Süre                : 2 Saat 45 dakika
Çıkış Tarihi     : 28 Haziran 2000 Çarşamba, Yapım Yılı : 2000
Türü                : Aksiyon,Drama,Tarih,Savaş
Taglar             : Amerikan Devrimi,kahraman,Karşı durma,Baba oğlu ilişkisi,george washington character
Ülke                : Almanya,ABD
Yapımcı          :  Columbia Pictures Corporation , Centropolis Entertainment , Mutual Film Company
Yönetmen       : Roland Emmerich (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Robert Rodat (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Mel Gibson (IMDB)(ekşi), Heath Ledger (IMDB)(ekşi), Joely Richardson (IMDB)(ekşi), Jason Isaacs (IMDB)(ekşi), Chris Cooper (IMDB)(ekşi), Tchéky Karyo (IMDB)(ekşi), Rene Auberjonois (IMDB), Lisa Brenner (IMDB)(ekşi), Tom Wilkinson (IMDB), Donal Logue (IMDB), Leon Rippy (IMDB), Adam Baldwin (IMDB), Jay Arlen Jones (IMDB), Joey D. Vieira (IMDB), Gregory Smith (IMDB), Mika Boorem (IMDB), Skye McCole Bartusiak (IMDB), Trevor Morgan (IMDB), Bryan Chafin (IMDB), Logan Lerman (IMDB), Mary Jo Deschanel (IMDB), Peter Woodward (IMDB), Hank Stone (IMDB), Kirk Fox (IMDB), Colt Romberger (IMDB), Terry Layman (IMDB), Andy Stahl (IMDB), Kanin Howell (IMDB), Mark Jeffrey Miller (IMDB), Zach Hanner (IMDB), Dara Coleman (IMDB), John Curran (IMDB), Roy McCrerey (IMDB), Scott Miles (IMDB), Patrick Tatopoulos (IMDB), Michael E. Rodgers (IMDB), Brad Batchelor (IMDB), Will Finch (IMDB), Michael Mario Good (IMDB), Kevin R. Hershberger (IMDB) >>devamı>>

The Patriot (~ Vatansever) ' Filminin Konusu :
Duygusal anlamda yoğun ve hareketli bir film olan 'Vatansever'’in kahramanı, 'Mel Gibson'’un canlandırdığı 'Benjamin Martin' karakteri. Savaşmaya pek de hevesli olmayan bir kahraman 'Benjamin Martin': Fakat çarpışmalar çiftliğinin sınırına dayanıp da İngilizler 'Benjamin'’in değer verdiği insanları tehdit etmeye başlayınca, kendini Amerikan Devrimi’nin içinde buluveriyor. İdealist bir vatansever olan oğlu 'Gabriel'’la birlikte silah kuşanıp Amerikan milislerinin başına geçiyor ve 'kırmızı urbalılarla' göğüs göğüse çarpışıyor. Bunlar olurken, kendi ailesini korumasının tek yolunun genç Amerikan ulusunu topyekün bağımsızlığa taşımak olduğunu keşfediyor kahramanımız - fakat karanlık geçmişi, savaşta da peşini bırakmıyor...Epik anlatı içinde kişisel drama yer veren 'The Patriot', konu itibarıyla 'Roland Emmerich'’in daha önceki filmi 'Kurtuluş Günü'’ne benzetiliyor. Çünkü her iki yapım da, Amerikan milliyetçiliğine övgü içeriyor.


  • "heath ledger'in olme sahnesine bayildigim film. o mimikler, o titremeler, o bakislar... sadece o sahneyi izlemek icin dvdsini almaya raziyim."
  • "bi filmde de goruyoruz ki mel gibson amcaoglumuzun ingilizlerle muhakkak bir alip veremedigi var... adam iskocya'da ayri, yeni dunyada ayri ha bire bunlarla kapismakta..."
  • "her ne kadar amerikan propagandası bir film olsada zaman geçirmek için izlenebilecek bir film.mel gibson gibi büyük bir ustaya saygısızlık yapılmamalıdır."
  • "ibne ingilizler temali bir baska mel gibson filmi."
  • "bonne chance repliğiyle akıllarda yer etmiş bi filmdir ayrıca. türk izleyicinin gönlünden bol şans dediği geçmiştir."
  • "-i'm not a child!-you're my child!"
  • "baldiz baldan tatlidir temali film."
  • "iki yerde hala tüylerim diken diken olur. ufaklığın babasının arkasından gitme diye ağlaması ve benjamin'in gabriel'ın ölümüne ağlaması."
  • "stevan seagal'in da "patriot" isimli bir filmi vardir. bir kasabada yayilan virusten kurtulma cabasini anlatir."




Facebook Yorumları
  • comment image

    amerikan/ alman ortak yapımı, 3 dalda oskar adayı olmuş, 175 dk uzunluğundaki film. asıl senaryoda benjamin martin'in 6 çocuğa sahip olması düşünülmüşse de, mel gibson 7 çocuğa sahip olduğu için, özel isteği üzerine bu sayı bir artırılmıştır.


    (slevin kelevra - 6 Mart 2008 23:00)

  • comment image

    filmde heath ledger'in cani subay william tevington'ı silahla yaralayıp bıçaklamak için üstüne yürüdüğü sahneye dikkat ederseniz eğer, ledger yerden kullanacağı bıçağı alıp joker için kullandığı bir hareketin aynısını yapmıştır: bıçak tutan elinin tersini burnunu silermiş gibi üst dudağı ile burnu arasına sürtmüştür. aynı hareketi yine elindeki bıçakla joker de yapmaktadır the dark knight'ta. küçük bir ayrıntı.


    (meinherzbrennt - 23 Aralık 2008 01:10)

  • comment image

    amerikan propagandası yapmasına rağmen çok da kötü olmayan bir film. ayrıca bağımsızlıklarını nasıl kazandıklarını anlatan bir film, japonya'ya attıkları atomu haklı çıkarmalarından çok daha normal bir propaganda diye düşünüyorum. ordaki küçük kızı gördükten sonra çoğu oyuncunun oyunculuğundan şüphe etmeye başladım. babası giderken arkasından bağırdığı sahnede etkilenmemiş insan azdır. ağlamak üzere olduğum belki de tek film sahnesi oydu hayatımda
    edit: bu arada küçük dediğim kız benden 2 yaş küçükmüş.*


    (millertime - 27 Aralık 2008 06:14)

  • comment image

    --- spoiler ---
    heath ledger'in olme sahnesine bayildigim film. o mimikler, o titremeler, o bakislar...

    ---
    spoiler ---

    sadece o sahneyi izlemek icin dvdsini almaya raziyim.


    (fnac - 26 Ocak 2009 02:46)

  • comment image

    bi filmde de goruyoruz ki mel gibson amcaoglumuzun ingilizlerle muhakkak bir alip veremedigi var... adam iskocya'da ayri, yeni dunyada ayri ha bire bunlarla kapismakta...


    (zack - 26 Ocak 2009 02:57)

  • comment image

    mel gibson'ın en iyi ve en duygusal filmlerinden biri,braveheart'ın farkı bir versiyonu,lakin fazla amerikan propogandası yaptığı yönünde eleştirilerek,braveheart'ın gölgesinde kalmıştır,ama ben yine de bunu braveheart'dan daha fazla severim,zira işin propoganda yönünü bir kenara bırakırsak,aile bağları ile ilgili yönü hakkaten duygusaldır.


    (liamangelus2001 - 9 Şubat 2010 17:20)

  • comment image

    her ne kadar amerikan propagandası bir film olsada zaman geçirmek için izlenebilecek bir film.mel gibson gibi büyük bir ustaya saygısızlık yapılmamalıdır.


    (undernick - 3 Aralık 2002 01:28)

  • comment image

    basarili bir tarihi film kanimca jean karakteri direk lafayette den esinlenerek yaratilmistir, tarihi bir olayin ustunde kurgusal bir senaryo oturtularak cekilmis bir filmdir...
    bu filmi amerikan propagandasi yapiyor diyerekten yargilamak kedi gotunu gormus yara sanmis atasozune atifta bulunurcasina bir eylemdir nitekim 4 temmuz 1776 3. philadelphia kongresi 1783 e kadar suren ve filmin konusunu olusturan amerikan bagimsizlik savasinin japon veya endonezyali propagandasi yapilarak sunulmasi biraz sacma olurdu.( hadi bu cok ekstrem bir ornek oldu biz objektiviteden yanayiz, nasyonel propaganda dusturlariyla gelme karsimiza diyen insanlar icin de argumanim sudur; bir amerikali dan onu amerikali yapan savasi filme alirken nasil bir objektivite beklersiniz a guzellerim be buna amerikan propagandasi demeyi bilirsiniz ortada cumhuriyet isimli bir film vardir ona da turk propagandasi diye bok atin )


    (stargazer - 22 Aralık 2002 23:47)

  • comment image

    mel gibsonun oyunu bazı sahnelerde braveheartı anımsatmaktadır.
    filmin propaganga yapmasından ziyade burası yeni dünya burada siyah ve beyaz eşit olacak demesi dokunmaktadır, zira köleliğin kalkmasına daha bir yüzyıl vardır, eşitliğe ise iki yüzyıldan fazla.
    ayrıca kilisede nutuk atan gelinin de inandırıcı olmadığı söylenmeli.
    ama albay william tavington** tarafından gerçekleştirilen katliam sahneleri çok başarılıdır, daha çok adam öldürse, ailenin hepsini katletse demek gelir insanın içinden.


    (flut - 23 Aralık 2002 18:46)

  • comment image

    çok saçma belki de benim saçma bir hayal ürünüm ama şöyle bir şey hatırlıyorum, bu filmin sonunda (dublaj değildi tabii ki) mel gibson türkçe bir kaç kelime söylüyordu, evet vizyondayken sinema salonunda izledim.

    not:bunu doğrulayacak ya da hayır dostum are you mad? diyebilecek kadar vizyondayken izleyip iyi hatırlayan biri beni aydınlatırsa çok bahtiyar olurum. bunca yıldır merak ediyorum, aklıma filmin gidişatından çok bu kısmı kazınmış*

    edit:dilemma8'in dediğine göre bone chance diyormuş melimiz gibsınımız,biz de onu muhtemelen bol şans algılamışız. zamanında çocuktuk işte ek$i'nin de dediği gibi. veee 90 yapar 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun efenim.


    (eclskn - 23 Nisan 2011 21:36)

  • comment image

    mel gibson'un (burada benjamin martin) ingiliz avına braveheart'ta bıraktığı yerden devam ettiği film. karşılıklı dizilip siper almadan birbirlerine ateş eden askerlerin yaptığı tarihi açıdan doğru olsa da seyirciyi şaşırtmaktadır: niye böyle savaş yapıyorlardı ki? filmin en hassas sahnesi ingilizlerin insanları kiliseye doldurup ateşe verdikleri sahnedir.

    yorum yapan tarihçiler birtanyalıları filmin haksız şekilde canavar gibi gösterdiğini söylemişler: http://en.wikipedia.org/…ki/the_patriot_(2000_film)


    (turksanatmuzigi - 18 Eylül 2011 10:09)

  • comment image

    filmin sonunda kurtarıcı benjamin olsa da. asıl kahraman gabriel'dir. o evde kalıp rahatına bakabileceği, banane diyebileceği zamanda davam davam deyip askere kaydolmuştur. öldüğü sahnede çok yalvardım bak dedim bu gavur ingilizlere belli olmaz dedim ama gençliğine yenik düştü. yine de o gün o bir milletin kurtuluş kıvılcımını yaktı.

    şunu sormadan edemeyeceğim:

    hadi filmin konusu güzel vatan aşkımızı depreştiriyor ama bu baldız baldan tatlıdır felsefesi neden filme girmiş ?


    (zeki cevik ve ahlaksiz - 31 Ocak 2013 22:25)

  • comment image

    iki yerde hala tüylerim diken diken olur. ufaklığın babasının arkasından gitme diye ağlaması ve benjamin'in gabriel'ın ölümüne ağlaması.


    (e a p - 8 Şubat 2015 23:41)

  • comment image

    stevan seagal'in da "patriot" isimli bir filmi vardir. bir kasabada yayilan virusten kurtulma cabasini anlatir.


    (delikan76 - 11 Eylül 2001 13:28)

  • comment image

    filmi geçip taaşşuk bir noktaya değinmek gerekirse: mel gibson'ın film boyunca konuşmayan ama sonlarda bir yerde dili çözülen kızının adı susan. kız susmuş yani kafadan. hatta filmde şöyle bir diyalog da vardır: "susan neden konuşmuyor?" öyle işte, susmuş, ondan.


    (grapes of butcher - 13 Mayıs 2005 00:46)

Yorum Kaynak Link : the patriot