• "usengec bir turk tasarimcinin, sayfadaki tabloya verdigi onemsiz id:<table id="tabloid" .... >..."
  • "radikal gazetesi tafından kısa bir süre sonra uygulanmaya başlanacak format. (bkz: radikal'in tabloide geçmesi)"
  • "türkiyede uygulanmış olsa, gazete okuma oranının artacağına inandığım gazete formatı.."
  • "(bkz: tabldot)"
  • "279.4 x 431.8 mm.."
  • "millwall brick yapımı için tavsiye edilen gazete formatı."
  • "(bkz: berliner/@the beatles)"
  • "(bkz: broadsheet)"
  • "en baba örneği the sun olan gazete çeşididir(bkz: the sun)(bkz: gorunum b)"
  • "(bkz: boyalı kuş)"
  • "(bkz: tabloid basin) (bkz: tabloid gazete)(bkz: tabloid gazete basliklari)(bkz: tabloid gazete savaslari)"
  • "a3 boyutlarına yakin bir ebatta olan, genellikle (el pais'i tenzih ederim) bulvar gazetesiniteligindeki boyali basin yayinlarinin formatidir."
  • "populer gazeteciligin niteliklerinden biri, otobuste metroda rahat okunabilmesi , kolayca cop kutusuna atilabilmesi vs. icin gelistirilmis boy, ebat."




Facebook Yorumları
  • comment image

    türkiyede uygulanmış olsa, gazete okuma oranının artacağına inandığım gazete formatı..


    (hursik - 6 Kasım 2009 15:04)

  • comment image

    sanılanın aksine tabloid bir format çeşididir içerik değil. yurtdışında gazeteler şekillerine göre sınıflandırılır, bu sınıflandırmaya uygun olarak da içerik belirler. tabi tabloid gazeteler de kendi aralarında ayrılırlar. örneğin tabloid basının en bilinen örneklerinden bild gazetesi british size yerine orta avrupa'ya özgü olan nordich size tabloid olarak çıkmaktadır. türkiye'de zamanında gün isimli gazete tabloid olarak çıkarılmış ancak başarılı olamamıştır. ancak türk basını her magazin haberi veren her gazeteyi tabloid olarak lanse etmektedir. radikal’in tabloid’e geçmesiyle beraber bu algı biraz olsun kırılmıştır. http://tr.wikipedia.org/wiki/tabloid http://en.wikipedia.org/wiki/tabloid


    (cizenbayan - 22 Nisan 2011 02:59)

  • comment image

    türkiye'deki gazetelerin tamamının acilen geçmesi gerektiğini düşündüğüm formattır. batı avrupa ülkeleri ve abd'de bulunan önemli gazeteler günümüzde tabloid şeklinde çıkmaktadır ve eski sisteme göre daha başarılı olmuşlardır. ülkemizde basılan gazeteler o kadar büyüktürler ki otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarında okumanızı imkansız hale getirir. kağıt masrafı da cabası. gerek kağıt masrafını azaltmak, gerek okunabilirliği arttırmak adına yapılması gereken tabloid gazete basımıdır.


    (darthoul - 20 Ekim 2011 23:26)

  • comment image

    tabloid kelimesi, bir gazetenin ya sayfa boyutunun nisbeten küçük olduğuna ya da ciddiye alınmayacak türden, saygınlıktan uzak haberler yaptığına atıfta bulunur. (bu ikisi arasında bir korelasyon da yok değildir.)

    kuzey amerika'da tabloid gazeteler ekseriyetle süpermarketlerin kasa çıkışlarında bulunur. dolayısıyla, kuzey amerika'da yaşayan pek çok insanın tabloidlerle ilişkisi de, süpermarketlerde ödeme öncesinde kuyruk bekleme süreleri ile sınırlıdır. kuzey amerika tabloidlerinde en sık rastlanan haberler, ünlülerin aşk hayatları ve uzaylılar ile ilgilidir. bu haberlerin çoğu (özellikle de uzaylılarla ilgili olanları) asılsızdır. hangi ünlünün kiminle aşk yaşamaya başladığı, kimden ayrıldığı ya da kimi aldattığı, veya uzaylıların nerede kimi kaçırdığı ya da hamile bıraktığı eksenindeki haberler, özellikle abd tabloidlerinin vazgeçilmezlerindendir.

    tabloidler, avrupa'da ise, (ingiltere'deki the sun örneğindeki gibi) ya cinsellik eksenli görsellere, ya da çok kompleks olmayan, herkesçe anlaşılması kolay türden haberlere yer verirler. bu çerçevede, daha ziyade, magazin/dedikodu ve skandal eksenli haberler yaparlar. bir tabloidin daha detaylı bir astroloji köşesine sahip olması ya da sene sonlarına doğru astroloji ekleri vermeleri de şaşırtıcı olmaz.

    özetle, bir gazetenin tabloid olup olmamasının en birincil ölçüsü, içeriğinin teması ve güvenilirliğidir. görsel anlamda ise, iri puntolarla sunulan sansasyonel haberler, tabloidlerin en tipik özellikleri arasındadır.

    türkiye özelinde, gazetelerin büyük çoğunluğunun içerik itibariyle tabloid olduğu ve bu durumun gazetelerin görselliklerine yansıdığı da söylenebilir. net bir şekilde tabloid olmayan (agos, cumhuriyet ve zaman gibi) gazeteler ise, istisna durumundadır.

    tema:
    (bkz: popüler kültür/@derinsular)


    (derinsular - 30 Mayıs 2012 02:25)

  • comment image

    gerçekte gazete boyutunu anlatan bir ifadeyken; zamanla kalitesiz, kışkırtıcı yayın yapan gazetelerin bu formatı kullanması üzerine gazetelerin niteliğini ya da kalitesini de anlatan bir anlam genişlemesine uğramış sözcük.


    (somethingstupid - 18 Ekim 2012 15:41)

  • comment image

    "tablet" kelimesinden türemiş olup, 1884'te, "burroughs, wellcome and co." tarafından, "konsantre kimyevi madde ve ilaç" anlamına gelen bir ticari marka olarak yaratılmıştır. mecazi olarak da, herhangi birşeyin kompakt olarak, belirli bir dozda verilmesini de ifade etmektedir; bu nedenle bu isim, daha hemen o tarihlerde, haberlere kısa ve az olarak değinen gazeteler için de kullanılmaya başlamıştır.


    (cedilla - 13 Temmuz 2004 17:20)

  • comment image

    orijinalde bir gazetenin boyutlarini belirten bir ifadeyken genelde kalitesiz, kiskirtan gazetelerin bu formati kullanmasi uzerine gazetenin kalitesini de anlatan bir ifade olmustur. amma ve lakin yakin zamanda the independent gibi saygideger ingiliz gazeteleri de bu formati test etmektedir.
    kim ne derse desin metroda daha rahat okunur bu format. gazeteyi dorde katlarken sekiz olmazsiniz.


    (oz minus - 4 Kasım 2004 18:36)

  • comment image

    populer gazeteciligin niteliklerinden biri, otobuste metroda rahat okunabilmesi , kolayca cop kutusuna atilabilmesi vs. icin gelistirilmis boy, ebat.


    (all2 - 2 Kasım 2001 01:20)

Yorum Kaynak Link : tabloid