Çıkış Tarihi     : 04 Mart 2001 Pazar, Yapım Yılı : 2001
Türü                : Korku,Gizemli,Heyecanlı
Ülke                : Iran
Yapımcı          :  TV3 IRIB television network Iran
Yönetmen       : Saeed Soltani (IMDB)
Oyuncular      : Jahangir Almasi (IMDB), Behzad Farahani (IMDB), Soraya Ghasemi (IMDB), Shahab Hosseini (IMDB)(ekşi), Saba Kamali (IMDB), Pourandokht Mahiman (IMDB), Marjan Mohtasham (IMDB), Rahim Noroozi (IMDB), Mahmood Pakniat (IMDB), Ramin Parchami (IMDB), Katayoun Riahi (IMDB), Jamileh Sheikhi (IMDB)

Pas az baran ' Dizisinin Konusu :
Pas az baran is a TV series starring Jahangir Almasi, Behzad Farahani, and Soraya Ghasemi. After the Rain' narrates the story of serfdom during a time in Iran's history in Reza Shah era. A couple is killed in an accident in the...


  • "charles bukowski'nin tanımıyla " kendilerini cennete götürecek kadının içeri girmesini bekleyen, gerizekalı, yalnız erkekler sürüsü" nü barındıran mekan."
  • "gece'nin ilk dinledigim andan itibaren takılıp kaldıgım, muzik-vokal her biseyine hayran kaldıgım, muthis parcası. asık mıyız'ın ardından cok rahat ön plana cıkabilecek bir sarkı."
  • "icki icilen yer.."
  • "refaeli olanı makbuldür.(bkz: bar refaeli)"
  • "şarkının bar ile ilgili kısımlarının çıkması durumunda harika bir aşk şarkısına dönüşen, gönül yaylarının gevşediği şu aylarda mükemmel giden gece eseri."
  • "kimilerinin birilerini "düşürmek" için, birilerinin de kimilerini "kaldırmak" için gittiği içmeli yerlere verilen isim."
  • "sirbistan-karadag cumhuriyeti'nin adriyatik kiyisindaki tarihi liman kenti. bar-bari arasi feribot seferleri mevcuttur."




Facebook Yorumları
  • comment image

    gece'nin ilk dinledigim andan itibaren takılıp kaldıgım, muzik-vokal her biseyine hayran kaldıgım, muthis parcası. asık mıyız'ın ardından cok rahat ön plana cıkabilecek bir sarkı.


    (frtslck - 26 Temmuz 2008 12:49)

  • comment image

    her yer siyah. yüzlere vuran kırmızı ışıklar. seçemediğimiz mimikler bize çekici gelir. duymadıklarımız; en hoşumuza gidenlerdir. bağırarak konuşan insanlar. ''güzel mekan!'' ''efendim?'' ''güzel mekan güzel!'' ''hı, evet!'' burası insana iki kere konuşma fırsatı verir. iki kere bakma imkanı.

    tabureleri biraz büyük yapsalar ya, göbekli adam nasıl otursun? ya da biraz alçak. şuradaki kısa kız çok emanet durmuyor mu? neyse, iki bira sonra kısa kız uzar ve göbekli adamın göbeği kaybolur zaten.

    otuzdokuz kişilik doğum günü masası! herkes kendine aynı soruyu sorar; ''benim doğum günüme bu kadar insan gelir mi?''. toplasak beş-altı kişi çıkar. alkol her şeyi kişiselleştiriyor doğru. başkasının doğum günü masasından efkar kapmak üç bira kadar uzakta. biz doğduk diye, bir annemiz sevinir. sahi o nasıl acaba? iyisi mi yarın arayalım o'nu. anneyi aramak iki bira geride kaldı.

    patlamış mısır bitti. şu mısırlara biraz daha tuz koyun. susasın herkes. daha çok içelim. biraz da havalandırmayı kapatın. ter iyidir. yeterince sıvı kaybı sağlanmalı. müzisyen ne çalıyor? ne fark eder ki; birilerinin sevişmesi için elinden geleni yaptı yine. birbirine değen çiftler; sürtünme kuvvetinden elektrik. alternatif enerji kaynağı. doğayı sev; müzisyeni daha çok sev!

    parfüm kokuyor. 150 kişinin parfümü. 150 tane kokunun oluşturduğu iğrenç bir kokteyl. gerçek kokuları gizleyen bir karışım. burası hiç ağız, ter kokmaz. koku tepede bir bulut oluşturdu sanki. eğilsen kurtulursun sanki o kokudan.

    ah, işte masadaki hayalet! neden konuşmuyor bu adam sahiden? evet. sağındaki herifin bir sağında oturan kızdan hoşlanıyor. kesinlikle öyle olmalı; iki de bir o'na bakıyor. ama kız hiç oralı değil; gerçi hayalet de buralı değil.

    ''o zaman sıradaki parça, doğum günü olan şeyda'ya gitsin!'' pasta geldi. üzerinde kaç mum var? sevgilisine uzun uzun sarıldı şeyda. bir de öpücük kondurdu. üfle mumları. bu gece; hiç gerçekleşmeyecek dilekleri tuttuğun başka bir doğum günü gecesi. mutlu yıllar şeyda!

    beş bira sonra dünya daha da güzelleşir. kırmızılar pembeye dönüşür. herkes alımlı, ruhlar kire kör olur. tuvalete gitmeye çalışan herkesin yürüyüşünde bir eğiklik; 23 27'lik. sarhoşken dünyaya uyum sağlayabilmemizin sebebi, belki onun gibi eğilmektir.

    altıncı bira eskiyi anımsatır. yerinde bir şarkıyla ''bpyle olmamalycı'' mesajı gider tüm eskilere. ertesi günkü açıklamalardan kimsenin haberi olmaz. alkol kimseyi sorumlu tutmaz. yaptıklarına anlam katar. bir mesaj daha belki ertesi sabah;'' çok içkiliydim, pardon...'' belki.

    şeyda'nın sevgilisine mesaj geldi. biraz huzursuzlandı adam. sonra konuşmak için dışarı çıktı. neden acaba? doğru. nadir gelişen eski sevgili ataklarından biri. ''yanında olmayı çok isterdim'' yazmıştır belki. belki de sadece ''naber''. adam hala o'nu seviyor. üzülme şeyda, başka birini bulursun. başka bir doğum günü pastası vs. biz hep buradayız!

    gülen gözler, yerini yorgunluğa bıraktı. tuvaletten gelen kesif bir kusmuk kokusu. sonunda insani bir koku. bu pahalı kokteylin hakkından gelen gerçek bir koku. bütün gecenin özeti.


    (john petrucci - 2 Haziran 2011 02:11)

  • comment image

    son zamanlarda "eğlence" denince orta halli insanın aklında canlanan resmin mekanıdır. akşam bir araya gelindiğinde bangır bangır bir ses duyarak tadı kötü, içinde alkol olmasa diğer içeceklere tercih edilmeyecek bir içeceği içmenin bunca insanın bir numaralı ve neredeyse içgüdüsel tercihi oluşu (ya da bir şekilde olduruluşu) ilginçtir. arkadaşlarla çiçek toplamak, beraberce koşmak, uyumlu bir şekilde ritim tutmaya çalışmak, ne bileyim maket yapmak bu kadar mı tatsız tuzsuz?


    (polyester - 12 Ağustos 2011 06:10)

  • comment image

    şarkının bar ile ilgili kısımlarının çıkması durumunda harika bir aşk şarkısına dönüşen, gönül yaylarının gevşediği şu aylarda mükemmel giden gece eseri.


    (infeasible - 3 Nisan 2012 21:01)

  • comment image

    kimilerinin birilerini "düşürmek" için, birilerinin de kimilerini "kaldırmak" için gittiği içmeli yerlere verilen isim.


    (useless guy - 10 Haziran 2015 21:49)

  • comment image

    kuzeydoğu anadolu'da ve doğu karadenizde artvin kars, erzurum, erzincan illerinin bulunduğu bölgelerde toplu olarak ve genellikle düz dizi ya da yarım ay veya tam çember biçiminde, oyuncuların birbirlerine tutunarak oynadıkları disiplinli grup oyunlarına bar denir.


    (andrew - 1 Kasım 2001 13:29)

Yorum Kaynak Link : bar