Bir teselli ver ' Filminin Konusu : Bir teselli ver is a movie starring Orhan Gencebay, Tülin Örsek, and Kadir Savun. Nermin is a factory owner's daughter whose car broke and Orhan, a poor factory worker who also writes music, fixed it.They fall in love with each...
Selvi Boylum Al Yazmalim(2004)(8,7-13314)
Dertler benim olsun(1974)(5,9-28)
Biktim hergün ölmekten(1976)(5,8-45)
Sev dedi gözlerim(1972)(5,8-49)
Ben topraktan bir canim(1980)(5,5-25)
Vazgeç gönlüm(1980)(5,3-28)
Kir gönlünün zincirini(1981)(5,3-51)
Çilekes(1978)(5,3-46)
Batsin bu dünya(1975)(5,1-159)
durduk yerde adamin amina koyan sakilar arasindan birkac tane secip test ediyordum, bana sigara yaktiran bu oldu.
(zimmer 34 - 10 Temmuz 2007 00:25)
- orhan gencebay'ın ününü geniş kitlelelere tam anlamıyla ulaştıran 1969 yılında yaptığı özgün bestesi. - sanatçı "bir teselli ver" in bestesinin büyük bir bölümünü ingiltere'de yapmıştır.- gencebay ekolünün en önemli bestelerindendir.- 1971'de "bir teselli ver"in filmi de yapılmıştır. bu aynı zamanda orhan babanın ilk filmidir de.
(holy diver - 28 Mart 2002 12:03)
bu parça arabesk değil. bu parça başka birşey... (bkz: oyle boyle degil)
(caesar - 7 Ekim 2002 21:31)
sözlükte, arabesk bir şarkı olduğunu yazan cahiller topluluğu tarafından değeri düşürülen muazzam eser. bilmiyorsanız susun be kardeşim. şu adamı arabeskçi yaptınız el birliğiyle. adamın dilinde tüy bitti 40 senedir ben arabesk yapmıyorum, benim müziğimi böyle yetersiz tanımlar açıklayamaz, ben adriyatikten çin seddine kadar olan havzadaki tüm dünya müziklerinden yararlanıyorum diye. sadece 4-5 şarkısını dinleyip arabeskçi yaptınız adamı yahu. bazı hödüklerce arabesk şarkısı olarak nitelendirilen bu eserin gencebayın ağzından tanımını okuduğumuzda, gencebayın müzik bilgisine yine hayran oluyoruz;gencebay bir teselli ver eserini şu şekilde tanımlıyor;"yapı itibariyle, kürdili hicazkar ve muhayyer kürdi karışımı; ritm olarak düyek ritmiyle batı ritmlerinin slow ritmini içeren bir yapısı vardır. enstrümanları her türlü kullanmak mümkündür. ben de orada yaylılara biraz ağırlık vermiş gibi görünsem de, şimdi şu anda yapsam, her türlü yoruma açık olan bir yapıyla deneyebilirdim. ilk defa, orhan borarlar ve grubu çalmıştı. hayatlarında ilk defa türk müziği çalıyorlardı. korkuyorlardı çalabilir miyiz diye; ben de korkuyordum acaba ne netice alabilirim diye. netice iyi olmuştu.. beste yapısındaki ağırlık hakkında deryada bir salım yok bestem gibidir diyeceğim, yani kesin halk müziği, sanat müziği, oryantal, yahut ta batı ağırlıklıdır demiyorum, ortada olan bir yapıdır. hepsinden birer katkı vardır. çok sesliliğe çok müsait; arasında gitar kullandığım bağlama akorları vardı."tek bir bestesini dahi bu denli ayrıntılı izahatlarla sunan bir müzik adamının hala arabeskçi falan denip aşağılanması, müslüm gürses, ferdi tayfur gibi yoz müzikçilerle aynı kefeye konması asabımızı bozuyor.
(uctunctashasbahceningulu - 7 Şubat 2012 14:35)
-ben sensizaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayasayammmmmammmmm
(mebus - 29 Mayıs 2004 19:33)
bir taksinin arkasında gördüğüm yazı. ilk önce herzamanki taksi arkasındaki yazılardan sanmıştım ama taksinin plakasının ''34 tes 50'' olduğunu görünce koptum..
(cuss - 25 Temmuz 2004 23:34)
liseli kizlarin marjinal goruntuleriyle ortusmesi icin delice egleniyor bir edayla, ortalikta bagira bagira sarki soyleyecek medeni cesaretleri oldugunu, arabesk hususunda bilgili olduklarini vs vs gostermek icin maalesef sikca kullandiklari kusursuz orhan baba saheseridir. ortalikta "bir teselli veeer" diye bagiran avril lavigne'ler gorunce korkmaniza gerek yok, kulaklarinizi tikayin, eve varinca arsivden orjinalini dinleyip kurtulabilirsiniz.
(gaye topbas - 3 Eylül 2004 04:42)
orhan baba'yı sevmem diyen steril kalmaliyim ekolu insanlarının bile dinleyip utanmasini umdugum sarki. insanı tem otoyoluna koyup ankara'ya kadar götürür allah için.
(caldera - 13 Eylül 2001 22:12)
orhan gencebay'ın istanbul plak'tan çıkma erken dönem çalışmalarının bolca kullanıldığı en underground filmidir. zengin ve züppe gençlerin bulunduğu bir partiye giden orhan gencebay'ın müzisyen olduğunu öğrenen zengin piçleri kendisinden piyano çalmasını isterler fakat babadan "bu sazı çalmasını bilmem" (halbuki gerçekte orhan gencebay'ın çalabildiği bilimum enstrümanlar arasında piyano da vardır) cevabını alırlar. partiden gururu incinmiş olarak ayrılıp demirci olarak çalıştığı atölyeye giden orhan baba, oradaki manevi babasına (kadir savun'du sanırım) "baba bugün zenginlerle dolu bir partideydim" şeklinde anlatmaya başlar ve "boşver evlat, biz kendi müziğimize bakalım" şeklinde bir yanıt alır. bu yanıttan sonra demir dövme işine dönerler ve demire vurulunca çıkan ritmik sese arka planda deneysel underground orhan baba çalışması tanrıya feryat'ın başındaki melodi eşlik etmektedir. işte o esnada orhan baba gayet sevecen bir şekilde "müzik tabiatın kendisidir, sınırlamak yanlıştır" der gibi gülümsemeye başlar. evet, orhan baba bu filminde bize dolaylı olarak da olsa kainattaki her sesin bir müzik olduğu mesajını vermeye çalışmıştır.
(goddard - 18 Ocak 2005 08:27)
bir teselli ver yarattigin mecnuna, bir teselli ver sevenin halinden sevenler anlar gel gör su halimi, bir teselli ver aramizda baska biri var ise tertemiz askimi bana geri ver ben zaten her acinin tiryakisi olmusum ömür boyu bitmeyen dert ile yogrulmusum gülemem, sevgilim ben sensiz yasayamam bana ne gerek senin askindan baska bana ne gerek askin zehir olsa, yine icerim yolun ecel olsa korkmam gecerim yeterki sevdim de, ben bu ask ile dünyanin kahrina güler gecerimşeklinde oluşturulmuş bir oran genceba şarkısının sözleridir... kaliteli bi yazımdır.
(cyrano - 8 Ocak 2000 01:24)
Yorum Kaynak Link : bir teselli ver