Süre                : 1 Saat 44 dakika
Çıkış Tarihi     : 08 Nisan 1998 Çarşamba, Yapım Yılı : 1998
Türü                : Komedi,Drama
Taglar             : Sıyırıcı,catfight,Şaplak atmak,Dominatrix,Tecavüz
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  New Line Cinema
Yönetmen       : Ice Cube (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Ice Cube (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : LisaRaye McCoy-Misick (IMDB), Dick Anthony Williams (IMDB), Judyann Elder (IMDB), Chrystale Wilson (IMDB), Bernie Mac (IMDB)(ekşi), Montae Russell (IMDB), Oren Williams (IMDB), Monica Calhoun (IMDB)(ekşi), Jamie Foxx (IMDB), Tracey Cherelle Jones (IMDB), Charles Q. Murphy (IMDB), Terrence Howard (IMDB), Alex Thomas (IMDB), Ice Cube (IMDB), John Amos (IMDB), Faizon Love (IMDB), Big Boy (IMDB), Tommy 'Tiny' Lister (IMDB), Greg McDonald (IMDB), Brett Wagner (IMDB), Kenya D. Williamson (IMDB), Michael Clarke Duncan (IMDB), Master P (IMDB), Keith Burke (IMDB), Ski Carr (IMDB), Malik Davis (IMDB), Erika Guillory (IMDB), Clyde Jones (IMDB), Annette Young (IMDB)

The Players Club ' Filminin Konusu :
Ayakkabı mağazasında çalışan Diana çocuğuyla birlikte yaşayan yalnız bir kadındır. Bir gün Tricks ve Ronnie adlı iki striptizciyle tanışan genç kadın, bu işte çok para olduğunu anlatan ikilinin yönlendirmesiyle The Playa's Club adlı mekanda çalışmaya başlar. Kuzenini de bu kulüpte işe aldıran Diana'nın başı bir süre sonra kuzeniyle derde girecektir.Ünlü rapçi Ice Cube'ün senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başlıca rollerinde LisaRaye McCoy, Dick Anthony Williams ve Judyann Elder bulunuyor.


  • "almanca bilmeyenleri gün yüzüne çıkaran açıklama"
  • "hesaba uğrayan türkler olaya o bilindik seviyeyi getirmişler...tanım: almana yakışmayan açıklama."
  • "türkçesi;bu adam bizi sikecek, kurtarın...olan açıklamadır."
  • "şampiyonlar ligi rövanş maçında galatasaraydan odunu yemeden önce son sözlerini söyleyen takım."




Facebook Yorumları
  • comment image

    nispeten avantajlı skor almalarına rağmen yapılan açıklamadır. e hadi uefa seni haklı buldu ama suçlu burada gs değil izni veren uefa olacak. ne olacak zannediyorlar ki, uefa 3-0 schalke lehine mi tescil edecek maçı gs'nin hatası olmamasına rağmen. (lisansı veren fifa, izni veren ve listesine koyan uefa) diyelim ki uefa, haklısınız biz yanlış yapmışız maçı drogba'sız tekrar oynayacaksınız dese schalke tamam mı diyecek yoksa "eeee şey, vazgeçtik biz böyle iyi" mi...

    sağolsun adamlar turu geçmemiz için gazı vermeye başladılar. aynen devam. daha önce de söylendiği gibi havaalanında eziyet, huntelaar'dan bir kaç abuk subuk açıklama daha geldi mi tamam bu iş.


    (adb - 21 Şubat 2013 14:48)

  • comment image

    "28 ocak'tan beri yaşanan bu süreçte drogba'dan çok çekiniyoruz. belki bir şeyler çıkar da ikinci maçta oynayamaz biz şansımızı deneyelim."
    şeklinde türkçe'ye çevrilebilecek açıklama.
    fenerbahçe:notluyum


    (2fat2furious - 21 Şubat 2013 17:35)

  • comment image

    galatasaray drogba ile uefa listesi yenilenmeden 3 gün önce sözleşme imzaladı. sözleşmeyi uefa'ya bildirdi ve oyuncuyu kadroya aldı. tamamlanması gereken bir diğer işlem, oyuncunun lisansının çin federasyonu tarafından türkiye'ye iletilmesi ve bunun akabinde tff kayıtlı lisansın uefa'ya bildirilmesiydi.

    çin federasyonu bu işlemi yapmayı reddettiği için galatasaray yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen işlemlerini tamamlayamadı ve fifa'ya geçici lisans başvurusu yaptı.

    sonuç olarak fifa lisansı, uefa oyuncu listesini yenileme müddetinden daha geç ulaştı fakat başvuru zamanında yapıldığı ve karşı taraf engel çıkardığı için schalke'nin bu itirazının bir sonuca ulaşacağını düşünmüyorum. fifa geçici lisansı olağanüstü durum lisansıdır. lisansın verilmesi ve kayda geçirilmesi, olağanüstü durumun kabulü anlamına gelir.

    uefa eğer kulübün işlemleri zamanında yapmadığına kanaat getirse, lisans kendisine ulaştığı anda oyuncunun listeye alınmasına red cevabı verirdi.

    raad olun.

    edit: fifa transfer kuralları 3. ekine göre bir oyuncunun itc (lisansı) eski federasyonu tarafından verilmediği takdirde - ihtilaf bulununca verilmiyor ve şangay kulübü sözleşme feshine karşı çıktı - yeni federasyon geçici lisans verebilir. uefa, yerel federasyonun geçici lisansını, fifa tarafından ihtilaf karara bağlandığında geri alınabileceği sebebiyle kabul etmiyor fakat geçici lisansın, fifa tarafından onaylanması şartıyla oyuncunun uefa organizasyonunda oynamasının önü açılıyor. geçici lisansın fifa tarafından verilmiş olması sebebiyle uefa'nın 28. sirkülerine göre drgoba'nın lisansında herhangi bir sorun yok.


    (resneli geyik - 21 Şubat 2013 17:39)

  • comment image

    hak aramak diye bir şey yok ortada zira hak, kanundan ve kuraldan ileri gelir.

    fifa oyuncu transfer yönetmeliği 3. eki

    - 8. madde, 2. bent, 6. fıkra

    "6. ıf the new association does not receive a response to the ıtc request within 30 days of the ıtc request being made, it shall immediately register the professional player with the new club on a provisional basis (“provisional registration”). the new association shall complete the relevant player
    registration information in tms (cf. annexe 3, article 5.2 paragraph 6). a provisional registration shall become permanent one year after the ıtc request. the players’ status committee may withdraw a provisional registration, if, during this one-year period, the former association presents valid reasons
    explaining why it did not respond to the ıtc request."

    eğer bir federasyon, eski federasyona ilettiği itc (lisans diyelim buna) talebine 30 gün içinde cevap alamaz ise, futbolcuya derhal geçici lisans çıkarmak zorundadır. eski federasyon, geçici lisansı makul argümanlar getidiği takdirde 1 yıl içinde fifa'ya itiraz etmek suretiyle iptal ettirebilir. eğer makul bir argüman sunulmazsa bir yıl geçtikten sonra lisans daimi olur.

    - 8. madde, 2. bent, 7. fıkra

    "7. the former association shall not create an ıtc if a contractual dispute has arisen between the former club and the professional player. ın such a case, the professional player, the former club and/or the new club are entitled to lodge a claim with fıfa in accordance with article 22. fıfa shall then decide on the issue of the ıtc and on sporting sanctions within 60 days. ın any case, the decision on sporting sanctions shall be taken before the issue of the ıtc. the issue of the ıtc shall be without prejudice to compensation for breach of contract. fıfa may take provisional measures in exceptional circumstances.
    ıf the competent body authorises the provisional registration (cf. article 23 paragraph 3), the new association shall complete the relevant player registration information in tms (cf. annexe 3, article 5.2 paragraph 6)."

    eğer eski federasyon, ilgili futbolcunun kontrat ihtilafından dolayı itc'sini yeni futbol federasyonuna iletmeyi reddediyorsa (olumsuz cevap veriyorsa), taraflar fifa'ya başvurabilir ve fifa, 60 gün içinde konuyu karara bağlar. fifa, olağanüstü durumlarda olayı karara bağlamadan geçici lisans verebilir (bu bir ihtiyati tedbirdir). fifa'nın geçici lisansı, ihtilafın esası konusunda belirleyici değildir (yani ben sana geçici lisans verdim ama haksız bulunursan ceza ödersin).

    bu iki madde arasındaki fark, ilkinde federasyonun kendi yetkisiyle lisans çıkarması ve sorumluluğu üstlenmesi (bir yıl içinde lisans iptal edilebilir), ikincisinde olağanüstü durum kabul gördüğü takdirde 60 günü beklemeksizin fifa onayıyla lisans çıkarılması (sorumluluk fifa'ya ait ve esasen haksız bulunsa ve ceza alsa da futbolcunun lisansı ihtiyati tedbir süresince geçerli).

    bu gayet normal zira hukukta gıyaben doğan hak ile (örnek: çin federasyonunun cevap vermemesi - ortada bir karar yok) kasten doğan hak (örnek: çin federasyonunun ret kararı vermesi - ortada bir karar var) arasında fark var.

    şimdi geliyoruz uefa 2012-13 sezonu avrupa kupaları 28 no'lu sirkülerine (12 mayıs 2012).

    eğer bir futbolcu, fifa futbolcu transfer talimatı 3. eki 8.2.6 maddesine göre federasyonun verdiği geçici bir lisansla oynuyorsa, bu futbolcu avrupa kupalarında oynayamaz. uefa, bir yıl içinde fifa tarafından geri alınma ihtimali bulunan bir lisansla takıma avantaj sağlamayı reddediyor.

    eğer bir futbolcu, fifa futbolcu transfer talimatı 3. eki 8.2.7 maddesine göre fifa onaylı bir geçici lisansla oynuyorsa, bu futbolcu avrupa kupalarında oynayabilir.

    schalke olayı biraz araştırsa, sözleşme imza tarihi (28.01) ile geçici lisans tarihi (12.02) arasında 30 gün bulunmadığını, dolayısıyla lisansın zaten 3. ek 8.2.6 madde uyarınca tff tarafından verilmiş olamayacağını, dolayısıyla da lisansın, sözleşme ihtilafına istinaden olayı fifa'ya taşıyan şangay şenhua'ya karşılık galatasaray'ın 8.2.7 maddesi uyarınca fifa'dan olağanüstü durum talebi üzerine verildiğini kolayca anlayabilirdi.

    ek olarak: esasta hâlâ şangay'ın haklı bulunma ve lisansın iptal olma dahi ihtimali mevcut fakat ihtiyati tedbir süresince yani lisanın çıkarılmasından kararın verilmesine kadar geçen süreçte geçici lisans tartışmasız biçimde geçerlidir. kaldı ki ihtiyati tedbir esastan bağımsızdır dense de o ana kadar eldeki esas dökümlerine göre alınır. şangay'ın elinde çok sağlam, kimsenin bilmediği bir şey yoksa lisans mart sonunda onaylanacaktır. eğer fason üründe çıtayı sözleşmeye kadar yükselttilerse bilemem tabii :)

    edit: schalke başvurunun lisansın hüviyetiyle ilgili değil, uefa listesine kayıt tarihiyle lisansın geldiği tarih arasındaki 12 günlük zaman aşımıyla ilgili olduğunu açıklamış. o konu biraz bulanık. avrupa kupaları yönetmeliğinin 18.18 maddesi kulübün, oyuncu listesindeki değişikliklerin 1 şubat'a kadar yapılması gerektiğini belirtiyor. galatasaray drogba ile sözleşme imzaladığı tarih olan 28 ocak'ta liste bildirimi yaptı. yönetmelik, bildirimin geçerli lisansa dayanması gerekip gerekmediğini, lisansın sonradan gönderilip gönderilemeyeceğini muallakta bırakıyor. müddet, "bildirim" ile ilgili. ihtilaftan dolayı lisansın gecikmeli gelmesi konusunda ne olacağı yoruma açık. uefa'dan "lisansı elinde olmayan oyuncuyu nasıl listeye katarsın, siktir git" cevabı da gelebilir, "sen başvurunu zamanında yapmış, fifa'ya da geçici lisans başvurusunu zamanında yapmışsın ama lisansın yetişmeme riskine rağmen oyuncuyu yazmışsın, lisans gelmedikçe oynayamaz, lisans gelince oynatmanda sakınca yok" cevabı da gelebilir. konunun şöyle bir yanı da var: uefa lisans istemiyor mu? istiyorsa gönderilmeyince bilgi talep etmiyor mu? fifa'ya geçici lisans talebi, kayıt için yeterli midir? o konuyu bilmiyorum bak! heyecanlı oldu şimdi laaa.


    (resneli geyik - 22 Şubat 2013 13:38)

  • comment image

    herşeyden öte başvurdukları konuda - galatasaraylıyım ama renk olayından bağımsız bakmaya çalışıyorum - hukuki bir boşluk var.

    öncelikle (bkz: #32287790) - entry ilk yazıldığındaki bilgiler çerçevesinde itirazları saçma gelmişti fakat itirazın içeriğine ilişkin bilgi geldikçe editlendi, sabrı olnaların sonuna kadar okumasında yarar var.

    linkini verdiğim hukuki bilgiler ışığında şöyle yorumlar çıkarabiliriz:

    mantıken - galatasaraylı olduğum için iyimser bakabilirim - lisans talebi çin federasyonu tarafından reddedildiği için, uefa'nın muğlak yönetmelikleri kulüplere karşı futbolcular lehine yorumlama geleneğine istinaden buradaki boşluğu drogba lehine yorumlayacaklarını düşünüyorum. aksi takdirde şöyle bir emsal teşkil eder: bir federasyon lisans talebine kasten cevap vermeyip - ki fifa yönetmeliği 3. ek 8.2.6'ya göre böyle bir mümkünat var - 30 gün oyuncuyu süründürebilir ve oyuncu yeni sözleşme imzaladığı halde prosedürü tamamlan(a)mayıp mağdur olabilir. düşünsenize: ihtilaflı bir sözleşme sonu yaşayan ve transferin bitimine az süre kala yeni sözleşme imzalayan her futbolcuya kıllık olsun diye itc lisansı çıkarmayıp 30 gün bekletiyorsunuz.

    olaya pozitif bakmak için bir diğer sebep, galatasaray'ın kendi elinde olan tüm imkanları zamanında seferber etmiş olması. sözleşme transfer dönemi içinde imzalandı, kayıt zamanında yapıldı, lisans talebi zamanında yapıldı ve fifa'dan olağanüstü durum - 3. ek 8.2.7 madde - geçici lisansı zamanında talep edildi.

    fakat kuralda tam olarak yazmasa da bir oyuncunun avrupa kupaları oyuncu listesine kayıt olması için lisans durumunun - sözleşme yetmeksizin - hallolmuş olma gerekiliği yönünde yorum da çıkabilir. schalke buna istinaden itirazda bulunmuş.

    her halükarda şöyle bir durum var: bu karar, yönetmelik değişene kadar - ki uefa ile fifa bu durumları şansa bırakmamak için anında ek maddeler getiriyor - emsal teşkil edecek. sonunda schalke lehine bir şey çıkıp çıkmaması önemli değil - gerçi önemli sonuçta adam drogba! - gelecekte kulüplerin, ihtilaflı futbolcularının kayıt prosedürlerini engele rağmen tamamlamalarına fırsat doğacak. veya doğmayacak.


    (resneli geyik - 24 Şubat 2013 00:17)