• "(bkz: hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun)"
  • "aynı zamanda the sopranos altıncı sezon altıncı bölümünün adı."
  • "aynı zamanda breaking bad beşinci sezon birinci bölümün de adı."
  • "(bkz: live free or die hard)"
  • "ing. özgür yaşa ya da öl. iced earth'ün ghost of freedom'da geçer bu söz öbeği"
  • "a.b.d.'nin new hampshire eyaletinin mottosu. orada kayitli motorlu araclarin plakalarinda yazar."
  • "bizde daha güzeli olan mottodur.(bkz: ya istiklal ya ölüm)"
  • "ayrica new hampshire eyaletinin quarterlarinin arkasinda da yazar.bonus bilgi: amerikada ortak kullanilan ceyrekligin disinda her eyaletin kendine has bir ceyrekligi bulunur."
  • "en delikanli amerikalilarin burdan ciktiginin gostergesi slogan."




Facebook Yorumları
  • comment image

    2006 yapımı aslanlar gibi bağımsız amerikan filmi. aslanlar gibi ve amerikan kısmını vurgulamak lazım, çünkü hiçbir filme benzemiyor her ne kadar sıradanmış gibi görünse de, hem de olmuş. beklentisiz, zaman ölsün diye izleyince de bir hoş, tadından yenmez. sevimli, esprili, zekice kurgulanmış, oyuncular çok iyi seçilmiş ve çok iyi oynamış, yönetmen 92 dakikada her şeyi anlatmış, olmuş işte be? "bir film nasıl sevimli olabilir allasen, hem zekice kurgulanmak filan, klişesin!" demeyin, ben derdim evvelden.

    ne diyecektim ben? konu. new hampshire eyaletinin de efsanevi bir suçlusu vardır: john "rugged" rudgate, faili meçhullerin faili, azılı kanun kaçağı. film onun nasıl şöhrete kavuştuğunu, çevirdiği birtakım dalavereleri anlatıyor. lakin bana her şey spoiler gibi geliyor, burada duralım değil mi canciş?

    oyuncuların hepsine selam edicem neredeyse: aaron stanford, paul schneider, ebon moss-bachrach, michael rapaport, kevin dunn, zooey deschanel, peter anthony tambakis, judah friedlander ve 3 dakika ancak görünse de kim director harika insanlar.

    bir de şu var, amerikalılar böyle şeyler yapabiliyorlarsa neden amerikan sinemasını yalnızca gişe filmlerinden ibaretmiş gibi düşüneyim ki? gişeye oynamayan amerikalı sinema insanlarının köpeğiyim, ondan ingilizce yazıyorum: i kiss you.


    (alice in sourland - 13 Mart 2008 02:13)

Yorum Kaynak Link : live free or die