiptir (hikayenin sonunda bunun tam tersi olduğu açıklanıyor.).eli'yi kobay olarak kullanıp, dominant genleri çıkartıp david'i en mükemmel halde yaratmak için uğraştılar. bu sayede eli bütün resesif genlere sahip oldu. bu yüzden eli her zaman david'den nefret etmiştir.aslında babalarından yarıtılan diğer "genome soldiers" ile de kardeşlerdir. bir bakıma kardeşi kardeşe kırdırma durumu.
(false pretension - 2 Kasım 2015 02:01)
kitabını hiçbir yerde bulamadığım jean cocteau eseri. yayınevi kapanmış, satış yapanların da stoğunda yok...
(joe dallesandro s penis - 23 Haziran 2016 07:37)
jean cocteaunun bir kitabı. children of the game.
(panakuya - 2 Aralık 2005 19:20)
metal gear solid senaryosuna göre, 1972 yılında "mükemmel asker"i yaratabilmek amacıyla hayata geçirilmiş proje.türkçe karşılığı "korkunç çocuklar" olan projede, efsanevi asker big boss'ın genetik materyali kullanıldı.projenin bilinen üç çocuğu solidus snake,liquid snake ve solid snake'tir.
(fragman - 12 Aralık 2005 23:22)
jean cocteau'nun aynı isimli kitabından uyarladığı, senaryosu yazıp seslendirdiği, ingilizce adı the strange ones olan jean-pierre melville filmi. cocteau'nun biricik oyuncusu edouard dermithe'i bu filmde hastalıklı uyur gezer erkek kardeş rolünde görüyoruz. cazgır kız kardeş nicole stéphane ise, bir film bir oyuncu tarafından nasıl batırılıra iyi bir örnek. aşırı teatral ve kulak/göz tırmalayıcı bir oyun sergiliyor. fakat film siyah beyaz dokunun en güzel kullanımlarından biri.
(anahita - 30 Ocak 2006 14:43)
Yorum Kaynak Link : les enfants terribles