Süre                : 1 Saat 54 dakika
Çıkış Tarihi     : 07 Ekim 1946 Pazartesi, Yapım Yılı : 1946
Türü                : Biyografi,Drama,Müzikal,Romantik
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Twentieth Century Fox
Yönetmen       : Irving Cummings (IMDB)(ekşi)
Senarist          : John Larkin (IMDB)(ekşi),Marian Spitzer (IMDB)
Oyuncular      : Betty Grable (IMDB)(ekşi), John Payne (IMDB)(ekşi), June Haver (IMDB), S.Z. Sakall (IMDB)(ekşi), Reginald Gardiner (IMDB)(ekşi), Frank Latimore (IMDB), Gene Sheldon (IMDB)(ekşi), Sig Ruman (IMDB), Trudy Marshall (IMDB), Mary Jane Shores (IMDB), Lester Allen (IMDB), Herbert Ashley (IMDB), Nino Bellini (IMDB), Brooks Benedict (IMDB), Trude Berliner (IMDB), Edward Biby (IMDB), Eddie Borden (IMDB), Eugene Borden (IMDB), Virginia Brissac (IMDB), George Calliga (IMDB), James Carlisle (IMDB), André Charlot (IMDB), Gino Corrado (IMDB), Paul Cristo (IMDB), Oliver Cross (IMDB), Mary Currier (IMDB), George Davis (IMDB), Igor Dolgoruki (IMDB), Cathy Downs (IMDB), Elmer (IMDB), Charles Evans (IMDB), Betty Farrington (IMDB), Frank Ferguson (IMDB), J.C. Fowler (IMDB), Sam Garrett (IMDB), Rudy Germane (IMDB), Dick Gordon (IMDB), Donna Jo Gribble (IMDB), Theresa Harris (IMDB), Paul Hurst (IMDB) >>devamı>>

The Dolly Sisters (~ Dolly Sisters) ' Filminin Konusu :
The Dolly Sisters is a movie starring Betty Grable, John Payne, and June Haver. Two sisters from Hungary become famous entertainers in the early 1900s. Fictionalized biography with lots of songs.


  • "sakat bir londra semti. göçmenler çok ağırlıkta yaşamakta."
  • "(bkz: bryn mawr college)(bkz: vassar college)(bkz: barnard college)(bkz: mount holyoke college)(bkz: smith college)(bkz: wellesley college)(bkz: radcliffe college)"
  • "londra'nin kuzeyinde turklerin yogun oldugu lanet semt."
  • "londrada bir semt"
  • ""7 kardese 7 gelin" filminde, oduncu oglanlar ile evlenen sevimli koylu kizlar."




Facebook Yorumları
  • comment image

    italyan politikaci enrico mattei'nin 1970 lere kadar dunya petrol endustrisini yonlendirren 7 buyuk petrol firmasi icin kullandigi tabirdir. bu sirketler;

    (bkz: anglo-persian oil company) sonra bp oldu.
    (bkz: gulf oil)
    (bkz: royal dutch shell)
    (bkz: chevron)
    (bkz: exxon) sonradan mobil oldu.
    (bkz: socony) onu da mobil satin aldi.
    (bkz: texaco) 2001 yilinda chevron tarafindan satin alindi.

    bu sirketlerden gunumuzda hala yasayanalari ise bp, chevron, exxonmobil ve royal dutch shell, mattei'nin neden bu tanimi kulladigina gelirsek; 1940 lardan sonra bu buyuk 7 sirket dunya petrol uretiminin yuzde 83 un den daha fazlasini saglayan bir kartel olusturmuslardi, birbirleriyle surekli rekabet halinde olan bu sirketler, birbirlerine karsi atip tutuyor ama soz konusu bunlardan baska bir sirketin yukselisi oldugunda birleserek o sirketi baltaliyorlardi. bu sirketlere daha sonradan opec ulkeleri bir dur diyebildi.

    olayin italyanlarla ilgili kismi ise, agip isimli italyan petrol sirketi buyumeye calistiginda yani 3.dunya ulkelerinde petrol arama cikarma faaliyetlerina baslamak istediginde surekli bu yedi sirketin cirkefligine maruz kaliyordu.bu terim daha sonralardan petrol endustrisi icin ciddi bir kullanima ulasti ve major sirketler icin surekli bu terim kullanilir oldu. financal times in son yayinladigi seven sisters baslikli tablosuna gore 2000 lerin cartelleri ise (oecd ulkesi olmayanlardan)

    (bkz: china national petroleum corporation)
    (bkz: gazprom)
    (bkz: national iranian oil company)
    (bkz: petrobras)
    (bkz: pdvsa)
    (bkz: petronas)
    (bkz: saudi aramco)


    (wishsam - 28 Ekim 2010 20:28)

  • comment image

    evde güzel bir 2 saat geçirmenizi sağlayacak distopik bir dram filmi diyebilirim. bazı mantık hatalarına ve oldu bittiye getirilmesine rağmen 7 puanı hak eden bir film olmuş. zaten netflix filmi izlediğinizi bilerek açtıysanız yüksek beklentiye girmemelisiniz. film çok iyi çıkarsa avantajınıza, çıkmazsa da hayalkırıklığına uğramadan evde patlamış mısırınızla ortalama bir film izlemenin keyfine varırsınız. ben eğlendim.
    filmin diğer adı (bkz: what happened to monday)
    --- spoiler ---

    ben konusunu çok sevdim. bazı sahneler çok güzeldi. eğer dizi olsaydı noomi rapace'ın 7 farklı karakteri canlandırmasıyla tatiana maslany'nin orphan black'teki başarısına ulaşması kesinlikle mümkün olabilirdi. ayrıca 1 çocuktan fazlasının yasak olması, çoklu doğumlarda devletin çocukları alması bana terra nova adlı dizinin ilk 2 bölümünü hatırlattı.

    filmin en beğendiğim yanı konusu. nüfus artışı, kaynak kıtlığı sonucu ortaya çıkan distopyalar en sevdiklerim arasında. gerçekten de başımıza gelmekte olan sorunları ve bunların içinde gelişen hikayeleri izlemek, özellikle ülkemizdeki nüfus artış oranı ve plansız gelen mültecileri de düşününce daha ilgi çekici hale geliyor.

    beğenmediğim yanıysa çocukluktan sonra 30 yıl birden geleceğe geçti film. arada lisedeyken yani ergenken başlarına gelebilecek olaylardan da bir kaç sahne eklenebilirdi. dede çok akıllı ve güçlü bir karakter. 7 kız çocuğunu baskıcı bir rejimde oldukça iyi yetiştirmiş. dedenin en azından ölümü gösterilebilirdi.

    aslında dizi olsa daha detaylı bir şekilde anlatılsa daha çok hoşuma giderdi. iyi bir hikayesi var filmin. 2 saate sığdırmaya çalıştıkları için kopukluklar olmuş sanırım. konusunu sevdiyseniz beklentinizi yüksek tutmadan izleyip güzel zaman geçirebilirsiniz.

    ---
    spoiler ---


    (lieutenant dan - 6 Ocak 2018 01:50)

Yorum Kaynak Link : seven sisters