Süre                : 1 Saat 49 dakika
Çıkış Tarihi     : 18 Temmuz 2013 Perşembe, Yapım Yılı : 2013
Türü                : Aksiyon,Komedi,Bilim Kurgu
Taglar             : paranoya,Ikiz kızkardeşler için ikiz aktrisler,Dublör,Grup terapisi,alkollü
Ülke                : İngiltere,ABD,Japon
Yapımcı          :  Universal Pictures , Focus Features , Relativity Media
Yönetmen       : Edgar Wright (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Simon Pegg (IMDB)(ekşi),Edgar Wright (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Thomas Law (IMDB)(ekşi), Jasper Levine (IMDB)(ekşi), Luke Bromley (IMDB)(ekşi), Sophie Evans (IMDB)(ekşi), Rose Reynolds (IMDB)(ekşi), Pierce Brosnan (IMDB), David Bradley (IMDB)(ekşi), Michael Smiley (IMDB)(ekşi), Simon Pegg (IMDB), Jonathan Aris (IMDB), Nick Frost (IMDB), Martin Freeman (IMDB), Paddy Considine (IMDB), Jenny Bede (IMDB), Eddie Marsan (IMDB), Alice Lowe (IMDB), Rafe Spall (IMDB), Steve Oram (IMDB), Greg Townley (IMDB), Luke Scott (IMDB), Samuel Mak (IMDB), Mark Kempner (IMDB), Rosamund Pike (IMDB), Darren Boyd (IMDB), Paul Kennington (IMDB), Reece Shearsmith (IMDB), Mark Heap (IMDB), Bill Nighy (IMDB), Mark Donovan (IMDB), Feyi Babalola (IMDB), Stewart Brown (IMDB), Gabriel Constantin (IMDB), Chris Cowlin (IMDB), Michael Haydon (IMDB), Andrew Thomas Mckenzie (IMDB), Adam Prickett (IMDB), Scott Stevenson (IMDB), Emma Louise Williams (IMDB), Edgar Wright (IMDB)

The World's End (~ Dünyanın Sonu) ' Filminin Konusu :
5 eski dost, 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelir ve Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdırlar.


Kıyamet / 23
  • "üçlemenin keyifli son bölümü. sondaki cornetto sahnesi aklıma geldikçe sırıtıyorum."
  • "this is the end ile aynı cümle içinde anılması bile, kendisine hakaret olan film. lütfen... onca emek verilmiş, kimsenin kimseyi böyle yaralamasına lüzum yok."
  • "harika müziklere sahip film. sisters of mercy, blur, pulp, stone roses, doors, suede, primal scream ve daha nicesi filmin keyfini ikiye katlıyor."
  • "filmin vermek istediği mesaj nedir diye merak eden varsa, özetle; "stop fucking starbucking us, man!""
  • "filmin başında, esas adamımız manzaraya bakıp "...life would never feel this good again" derken atmosfere (sol üst taraftan) bir adet gök cismi girmektedir."
  • "oyuncu listesinde pierce brosnan'ın olduğu, ama yerine hulki cevizoğlu'nun oynadığı film."
  • "bir kişi de demiyor ki yahu kıçıkırık bir kırsal ingiliz kasabasında bile 12 tane bar var.sonra yozgat diyince ama anadolu insanını miniksiyorsunuz.yahu 12 bar :(("




Facebook Yorumları
  • comment image

    harika müziklere sahip film. sisters of mercy, blur, pulp, stone roses, doors, suede, primal scream ve daha nicesi filmin keyfini ikiye katlıyor.


    (lindemann - 17 Kasım 2013 01:17)

  • comment image

    "the cornetto trilogy"nin üçüncü ve son filmi olmayı hak etmeyen bir film. öyle uzun uzadıya, enine boyuna, kılı kırk yararcasına saldıracak değilim, fakat her şeyden önce salt "renk kurgusu"nu baz alıyorum, ve gözlerim yaşlı şöyle haykırıyorum:

    «kornet üçlemesi bu şekilde son bulmayı hak etmiyordu!»

    "renk kurgusu" ile neyi kastettiğimi biraz açayım: üçlemeye hakim olanların ayan-beyan anımsayacağı gibi ilk film "shaun of the dead" bir zombi parodisiydi ve tam da olması gerektiği gibi çilekli cornetto'ya denk düşüyordu. zaten her yeri kan kırmızısı olan bir filmden başka çeşit bir cornetto olması da beklenemezdi.

    ikinci film "hot fuzz" ise başrolünde polislerin bulunduğu bir "aynasız ahbaplar" komedisiydi. bir aynasız ne renk giyer? elbette mavi! işte, "hot fuzz", bu sebeple vanilyalı/çikolatalı mavi paketli klasik cornetto'yla sembolize ediliyordu. filmin hemen her sahnesinde illa ki bir mavilik görülebiliyordu.

    "the world's end" ise içeriğindeki "uzaylı" ve "bilim-kurgu" elementleri sebebiyle —sözüm ona— yeşil paketli naneli/çikolatalı cornetto'ya tekabül ediyormuş... öyleymiş sözde... da... filmi, bunun bir "cornetto" filmi olduğu önbilgisine sahip olmadan gören biri, "yeşil cornetto" ile sembollenen bir yapıtla karşı karşıya olduğunu nasıl anlayacak? nasıl yapabilecek bunu? filme bununla ilgili şu sahne'den gayrı hiç mi bir şey konulmaz ulan?!.. hiç değilse şu robot'ların vücut sıvılarını, ışıklarını yeşil yapaydınız... simon pegg'i, nick frost'u, edgar wright'ı koyalım bir kenara; klasik "çitten atlama sahnesi" de olmasa, hepten bambaşka bir eser haline gelecekti film! o yüzden, başlı başına bir film olarak değil de bir "cornetto filmi" olarak ele aldığımız takdirde diyebiliriz ki, «"the world's end" gerçek bir hayal kırıklığıydı...»

    alelade bir komedi filmi olaraksa, bir hayli keyifli bir işti izlediğimiz. tabii, sonlarına doğru iyice didaktikleşen alt-metni filme derinlik katmaktan ziyade hikayeyi hantallaştırdığıyla kalmıştı. halbuki görkemli bir final olabilirdi "the world's end". keşke öyle olsaydı...

    ayrıca türkiye'de gösterime girmememiş ve girmeyecek olmasını film boyunca sular seller gibi akan alkolden başka hiçbir şeye bağlayamayız. paranoyaklık yada komplo teoriciliği falan da değil bu; görsel efektleri, konusu, teması derken gişede iş yapardı "the world's end". fakat "muhafazakar demokrat yapı"ya ters düşen şeyler vardı filmde... neyse.

    ayrıca; gary king'i canlandıran simon pegg'i öyle jilet gibi siyahlar içinde görünce «eheh» deyip yüzümü şöyle: (^.^) yapmadan da edemedim. siyah ne güzel şey!

    ayrıca; "beş silahşörler"in soyisimleri de önemli;

    gary king = "kral" (lider, yolu gösterir, sadakat ister)
    andy knightley = "şövalye" (kralın sözünden çıkmaz, sadıktır, cesurdur)
    steven prince = "prens" (kralın izindedir, asildir, yakışıklıdır)
    oliver chamberlain = "kahya" (söz dinler gibi görünürken saman altından su yürütür)
    peter page = "uşak" (bildiğin saf, kontrolü altında olan hiçbir şey yok)

    ayrıca; ingiliz aksanı duyulmak istendiğinde film sanki bir ses dosyasıymış gibi açılıp arkada oynamaya bırakılabilir. simon pegg'in "a"nın üstüne bastığı «andy!» nidaları... nick frost'un ağzını yaya yaya «no!» diye haykırışları...

    filmden komikli-şakalı bir alıntı yapıp artık terk edeyim bu diyarı;

    ~~
    (gary king, "wizard of oz"-vari göksel ses ile atışırken andy knightley olaya dahil olur, ve şöyle der)

    a.k.— gary'nin biraz sik gibi bir adam olduğunu düşünebilirsin. gerçekten de sik gibi adamdır. ama o benim sikim!
    g.k.— sağol be abi...
    ~~

    ["this is the end"i de izledikten sonra gelen edit: —bu seksist çıkışım için herkeslerden özür dilerim ama— seth rogen, edgar wright'ın, simon pegg'in, nick frost'un, martin freeman'ın, paddy considine'in sikini/taşağını yesin! "the cornetto trilogy"nin en kötü filmi bile "this is the end" denen "kutsal damacana"dan hallice sikko amerikan komedisinden katbekat daha iyi!]


    (siyah giysili adam - 18 Kasım 2013 04:15)

  • comment image

    filmin başında, esas adamımız manzaraya bakıp "...life would never feel this good again" derken atmosfere (sol üst taraftan) bir adet gök cismi girmektedir.


    (milistroke - 15 Aralık 2013 12:01)

  • comment image

    fethullah gülen cemaat'ini konu alan film.

    --- spoiler ---

    kısacası konu şu: fethullah gülen cemaat'i insanoğlunu yola getirmek istiyor. ama bunu zorla değil, güzellikle yapmak istiyor, o yüzden dünyanın bir çok yerinde önemli pozisyonlardaki insanları ele geçirerek toplumu dönüştürmeye çalışıyor. zorunda kalmadıkça hiç bir şekilde zarar vermiyor.(ama yoluna çıkarsanız her türlü pis işi yapabiliyor)

    gezi olayları sırasında da hatırlarsanız fethullah gülen protestoculara "çapulcu" denmesine karşı çıkmamıştı çünkü bu ateist, komunist gençler aslında yola getirilmeyi bekleyen cevherlerdi.

    filmde bu konu uzaylı metaforu ile anlatılmış.

    ---
    spoiler ---

    edit: yola getirmekten kasıt, kendi yoluna


    (buyuyup buyuk adam olacaktim - 30 Aralık 2013 13:31)

  • comment image

    --- spoiler ---

    üç silahşörün istilacı dünya dışı varlıkları temsil eden lamba abiyle konuştukları sahnede uzun zamandır bu kadar gülmemiştim. göndermeler ve hazır cevaplar ve hata yapmak insana mahsuztur gibi bir çok filizofiyi bir araya getiren bu sahnede hem güldüm hem de derin derin düşündüm insanlık olarak nereye gidiyoruz diye. 7.1imdb puanı olmasına rağmen her zaman ki gibi çok eğlenceli ve düşündürücü bir filmdi. simon ve nick abi ne yapsa severek izliyoruz zaten. umarım tekrar bu ayarda yine bu tarz bir film çekerler.

    -ulan bizi starbuck'laştırmayı bırakın.

    ashdjasdh halen gülüyorum ya. tam bir yeni dünya düzeni. küresel ekonomi. bakalım tamamen insanlığımızı bu kapitalist vahşi düzende, başkaların kölesi olarak hayatımızı sürerken ne zaman malç olup doğaya karışacağız çok merak ediyorum. işin şakası bir yana modern insan olarak, şu devirde dünyaya gelmek çok bahstsız bir durum. böyle kaderi sikeyim ben. özgür olarak, kimsenin bana ne yapmam gerektiğini söylemeden, sosyal ve ahlaki, töresel değerlere bağlı kalmaksızın, karşıdaki kişininde özgürlüğünü kısıtlamadan ve eşit seviyede hayatımı yaşamak istiyorum doya doya. fazla mı bir şey mi istiyorum ampul kafa? bu arada ampul kafa diyince de şu an da başımızda bizi yönetenler geldi de aklıma bak yine kahroldum. amına kodumu çocukları her yere sızmış arkadaş. her yer ajan kaynıyor yahu nfgjgh :(

    ---
    spoiler ---


    (toutaku - 30 Ocak 2014 03:31)

  • comment image

    bir kişi de demiyor ki yahu kıçıkırık bir kırsal ingiliz kasabasında bile 12 tane bar var.

    sonra yozgat diyince ama anadolu insanını miniksiyorsunuz.

    yahu 12 bar :((


    (shakak - 1 Nisan 2014 11:29)

Yorum Kaynak Link : the world's end