Süre                : 2 Saat 3 dakika
Çıkış Tarihi     : 26 Kasım 2014 Çarşamba, Yapım Yılı : 2014
Türü                : Biyografi,Drama,Romantik
Ülke                : İngiltere
Yapımcı          :  Working Title Films , Dentsu Motion Pictures , Fuji Television Network
Yönetmen       : James Marsh (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Anthony McCarten (IMDB)(ekşi),Jane Hawking (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Eddie Redmayne (IMDB)(ekşi), Felicity Jones (IMDB)(ekşi), Charlie Cox (IMDB)(ekşi), Emily Watson (IMDB)(ekşi), David Thewlis (IMDB)(ekşi), Harry Lloyd (IMDB)(ekşi), Tom Prior (IMDB)(ekşi), Adam Godley (IMDB)(ekşi), Maxine Peake (IMDB), Simon McBurney (IMDB), Charlotte Hope (IMDB), Anastasia Harrold (IMDB), Enzo Cilenti (IMDB), Joelle Koissi (IMDB), George Hewer (IMDB), Georg Nikoloff (IMDB), Brian William Woodward (IMDB), Raffiella Chapman (IMDB), Leigh Dent (IMDB), Jill Buchanan (IMDB), Victoria Emslie (IMDB), James Wiles (IMDB), Frank Leboeuf (IMDB), John Neville (IMDB), Hugh O'Brien (IMDB), Pamela Betsy Cooper (IMDB), Kenton Hall (IMDB), Richard Cunningham (IMDB), Miroslav Zaruba (IMDB), Gioacchino Jim Cuffaro (IMDB), Nicola Victoria Buck (IMDB), Aaron Ellis (IMDB), Jon Wennington (IMDB), Scott Plumridge (IMDB), Lucy Chappell (IMDB), Jeremy Oliver (IMDB), John W.G. Harley (IMDB), Shaun Lucas (IMDB), Gruffudd Glyn (IMDB), Jesse James Sims (IMDB) >>devamı>>

The Theory of Everything (~ Her Seyin Teorisi) ' Filminin Konusu :
The Theory of Everything is a movie starring Eddie Redmayne, Felicity Jones, and Tom Prior. A look at the relationship between the famous physicist Stephen Hawking and his wife.

Ödüller      :

Academy Awards - Oscar:En İyi Erkek Oyuncu
BAFTA:Alexander Korda Award for Best British Film
Golden Globes:Golden Globe-Best Original Score - Motion Picture, Golden Globe-Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama


  • "azerbaycan'da (bkz: her sey nezeriyyesi) olarak vizyona girecek film."
  • "eddie redmaynein şahane performansı ile hatırlanacak epey etkileyici film. hangi filmi izlesem acaba diye düşünüyorsanız, düşünmeyin izleyin."
  • "eddie redmayne yardırmış resmen. hawking'i başarılarından ziyade hayatını ön plana çıkaran bir film olmuş. çok beğendim.eddie redmayne ödül almazsa ayıp olur."
  • "stephen hawking ismi için hafif kalmış filmdir. ama eddie redmayne'in oyunculuğuna laf söyleyen taşa dönüşebilir."
  • "filmin kanıtladığı teori(bkz: öldürmeyen allah öldürmüyor)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    "ajansım yaşamımla ilgili film yapılmasına izin vermemi önerdi. ama eğer artistler tarafından temsil edilmemize izin verirsek, ne bende ne de ailemde bir kendine saygı kalmaz. aynı şey otobiyografimi yazmak isteyen yazar için de geçerli. gerçi bu biraz daha hafif olur. belki otobiyografimi ileride kendim yazarım. bilimsel makalelerden fırsat bulursam"

    stephen hawking, the independent 1988

    *

    zamanında yazmış olduğu makale ışığında filmini merakla bekliyorum.


    (stefan kuntz - 17 Kasım 2014 12:24)

  • comment image

    bu sene izledigim en iyi filmlerden bir tanesi. izlemeden once onyargili bir tavrim vardi, lakin izlediktan sonra yedim yuttum butun onyargilarimi. senaryosu gayet basarili, genellikle biyografik filmler sakata gelirler senaryo acisindan. ama bu filmin senaryosu iyi kotarilmis. amma film senaryosu ile one cikmiyor bence. eddie redmayne hawking rolunde resmen devlesiyor. uzun zamandir bu kadar tatli bir performans izlememistim. yani hawking kendi oynamis diyesim geldi o derece. filmin buyuk bir bolumunde, malum fiziksel olarak kisitli bulundugu icin "ne yapmis ki aceba" diyenlerinizin meraki, filmi izledikten sonra tamamen giderilecektir. bu senenin diger iddiali performanslarinin hepsini izlemedim, ancak yuzde yuz eminim ki oscar'i, bafta'yi, altin kure'yi ve dahasini bu eleman alacaktir.
    (bkz: at fava bekle)


    (yetersiz veri - 22 Kasım 2014 05:17)

  • comment image

    bir biyografi bu denli etkileyici bir sinema diliyle anlatilabilir, iste tam oyle. stephen ve jane hawking'i oynayan oyuncular asmis bir oyunculuk sergiliyor, iki karaktere de o kadar baglaniyor ki izleyici, ayrildiklarinda onlardan cok uzuluyor. amerikanlarin degil de ingilizlerin yonettigi, oynadigi her halinden belli bir de, kliselerden de epey uzak, cogu olayi izleyicinin hayal dunyasina birakiyor. pek begendim. uzun zaman sonra sinemanin buyusunu hissettim.


    (servicio - 9 Aralık 2014 09:11)

  • comment image

    eddie redmayne'e en iyi erkek oyuncu odulunu kazandirirsa hic sasirmayacagim film. inanilmaz oynamis! filmin bu kadar az yorumlanmasina hayret ettim dogrusu, millet olarak duygusalliga karsi bi on yargimiz mi var anlayamadim..


    (zezetx - 12 Aralık 2014 18:42)

  • comment image

    sinema değerini ilgililer analiz etsin. hikayenin gerçekçi işlenişine, gözleriyle oynayan eddie redmayne'in hawking'liğine ikna edişine, jane hawking rolündeki felicity jones'un mimiklerinde geçici olarak hayat bulan bir als'linin silah arkadaşının inandırıcılığına... hayal kırıklığına, umuduna, yorgunluğuna... çok ikna oldum ben. muhteşem!


    (bourdieu - 14 Aralık 2014 19:44)

  • comment image

    eddie redmayne yardırmış resmen. hawking'i başarılarından ziyade hayatını ön plana çıkaran bir film olmuş. çok beğendim.

    eddie redmayne ödül almazsa ayıp olur.


    (raul7 - 21 Aralık 2014 02:28)

  • comment image

    bugün sinemada izledigim film. film stephen hawking'in cocuklarinin anasi jane'in kitabindan uyarlanmis, o nedenle olaylarin yansitildigi gibi oldugunu kabul edebiliriz.
    film tamamen stephen hawking'in evliliğiyle ilgili. esiyle nasil tanismis, hastalik suresince evlilik nasil degismis vs. bu acidan cok basarili buldum filmi. ancak kulanabilecekleri yerde gercek goruntuler kullansalar ve stephen hawking'in bilimsel calismalarindan, doktorasindan "zamanin kisa tarihi"ne kadar akademik olarak neler yaptigindan, nasil dunya capinda unlu oldugundan biraz daha bahsedilse evlilik hayatini anlamamiza da yardomci olabilirdi diye dusunuyorum. cunku doktorasini alirken, evli genc bir ogrenciyken 15 dakikada dunya capinda unlu bilimadami oluyor ama bunu akademik hayatinin acisindan degil sadece ne kadar daha hasta oldugundan takip edebiliyoruz.
    yine de cok begendim filmi. eddie redmayne de oyunculuk konusunda tasaklarini yuzumuze suruyor. muazzam bir performans ortaya koymus, hayran olmamak elde degil.


    (dampire - 31 Aralık 2014 02:28)

  • comment image

    bence olmamış olan filmdir.
    neden mi?

    --- spoiler ---

    eğer bir biyografi çekiyorsan ve yaklaşık 40 yıllık bir dönemi anlatacaksan bunu bir bütün içinde yapmalısın. stephen hawking'in bilimsel başarıları ve paralelinde artan popüleritesine tam anlamıyla değinmeden evliliğindeki sorunları göstermeye çalışırsan seyirci, bir sahnede son derece mutlu bir jane-stephen çiftinden bir sonraki sahnede bir anda direksiyon başında tabiri caizse dırdır yapan jane'e geçiş yaparak bu evliliğin nasıl bu kadar uzun sürdüğünü ya da stephen'ın bir anda ortaya çıkan elaine ile hangi ara ve neden yakınlaştıklarını anlamaya çalışırarak geçirir vaktini.
    evet film görsel olarak göz dolduruyor, diyaloglar kimi yerlerde oldukça doyurucu ama filmin tamamına bakınca olmamış dedirten bir şeyler var. sanki yönetmen eddie redmayne'i görmüş ve tamam oldu bu iş diyip filmin geri kalanına yeterince özen göstermemiş ya da gösterememiş. sade bir film çekmek isterken hikaye anlatımındaki kopuklukların önüne geçememiş ne yazık ki.halbuki man on wire'ı çok beğenmiştik. bilemiyorum, sanki james marsh kariyerine belgesel çekerek devam etse daha iyi olacak gibi.

    ---
    spoiler ---

    bu arada tüm bu yorumlarım eddie redmayne'nin sinemada tarihinin en iyi performanslarından birini gerçekleştirdiği gerçeğini değiştirmiyor.


    (elizabeth g bennet - 10 Ocak 2015 23:50)

  • comment image

    gözlük çercevimi mi değiştirsem diye kendimi sorgulamamı sağlayan film.
    ciddi manada siyah çerceveli gözlük çok harika öyle değil mi.
    güzel filmdi.

    --- spoiler ---
    film efektini çok sevdim. özellikle evlendikleri zamanki efekt çok güzeldi.
    film uzundu ama kısa olsa nasıl olurdu orasını bilemedim.
    oyunculuk cok güzeldi.

    biraz magazinsel bir olgu tasısada genel olarak, bir biyografi filmi olarak bence pek sırıtmadı.
    doktor, hawking'e hastalığını anlatırken o sırada duygusala, doktorun kulaklara bakmakta, bağlayamadım.
    bana göre en duygusal sahne, bir şeyi seçmesi gerektiğinde(kırmızı veya mavi gibi) göz kırpmaması oldu.
    diyaloglar güzeldi, bazı yerlerde hawking'in sözlerine yer edilmesi çok hoştu gerçekten.

    ve en etkileyici sahneler, kazağının altından ateşe bakarken teorisine odaklandığı ve çözüme varmaya yakın olduğu sahneydi. ve tabii ki tv'ye bakarken jane gelip değişik bir şey var mı diye sorduğunda filmdeki çarpık ilişkilerden formül çıkartmaya çalıştığını söylediği sahne iyidi.

    ---
    spoiler ---

    --- spoiler ---

    jane: -kozmolog nedir?
    hawking:- zeki ateistler için bir din tarzı.

    ---
    spoiler ---


    (c p - 11 Ocak 2015 02:02)

  • comment image

    güzel film. görüntüler oyunculuklar ki eddie redmayne tam anlamıyla hawking idi, müzikler baştan aşağı güzel filmdi. lakin tek eksiği fizikti. adam 20. yüzyılın özellikle ikinci yarısının en iyi fizikçisi sen adamın özel hayatını anlatıyorsun. he güzeldi evet baştan sona keyif alarak izledim sıkmadı ama böyle güzel bi film çekerken bari biraz fizik koyun be.

    --- spoiler ---

    stephen hawking'in kullandığı bilgisayar amerikan yapımı. jane bilgisayar konuştuktan sonra ama bu amerikalı başka ses yok mu diye sorması filmin has ingiliz olduğunun göstergesiydi.

    bir de en sonda geriye akması her şey.

    ---
    spoiler ---

    ek: tam 5 dalda oscar adaylığı bulunuyor.
    - en iyi film
    - en iyi erkek oyuncu
    - en iyi kadın oyuncu
    - en iyi uyarlama senaryo
    - en iyi özgün müzik
    en iyi erkeği alamazsa ben artık bi şey demeyeceğim. adam stephen hawking'den daha çok stephen hawking oldu efeniim öyle böyle değil.


    (rapper jedi - 23 Ocak 2015 00:04)

  • comment image

    güzel filmdir. yapılan keşke daha fazla fizikle ilgili olsaymış, hiç bilim yok vs. gibi eleştiriler de yersizdir zira film jane wilde hawking'in travelling to ınfinity: my life with stephen kitabından uyarlanmıştır, yani stephen hawking biyografisi olmaktan çok jane ve stephen hawking çiftinin birlikteliğine odaklanmayı amaçlamaktadır. özellikle de jane'in bakış açısından.

    beklentilerin buna göre belirlenmesi sanırım izleyicinin yararına olacaktır.


    (mridul - 24 Ocak 2015 11:28)

  • comment image

    yapımcılar filmi stephen hawking'in eşinin yazdığı kitaptan uyarlayarak çok doğru bir karar vermişler. filmi tamamen teorileri çalışma prenspleri üzerine kursalardı böyle olmasını isteyenler dahil kimse bir şey anlamayacak, doğru düzgün gişe yapamayacaktı. zaten adamın o kadar çok teorisi var ki 2, 3 saate sığdırmaları imkansız. bu yüzden karısının yani bizim gibi normal bir insanın bakış açısından anlatılması seyirciye ulaşabilme açısından gayet güzel olmuş. hem böyle bilgilerin asıl öğrenilmesi gereken yerin yani kitaplarının daha çok insan tarafından okunmasını da sağlamış oldular.

    film drama açısından çok başarılı olmu;ş oyuncularının muhteşem oynamasının da büyük bir katkısı var bunda tabii. en ufak şeyde bile ağlayabilen benim gibi insanlar için çok fazla duygusal sahne vardı ki bu sahnelerde kullanılan müziğin de bu duygusallığa olan katkısı yadsınamaz. filmden zevk almak için sadece insan olmak yeterli sanırım. evet, filmin adını her şeyin teorisi koydukları için teorilerine daha çok yer verebilirlerdi ama böyle de çok iyi olmuş.


    (gleek - 9 Şubat 2015 01:55)

  • comment image

    dünyanın en zeki adamına üzülmemizi sağlamış başarılı film. dram bazı sahnelerde tavan yapıyor hatta rahatsız edecek boyuta ulaşıyor olsa da beğendim. bu filmi bilimsel içerik beklentisiyle izlerseniz buraya gelip rezil berbat yazmanız doğal. bilimsel birşey arıyorsanız gidin hawking'in belgesellerini izleyin.
    ayrıca film müzikleri de harika her sahnede dikkat çekici müzikler vardı. interstellar olmasa müzik oscarını bile alabilirdi. her ne kadar henüz birdman'i izlememiş olsam da en iyi erkek eddy radmayne'e gitmeli diye düşünmekteyim.

    dinlemekten bıkmadım muhteşem ya https://www.youtube.com/watch?v=55885qnt7ps


    (moseley - 11 Şubat 2015 15:38)

  • comment image

    izlerken cokca korktugum, biraz da utandigim film. kacimiz hayatinin bok gibi oldugunu, kendisine adil davranilmadigini dusunerek simariklik etmemistir ki? su adamin ailesinin cektiklerine bakinca, tartismasiz simariklik bu. cok garip, hatta ironik bir durum bu adamin hayati. dunyanin en zeki insani kendi beyninin icine hapsolmus durumda. her seyi duyuyor, normal bir insan gibi hissediyor, ama tepki veremiyor. dusunduklerini ozgurce aktaramiyor. bilimsel fikirlerini, icsel sikintilarini paylasmayi gectim, bir yeri kasinsa kasiyamiyor, makina olmadan soyleyemiyor. tutsaklikta daha otesi yok.

    nihilist*, inadina inkarci, olumune karamsar yapima haddini bildiren bir hikaye oldu bu. dunyanin en zeki adami, akla hayale gelebilecek en agir tutsakligi yasayip yine de umut var diyebiliyorsa, vardir, ben guvenirim. her zaman basarilacak bir seyler vardir hayatta. yasadigimiz surece denemek zorundayiz.


    (dimi ama - 15 Şubat 2015 00:17)

  • comment image

    adamın oyunculuğu öyle ki filmi izlerken "acaba tekme tokat girişip aşamalı olarak kötürüm mü bıraktılar adamcağızı?" diye düşünmedim değil. bazı sahnelerde bizzat hawking'e oynatmışlar zannedersin.

    hikaye vasat. hawking'in çocukları olduğunu bilmiyordum, film sayesinde onu öğrenmiş oldum. ne yazık ki karakterine ya da özgünlüğüne dair pek bir şey anlatmıyor. fikirlerine dair de çok bir şey yok. hatta eşi jane ve onun dertleri üzerine çok daha fazla eğilmiş. filmi jane hakkında zannedebilirsin.

    yönetmenlik ve oyuncular on numara. yoklukta gideri var.


    (ssg - 16 Şubat 2015 01:22)

Yorum Kaynak Link : the theory of everything