Çıkış Tarihi     : 14 Kasım 2019 Perşembe, Yapım Yılı : 2019
Türü                : Biyografi,Cinayet,Drama
Taglar             : Doğrusal olmayan zaman çizelgesi,criminal as protagonist,Kahraman katil,cinayet,kamyon şoförü
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  STX Entertainment , Sikelia Productions
Yönetmen       : Martin Scorsese (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Charles Brandt (IMDB),Steven Zaillian (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Robert De Niro (IMDB)(ekşi), Al Pacino (IMDB)(ekşi), Joe Pesci (IMDB)(ekşi), Anna Paquin (IMDB), Jesse Plemons (IMDB)(ekşi), Stephen Graham (IMDB)(ekşi), Kathrine Narducci (IMDB)(ekşi), Jack Huston (IMDB)(ekşi), Bobby Cannavale (IMDB), Steven Van Zandt (IMDB), Harvey Keitel (IMDB), Aleksa Palladino (IMDB), Domenick Lombardozzi (IMDB), Ray Romano (IMDB), Dascha Polanco (IMDB), Sebastian Maniscalco (IMDB), Stephanie Kurtzuba (IMDB), Marin Ireland (IMDB), Jake Hoffman (IMDB), Paul Ben-Victor (IMDB), Louis Cancelmi (IMDB), Kate Arrington (IMDB), Aly Mang (IMDB), Jennifer Mudge (IMDB), Liz Celeste (IMDB), Paul Herman (IMDB), Jim Norton (IMDB), Sharon Pfeiffer (IMDB), Larry Romano (IMDB), Welker White (IMDB), Margaret Anne Florence (IMDB), Lucy Gallina (IMDB), Rebecca Faulkenberry (IMDB), Patrick Gallo (IMDB), Barry Primus (IMDB), Gary Basaraba (IMDB), Bo Dietl (IMDB), Claudette Lali (IMDB), Natasha Romanova (IMDB), J.C. MacKenzie (IMDB) >>devamı>>

The Irishman (~ İrlandalı) ' Filminin Konusu :
The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.


  • "izleyenlerin de ufaktan yaşlandığı film."




Facebook Yorumları
  • comment image

    2017'de 40 milyon dolarlık bir ön görüyle başlayan filmin bütçesi aynı yıl güncellemeyle 80 milyon dolara mal olacağı düşünülüyordu. her geçen gün bütçe artınca paramount bu işten çekilme kararı aldı. paramount çekilince netflix, filmin yapımını üstelenmeye karar verdi ve filme yaklaşık 100 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. 2018 yılının mart ayına gelindiğinde filme harcanan para yaklaşık 125 milyon dolara çıktı ve görsel efektlerin de eklenmesiyle beraber yaklaşık 160 milyon dolara mal oldu. biz de filmi beyaz perdede değil sadece netflix'te izleyebiliyoruz. filmi 22 ekim 2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve sınıflandırılmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik sebebiyle beyaz perdede izleyemeyeceğiz. çünkü resmi gazetede yayımlanan yönetmelikte: "sinema salonlarında ilk kez ticari dolaşıma girecek değerlendirme ve sınıflandırması yapılmış sinema filmleri, gösterime girdiği tarihten itibaren ücretli yayın yapılan kablo, uydu, karasal, internet ve diğer ortamlarda beş ay geçmeden, ücretsiz yayın yapılan uydu, karasal, internet ve diğer ortamlarda altı ay geçmeden ticari amaçla yayınlanamaz veya umuma iletilemez." diyor. yani bu bütçeyi karşılayan ve oscar bekleyen netflix, bu filmden yeni kullanıcı elde etme amacı güdecekti haliyle. sırf bütçesiyle bile epey konuşulan filmin kadrosunu söylemeye gerek yok, çünkü sağır sultan bile biliyor: robert de niro. pesci. al pacino.

    filmin yönetmen koltuğunda martin scorsese oturuyor. başarılı yönetmenin 1995'ten beri en uzun metrajlı filmi. film yaklaşık 3 buçuk saat. "i heard you paint houses." kitabından uyarlanan film içinde birçok detay barındırıyor. filmde "benjamin button'ın tuhaf hikayesi (the curious case of benjamin button) filmindeki görsel efektler barındırıyor. hikayedeki karakterlerin flashback sahnelerinin bu sayede daha inandırıcı olması sağlanmış. başlangıçta iki film olarak tasarlanan filmin çekimleri 106 gün sürmüş. goodfellas, the godfather tarzında bir film yapmak için yaklaşık üç yıllık bir yazım sürecinden geçmiş. filmin yazılması, kurgulanması, tasarlanması, çekilmesi, hazırlanması yaklaşık 9 yıl sürmüş. filmin içinde robert de niro, al pacino, anna paquin ve joe pesci gibi oscarlı güçlü isimler dışında hiçbir isimle görüşülmemiş ve onları ikna etmek için epey çaba gösterilmiş. film, 117 farklı noktada 309 sahne; onlarca farklı kamerayla çekilmiş.

    "schindler’s list”, “gangs of new york” ve “american gangster” gibi filmlerin senaristi olan steven zaillian tarafından yazılan, amerika birleşik devletleri yapımı biyografik filmde robert de niro'nun can verdiği fran sheeran karakteri, ikinci dünya savaşı sırasında alman tutsaklarına gerçekleştirilen saldırılardan sorumlu tutulan ve abd'ye döndüğünde bir tır şoförü olarak çalışmaya başlayan, arkadaşının bile ölümünden sorumlu tutulan bir tetikçi. yani abd’deki organize suç dünyasını 20. yüzyılın ünlü mafya tetikçilerinden frank sheeran’ın gözünden aktarıyor. birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘irlandalı’ lakabı ile anılan sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memuru. frank sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri jimmy hoffa'nın ortadan kayboluşuna değiniliyor.

    filmin uzun yıllara dayanan bir hazırlık aşaması olduğu için ciddi bir hikayesi var ve bu hikaye ekrana çok iyi yansıtılmış. çekimler muhteşem. görüntü filtresi muazzam. de niro ve al paçino resmen döktürmüş. resmen oyunculuk dersi vermişler. yönetmenin tecrübesi, bilgisi, verimliliği oyuncuların engin tecrübesiyle birleşince ortaya muazzam bir yapıt çıkmış.

    rodrigo prieto görüntü yönetmeni olarak çıkıyor karşımıza. çekim açılarından tutturun da filmin ton ayarlamaları gerçekten çok iyi. filmin müziğini birçok film projesinde çalışan robbie robertson yapmış. sahnelere, özellikle heyecanın arttığı gerilim sahnelerine, müzik öyle güzel oturtulmuş ki yıllarca film dönüp dönüp izlenecek.

    filmin makyaj ekibi muhteşem bir iş koymuş ortaya. gençlik sahnelerinde özellikle makyaj mükemmel olmuş. film sırf makyajıyla bile birçok ödül alacaktır, buna eminim.

    araç-gereç ve dekor olarak bir dönem filmi ancak bu kadar kusursuz olabilirdi. filmdeki araçlardan, kullanılan televizyonlara, mobilyalara, oyuncuların kostümünden o günün olayları üzerinden yaptıkları konuşmaya kadar her detay düşünülmüş.

    sonuç olarak hollywood'un özgün hikaye üretmekte zorlandığı dönemlerde uzun süren bir hazırlık ve yapım süreciyle ortaya kusursuz bir film yapılmış. son yılların en ses getiren filmi olacağına dair şüphem yok.

    ekleme: yorum.


    (belkisehrebirfilmgelir - 27 Kasım 2019 00:29)

  • comment image

    frank sheeran 2003'te ölüyor, charles brandt 2004'te sheeran'ın itiraflarını kitap haline getiriyor, robert de niro 2005'te kitabı okuyup scorsese'yi arıyor "marty kitabı oku, filmini çekebiliriz" diyor. 2005'te scorsese al pacino ve robert de niro'nun başrolde olduğu bir mafya filmi çekeceğini söylüyor ve ben 2005'ten beri yaklaşık 15 yıldır bu filmi bekliyorum. hadi ulan netflix hadiiiiii. yolla şu filmi.

    edit: beklediğimize değdi.


    (sermayeyi kediye yukleyen veteran - 27 Kasım 2019 01:01)

  • comment image

    martin scorsese, gerçek hayatta kahramanların nasıl yaşadığını anlatmış. marvel dünyasıyla giriştiği kavgada o da kendi dünyasının kahramanlarını dökmüş ortaya. biliyorsunuz kendisi kısa bir süre önce marvel filmleriyle ilgili olumsuz görüşlerini ifade etmişti. hemen ardından kopan fırtına sonrası ise düşüncelerini yazıya dökme ihtiyacı duydu. iron man filmini baz alırsak 2008 yılından beri kahramanlık filmleri satan bir şirkete üstadın bunca yıl sonra durup dururken laf çakmasının bir sebebi vardı elbet. nedeni tamamen kişiseldi. uzun yıllardır çekmeyi hayal ettiği filmine bir türlü istediği bütçeyi bulamıyordu. sinema salonlarını işgal eden marvel filmlerinin yanında kendi filmine yer yoktu artık. yaklaşık 160 milyon dolar gibi devasa bir maliyete haliyle kimse girmek istememişti. marvel filmleriyle bire on kazanmak varken ne diye hakiki bir sinema filmine para gömeceklerdi ki.

    neyse ki scorsese, netflix gibi başka bir küresel şirketle anlaştı. bu arada, bu denli yüksek bütçe istenmesinin sebebi de filmde rol alacak de niro, al pacino ve joe pesci gibi oyuncuların canlandırdıkları karakterlerin gençlik hallerine başka bir oyuncuyu oynatmadan cgi teknolojisi kullanılarak gidebilmekti. peki ortaya çıkan sonuç bunca hırgüre değmiş miydi? tartışılır. ben değmediğinden yanayım. filmin başından sonuna kadar oyuncuların gençlik hallerindeki tuhaflık bariz şekilde hissediliyor. en basitinden hal ve hareketlerinden karakterlerin genç olmadığı anlaşılıyor. konuşmalarından hareketlerindeki yavaşlığa ve hantallığa kadar oyuncuların yaşları saklanamamış. sonuçta 79 yaşındaki al pacino'dan kırk yaşındaki bir adamı canlandırmasını beklemek bilime aykırı. tabi işin bu tarafı filmin nazarlığı sadece. karşımızda, sinemanın özüne inen, gerçek karakterleriyle hayatın acımasızlığını bir kez daha yüzümüze çarpan gerçek bir sinema eseri var.

    -spoiler-

    marvella ilgili kaleme aldığı yazıda scorsese şöyle bir cümle kuruyor: "sinema -estetik, duygusal ve ruhani- keşifle ilgiliydi. karakterlerle ilgiliydi; insanların karmaşıklığı ve birbirine karşıt ve bazen çelişkili doğaları, birbirlerinin canını yakma ve birbirlerini sevme ve birdenbire kendileriyle yüz yüze gelme biçimleriyle..."

    gerçekten de onun filmlerinde karakterler bizden biridir. güvenilmezdirler. goodfellas filminde olduğu gibi sizi gün gelir satabilirler. sürekli birbirleriyle ve özellikle de kendileriyle çatışırlar. bir martin scorsese filmindeyseniz filmin başında kurduğunuz dostluklar ölene kadar devam etmez. asla filme başladığınız gibi kalamazsınız. the departed, casino, gangs of new york, the aviator, the wolf of wall street, raging bull filmleri hep bu tip gelgitli karakterlerle doludur. karakterin yolculuğunun en güzel örneğini değeri pek bilinmeyen bir önceki silence filminde bize göstermişti aslında.

    the irishman filminde de üç ana karakter üzerinden izleriz insanlığın trajedisini. tetikçi frank, mafya babası russell ve sendika başkanı hoffa arasında geçen uzun bir zaman dilimini izleriz. ellilerde bir şoför olarak hikayeye giren frank, altmış ve yetmişlerse acımasız bir tetikçiye dönüşecek; fakat doksanların ortasına doğru tek başına kalmış, ailesi tarafından terk edilmiş, kapısını kapatmaya korkan bir hale evrilecektir. mafya, devlet ve sendika üçgeni arasında basit bir tetikçidir o. patronu russell ondan ne isterse yapan, gözünü kırpmadan adam öldüren ve bu uğurda yıllarca arkadaşlığını ve sevgisini kazandığı hoffa'yı arkasını döndüğü ilk an öldürmekten gocunmayan bir insandır. insandır diyorum çünkü son on yıldır beyaz perdeyi işgal eden süper kahraman filmleri yüzünden bu kavramı unutmaya başlamıştık.

    çünkü gerçek hayatta kahramanlar yoktur. insanlar özünde korkaktır ve korkutarak ona istediğin her şeyi yaptırabilirsin. gözlerinden ışın çıkaracak kadar güçlü bir varlığın yapacağı en son şey sizi kurtarmak olurdu bunu unutmayın.

    -spoiler-

    neyse ki sinema daha ölmedi de gerçekleri suratımıza çarpacak filmleri halen izleyebiliyoruz.


    (ozkulu - 28 Kasım 2019 00:01)

  • comment image

    the irishman bir elveda'dır. mahşerin dört atlısına; scorsese, pacino, de niro ve pesci'ye yakışır bir hoşçakaldır. bu adamların hepsi maratonun son düzlüğüne girmişlerdir artık. pacino 79. de niro 76. pesci 76. scorsese 77.

    filmi her ne kadar 10 yıldır bekliyor olsak da (imdb'de arada görünür, arada kaybolurdu) öyle hemen merdiven altında fayrap sevişmek gibi izlemek olmaz. özel tertibat lazım. atmosfer lazım. babalara veda edeceğiz, boru değil. leonard cohen'e ve manowar'a nasıl veda ettiysek. viskimizi alalım, 3 buçuk saat dünyayla bağlantıyı koparalım dedik. henüz izlemedik, en kısa zamanda izleyeceğiz.

    vedalar çok muhteşem olmayabilir. yaptığınız en iyi seks gibi değildir. her anının tadı çıkarılmalıdır ama. bu yüzden önemlidir. sinemanın paçavra filmlerle işgal edildiği, mabadından ışın çıkaran ve sinirlenince yeşile dönen uyduruk hıyarların kahraman ilan edildiği bir dönemde bu ekibi son kez ve bir arada izlemek önemli ve de çok güzel. ve de çok anlamlı. ve de olağanüstü.

    sinemanın bağrına düşman dayamış hançerini;
    bulunur kurtaracak bahtı kara maderini.

    şimdiden şerefinize. sizi sinemada 40 yıl boyunca izlemek bizim için bir şerefti. bu şerefi bize bahşettiğiniz için sonsuza kadar minnettarız.


    (dramatis persona - 28 Kasım 2019 04:10)

  • comment image

    filmin başlarında frank ve russel'in italyanca konuştuğu sahnede çalan the godfather theme insanı duygulandırıyor. son sahnede kapının açık kalması da the godfather'ın son sahnesinde kapı kapanarak bitmesine bir göndermedir. bunun gibi scorsese'nin yaptığı göndermeleri yakalayanlar filmden bir ayrı keyif alacaktır. "babalara" vedadır bu film. günümüzün goodfellas'ı, the godfather'ıdır...


    (batumen - 28 Kasım 2019 08:54)

  • comment image

    insanı hep en güvendikleri yaralar. şunu iyi bilin ki, en güvendiğiniz kişi, sizin en zayıf noktanızdır.

    -spoiler-

    hoffa'nın ailesinden sonra bu hayatta en çok güvendiği kişi frank'ti. aynı evin içinde beraber uyuyacak kadar ona güveniyor ve hayatını emanet edebiliyordu. hoffa'yı buluşmak için ikna ettikleri sahnede, hoffa da az çok tahmin edebiliyordu bunların onu aslında öldürebileceğini. o yüzden halka açık bir yerde buluşmak istediğini telefonda frank'a söylemişti. ancak hoffa'nın öldürüleceği yer çoktan seçilmişti. hoffa'yı öldürecekleri evi tutmuş, evin tabanını bile değiştirecek kadar her şeyi ayarlamışlardı. mesele hoffa'yı bu eve çekebilmekti. bunun için de hoffa'nın en çok güvendiği insan, frank devreye girecekti.

    dikkat ederseniz eve geçmeden önceki o muhteşem araba sahnesinde hoffa, frank'e geç kaldığı için hiç kızmıyor. film boyunca hoffa'nın bu özelliğini boşuna vurgulamadılar. adam, tony pro gibi arıza bir tipe bile sırf bu yüzden kafa tuttu. sırf geç kaldın muhabbeti yüzünden tony pro'yu kendine iyice düşman etti. ancak, frank onu kırk dakika bekletmesine rağmen frank'e tek kelime etmedi. sadece keşke haber verseydin diye serzenişte bulundu. hatta arabada frank'e silahının yanında olup olmadığını sordu. "bu şerefsizlere güven olmaz" diyordu; ama asıl güvenmemesi gereken kişi yanı başında oturan frank'in ta kendisiydi.

    eve girip evin boş olduğunu görünce bir şeylerin ters gittiğini hemen anladı. o an bile frank'e güveni hala yerindeydi. "hadi frank çıkalım buradan" derken, hiç düşünmeden arkasını kaç yıllık dostu frank'e dönüp evden çıkmaya çalışabiliyordu.

    ama hayat ne yazık ki böyle bir şeydi işte. arabanın ön koltuğuna oturmayacak kadar birine güvenmeyen frank, hayatta kalırken; arkadaşına gözü kapalı hayatını emanet eden hoffa, arkasını ilk döndüğü an öldürüldü.

    -spoiler-


    (ozkulu - 29 Kasım 2019 00:03)

  • comment image

    vay babayın kemiğine, scorsese'nin şu kadro ve hikaye için para bulmakta zorlandığı dünya bize ne yapmaz? ister jübile diyin, ister ''kahramanlara'' bir meydan okuma fakat çok güzel bir filmdi be. renkleri, mekanları, çekimleri, akışı hepsi çok güzeldi. oyunculukları beğenmeyenlere zaten cem yılmaz gibi ''yok ben çay söylerim, sen geç içeri geç'' demek lazım.

    al paçinyo gül paçinyo o kadar büyük oynuyor ki deyyus her rolünü, sanki çok bi şey yapmıyormuş gibi geliyor insana. esas büyük olan da bu bence.

    de niro verdi gerilimi, verdi sıkıntıyı. malum şeyi yapmadan önceki 5 dakikayı geri alıp bir daha izledim. insan değil herif.

    pesci: zaten mafya üyesiymiş de ara sıra hayatını kameraya alıyolar sanki pezevengin.

    harvey keitel: az gözüküyor, öz gözüküyor. duruşu bile rahatsız edici herifin.

    bu adamlar ölünce kim mafya filminde oynayacak olm lan, kılışdaroğlu mu?

    bazılarımız sıkılmış filmden, gereksiz uzun bulmuş. olabilir, ben bitiyor diye üzüldüm lan son 10 dakikada. zaten bu film/dizi olayları üzerinden tartışmayı hiç anlamıyorum (seinfeld hariç hjsahjsa). üç farklı zaman diliminde geçince makyajlar biraz zorlama olmuş evet. vücutların yaşlı olduğu belli yani artık bazı sahnelerde. eee olacak o kadar olm hayret bi şey yaa, sus itiraz etme.

    son olarak

    spoiler ---

    bir sürü epik sahne vardı bence filmde ama bi tanesi başkaydı yav. hemşirenin jimmy hoffa 'yı tanımadığı sahne. amerika tarihini değiştiren olayların göbeğinde olmuş, başkan'ın kardeşi olan adalet bakanıyla yıllarca kapışmış (ki herif bir kennedy), başkanı olduğu sendikanın parası için onlarca adam öldürülmüş, zamanın en büyük adamlarından biri. yeni nesil bilmiyordu ama işte, eski bir fotoğraftaki yaşlı bir adamdı sadece.

    babam enteresan adamdı rahmetli, montgomery clift'i yeterince sevmiyorum diye trip atardı lan bana tövbe tövbe. bu marvel filmleriyle büyüyen nesil de ilerde irishman afişine bakıp, hımm diyip geçecek işte o hemşire gibi. çok üzüldüm la o sahnede, neyse işte öyle.

    ---
    spoiler ---


    (prokeyfsiyonel - 1 Aralık 2019 13:35)

  • comment image

    izleyenler için ilginç bilgiler ; joe pesci sesiyle anlatayım :) hatta filmdeki çalan harika bir şarkı var onu da açın arka plan olsun : https://www.youtube.com/watch?v=-fa2zkzfip0

    1- frank sheeran 2003'te doğal yolla yaşlılıktan ölüyor. ölmeden önce kitabın yazarına her şeyi anlatıyor fakat ben ölmeden asla yayınlayamazsın diyor. öldükten sonra sal diyor kitabı.

    2- daha da ilginci frank sheeran'ın kendi çektiği bir video tape var. hoffa'yı öldürdüğünü anlatıyor. tabi o da ölümünden sonra yayınlandı. filmde eksik kalmış bir detayı kapattı şöyle diyerek ;
    - "ya hoffa gidecekti ya da ben de onunla gidecektim."
    - "böyle durumlarda seni öldürmek için en sevdiğinin kişiyi yollarlar"
    - "sevdiğin kişiyle oturmuş beyzbol konuşurken bir bakmışın ölmüşün"
    gibi ifadeler kullanmıştır kaydettiği videoda. sürekli hoffa'yı aşırı sevdiğinden bahsetti sürekli övgü dizdi adama. https://www.youtube.com/watch?v=wfrxqh1qu10 bu videonun bazı kısımlarında itiraflar mevcut.

    3- filmde hoffa, bobby kennedy ile taşak geçmek için "booby" diyor yani meme :)

    4- dumur olacaksınız ; filmde herkes anthony salerno'yu (hoffa'nın defterini düren tombik) oynayan kişiyi yaşlı biri sanmıştır. aslında yaşlı değil makyajla yaşlı yapılmış :)
    https://www.imdb.com/…ame/nm0518511/?ref_=tt_cl_t13 gördüğünüz gibi 40larında gencecik adam. filmde baş aktorlerin yaşlı olmasına karşı ironik olmuş.

    5- filmde de kullanılan avustralya'ya birinin gönderilmesini istemek öldürülmesi demek. bunu frank sheraan itiraf tape'inde de söylemişti. "birini öldürmek istediklerinde avustralya'ya biletini kes, oraya yolla" diyorlarmış. nitekim filmde de russell bufalino bundan dolayı tutuklanıyor.

    6- filmin kesilmemiş hali 4 saat !

    7- filmin başlangıcında çıktıkları ev goodfellas filmindeki ev !

    8- joe pesci en az 50 kere hayır demiş film için. sonunda ikna etmişler. rakam daha fazla diyor ibrahim skorsesi.

    9- filmde hoffa'nın problemi anthony şişko salerno ve tony pro ileymiş gibi gözüküyor aslında hayır. gerçek hayatta öldüğü gün o meşhur restorantta buluşacağı kişi tony pro ve filmde fbi adamları tony pro'yu tutuklarken ayağa fırlayan tombik adam. adamın ismini hatırlarsam yazarım.

    10- frank sheraan'ın itirafında bir yamukluk var bütün söylediklerini batırıyor. fbi'ya göre söylediği her şey uyuşuyor o günkü durumla ilgili fakat olayı bozan tek kişi hoffa'nın arabayı süren evlatlık oğlu. çünkü evin önüne arabayı çekiyorlar adamın silah sesini duymaması imkansız ötesi. frank diyor ki kapıdan hoffa girer girmez kafasına 2 el ateş ettim ve çıktım. o ses hele kapıda gerçekleştiyse arabadaki evlatlık oğlunun duymaması münkün değil. frank diyor ki hoffa toprağa gömülseydi kesin bulurlardı. o yüzden yaktılar. nerden nasıl bulucan bir ton efsane türettiler yok bir stadyumun temeline gömmüşler yok amerikan borsasının oralara gömmüşler. bence jack nicholson'ın oynadığı hoffa adlı filmdeki son daha mantıklı.

    11- çekimlerde robert de niro resmen apartman topuk ayakakbı giydi. boyu hafif uzundur robert reisin 175 civarı ama irishman frank 190 civarıydı. inanılmaz iri bir adamdı.

    12- crazy joe adlı gangsteri oynayan adam aslında bir stand up'çı. italyan ama.

    13- bu olay örgüsü godfather'daki las vegas'ın kuruluşu sonra kübaya kurmaları ve küba'dan castro yüzünden kaçmak zorunda kalmaları ile başlıyor. jfk adlı filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. zira joe pesci o filmde oynamıştı ilginçtir.

    14- frank sheeran 25 civarı kişiyi öldürdüğü biliniyor. gerçek sayı belki 50'nin üstündedir.

    15- filmde dönemin en büyük patronları gözükmüyor nedense. russell'ın karakteri bir nevi capo bölge yöneticisi ama güçlü bölgelerin. diğer gözüken mafya tipleri de öyle ama büyük patronlar godfather bir adam yok.

    16- bu arada puhahahahaah filmde bir adam vardı fbi için mikrofonla hoffa'nın tanıkları rüşvete bağlamasını kaydeden çok tombalak uzun bir adam. hahaha işte o adam casino flminde kovboy çizmeli ayaklarını kumar masasına koyan sonra joe pesci'nin telefon ile dövdüğü adam ! haahahahahaha https://www.imdb.com/…98609/mediaviewer/rm703635456

    buraya son olarak izlenmesi kesin gereken harika filmler bırakıyorum ;

    (bkz: dead presidents)
    (bkz: jfk)
    (bkz: insider)


    (munirbomba - 3 Aralık 2019 04:58)

Yorum Kaynak Link : the irishman