Süre                : 1 Saat 42 dakika
Çıkış Tarihi     : 02 Ocak 2009 Cuma, Yapım Yılı : 2009
Türü                : Drama
Ülke                : Türkiye,Fransa,Almanya
Yapımcı          :  Arizona Films , Heimatfilm , Kaplan Film
Yönetmen       : Semih Kaplanoglu (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Semih Kaplanoglu (IMDB)(ekşi),Orçun Köksal (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Melih Selcuk (IMDB)(ekşi), Basak Köklükaya (IMDB)(ekşi), Riza Akin (IMDB)(ekşi), Saadet Aksoy (IMDB)(ekşi), Alev Uçarer (IMDB)(ekşi), Serif Erol (IMDB)(ekşi), Orçun Köksal (IMDB)(ekşi), Sahra Özdag (IMDB), Semra Kaplanoglu (IMDB), Tülin Özen (IMDB), Tansu Biçer (IMDB), Burcu Aksoy (IMDB)

Süt (~ Leche) ' Filminin Konusu :
Genç Yusuf , annesi Fatma 'nın kasabadaki istasyon şefi ile yaşadığı gizli ilişkiyi keşfedince ne yapacağını şaşırır. İçinde yetiştiği erkek egemen kültürün gelenekleri yönünde mi davranacaktır yoksa son yıllarda Anadolu'da da yaşanan modernleşmenin getirdiği yeni bakış açısıyla mı? Yusuf ile annesi, Yusuf'un yıllar önce ölen babasından kalan ineklerin sütüyle geçinmeye çalışmaktadırlar. Yaşadıkları İç Anadolu kasabası son yıllarda etrafta kurulan sanayi tesisleri nedeniyle modernleşirken geleneksel üretim yöntemleri ve bazı meslekler hızla yok olmaktadır. Liseyi bitirdikten sonra üniversite imtahanını kazanamayan Yusuf'un büyük bir tutku ile yazdığı şiirler, adını sanını kimsenin duymadığı bazı edebiyat dergilerinde yayınlanmaktadır. Ama ne şiirin ne de değeri günden güne düşen sütün Fatma ve Yusuf'a bir katkısı vardır. Fatma, istasyon şefine duyduğu aşkla kadınlığını hatırlar ve hızla değişir. Annesinin ilgisinin kendisinden başka bir erkeğe yöneldiğini geç de olsa fark eden Yusuf, askerlik yoklaması ve muayene için apar topar büyük şehre gitmek zorunda kalır. Şehirde şiire meraklı, üniversiteli genç kız Semra ile tanışır ama bu heyecan kısa sürer; çocukken yaşadığı ateşli bir hastalık nedeni ile askerlik yapamayacağı ortaya çıkınca kasabaya geri döner. Hem görmezden gelmek zorunda kaldığı Fatma'nın ilişkisi hem de çürüğe çıkarılmış olmanın ağırlığı, erkek kültürün egemen olduğu topraklarda Yusuf'u bir seçim yapmaya zorlar. Genç Yusuf değişimin acısıyla baş etmenin yolunu bulabilecek midir?

Ödüller      :

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali:FIPRESCI Prize-Critcs Award, People's Choice Award-International Competition


  • "sakarya pamukova'daki ak aş tarafından üretilmektedir.meraklısına: ak gıda aş içim süt ve içim mevye sularını da üreten firmadır."
  • "içeriden alınan bilgilere göre, içim sütle aynı süttür, sadece kutuları değişiktir."
  • "(bkz: bim de satılan muhteşem ürünler)"
  • "muzlu ve cileklisi de guzel ve ucuzdur."
  • "pınar süt gibi tadı var. su içme ihtiyacı hissettiğimde su niyetine bir büyük bardak buz gibi süt içiyorum, fiyatı da çok uygun..."
  • "dostino -daninonun isminden arak yapılmış- adlı yeni meyveli yoğurt ile genişlemiş süt ailesi."
  • "günde 1 litre süt içmem gerektiği için yaptığım piyasa araştırmasında en iyi ve hesaplı olanının bu olduğuna karar verdim."
  • "bir süt eksperi olarak ben çok seviyorum bu sütü. ama muzlu olanındaki doğala özdeş muz aroması beni kıllandırıyor biraz."
  • "bursa mustafakemalpaşa'da bulunan sek fabrikasında üretilen süt. gıda mühendisinin dediğine göre de birebir sek süt ile aynı. gerçekten şaka gibi."
  • "bim'in ulker istiraki ak gida ile yollarini ayirmasi sonrasi ureticisi sek olan sut markasi. ayni isimli ayrani da atesoglu uretiyordu en son."
  • "0,60 tl'ye satılan kakaoulu ve muzlu versiyonunun tadı gayet güzel olan süt."
  • "içinde bulunduğum yoklukta her türlü gideri olan süt."




Facebook Yorumları
  • comment image

    cümle arasında kullanılırken insanın dilini dolandıran kelime grubu. dos süt demek de mümkündür ama nedense tarafımca her zaman sondaki t için kasılmakta ve istemdışı olarak zort tüs olarak telaffuz edilmektedir.


    (aklimiseveyim - 9 Kasım 2007 18:43)

  • comment image

    yatmadan evvel en az 1 litre sut icmem gerektigi icin satin aldigim sut.

    yarim yaglisinin fiyati 99 kurus ve en azindan sabaha karsi saat 5'te circir ederek yataga sicma ihtimalimi sifira indirmis durumda sagolsun. seviyoruz.


    (osuruklu - 3 Haziran 2009 23:03)

  • comment image

    özellikle yarım yağlısı son derece güzel ve tam içmeliktir.

    ha 25 yıldır her gün bi kupa süt içip hala sütten anlayamıyorsam o zaman yanılıyor olma olasılığım var. bu olasılığın yüzdelik oranını takdirinize bırakıyorum.


    (zombieg - 27 Kasım 2009 22:31)

  • comment image

    günde 1 litre süt içmem gerektiği için yaptığım piyasa araştırmasında en iyi ve hesaplı olanının bu olduğuna karar verdim.


    (mbaran - 28 Eylül 2010 18:23)

  • comment image

    bir süt eksperi olarak ben çok seviyorum bu sütü. ama muzlu olanındaki doğala özdeş muz aroması beni kıllandırıyor biraz.


    (carmine meo - 11 Nisan 2011 20:00)

  • comment image

    süt ve sütten üretilen her türlü yiyeceğin delisi olan ve süt tadına bayılan, bu nedenle envai çeşit/marka denemiş birisi olarak şu anda bunun yarım yağlı olanını kullanıyorum ve son derece memnunum. su gibi değil bir kere, çok hoş bir içimi var. zaten aynes tarafından üretilmekte. aynes'i bilen bilir; ben denizliliyim ve aynes de denizli firmasıdır. yörede çok tüketilen ve cidden lezzetli ürünler üreten bir firmadır. dost süt deyip burun kıvırmayın, deneyin. fiyatı da diğer sütlere nazaran oldukça uygun.


    (bonbonsekeri - 30 Ekim 2011 13:20)

  • comment image

    uht süt markası.

    uht-pastörizasyon ve sütün ekşimesi hakkında:

    pastörizasyon, sütün yüksek sıcaklıkta kısa süre (htst) denilen bir yöntem kullanılarak ya yaklaşık 70–75°c sıcaklıkta 15 saniye, ya da yaklaşık 90°c sıcaklıkta 1 saniye bekletilmesi usulü ile uygulanan bir işlem (3). pastörizasyonun başarılı olabilmesi için sütteki bütün enzimlerin tahrip olması şartı aranıyor! kutu sütlerde ise çok daha yüksek ısıl işlem (uht= ultra high temperature) kullanılıyor. uht’li sütler 135-150°c sıcaklıkta 2-4 saniye ısıtılıyor. klasik kaynatmada ise çıkılan sıcaklık yavaş yavaş 95-100°c’dir. genellikle bir taşım kaynatılır.

    uht’li süt 4 ay bozulmadan kalabilirken, pastörize şişe süt 3 gün dayanıyor. kaynatılan sütte ise bu süre birkaç saatten fazla değil. bütün ısıl işlemler hem hastalık yapan (patojen), hem de faydalı (probiyotik) mikropları öldürüyor. sütteki faydalı bakterileri tahrip ettikleri için bunların ürettikleri enzimleri ve vitaminleri de tahrip ediyorlar. amaç sütün kesilmesini (ekşimesini) engellemek ve raf ömrünü arttırmak. sütün kesilmesi ya da ekşimesi bir fermentasyon olayı. bu iş için enzimleri üreten faydalı bakterilerin olması şart.

    halbuki bize “pastörizasyon zararlı mikropları öldürür, faydalı mikropları öldürmez” diye öğretilmişti?

    evet süt sanayicilerinin ve hatta inanılır gibi değil ama bazı bilim insanlarının! ileri sürdükleri ve yaygın kabul gören bir iddia da şu; “pastörizasyon zararlı mikropları öldürür, fakat faydalı mikropları öldürmez”. sanki ateşin aklı var; faydalı ve zararlıyı ayıracak. aslında tersini söylemek mümkün. bağırsaktaki zararlı mikroplar, faydalılardan daha dayanıklılar. bunu antibiyotik ishallerinde görüyoruz. antibiyotikler faydalı mikropları öldürdüğü için bağırsakta az miktarda bulunan bu nedenle de zarar vermeyen hastalık yapan bakterilerin üremesini artırıyorlar.

    bir an için ‘pastörizasyon faydalı mikropları öldürmez’ ifadesinin doğru olduğunu varsayalım. o zaman pastörize ya da uht’li süt dışarıda bekletildiğinde niye kesmiyor ya da geç kesiyor? çünkü fermantasyonu sağlayan yararlı süt bakterileri (laktobasiluslar ve bfidobakterler) tahrip olmuştur da ondan. peki, sütü en çok tahrip eden hangisidir? uht teknolojisi. daha sonra pastörizasyon, daha sonra da kaynatma.

    http://www.beslenmebulteni.com/…temid=401&showall=1


    (patlamismisir - 14 Mayıs 2012 11:17)

  • comment image

    bim'in ulker istiraki ak gida ile yollarini ayirmasi sonrasi ureticisi sek olan sut markasi. ayni isimli ayrani da atesoglu uretiyordu en son.


    (patlamismisir - 14 Aralık 2012 22:24)

  • comment image

    gunluk sut olan versiyonundan almistik, acmistik, icememistik.
    buzdolabinda 5 ay durdu. tam 5 ay durdu.
    5 ayin sonunda bir gun sut ararken baktim, bozulmamis.
    ictim, hala tazeligini koruyor. masallah ne guzel urunler uretiyorlar hic bozulmuyor.

    lan ne yalan sutsun sen dost sut.

    icmeyin, icirmeyin.


    (melyus - 24 Nisan 2015 11:32)

Yorum Kaynak Link : dost süt