Manhunt: The Unabomber (~ Manhunt: Unabomber) ' Dizisinin Konusu : Manhunt: Unabomber is a TV series starring Sam Worthington, Jeremy Bobb, and Ben Weber. An in-depth look at how an FBI profiler helped track down the terrorist Ted Kaczynski, the Unabomber.
Dark(2017)(8,7-134969)
The Night Of(2016)(8,6-95289)
Mindhunter(2017)(8,5-128345)
Inside Look: The People v. O.J. Simpson - American Crime Story(2016)(8,4-18697)
Homeland(2011)(8,3-288875)
Ozark(2017)(8,3-111180)
The Killing(2011)(8,2-87172)
The Fall(2013)(8,2-62233)
Bodyguard(2018)(8,2-70107)
The End of the F***ing World(2017)(8,1-89938)
The Sinner(2017)(8,0-65614)
Evil Genius: The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist(2018)(7,6-12338)
6. bölümde izlediğimiz, unabomber'ın 1959-1962 aralığında lawful kod adıyla harvard'da maruz kaldığı henry murray yönetimli ve oss finansörlü deneyden başlıbaşına bir dizi daha çıkarmak mümkün. diğer 21 deneğin hikayeleri ile harvard'a başladığında 16 yaşında olan ted'in unabomber'a evrilmesinde bu deneyin etkisinin ne kadar olduğu merak cezbedici.
(veryansin - 30 Ağustos 2017 18:52)
dizi demeye dilimin varmadığı olağanüstü yapım. özellikle 6. bölümü son zamanlarda tanık olduğum en muazzam şey olabilir.--- spoiler ---my life doesn't supposed to go like this.--- spoiler ---
(sorrowmybeloved - 9 Eylül 2017 17:21)
senaryo bu kadar boktan olmasaymış, güzel bir seri olabilirmiş. zira, konu çok iyi.--- spoiler ------ spoiler ---senaristler -niyeyse- fitz'i yüceltip, kaczynski gibi bir genius'un hakkını yemişler. misal; ted'in kendini savunma isteği geri çevrilince suçlu olduğunu kabul etmiş. ikna etmek için fitz geri getirilmemiş. zaten, fitz-kaczynski buluşması da hiç gerçekleşmemiş. 2007'de bir görüşme ayarlanmış, fitz görüşmeye giderken ted ''çok yoğunum, görüşemem'' deyip geri yollamış fitz'i.fitz'in davaya dahil olması da ''en iyi profilci sensin'' şeklinde olmamış. 'unabomber davasına profilci arıyorlar, ilgilenir misin?' denmiş. fitz o sırada sf'de tatildeymiş.--- spoiler ------ spoiler ---
(kutsaliyok - 15 Eylül 2017 07:03)
sadece bir dizi olarak bakarsak ortalama üstü bir dizi olduğu söylenebilir. oyunculuk, kurgu, senaryo her şeyi ortalama üstü de ortada bir sorun var. olay gerçek hayatta alınmış ve oldukça taraflı olarak değiştirilmiş. tabii ki bu bir dizi belgesel değil. kaldı ki belgesellerin bile tam anlamıyla objektif olması söz konusu değilken bir diziden bunu beklemiyoruz ama bir olay bu kadar da farklı şekilde yansıtılmaz. ted kaczynski olayı fbi tarihindeki en büyük rezilliklerden biridir. yıllarca süren soruşturma, yüzlerce fbi ajanı ve onmilyonlarca dolar harcamanın sonunda geldikleri nokta koca bir sıfırdır. yakalanması da öyle çok zeki bir fbi ajanı sayesinde olmamış, yayınlattığı manifesto sonucu kardeşinin eşinin ihbarı ile olmuştur. bu hikayedeki ana karakter tartışmasız olarak ted kaczynskidir, o çok zeki fbi ajanı değildir. yayınlattığı manifestosu da ne kadar radikal fikirler ve yöntemler önerse de kendi içinde oldukça tutarlı bir metindir. ted kaczynski sıradan bir psikopat değil. onu bu şekilde yansıtmak basit bir kolaycılık mı yoksa bilinçli bir algı yaratma çabası mı orasına girmeyeceğim. kısacası sıradan bir amerikan polisiyesi olarak izlenebilecek bir dizi ama unibomber olayını uzun süredir takip eden, araştırmış, manifestoyu okumuş bünyeler için biraz sinir bozucu olabilir.
(xifedis - 5 Ekim 2017 14:13)
iyi malzemenin tv yönetmenleri ve tv senaristleri tarafından ortalama dizi kalitesine düşürülmesinin başka bir örneği. sinemayla ilgili fakat tv ye uzak duran bildiğim herkes aynı manhunt unabomber'da olduğu gibi kaliteli malzemeyi mahveden sanatçı adı altındaki tacirler yüzünden böyleler.manhunt unabomber kötü bir dizi değil vasat bir dizi. zaten ana konunun bu kadar iyi olduğu bir diziyi isteseniz de belli bir seviyenin altına çekemiyorsunuz. ancak unabomber, bu seviye düşürme için tv sektörünün çoğu klişesini barındıyor (yönetmenler sağolsun.). dramatik arka plan müzikleri, gereksiz yere yanısıtılan ilişkiler, basit posta koyma sekansları, üstüne kahve döküldüğü için dosyanın önemini fark etme, sınıfının en zekisi olan fbi ajanının on yıldır görülemeyen akrostişi saniyesinde görmesi gibi saçma sapan tamamen seyirciye oynayan basitlikler içeriyor. hele bir arama emri sahnesi var ki "son dakka yetişti" temalı... yani hikaye bu kadar mı gerçeklikten uzaklaşır? hangi kafayla bu dizi ile true detective'i aynı cümle içinde kullanıyorlar anlamıyorum. ted kaczynski dışında etkileyici olabilen tek bir karakter dahi olmaması tamamen ayrı bir dava. fitzgerald'ın patronlarının karakter derinliği temel fıkraları ile aynı düzeyde olabilir. eğer david fincher mindhunter'a değil de unabomber'a el atsa yılın en iyi dizilerinden birisi olurdu. ama bu ortalama haliyle de konudan haberdar olmak için izlemeye değer.
(kemalbam - 28 Ekim 2017 18:11)
--- spoiler ---bir dakika postayı düşünmenizi istiyorum.halinden memnun ve uyurgezer bir koyun gibi kabullenmeyi bırakın.bunu gerçekten düşünün.bir parça kağıt, sınıfta not uzatır gibi bütün kıtayı dolaşabiliyor.size dünyanın diğer ucundan kurabiye gönderebilirim.ve tek yapmam gereken kutunun üstüne ismini yazmak,üstüne pul yapıştırmak ve göndermek.ve işte...... bunun işe yaramasının tek nedeni zincirdeki her bir kişinin akılsız bir robot gibi hareket etmesi.bir adres yazıyorum ve onlar itaat ediyorlar.soru yok.sapma yok.durup düşünmüyorlar, sonsuzluğu...... ya da güzelliği,ya da ölümü,siz bile, özgür irade iddialarınıza rağmen üstünde isminiz yazan bir kutu gelirse buna itaat etmekten başka birşey düşünemezsiniz bile.bu sizin hatanız değil.sizi bu hale getiren toplum.ama siz koyunsunuz ve koyunlar dünyasında yaşıyorsunuz.ve hepiniz koyun olduğunuzdan, sadece itaat ettiğinizden......uzanıp herkese her yerde dokunabilirim.uzanabilirim......ve size dokunabilirim....şimdi--- spoiler ---
(uzatmanaciye - 12 Aralık 2017 18:33)
'gerçek' ted kaczynski'nin manifestosu.edit: link attaya gitmiş. yenisi
(ippolitin de acikladigi gibi - 13 Aralık 2017 00:38)
gençler diziyi izleyin tamam, gayet güzel dizi,oyunculuk şahane, çekimler fıstık gibi falan fişman ama gelip bir diziyle kaczynski nin fikirleri hakkında atıp tutmayın. ortada basılmış, türkçeye çevrilmiş mis gibi bir kitap var, açın onu okuyun. hem böylece azıcık beyin jimnastiği yaparsınız da gelip "teknoloji olmasaydı teknoloji karşıtı manifestosunu duyuramazdı kimseye" diye yazmazsınız buralara.
(issiz karga - 28 Aralık 2017 16:27)
netflix türkiye'nin izleyicilere sunduğu en iyi işlerden biridir. theodore john kaczynski, kaleme aldığı manifesto ve bunu kamuoyunun gözüne sokma yöntemiyle oldukça merak uyandıran bir karakter olmuştur. bu bağlamda unabomber özelinde bir dizi işine girişmek ve bunu da oldukça başarılı bir şekilde icra etmek gerçekten de güzel bir iş olmuş. evvela dizi oldukça sürükleyici. ilk bölümden itibaren bölümleri arka arkaya izleme isteği uyandırıyor. oyuncular iyi bir iş çıkarmış ve özellikle kaczynski rolünü üstlenen paul bettany başarılı bir performans sergilemiş.--- spoiler ---dizinin bana kalırsa tek olumsuz yanı ilk iki bölümde oldukça esaslı ve dahiyane çizilen kaczynski karakterinin 6. bölümden itibaren esasında yalnızlık ve dışlanmışlık psikolojisi nedeniyle balataları sıyrılan bir kişilikmiş gibi yansıtılması. özellikle kaczynski son bölümde oldukça gömülmüş. şimdi gerçekten de durum böyle miydi, tüm o anarşist ve ideolojik bakış açısının arkasında bir psikolojik sorun mu yatıyordu bilemeyiz. ancak dizinin bu minvalde işlenmesi bana göre dizinin genel performansını son üç bölümde düşürmüş. belki de sonuç olarak fikirlerini tanıtma yöntemi olarak terörizmi seçen bir şahsiyeti gereğinden fazla efsaneleştirmemek istemiş olabilirler.--- spoiler ---lafın kısası piyasada kendine dizi diyen pek çok yapımdan daha sürükleyici bir yapımdır ve kendini çoğu izleyiciye merakla izletme garantisi verir.
(karanlik taraf emekcisi - 25 Ocak 2018 21:50)
toplum tarafından dışlanmış, en güvendiği insanlar tarafından ihanete uğramış ted kaczynski’nin psikolojisini ve bunun etrafında şekillendirdiği ideolojisini çok iyi aktaran netflix dizisi. yüzde yüz doğruluk payı var mıdır bilmiyorum ama özellikle kendisiyle hesaplaştığı bölümde yaptığı öz eleştiriler oldukça haklı ve çarpıcıydı. aslında adamın nefret ettiğini düşündüğü basit, orta sınıf, normal aile hayatı tüm ömrü boyunca özlemini çektiği bir ihtiyaçtı. ama çocukluğundan itibaren başından geçen olaylar onun bu hayata sahip olanlardan nefret etmesine ve onlara korku salarak saygılarını kazanmak istemesine sebep olmuş. polisiye kısımları olmadan sırf bu adamın hayatı üzerine bir yapım olsaydı 10/10’luk olurdu. umarım bir gün sırf bu adamın hayatı üzerine bu kalitede başka bir yapım yapılır.
(speed - 25 Şubat 2018 17:12)
Yorum Kaynak Link : manhunt unabomber