Süre                : 2 Saat 12 dakika
Çıkış Tarihi     : 09 Kasım 2018 Cuma, Yapım Yılı : 2018
Türü                : Komedi,Drama,Müzikal,Gizemli,Romantik,Western
Taglar             : new mexico desert,new mexico territory,arizona desert,arizona territory,Bölümsel yapı
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Annapurna Pictures , Annapurna Television , Mike Zoss Productions
Yönetmen       : Ethan Coen (IMDB)(ekşi), Joel Coen (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Ethan Coen (IMDB)(ekşi),Joel Coen (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : James Franco (IMDB)(ekşi), Liam Neeson (IMDB)(ekşi), David Krumholtz (IMDB), Brendan Gleeson (IMDB)(ekşi), Zoe Kazan (IMDB)(ekşi), Stephen Root (IMDB), Katy Bodenhamer (IMDB), Harry Melling (IMDB)(ekşi), Tom Waits (IMDB), Ralph Ineson (IMDB), Tyne Daly (IMDB), Matthew Willig (IMDB), Saul Rubinek (IMDB), Tim Blake Nelson (IMDB), Chelcie Ross (IMDB), Bill Heck (IMDB), Jesse Luken (IMDB), Paul Rae (IMDB), Jefferson Mays (IMDB), Tim De Zarn (IMDB), Tom Proctor (IMDB), Jonjo O'Neill (IMDB), Austin Rising (IMDB), Grainger Hines (IMDB), E.E. Bell (IMDB), Billy Lockwood (IMDB), Stephen R. Estler (IMDB), Danny McCarthy (IMDB), Jackamoe Buzzell (IMDB), Jiji Hise (IMDB), Martin Palmer (IMDB), Aesop Aquarian (IMDB), Mike Watson (IMDB), Christian Pedersen (IMDB), Brian Brown (IMDB), Sam Dillon (IMDB), J. Nathan Simmons (IMDB), Richard Bucher (IMDB), David White (IMDB), Skyler Pinkerton (IMDB) >>devamı>>

The Ballad of Buster Scruggs (~ Vahsi Bati Hikayeleri) ' Filminin Konusu :
Western türünde 6 farklı öykünün işlendiği The Ballad of Buster Scruggs, İç Savaş'ın son zamanlarını ele alıyor.

Ödüller      :

Venedik Film Festivali:Best Screenplay


  • "hikayeler ancak onları anlatmasını bilenlerin başına gelir.(bkz: paul auster)"
  • "flannery o'connor'in çok güzel mini hikayelerden oluşan "iyi insan bulmak zor" kitabına bayılırım, bu filmi izlerken de ayni tadı aldım, özellikle üçüncü hikaye... izlemenizi tavsiye ederim."
  • "liam neeson'lı bölümdeki kolsuz bacaksız karakterin harry potter'daki dudley dursley'i oynayan şişkonun olduğunu öğrenince şaşırtmıştır."




Facebook Yorumları
  • comment image

    flannery o'connor'in çok güzel mini hikayelerden oluşan "iyi insan bulmak zor" kitabına bayılırım, bu filmi izlerken de ayni tadı aldım, özellikle üçüncü hikaye... izlemenizi tavsiye ederim.


    (legiogemina - 17 Kasım 2018 02:39)

  • comment image

    aaa çok hoş film olmuş. coenlerin en iyi filmi değil elbet ama yani insanda film bittikten sonra bile bir tat bırakıyor. düşünüyorsun. ulan insan ne iğrenç falan diyorsun.

    --- spoiler ---

    öncelikle ilk hikayeyi çok sevmediğimi belirteyim. favorilerim tom waitsli ve liam neesonlı bölümler oldu. hele tom waitsli bölüm fargo’dan sonra sinema okullarında izlettirilmesi gereken ikinci coen yapımı olmalı. hani fargoyla ilgili böyle bir muhabbet var ya o açıdan söyledim.

    liam neesonlı bölüme gelelim. çok trajik çok alçakca yaa. için paralanıyor. şunu da bilmiyorsun yani bu tipler nasıl böyle çıkar ilişkisiyle bir araya geldi? öncesi ne? neden kolu bacağı yok? esasen sürekli konuşan, hikayeler anlatan bir tip. fakat ikisi hiç konuşmuyor mesela. abi çok vahim alçakça bir şeyi anlatıyor esasen. karşı tarafı da düşünüyorsun. hiçbir işini yapamayan bir insana bakmak zorunda olmak vs. işin içinden çıkılamayacak derecede ahlaki değerleri düşünmeni sağlayan boktan bir bölüm ve rahatsız edici ve bu yüzden güzel.

    tom waitse gelelim. çok ince dokunuşlarla işlenmiş bir hikaye. balıkların, kelebeklerin, geyiğin girişi, çıkışı. ihtiyarın mücadelesi, manzaranın oharanzoluğu, yani bu kadar basit bir mevzu ancak bu kadar insanın içine dokunarak işlenebilirdi. çok çok iyi olmuş yaa. gerçekten uzun zamandır izlediğim en güzel hikayeydi. verdiği mesajlar vs ayrı, vadinin görüntüleri resmen zihne kazınıyor. o sarı çiçekler, baykuş falan cidden unutulmayacak işler. bunu unutmamanı sağlayan şey ise hikaye. yoksa zilyon kez belgesellerde gördüğün şeyler. fakat oraya şarkı söyleyerek bir ihtiyar yaklaşıyor diye bu hikayeyi anlattığın vakit hepsi zihnine kazınıyor ki bu muazzam bir şey.

    mevta olan bacılı bölümü de sevdim şimdi yalan olmasın. belki bazıları nasıl lan herif dikildi kızılderililerin önünde bir tanesi bile furamadı diyebilir. şunu unutmasınlar ki kızılderililer at üstünde, diğer mevzu vahşi batıda on kere ateş etsen zaten o dandik silahlarla 2 kere ancak vurabiliyormuşsun.

    son bölümü sevmedim ama tavalı amca da iyidir, candır. aklıma pubg mücadelelerim geldi. sadece tavayla silahlı heriflere daldığım çok olmuştur ahahah.
    ---
    spoiler ---


    (ayiyasamaratansomonbaligi - 17 Kasım 2018 23:11)

  • comment image

    yine tam coen kardeşler filmi olmuş, soru işaretleri ile bitiriş, felsefik yaklaşımı basit yaşam içerisindeki yeri, ilginç karakterler vs.

    dizi olsaymış daha iyi olurmuş.

    --- spoiler ---

    you trail my camp and shoot me in the back! you mall skank!
    ---
    spoiler ---


    (fizikgazisi - 17 Kasım 2018 23:19)

  • comment image

    netflixte ne izlesem diye gezinirken coen etiketini görmemle balıklama daldım bu filme.

    --- spoiler ---

    kolları ve bacakları olmayan çocuğun hikayesi ahlak kavramını öyle bir sorgulattı ki kanttan girip spinoza’dan nietzscheden çıktım gece gece coğrafya kaderdir diyorlar ya hayır çağ kaderdir çağ. ayrıca altın icin doğanın anasını siken dereyi kirletip yeşilliği yok eden hayvanlari kaciran insan faktörü ve insanın oradan uzaklaştığında doganin yeniden canlanması şapka cikardim.
    ---
    spoiler ---

    genel olarak begendigim film oldu. coen kalitesi.


    (patlak fermuar - 18 Kasım 2018 02:49)

  • comment image

    analiz edersek ;

    --- spoiler ---

    1- buster bu karakteriyle bu dunyaya ait degildi ve ironik bir şekilde kötü adamlardan çok adam öldürüyordu. çünkü uyumsuzdu ve dünya ona çok geçmeden tepki verdi.

    2- merhamet zorla verilmez. gökyüzünden bir yağmur gibi yavaşça iner. kolsuz bacaksız gencin sonu bir nevi merhametti. dünya ona da tepki verdi. hayatta kalma mücadelesinde liam nesson ile meal ticket idiler birbirleri için. işler zora girdiginde liam'ın önüne fırsat geldi ve değerlendirdi. kolsuz genci köprüden atması aslında bölümün başında cogumuzun sandıgı aralarında manevi bir bağ var sanrısına bir güzel combo çekti. liam hayatta kalmaya ve biraz zevk yapmaya çalışan adi alelade bir adamdı ve cocuga kendi kafasındaki merhameti gösterdi.

    3- altın madenindeki adam temelde şans kavramını tanımlıyor. iyi niyet ve çalışmak güzel bir şey ama anlatılan bazı varlıkların çok şanslı olmasıydı. altınları buldu sonra daha çok buldu sonra da vurulurken hayati şekilde vurulmaması özellikle şanstı. kafasından vurulsa herangi bir değer üzerine konuşmuyor olurduk. basit bir kurnazlık hikayesi dersi kalırdı bize. bu bölümde hayattaki karmaşık anlamakta zorluk çekeceğimiz iç içe geçmiş kavramları gösterdiler bence. şanslıyla karşılaşan kurnaz ve durumun yine şanslıya gülmesi.

    4- belirsizlik kendi hayat düsturum sayılır. bu hikayede kadın ve erkek belirsizliğin yani insanın bu binlerce yıldır hala anlamlandıramadıgı varoluşa karşı duruşunun mecburi agnostik olması gerektigi cok doğru bir felsefeydi. fakat kadın kendini öldürünce bu belirsizlik bir kesinlik yarattı. kadın belirsizligin sonlanmasını beklemedi ve fikren kesinlik algıladı ve kendini akışa bırakmadan işini bitirdi. belki de konvoydaki adamın dediği felsefede dusunseydi kurtulurdu. malesef yanındaki adam bir kesinliğe sürükledi onu. bütün bölüm boyunca aynı adamın belirsiz, kesinlik ve yargı içermeyen hareketlerine rağmen bölümün sonunda bir anda coşup böyle böyle olacak sana kızılderililer kayacak demesi? köpek ise burada önceden olacakları temsil ediyor resmen. bir yandan aynı köpek kadınla uyuşmayan onu felakete surukleyen bir değişken gibi.

    5- son bölümün ana fikri her varlık gözlemcidir ve karşındakini asla tam olarak anlayamaz tanıyamaz. onun deneyimine erişemez. hepsi birbiri için birer gözlemcidir.
    tuzakçı'nın kızılderili kadınla yaşadıkları, fransız adamın ilişkilere bakış açısı ve ödül avcıları kılıgındaki azraillerin kendi perspektifleri hepsinin birbirleri ve başkaları hakkındaki fikirlerinin temeli fransız adamın söylediği varlıklar birbirleri icin gözlemcidir asla birbirlerini tam olarak anlayamazlardı. son bölüm biraz belki de bundan daha sade algılar içeriyor da olabilir kararsızım.
    ---
    spoiler ---

    bu şekil bölümlere sahip izlenilesi bir filmdir. dizi halinden cok böyle daha iyi olmuş gibi. coen kardeşlerin felsefeye sarmalarına bayılıyorum. no country for old men ve a serious man'deki felsefik işleyişleri harikaydı. bana göre hayatı algılayış yorumlayış yönü p.t anderson ile birlikte en iyi yönetmenlerdir.


    (munirbomba - 23 Kasım 2018 05:33)

  • comment image

    ölümün altı bölümlük özeti

    -spoiler-

    1. bölüm: ölüm kaçınılmazdır.
    vahşi batıda senden daha hızlı silah çeken biri elbet karşına çıkacaktır. şapka detayı mükemmeldi. coen'lerin hayatla bu şekilde alay etmeleri hoşuma gidiyor.

    2. bölüm: ölüm trajikomiktir.
    ölüm belki de hayatına anlam katacak bir kadın karşına çıktığı an seni bulabilir. coen'lerin ilk dönem filmlerini hatırlattı bana bu bölüm. her an her şeyin olabileceği garip bir dünyada sadece coen'ler bu karmaşayı ve saçmalığı kameraya aktarabiliyor.

    3. bölüm: ölüm acımasızdır.
    en iyi bölüm olduğu söylenebilir. hatta uzun zamandır izlediğim en harika şeydi. bu anlatılan hikayenin de harika olduğu anlamına gelmesin. bu kadar rahatsız edici bir konuyu ancak coen'ler yumuşatabilir ve ekrana aktarabilirdi. özellikle bu bölümde karanlık hava ayrı bir cezbediciydi.

    4. bölüm: ölüm intikamdır.
    altın aramayı zevkle ve akıllıca yöntemlerle yapan yaşlı adamın baykuş tarafından öldürülmesini beklediğiniz etkileyici bir bölüm. hadi itiraf edin siz de sürekli bunun olmasını beklediniz. ama yaşlı adam haklıydı. sayı sayacak hali yoktu ya.

    5. bölüm: ölüm aptallıktır.
    abisini kaybettikten sonra tek başına kalmanın yükünü kaldırabilecekken kaldıramayan bir kadının hikayesi. vahşi batıda kadınlara yer yokmuş demek ki.

    6. bölüm: ölüm yakınınızdadır.
    beni çok sarmadı bu bölüm. kokan yaşlı adam dışında ilgi çeken bir karakter de yoktu sanki. bir de arabayı süren gizemli sürücü. arabayı durdurması için kendisine bağırıldığında dönüp bakacak mı diye niyeyse gereksiz yere gerildim.

    -spoiler-


    (ozkulu - 23 Kasım 2018 23:25)

  • comment image

    altin arama bolumu tek kelimeyle ef-sa-ne bir sey olmus.. o goruntuler. o mistik renk paleti. o steinbeck'in cennet cayiri'ni andiran yesillikler.. ve ki adamimizin kitaptaki gibi sakli bir perdenin ardindan cennet cayiri'ni bulmuscasina sahneye girisi. ihtiyarla baykus arasindaki bakisma.. her saniyesine öldum lan. ve hic bitmesin, orda kalayim istedim..

    son hikayede ise fransizca konusan adamin felsefi cikarimlari ve donemin alisilageldik zengin/ahlakci kibar hayatina mensup bayani karsindaki laflari lezzizdi. o herifi ordan cikar jack london, balzac, hesse yahut harper lee vaya veya capote kitaplarindan herhangi birine koy siritmaz. keske benim yazilarima gelse hatta bossa hah-ha.

    kisacasi coen kardeslere susamisiz. icim acildi lan. kac yildir marvel filmleri amk. ozumuze donduk fargosunu gidisini yediklerim. temiz hava girdi beynime. oh mis.


    (limon supernova - 25 Kasım 2018 22:00)

  • comment image

    liam neeson'lı bölümdeki kolsuz bacaksız karakterin harry potter'daki dudley dursley'i oynayan şişkonun olduğunu öğrenince şaşırtmıştır.


    (cajun - 4 Aralık 2018 00:29)

  • comment image

    başından sonuna ölüm temasını işleyen ve 6 ayrı hikayeyi anlatan harika coen kardeşler filmi.

    --- spoiler ---
    ---
    spoiler ---

    son hikayede yan yana oturan iki beyefendi tartışmasız ölüm meleğidir.

    *atlı arabayı kullanan esrarengiz kişi, seslenmelere kulak asmamakta ve arabayı ölü ve kasvetli ağaçların arasından sürmektedir.
    *son durakta otelin kapısı üzerinde bir şeytan bir de melek figürleri vardır.
    *otelde merdivenlerin ucundaki parlak bir ışık elbet bir şeyleri ifade ediyordur.

    bir diğer hikayede altın avcısı yaşlı adam çetin ceviz çıkıyor ve ölmüyor.
    ölüm temalı filmde bu adam da ölmüyorsa buradan da farklı bir anlam çıkmakta.
    adam açgözlülüğü mü yoksa emperyalizmi mi yoksa sıradan amerikan vatandaşını mı temsil ediyor anlamadım.
    (bu hikayedeki bir replik harikaydı, yaşlı adam baykuş yumurtasını alırken "bir kuş kaça kadar sayabilir zaten" diyor, burada bir önceki hikayedeki tavuk satın alan adamın dolandırıldığını anlıyoruz)

    --- spoiler ---
    ---
    spoiler ---


    (mansteinincocuklariyiz - 8 Aralık 2018 20:22)

Yorum Kaynak Link : the ballad of buster scruggs