Surface (~ A mélység fantomja) ' Dizisinin Konusu : Surface is a TV series starring Lake Bell, Jay R. Ferguson, and Carter Jenkins. A marine biologist, an insurance salesman and a teen-aged boy find their lives fundamentally changed by the emergence of a new, and often dangerous,...
Jericho(2006)(8,0-51274)
Invasion(2005)(7,5-11217)
The 4400(2004)(7,3-42588)
Falling Skies(2011)(7,2-81607)
The Event(2010)(7,0-24779)
Earth 2(1994)(6,9-4358)
V(2009)(6,8-50393)
microsoft'un tablet devriminin klavyenin ortadan kalkmasından ibaret olmadığını hatırlattığı donanım. klavyeyi başka bir insan-makine arayüzü bulamadığımız için değil, yüksek miktarda veri girmek için başarılı bir arayüz olduğu için kullanmaya devam ediyoruz.
(yalnux - 20 Haziran 2012 07:55)
cihaza kusur bulmak için kullanmak zorunda olmadığı klavyesine laf edenler olmuş ya sözün bittiği yer artık. ipad'de kullanılan çok başarılı cover'ı almış adam bir adım (aslında çok daha fazla) öteye taşıyıp sana klavye yapmış. ister klavye olarak kullan, ister cover olarak kullan, ister her ikisi olarak kullan, istemiyorsan kaldır at. zaten windows phone cihazların sanal klavyesi çok başarılı, ms fiziksel klavyeden vazgeçemeyenleri, fiziksel klavye ile daha hızlı işler yapabilecek olanları düşünüp, ekstra klavye taşıma külfetinden kurtararak şık bir çözüm sunmuş. çok zekice sunulan bu ek özellik üzerinden eleştiri yapmak hateboy/fanboy'luğun insanı nerelere ulaştırabileceğinin göstergesi adeta.
(kivanco - 20 Haziran 2012 17:12)
şöyle bir şey yapmışlar bununla ilgili. surface'i heyecanla bekliyorum ve almayı düşündüğüm ilk tablet ama buna sesli güldüm:https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/…8645849_n.jpg
(y b d b - 21 Haziran 2012 10:32)
sırf microsoft yaptı diye insanların bok atçam diye acayip saçmaladığı alet. hadi apple'dan çaldı bu tablet fikrini, diyelim öyle oldu...da ayakta kalabalığa elinde ürün tanıtmayı bile steve jobs özeniyor a getirdiniz ya yuh artık diyorum, elinde ürünle, kalabalığa hitap etmenin patentini mi aldı apple da haberimiz yok?bi de şöyle bi görsel yapmışlar. birinde dokunmatik ekran var öbüründe yok, birinin klavyesini söküp atabiliyon ötekinde öyle bi şey yok. eee? ne alaka di mi? marka fanatikliği insanları böyle gerizekalılaştırıyo işte.x86/64 masaüstü bütün uygulamalar dokunmatik ekran da düzgün çalışmayacaktır belki evet ama benim için çok önemli bi program olursa bi tane de kablosuz mouse alırım, usb çıkışı var destekliyodur heralde, zaten photoshop'ta dekupe yapmak, çizim yapmak gibi çok mouse sensitive bi iş için ya da oyun, render gibi daha ağır işler için masaüstüm var. masaüstü dışında ikinci bi taşınabilir alet olarak şu an böyle bi alet olsa microsoft değil isterse macrohard olsun, laptop ya da ios'lu/androidli oversized mobil işletim sistemli tablet yerine gider bunu alırım. hem kırpılmış mobil işletim sistemi yerine masaüstü işletim sistemi işlevselliği sunuyor, hem de dokunmatik ekran zevki.eminim üstünde ısırılmış elma logosu, içinde mac os x'in dokunmatik ekrana biraz daha uyarlanmış bi hali olsa, böyle macbook air ipad arası bi şey olsa ismi de islate, itab(let) olsaydı insanlar buna devrim diyecekti, über süper diyecekti, çıkacağı gün apple storeların önünde kuyruklar oluşturacaklardı.(bkz: idiocracy)
(bion - 21 Haziran 2012 13:52)
olaya tabletleri sadece müzik dinleyip, oyun oynamak, film seyretmek gibi tamamen tüketim ve estetik amaçlarla tercih eden son kullanıcı yerine normalde yeni teknolojilere son kullanıcıdan önce adapte olan ama tablet konusunda halen durgun bir şekilde bekleyen kurumsal pazar açısından bakmak lazım. evet bünyesinde tablet cihazlar kullanan şirketler şu an var ancak hem sayı açısından azlar hem de mevcut tablet çözümleri beklentileri yarı yarıya bile karşılayamıyor. bu durum böyle kalmayacak tabi ki. şirketler her yıl daha hızlı bir şekilde mobil platformlara yöneliyorlar.önümüzdeki 1 yıl içerisinde tablet cihazları organizasyonlarına dahil etmeyi planlayan firmaların %44 lük bir kısmı android tabanlı cihazları düşünüyor. ipad içinse bu oran %27. avrupa pazarındaysa şirketlerin %50 si android çözümüne sıcak bakıyormuş. %3 lük bir kısım da microsoft un tablet çıkarmasını bekliyor. tüm bunlar surface daha açıklanmadan önceki veriler. android üzerinden kurumsal pazarı hedefleyen epey bir vendor var fakat apple halen daha bu pazar için pek fazla kasmıyor. ortada henüz hiçbir üreticinin kendini kabul ettiremediği bakir sayılabilecek bir potansiyel var kısacası ve bu potansiyelin her yıl ortalama %50 büyümesi bekleniyor. önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde dünyadaki toplam tablet sayısının üçte birinden fazlasını şirketlerdeki tabletlerin oluşturacağı tahmin ediliyor. şu an tabletler uzak yönetim, uygulama uyumluluğu, entegrasyonun zorluğu gibi soru işaretleri yüzünden it departmanları için pek tercih nedeni olmuyorlar. kullanıcının kendi tabletini şirket network'ü içerisinde kullanmasınaysa üzerinde tam bir kontrol sağlanamayan yabancı bir cihazın oluşturacağı güvenlik endişeleri yüzünden sıcak bakılmıyordu ancak tüm bu şirketler eninde sonunda bu teknolojiye de kapılarını açmak zorunda kalacak. bu ortamda surface çok şeyi değiştirebilir. mevzu sadece tablet cihazda word excel açıp mail okumak değil. bunu zaten yapıyorsunuz ama şirketlerin kurduğu kompleks bilgi işlem yapılarına tamamen ve sorunsuz entegre olabilecek gerçek anlamda üretkenlik sağlayacak bir cihazın getireceği katkı bunun çok çok ötesinde. microsoft yıllarca active directory, exchange, sharepoint, sql gibi ürünlerini desktop clientlarıyla mükemmele yakın bir şekilde entegre ederek pazarda hatırı sayılır bir oyuncu haline geldi. hatta collobaration çözümlerinde neredeyse rakipsiz diyebiliriz. microsoft elindeki fırsatı iyi kullanabilirse kendi partnerlerine çelme takmak pahasına bu pazarı domine edebilir. şirketlerin son dönemlerde moda olan kendi bilgisayar/telefon/tabletini kendin getir ve kullan felsefesi son kullanıcı tarafında da microsoft'un lehine olabilir mesela. ipad, android'e karşı çıkan it departmanları surface tablete hayır demeyeceği için bireysel alımlardaki tercihleri etkileme durumu bile var. burada iş tamamen microsoft'un adımlarını ne kadar doğru atacağına ve surface'in teoride vaad ettiklerini uygulamada ne kadar gerçekleştirebileceğine kalmış.
(ntldr - 21 Haziran 2012 15:24)
gayet başarılı bir çalışma, daha doğrusu ileride gayet başarılı olacak bir atılımın ilk hamlesi. teknolojiyle her daim haşır neşir olan bir insan olarak öncelikle şunu söyleyeyim; asla bir firmanın fanı olmam, işime yarayan bir özelliğin fanı olurum.ondandır ki apple'ın en önemli mottolarından biri ''there's an app for everything'' tir. ama sorun şu ki, hepimizin bildiği bir gerçek; masaüstü ortamında çalışmaya alışmış, o kullanım serbestliğine alışmış kişiler sunulan uygulamaların her daim orjinallerinin lite versiyonları olmasından şikayetçi. arm işlemci ailesine yazılabilecek uygulamaların işlemci önbelleğine alabileceği işlem kapasitesi, allocate edebileceği ram miktarı, alınan bu miktarın işlemci tarafından nasıl işlenebileceği bu konuları az çok bilen insanlar için aşikardır.bu noktada bilinmesi gereken, kaçırılan bir diğer gerçek; herkes bu aletleri oyun oynamak ve film izlemek için almıyor. ya ben ağır bir uygulama çalıştırmak istersem? şu anki aletlerin ağır uygulamaları geçtim çok başarılı bir office deneyimi bile sunamadığı bir gerçek. bu noktada bize 32 bit ve 64 bit işlemci ihtiyacının kaçınılmazlığı göz kırpıyor. vakit nakittir. ben yaptığım her işin portatifleşmesini isteyen bir kişi olabilirim. iş yapmam gereken her an ofisimde bulunamaya dabilirim; böyle anlarda yanımda güçlü bir tablet -ne marka olursa olsun- olsa ne olur? çok işime yarar.bu noktada ios, android, windows mobile tarzı sistemler fasa fisodur. bu yüzden apple'ın da ya ios'u mac os'laştırması ya da mac os'u aletlerine güçlü işlemci destekleriyle port etmesi gerekiyor. microsoft bunu ön görmüş; çok da iyi yapmış. artık bu firmalar savaş içine girsin, bizler de bize en iyisini sunanı alalım. 32-bit'in bile en fazla 3.2 gb ram'i, işletim sarfiyatı çıktığında bunun 2,5 gb kadarını aynı anda işleyebildiğini düşünürsek, 64-bit tabletler de bence çok uzakta değil. düşünsenize her tabletin çizim için kullanılabildiği, after effects açabildiği, 3ds max kullandırdığı yahut çok büyük bir görsel üzerinde iki dakika açıp bir oynama yapmanız gerektiğinde buna izin verdiği günleri. bence çok güzel. klavye olayına gelince; ipad'lerin kapak olayıyla birleştirmeleri güzel bir düşünce. klavye modern bilgisayarın doğumundan beri onun yol arkadaşı ve en önemli input cihazıdır. iptal edilebilse idi sanal klavye çıkmaz ya da sadece voice command tarzı uygulamalara geçilirdi, ancak klavyenin sunduğu esneklik ve başarımı şu an için sürerli biçimde sunabilen başka bir cihaz yok. istediğimde söküp takabildiğim, gayet hafif bir fiziksel klavye geri kafalılık değil, klavyenin yeni sürümüne kadar bizleri götürecek olan bir kilometre taşıdır.tüm bu güzel izlenimleri ms yazılımları baltalayabilir tabii ki umarım alet piyasaya çaktırmadan çıkmış bir open beta olmaz.
(ponton - 21 Haziran 2012 19:11)
tablet bilgisayarları tamamen gereksiz bir tür olarak gören biri olan benim de ilgimi çekmiş cihaz. zira şu ana kadar çıkan tablet bilgisayarlar; facebook, twitter gibi sitelerde ev dışında da (on the go) zaman geçirenler, basit oyunlar ve eğlenceye dönük programlarla ilgilenenler içindi. asla ve asla ciddi bir çalışma yapılamayacak, hipster reklam şirketleri dışında hiçbir ciddi şirketin tenezzül etmeyeceği cihazlardı. ancak microsoft oyunun kurallarını değiştireceğe benziyor. öncelikle daha güçlü olan modelinde bildiğimiz bilgisayarlardaki intel core işlemci var. işletim sistemi olarak windows 8 var. desktopta, laptopta hangi işletim sistemi varsa aynısı yani. evet, mevcut tablet kitlesi için renkli, şirin bilgisayarlar da var ancak iş alemi için yaratıldığı belli olan siyah renkli, son derece güçlü, touch keyboard (çok çok ince) takılabilecek ve microsoft office'in pc'deki ödünsüz versiyonunu her an kullanabileceğimiz gerçekten devrimsel bir cihaz var. apple yapsaydı bu tanıtımı, eminim tepkiler çok çok farklı olacaktı, herkes ne kadar devrimsel olduğundan bahsedecekti. ancak microsoft yaptığında burun kıvırılıyor. evet, üniversite öğrencileri için ipad yeterli olabilir. fakat biz çalışanlar için laptop özelliklerini böylesine taşınabilir bir bilgisayarda elde edebilmek çok önemli. ilk kez bir tabletten etkilendim ve gerçekten sabırsızlıkla bekleyeceğim bir cihaz olacak.
(obsi - 21 Haziran 2012 23:41)
hala ve hala saçma sapan argümanlarla eleştirilebilen, çıkışıyla piyasanın tozunu attıracak alettir kendisi. yıllardır iphone kullanıyorum ve ipad denen aletin hala ne işe yaradığını çözemedim. iphone un büyük ekranlısı, bu kadar, başka hiç bir artısı yok. surface için 3g desteği olmayacak ölü doğmuş deniyor. git al bir tane vınn mınn tak sana en alasından bağlantı desteği. hatta usb lpt çevirici bağla 20 yıllık yazıcını kullan. benim gözümde, ipad denen alet malesef oyuncaktan öteye geçememiştir. misal ben bir akademisyenim, haftada bilmem kaç saat ders anlatıyorum, sunum yapıyorum. derse girmeden önce sunum hazırlayıp bunu projeksiyon aletiyle ders anlatmak için kullanamayacaksam, ne işe yarar o ipad. fotoğrafçıyım, raw çekip işeleyemeyeceksem neye yarar o ipad. git ipad al sonra bu aleti isteklerin doğrultusunda kullanabilmek için notebook al, performans için git masaüstü al, ne oldu ipad aldım. microsoft surface bütün ihtiyaçları mobil olarak fazla fazla karşılayabilecek yıllardır hayalini kurduğum alettir. apple ne zaman ios dene işletim sistemini macos falan gibi bir sistemle değiştirir o zaman bu aletle rekabet edebilir. iphone evet çok güzel alettir ama ipad'in surface karşısında hiç bir şansı yok. davut ve golyat bu kadar.büdüt: hatta ve hatta bu zımbırtıya iphone'u bağla, al sana 3g modem.
(contax - 24 Ağustos 2012 18:28)
tablet kavramiyla apple sayesinde tanisan ve dosya sistemine erisimi guvenlik acigi olarak degerlendiren insanlar oldugunu bizlere gostermis sevilesi cihaz. tablet kavramini ortaya atan firma microsofttur. xp isletim sistemi de bazi bazi tabletlerde kullanilmistir. ama ureticilerin "tablet/dokunmatik telefon kalemle kullanilir" israrini apple kirmistir diyebiliriz. yine de symbian uiq3 orneginde, resistive ekran uzerinde parmakla kullanima uygun menu sistemlerini de daha oncesinde tecrube etmis bulunuyoruz. ve hepsinden onemlisi apple, bir kesim insan uzerinde, cihazi sifirdan kesfettigi hissini, tablet olarak degil bir pad olarak isimlendirerek pekistirmistir.gelelim guvenlik aciklarina. evdeki bilgisayarimizda da dosya sistemine erisebiliyoruz. o zaman hic internete girmeyelim microsoft urunlerinden. ama o zaman da o kadar yapilan internet altyapisina yazik, cunku pazarin %90inin internete baglanmamasindan bahsediyoruz. %90lik pazara sahip olan urun ayni oranda daha fazla atak altinda olacaktir tabi ki. ama korumasi imkansiz degildir. dahili firewall ve sistemi yormayan bir antivirus ile bir ipadtekinden cok daha guvende olabilirsiniz. ipadte apple'in dikkatine ve insiyatifine bagli olarak guvendesiniz cunku. yazilim gelistiricinin izinlerine dayali olarak ayni uygulamada hem tam internet erisimi hem de hafiza icerigi degistirme erisimi cok uygunsuz kullanimlara gebedir. kaldi ki bununla ilgili haberler cikmisti. izinsiz veri toplayan yazilimlar hakkinda. apple hemen ortbas edip, susturmustu herkesi.cloud storage bagimli bir teknolojidir. acil ihtiyacin olan bir dosyayi, bu tarz storagelarda barindirman durumunda, internetin olmadigi olmasinin mumkun olmadigi noktalarda/durumlarda dosyana erisemeyeceksen, seveyim o hizmeti. ben once diskime ya da kartima bir alayim da sonra dusunuruz cloud storagelari.microsoft urunlerine her ne kadar kufretsek de yeni urunun vaad ettigi pc like kullanim her tasin yerini degistirecek. cihaziniza daha bir hakim olacaksiniz ve zaten mobilligin ideali evimdeki bilgisayari disarida da kullanayim degil midir? kusursuz olacagini dusunmuyorum ama artilari eksilerinden fazla olacagindan oynun yonunu degistirecegi kesin.edit: imla
(dummy decoy - 24 Ağustos 2012 22:51)
enteresan birsey. is yerinden cikarmamiza izin yok o yuzden eve cakmasini goturdum aksam ama iki gundur elimde. begenmedigim ozellikleri var ama begenmedigim ozelliklerin cogu surface'e degil windows 8'e ait ozellikler. belki onlar biraz kullanip da alistiktan sonra daha iyi gelicek, bilmiyorum. windows 8'i daha onceden ayrica kurup begenmis/begenmemis olmadigim icin simdilik ikisiyle ilgili fikirlerimi guzel ayiramiyor olabilirim.uzunca suredir kullanma firsatim olmadigi ve icindeki isletim sistemi dahil pek cok sey beta/preview falan seviyede oldugu icin pesin fikirli yorum yapmak istemem ama en azindan (intel versiyonu icin soyluyorum) bir tablete visual studio 2012 ultimate ya da matlab'in son surumunu kurup kutur kutur calistirabilmek enteresan bir his. "pc'de calistirdigin herseyi ac bunda da calistir" modeli de enteresan. apple'in ve android'in app store'lari almis yurumusken bu tarz bir cesitliligi ortaya koymadan piyasaya ciddi bir giris yapmak pek de kolay olmazdi saniyorum. ama elbette bu demek degil ki problem cozuldu is bitti. bugune kadar insanlar hep bir pc programi icin arayuz dizayn ederken bilgisayar dusunmus. ekran en az su kadar olur demis, ona gore bolmus ekrani ona gore buton koymus etmis. o yazilimi sen oldugu gibi alip tablette acinca bariz sikinti yasayabiliyorsun. ama bundan sonra her windows yazilimi bi full pc bi de tablet arayuz secenegiyle uretilirse ve arayuz de programin kuruldugu alete gore gereken sekli alirsa bu (ozellikle buyuk firmalarin) yazilim uretmesi/satmasi icin cok guzel bir model. arayuz secenegiyle uret, ayrica bi de oturup app yazmana gerek yok. is harici seylerde nasil diye biraz bakinayim dedim, istedigim pek cok seyi buldum ama sonucta android/iphone app store'un sundugu cesitliligin karsisinda durabilecek bir windows marketplace yok elbette. ama gelecekte dengeler beklenenden hizli sekilde bozulabilir. sonucta satislardan %30 komisyon kesen apple app store'un karsisina dikilmeye calisilan rakip windows. windows dedigin bence ozunde basarisini en cok bolca yazilim sirketine komisyon almadan para kazandirmis olmaya borclu olan bir isletim sistemi. windows ciktigindan beri yazilimcilardan windows'da calisacak bir program yazip satmak icin alinmis bir komisyon bilmiyorum, oyun firmalari icin dusunursek de daha cok is icin kullandigimiz yazilimlari ureten firmalar icin dusunursek de, windows'un stratejisi hep gelin kanka bizim os'imiz uzerinde calisacak urun yapin satin, os'imiz uzerindeki uygulamalarin cesitililigi artsin, o yuzden de insanlar bizim os'imizi kullansin biz de oyle para kazanalim oldu. simdi ozellikle bir de geriden girdigi tablet pazarinda da ayni mantikla windows marketplace'deki cesitliligi hizlica arttirabilir.bir de bu alet tuketmek kadar uretmek icin de yapilmis, bence ipad'den ve android tabletlerden ayrildigi noktalardan biri bu. neresinden bakarsan bak ipad neredeyse tamamen tuketim uzerine kurulu bir urun. mail oku, haber oku, internette gez blog oku, twitter facebook, bi dunya app, oyun oyna video izle... ama ciddi/uzun bir email atacagin zaman oturup ipad'de yazmazsin. kod yazicaksin ya da latex'de makale yazicaksin oturup onda yazmazsin. neden, cunku camin uzerine yazi yazmak -pek cok insan icin- pek de rahat birsey degil. kendim icin soylersem rahat olmadigimi biliyordum elime tablet alip da uzun uzun hic birsey yazdigimi da hatirlamiyorum ama neden cama yazmak cok rahat degil bilmiyordum, sonradan baskalari soyledikten sonra harbiden ya diye farkettim bunu, problem elleri yaslayamamakta. klavye basindaki halinizi dusunun. birseyler yazarken ellerinize bakin, o eller yazarken havada mi? degil. elleri klavyenin uzerine yasliyorsun. glass keyboard'a yasla avcunu, dobrowski oluyorsun. eller havadayken de yoruluyor, bilek agriyor falan, o yuzden cam uzerine uzun uzun oturup yazmak hos degil. surface'in buna bir cozum getiriyor olmasi guzel. ister arkaya kivir kilifini, arkana yaslan consume modunda takil, ister masaya koy aleti, ac onune klavyesini produce moduna gec. elbette piyasadaki aletlerin hepsi icin benzer klavye olanaklari var ama bence bu surface'inki cok basarili olmus. hem incecik (ek bir sey daha tasiyormussun hissi vermiyor) hem de el alistiktan sonra direk bayagi hizli yazabiliyorsun. dizayndan falan anlayan bir insan degilim ama kullanici gozuyle bence bayagi guzel bir klavye. ornegin bu uzunca entry surface'imdan gonderildi* ve takir tukur pc basindayken yazdigim hizda yazabiliyorum rahatca. elbette tablet basindayken "tukettigin kadar uretebilirsin de" mantiginin bir yazilimci icin calismasi icin arm degil intel versiyonu kullaniyor olmak lazim. ayrica bir de isle ilgili konular acisindan bakarken orda bi de kurumsal entegrasyon olayini gozardi etmemek gerek. surface, calisanlarina ultrabook yahut macbook air satin alan sirketler icin de bir secenek sunacak gibi duruyor, onun yerine bunu al hem ultrabook'lar kadar guclu, hem tablet... yahoo'da calisirken gordugum en ciddi problemlerden biri sirkette birden fazla isletim sisteminin benimsenmis olmasiydi. isi toplantilara girip toplanti ozeti cikarmak, mail okumak/atmak, sunum hazirlamak, design spec documani yazmak olan product manager'lar genelde macbook air kullanmak istiyordu, ama sirketin tamamina gidip mac alamazsin sonucta herseyden once processor kuvvetli olsun ram'i yuksek olsun diyen on bin tane yazilimciya mac yerine ayni kuvvette pc alsan cebine deli gibi para kalicak... hadi herkese mac aldin, tablet dedigin anda yine problem basliyor, sonucta ipad alsan bile onun icindeki isletim sistemiyle macbooklarin isletim sistemi farkli. ortaya cikan sorunlar da mesela back-up server sadece windows makinalar icin calisiyor, mac'in varsa kendin backuplaman lazim yoksa aleti kaybettin mi bittin. guvenlik sorunu su sorunu bu sorunu, birlikte calisirken file compatibility sorunu, yolluyorsun dosyayi adam bende bu calismadi diyor, al source code'unu kendi makinende compile et o zaman, ugras dur amina koyim... halbuki simdi mesela su anda windows kullanan bir isyeriysen macbook air yahut ipad falan alacagina onlari alacagin calisanlarina intel processorlu versiyonundan birer surface al, hem yazilimcindan product managerina herkesin isletim sistemi tamamen ayni olsun, hem de guvenlikten system update'ine, otomatik back-up'larina, ordan tut da sharepoint'mis, lync'mis, suymus buymus butun collaboration tool'larina butun kurumsal entegrasyonun tek elden kontrol ediliyor olsun. microsoft'un kindle tarzi degil de surface gibi islemcisi kuvvetli ve is yapabilecegin bir tablet uretmesini halihazirda kurumsal yazilim pazarindaki hakimiyetiyle yanyana koyunca gayet mantikli duruyor acikcasi.
(celephais - 30 Ağustos 2012 21:43)
Yorum Kaynak Link : microsoft surface