Beaufort (~ Bufor) ' Filminin Konusu : Beaufort adındaki ileri karakolda görevli bir grup israil askerlerinin hizbullah bombaları altında sürdürdükleri yaşamı konu alan bir filmdir.
Ödüller :
Mivtza Savta(0)(8,1-876)
Giv'at Halfon Eina Ona(1976)(8,1-1202)
Knafayim Shvurot(2002)(7,5-2273)
Ajami(2009)(7,4-5626)
Sallah Shabati(1964)(7,4-808)
Efes beyahasei enosh(2014)(7,3-3594)
Lost Islands(2008)(7,3-582)
Hatuna Meuheret(2001)(7,2-2853)
Sof Ha'Olam Smola(2004)(7,1-1050)
Hearat Shulayim(2011)(7,1-5720)
Lebanon(2009)(6,9-10402)
Zohi Sdom(2010)(6,6-846)
Berlin Film Festivali : "Silver Berlin Bear-Best Director"
(bkz: francis beaufort)
(ekşisözlük - 11 Şubat 2008 22:53)
en iyi yabancı film dalında oscar'a aday olan, fakat bu ödülü avusturya'nın die fälscher filmine kaptıran israil filmi.
(vitrilancyunit - 26 Şubat 2008 11:15)
çevresel etkileriyle birlikte rüzgar durumunu ifade eden bir skaladır. denizciler tarafından sıkça kullanılır.knot cinsinden rüzgar hızı +10 / 6 formülü ile pratik olarak hesaplanabilir.
(invinoveritas - 26 Mayıs 2009 10:15)
fransa bisiklet turu'nun geçtiği peynir cenneti. caner eler kardeşimiz programa aç girdiğinden midir bilinmez, on dakika beaufort'un vadilerinden başladı, peynirine takıldı. helal olsun dedirtirken kendisine acaba bir tutam beaufort mu yollasam diye düşündüm ya neyse...
(arvo - 22 Temmuz 2009 14:40)
iii.edward'ın oğlu lancaster dükü john of gaunt'un catherine swynford ile evililik dışı ilişkisinden doğan çocukların oluşturduğu ingiliz aile.
(haddini asmis sigir - 26 Ağustos 2010 14:47)
2007 israil filmi.2000 yilinda israil'in guney lubnan'dan cekilirken 12.yuzyildan kalan beaufort kalesine kurulu karakolda kalan askerleri anlatiyor.birkac hafta icinde karakolu hizbullah'a birakacklarini bilen askerler, bir yandan gundelik havan topu ve roket saldirilarina karsi kayip verirken, olaylari anlamaya/anlamamaya calisiyor.israilli askerlerin bizimkilerle neredeyse tipatip ayni oldugunu gosteriyor bu film.sayim var diyip, "12,son!" demelerinden"4-6 nobetine beni yaz, 2-4'e yazmaizinde gordum selam bile vermedi,safak 18, 21 gun sonra amerika'da benim kzin yanindayim oglum,iyi nobetler,sen nobetteyken yeni uyku tulumu gondermisler, fabrikadan gicir gicir, senin yataga koyudm bi taneoo 9 dakka erken geldin nobeti almayabu karakolda botlari cikartmadan uyunursiz acemilkte ayni yerdeydiniz di mi, acemilikte nasildi bizim liraz?" demeleri falan,mayinlar,mevzide saklabanliklar, koguslarda, ranzalarda ayni muhabbetlertelevizyonda "sehit" haberleri,ayni bizimkiler.bu arada adamlar teknoloji/sistem (gece gorusler, beton koruma, nakliye kovoylari, helikopterle acil durum, siginaklar) ve profesyonellik konusunda (herkes takir takir ne yapicagini biliyor, bomba imhaci, telsizci, insaat muhendisi - 3 yillik mecburi askerlikle de alakali diye dusunuyorum) bizimkilerden bayaa iyiler.nefes vatan sagolsun'un hem konu, hem cekimler, hem dekor, hem karakol siperler, mevziler, hem oyuncularin 1 ay askeri egitim almasi kadar pek cok alanda esinlendigi bir film.nefesteki ataturk bustu sahnesi gibi burda da gondere alelacele israil bayragi cekme sahnesi var.nefesten bir farki, o da ordularin yapisi geregi beaufort'da neredeyse hic profesyonel asker (rutbeli) yok - karakol komutani bile yedek subay.
(cornavin - 16 Eylül 2011 07:07)
rüzgâr hızını, bulunduğu etkilere göre tahmin etmekte kullanılan nümerik bir liste.(bkz: beaufort skalasi)
(winsome - 26 Ekim 2003 18:48)
genelde meteroloji haberlerinde kullanılan "rüzgar gündogusu ve karayelden 2 ila 4,yer yer 5 arasira 6 kuvvetinde esecek" sözlerinin kahramani olan skala.
(candywarhols - 26 Nisan 2004 21:21)
denizde ruzgar en etkin rolu oynar, bunun siddetini anlamak ve anlatmak icin her ne kadar bir takim cihazlarin vermis oldugu veriler varsa da denizin durumuna bakarak genel bir birim olusmustur buna beaufort (bofor) denir. en iyi yelken havası 5 bofor dur ki cogu yelkenli tekneler bu havaya gore tasarlanir. bu kuvvetten yukari cikan ruzgar karsisinda yapilacak en dogru hareket yelkenleri kucultmektir. bu kuvvetin altinda ise ek yelken donanimlarinizi kullanabilirsiniz bunlar spi veya blister olarak adlandirilan yelkenlerdir.
(tnl - 29 Mayıs 2004 23:06)
denizcilikte kullanılan bir adet birimdir. beaufort şiddeti düşükken dalgalarda oluşan köpüklere kuzucuk, orta şiddettekilere danacık, yüksek şiddette oluşanlara da devecik denir.*
(ladyinblack - 7 Haziran 2004 10:01)
lübnan'daki bir israil ileri karakolunun tahliye sürecini anlatan joseph cedar filmi. savaş karşıtı mesajını izleyicinin gözüne sokmadan anlatmayı başarabilen bir yapımdır.
(drina - 25 Şubat 2015 15:16)
irlanda asıllı ingiliz kraliyet donanması amirali sir francis beaufort, (27 may 1774 – 17 aralık 1857) tarafından geliştirilmiş ve gemicilikte rüzgar ve deniz durumunu görsel müşahedelere göre belirlemeye çalışan ıskaladır. bofor ıskalası diye okunur.iskala rüzgar hızını ölçebilen mekanik anemometrelerin geliştirilmesiyle birlikte önemini yitirmesine rağmen hava tahminciler ve gemiciler tarafından hala bilinmekte ve deniz raporlarında kullanılmaktadır.beaufort şiddeti 0 calm (sakin)<1 mph ;<1 kph sakin , duman dikine yükselirbeaufort şiddeti 1 light air (hafif hava)1-3 mph;1-5 kph rüzgar gülünü çevirmeyen ama dumanı hafifçe savuran havabeaufort şiddeti 2 light breeze (hafif esinti)4-7 mph ;6-11 kph rüzgarı yüzünde hissedersin, rüzgar gülü döner, yapraklar sallanır.beaufort şiddeti 3 gentle breeze (tatlı esinti) 8-12 mph ;12-19 kph yapraklar ve ince dallar daimi hareket halinde; hafif bayraklar dalgalanmaya başlar.beaufort şiddeti 4 moderate breeze (orta şiddette rüzgar)13-18 mph ;20-28 kph rüzgar toz kaldırır. devter sayfaları uçuşur, ince dallar sallanır.beaufort şiddeti 5 fresh breeze (canlı rüzgar) 19-24 mph;29-38 kph küçük yapraklı ağaçlar sallanmay başlar,; sığ sularda dalgalar köpüklenmeye başlarbeaufort şiddeti 6 strong breeze (kuvvetli rüzgar)25-31 mph;39-49 kph kalın dallar sallanır;kablolar ıslık çalar, şemsiyeler ters döner;beaufort şiddeti 7 moderate gale (orta şiddette bora ) ya da near gale (yakın fırtına)32-38 mph;50-61 kph tüm ağaçlar sallanır, rüzgara karşı yürümek zorlaşır.beaufort şiddeti 8 fresh galeor gale (canlı bora yada sadece bora)39-46 mph;62-74 kph dallar ağaçlardan kopar;hareket halindaki araçlar yolundan sapar.beaufort şiddeti 9 strong gale (güçlü bora)47-54 mph;75-88 kph küçük hasarlar oluşmaya başlar. çakıl taşları uçuşurbeaufort şiddeti 10 whole gale (tam bora) ya da storm (fırtına)55-63 mph;89-102 kph ;ağaçları söker. bianalarda ciddi zararlar oluşmaya başlar.beaufort şiddeti 11 storm (fırtına) ya da violent storm (şiddetli fırtına) 64-72 mph ;103-117 kph geniş çaplı tahribatbeaufortsayısı 12 kasırga >72 mph >117 kph geniş çaplı tahribat. abd’de 74 mph’den fazlası kasırga olarak kabul edilmektedirhttp://tr.wikipedia.org/…ort_rüzgar_şiddeti_skalası
(andrew - 26 Ekim 2001 13:59)
v=rüzgarın hızı (m/s)b= beaufor skala sayısıolmak üzere $öyle hesaplanabilir.v = (0.837) * (b üzeri 3/2)
(sleepy99 - 22 Mart 2006 19:52)
fransa, alpler bölgesinde orta çağ zamanlarından beri yapılan lezzeti çok güzel bir peynir. sarımtırak, deliksiz, leziz. inek sütünden mamul.
(decafeinee - 22 Mart 2006 20:15)
Yorum Kaynak Link : beaufort