Süre                : 1 Saat
Çıkış Tarihi     : 09 Haziran 2010 Çarşamba, Yapım Yılı : 2010
Türü                : Döküman
Taglar             : Bilim,astrofizik,Evren,astronomi,uzay
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Discovery Science Channel , Revelations Entertainment , The Incubator
Yönetmen       : Kurt Sayenga (IMDB), Geoffrey Sharp (IMDB)(ekşi), Anthony Lund (IMDB), David LaMattina (IMDB), Laura Verklan (IMDB), James Younger (IMDB), David Isser (IMDB), Jackson Merrick (IMDB)
Senarist          : David Isser (IMDB),Anthony Lund (IMDB),Thomas Quinn (IMDB)(ekşi),Kurt Sayenga (IMDB),Rhys Thomas (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Morgan Freeman (IMDB)(ekşi), Sean Carroll (IMDB)(ekşi), Michio Kaku (IMDB)(ekşi), Carlos Frenk (IMDB), Kip Thorne (IMDB), Max Tegmark (IMDB), Paul Davies (IMDB)(ekşi), Lee Smolin (IMDB), Janna Levin (IMDB), Frank Tipler (IMDB), Frank Close (IMDB), Andy Albrecht (IMDB), Michael Persinger (IMDB), Paul Steinhardt (IMDB), Alan Guth (IMDB), Steve Nahn (IMDB), David Spergel (IMDB), Will Wright (IMDB), David Eagleman (IMDB), Robert Lanza (IMDB), Sandy Pentland (IMDB), Cuete Yeska (IMDB), Jeffrey L. Bada (IMDB), Dan Bauer (IMDB), Jennifer Blank (IMDB), Martin Bojowald (IMDB), William J. Borucki (IMDB), Jonathan Butterworth (IMDB), Julie Comerford (IMDB), John Cramer (IMDB), Adam Davison (IMDB), Elijah Emuge (IMDB), Joel Fajans (IMDB), Brenna Flaugher (IMDB), Reinhard Genzel (IMDB), Stefan Gillessen (IMDB), Nicolas Gisin (IMDB), Richard Gott (IMDB), Peter Higgs (IMDB), Steven Jefferts (IMDB) >>devamı>>

Through the Wormhole ' Dizisinin Konusu :
Sunuculuğunu Morgan Freemanın yaptığı, Discovery Science´ta yayınlanan bir bilim belgeseli Through the Wormhole. Her bir bölüm Morgan Freemanın bir anısıyla başlayıp daha sonra bilimsel açıklamalara giden bir dizi uzman tarafından farklı şekillerde yorumlanıyor. Belgesel sadece bilim meraklıları için değil genel bir izleyici kitlesine hitap etmek için hazırlanmış.


Belgesel / 63
  • "morgan freeman'ın sunduğu şahane bir belgesel. discovery science kanalında yayınlanmaktadır."
  • "dr'da satılan dvdsinin üzerinde ikinci sezon bölümleri yazmasına rağmen içerik birinci sezon ve sadece 3 bölüm var. insanlar sahtekarlığı yeni bir boyuta taşımış resmen."
  • "hürriyet'in kuponla verecek olduğunu gördüğüm belgesel serisi. tanrıyla ilgi bölümleri kesecekler mi acaba?"
  • "sürekli takipçisi olmasam da denk geldikçe izlediğim program. mantıkla açıklanabilen her şeye zaafım var."
  • "insanın bunu izledikten sonra hemen para biriktirip en kralından bi teleskop alası geliyor."
  • "cosmos a space-time odysseyı seyredip doymayanların mutlaka izlemesi gereken yapım. daha geniş bakış açısı ve her bölümde birçok görüşe yer veriyorlar."
  • "interstellar ı anlamak için iyi bir altlık olacak belgesel serisi."




Facebook Yorumları
  • comment image

    henüz ilk üç bölümünü izlemiş biri olarak gayet güzel bir belgesel diyebilirim. ama merakla bekleyip beklentimi yükselttiğim "is time travel possible?" adlı üçüncü bölüm ise tam olarak tatmin etmedi. beklentim görsel açıdandı. bu konuda okuduğum birçok kitapta kurduğum hayal dünyamdan, kafamda çizdiğim geometriden çok farklı bir şey sunmadı bölüm. taze ve son teknoloji bir belgesel olduğundan animasyon ve efektlerin daha iyi olmasını beklerdim. onun dışında genel ve güncel teorileri ve paradoksları basitçe anlatan güzel bir bölüm olmuş.

    ayrıca yine üçüncü bölümde, kitabını okurken nasıl bir adam olduğunu çok merak ettiğim fakat hep google'dan aratıp görmeyi unuttuğum j richard gott 'u kitabından alıntılar yaparak konuşurken görünce durduk yere mutlu oldum. *


    (twinsenz - 14 Ağustos 2010 03:19)

  • comment image

    şu bölümlerden oluşan oldukça merak uyandıran fakat bir türlü denk gelemediğim discovery belgeseli..

    1. what happened before the beginning? - (başlangıçtan önce ne oldu?)
    2. are we alone? - (yalnız mıyız?)
    3. is time travel possible? - (zaman yolculuğu mümkün mü?)
    4. how did we get here? - (buraya nasıl geldik?)
    5. what are we really made of? - (aslında ne'den* yapıldık?)
    6. the riddle of black holes - (kara deliklerin sırrı)
    7. beyond darkness - (karanlığın ötesi)
    8. is there a creator? - (bir yaratan var mı?)


    (waryemez - 13 Aralık 2010 10:13)

  • comment image

    ibretlik paylaşım diye buna derler. bazı bölümleri öyle iddialar içermektedir ki insanın tüyleri diken diken oluyor.

    gerçektir ya da değildir ama god helmet ile ilgili bir bölümü vardır. bölümdeki iddialar gerçekse din mefhumu için çok vahim sonuçlar getirmektedir.

    bugün yayınlanan "6. his var mı?" konulu bölümde konuyu dünyanın manyetik yerçekimine öyle bir bağlamıştırki... öyle böyle değil. iddiaya göre insan beyni çevreye çeşitli dalgalar yaymaktadır. bu dalgalar dünyanın manyetik alanını bir havuz gibi kullanarak dolaşabilmektedir. dünya üzerindeki 7 milyar insan aynı havuzun içinde, yani birbirleri ile bağlantı halindedir. bir insan düşünürken yakın çevresindekilerin beyin hareketlerini de etkileyebilmektedir. bu iddiayı ölçmek için yapılan deneyde iki deneği iki ayrı karanlık odaya koydular. deneklerden birinin odasında belli anlarda ışık yakıp söndürdüler. ışığın yanıp söndüğü odadaki deneğin beyin dalgalarını kaydettiler. bomba kısım şimdi geliyor. deney süresince karanlık odada oturup, hiç ışık yakılmayan odadaki deneğin beyin dalgaları ışığın yandığı odadaki deneğin beyin dalgaları ile paralel çıktı. deney sonrası karanlık odadaki deneğe sordular "ne oldu, ne hatırlıyorsun?" diye. karanlık odadaki denek diğer odada ışık yaktıkları anlarda (diğer odada olan bitenlerden haberi bile yok deneğin. yalnızca karanlık bir odada yarım saat oturuyor.) bir ışığın yanıp söndüğünü söylüyor. bu ışığı birkaç kez gördüğünü söylüyor. bu ışı gördüğü anlar diğer odada diğer deneğin yanıp sönen bu ışığa maruz bırakıldığı anlar. vay anasını be! bu iddiaların ucunu sicim teorisi'ne de dokundurdular.

    konumuza dönecek olursa çok, çok ilginç bir belgesel dizisi. izleyenin ufkunu açan belgesel. konuları anlatmak için kullandıklar özel efektler de göz alıcı. 5 üzerinden 5.


    (shadayim - 7 Temmuz 2011 09:41)

  • comment image

    2. sezonu şöyledir:

    1: is there life after death? ölümden sonra yaşam var mı?
    2: is there an edge to the universe? evrenin bir kenarı var mı?
    3: does time really exist? zaman gerçekten var mı?
    4: are there more than 3 dimensions? üçten fazla mı boyut var?
    5: is there a sixth sense? altıncı his diye bir şey var mı?
    6: are there parallel universes? paralel evrenler var mı?
    7: how does the universe work? evren nasıl çalışıyor?
    8: can we travel faster than light? işıktan hızlı yolculuk edebilir miyiz?
    9: can we live forever?
    10: what do aliens look like?


    (passiflora - 12 Temmuz 2011 12:26)

  • comment image

    bilinmeyene, bilimsel bakış açısıyla bakmaya çalışır bu belgesel dizisi. var olana var der, olabilecek olana ihtimal der. fazla veya eksik değil.

    bazen öylesine teknik detaylara iner ki, salağa anlatır gibi anlatmasına rağmen anlayabilmek için pek çok şeye aşina olmak gerekir.

    samanyolu tv belgesellerine aşina olan bünyelere dokunabilir.


    (visitors - 20 Ağustos 2011 05:33)

  • comment image

    samanyolu tv kafasıyla izlemek istemiyorsanız divxplanet'teki altyazılarından uzak durmanızı öneririm. ayrıca buradan; "we can't see the fundamental forces around us." cümlesini "biz ilahi kudretin bu safhasını göremiyebiliriz." şeklinde çeviren şakirt arkadaşa da selamlarımı yolluyor ve fazla ıkınmamasını tavsiye ediyorum. ulan ekşi sözlük'e dadandıkları yetmezmiş gibi, divxplanet'e de el atmışlar sanırım.


    (lali berte - 4 Eylül 2011 22:56)

  • comment image

    dr'da satılan dvdsinin üzerinde ikinci sezon bölümleri yazmasına rağmen içerik birinci sezon ve sadece 3 bölüm var. insanlar sahtekarlığı yeni bir boyuta taşımış resmen.


    (karete kamil - 19 Şubat 2013 13:50)

  • comment image

    özellikle 2. sezonu muhteşem olan belgesel dizisi. "is there an edge to the universe?", "does time really exist?", "are there more than 3 dimensions?", "are there parallel universes?" ve "how does the universe work?" bölümleri kesinlikle izlenmeli; hemen şimdi açın kickasstorrents'i indirin aga.


    (ruwenzori 3 - 16 Mart 2013 18:20)

  • comment image

    morgan freeman ın sunuculuğunda harika bi dc belgeseli. insanın kafasında olan yada olmayan bir sürü soru ve cevap. özellikle modern bilimin nereye geldiğini çok net anlatıyor. elbette herşey bizlerin anlayabilmesi için çok çok basitleştirilmiş halde sunuluyor. bu şekilde kuantum fiziğini çözdüm aga mantığından uzak izlenirse verimli ve yaratıcı olabileceğini düşünüyorum. collective bir algıya sahip olduğunu düşünürsek insanlığın, bu belgeseli izleyen farklı meslek gruplarından insanlarında hayata dair yeni ve estetik şeyler üretebileceklerini, özelikle bu çağrışımı yapacağını düşünüyorum. işlenen konular ile gerçekten vermek istediği mesajı çok net verdiğini düşünüyorum.


    (formidable - 2 Nisan 2013 08:29)

  • comment image

    hürriyet'in kuponla verecek olduğunu gördüğüm belgesel serisi. tanrıyla ilgi bölümleri kesecekler mi acaba?


    (ruwenzori 3 - 21 Eylül 2013 20:11)

  • comment image

    ciddi biçimde kafa siken, her bölümde geçenleri anlamak için epeyce kafa yormak gereken belgesel. izledikçe belgeselde farklı bölümlerde yer alan bilim insanlarına imrenmemenin elde olmadığı belgeseldir. adamlar nasıl bu kadar ayrıntılı düşünüyor, nasıl bir zekaya sahipler diye düşünmeden ve gıpta etmeden edemiyor insan. bir mühendis olarak şu soruyu da sormaktan kendimi alamıyorum; acaba şartlar, olanaklar ve ortam uygun olduğunda mı böyle olunabiliyor, insan daha yaratıcı olabiliyor; yoksa oradaki bilim abilerimiz, ablalarımız mı çok zeki ve bir über alles veya sobre todo mu?


    (ayvaz86 - 9 Ekim 2013 16:33)

  • comment image

    felsefi sorulara bilimsel yanıtlar tadında bir program.

    oturup baştan sona izleme şansım olmuyor. ama izlediğim kısımlardaki kimi konular ve ispatlar,teoremler gündelik monoton yeknesak düşüncelerimden beni kopardığı için farklı bir yöne bakmamı sağladığı için seviyorum.

    aklımda ne zaman seyrettiğimi bilmediğim bir kısmı var . ruh nedir ve ölünce nereye gider temalıydı. insan zihninin ruh kavramını ürettiğini ve ölünce kuantum parçaçıklarına dönüşen beyin enerjisinin evrene yayıldığını, ortak akılda bu parçaların etkisi olduğunu söylüyor gibiydi. her yeni doğan insanın bir önceki jenerasyondan daha zeki olmasını açıklar gibi geldi bana.

    bir diğer mevzu insan özgür seçim mi yapar sorusuna verdikleri cevap üstüne üstlük matematiksel açıklıyor. zihinlerimizin iletişim halinde olmasından ve her kararımızda çevremizdeki diğerlerinin kararlarını dikkate alarak hal hareketleri oluşturduğumuza değiniyor.

    morgan freeman sunumu ile gerçekten izlenilecek güzel bir belgesel


    (nogaf - 28 Kasım 2013 16:47)

  • comment image

    bazen saçmalıyorlar gibi gelse de çoğu zaman da konuya hayvani derecede teknik ve mantıklı girişiyorlar bu da çok hoşuma gidiyor.

    bugün izlerken düşündüm de; bilimle pek ilgilenmeyen bir adama izletsen, yani okulunda en azından ucundan bunları görmemiş ve merak etmemiş bir adama izletsen adam muhtemelen sıkılıp izlemeyi bırakır.

    bilimle ilgiliyseniz eğer, bazı konular sizi çıldırtacak derecede aklınızı kurcalıyorsa, bu program size birçok güzel şey öğretebilir ona emin olunuz.

    kusurları var mı? elbet vardır. fakat bilim insanları izleseler bile programın genel olarak iyi olduğunu kabul eder ama eleştiriler "şu şöyle anlatılsa daha iyi olurdu, ya da bu şekilde üretilen varsayım bana göre doğru değil, ben olsam o açıdan bakmazdım" dan öteye gitmez diye düşünüyorum. benim izlediğim kadarıyla ve bilgim çerçevesinde yalan yanlış bilgiler yoktu. sadece varsayımlar veya üretilen teoriler(hipotezler diyelim) bazı kişilere göre saçma gelebilir, o kadar. onlara da alternatif fikirler üretmek bizim işimiz değil zaten.

    kaldı ki, o da bilimin kendisinde var. sürekli üretilen bir şeyler olması lazım ve bunlardan çok azı bile kabul edilse başarıdır.

    cern'de çalışan bilim insanları'ndan işi sadece yalanlanabilecek fikirler üretmek olan adam var (adam saçı sakalı bembeyaz olan filozof dedelere benziyordu, sanırım çok uzun süredir bu işi yapıyor. öyle düşünün). adamın ortaya attığı çoğu fikir yalanlanmış bugüne kadar. ona benzer bir adam daha var onun da işi fikir üretip, aksini kanıtlamakmış. bu şekilde başarıya ve sonuca gidiyorsun zaten, yaratıcı olarak. sürekli denemek mesele. higgs bozonu 'nu bile 40 seneden fazla zamanda anca buldu insanlar. o da başta "bu şekilde olmuş olabilir" diye düşünülüp ortaya atılmış bir şeydi ve sonunda buldular.

    mesela bu anlattıklarımın kaynağı da bu program. o amcalar şaşırttı valla. bu nedenle izleyin, izletin.


    (smokinle kopruden atlayan adam - 1 Aralık 2013 23:38)

  • comment image

    cosmos* ne kadar aydınlatıyor, ne kadar soru cevaplıyorsa, bir o kadar sizi yeni sorular ve açık bir ağız ile bırakan belgesel. henüz ilk üç bölümünü izledim, bağımlılık yapıyor resmen, ama şimdiye kadar her bölüm sonunda kapatırken, izlemeye başladığımdan daha karışık ve eppek olmuş bir kafayla kapatıyorum videoyu anasını satayım.

    bir de morgan freeman gibi bir dedem falan olsaydı ne güzel olurdu lan!


    (thejester - 4 Aralık 2014 00:45)

Yorum Kaynak Link : through the wormhole