Süre                : 1 Saat 1 dakika
Çıkış Tarihi     : 01 Aralık 1933 Cuma, Yapım Yılı : 1933
Türü                : Döküman
Ülke                : Almanya
Yapımcı          :  Reichspropagandaleitung der NSDAP
Yönetmen       : Leni Riefenstahl (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Joseph Goebbels (IMDB)(ekşi), Hermann Göring (IMDB)(ekşi), Rudolf Hess (IMDB), Heinrich Himmler (IMDB), Adolf Hitler (IMDB)(ekşi), Robert Ley (IMDB), Willy Liebel (IMDB), Ernst Röhm (IMDB), Albert Speer (IMDB), Margarete Speer (IMDB), Julius Streicher (IMDB), Franz von Epp (IMDB), Franz von Papen (IMDB), August Wilhelm von Preußen (IMDB), Baldur von Schirach (IMDB)

Der Sieg des Glaubens (~ Vítezství) ' Filminin Konusu :
Der Sieg des Glaubens is a movie starring Joseph Goebbels, Hermann Göring, and Rudolf Hess. Der Sieg des Glaubens (English: The Victory of Faith, Victory of Faith, or Victory of the Faith) (1933) is the first propaganda film...


Oyuncular
  • "içerdiği propagandayı değil de,sanatsal yönünü irdeleyip sindirmenin kişiye çok şey katacağı eser."
  • "almanya'da izlenmesi yasak olan belgesel/film."
  • "hitler, goebbels ve nazilerin gelmiş geçmiş en başarılı propaganda ustası orospu çocukları olduğunu adeta insanın gözüne sokan film/belgesel. 1934 yılında böyle bir yapım, çok etkileyici."




Facebook Yorumları
  • comment image

    leni riefenstahl'ın yönettiği, almanya'daki nasyonal sosyalist partisinin nüremberg'deki altı günlük kongresini konu alan nazi propaganda filmi. nazi almanyasının görkemini muhteşem bir şekilde yansıtır. o potansiyelin nasıl da manyakça heba edildiğini görüp üzülürsünüz.
    orijinal adı "der thriumph des willens"dir


    (elwood - 9 Mayıs 2002 21:23)

  • comment image

    bunuel'in moma'da calisirken kesip, yapistirdigi fantastik bir kopyasi vardir ki, ayni propaganda goruntulerini kullanarak, bunuel, kendi filmini yaratmistir montaj gucuyle. ve, allasen, pek surreal olmustur bu kopya. bunuel'inki gibi montaj hic gormedim diyen cinli bir sinema hocasini da burada olumsuzlestirmek istiyorum.


    (madeira - 9 Mayıs 2002 21:48)

  • comment image

    isminden de anlaşılacağı üzere, irade'nin zaferini, alman faşizmini estetik bir dille anlatan şaheser bir belgesel. hem ezoterik, hem mistik ögeleri bol bol bulunduran, hitler'i tanrı gibi gösteren belgesel. irade derken şöyle; bakın ne kadar fazla insan, onları yöneten bir übermensch ile nasıl bir düzenle sıraya girmiş, çünkü iradelerini birleştirmişler, tek bir vücut haline gelmişler falan filan. genel olarak kadrajlar faşizmin esetetiğini yansıtacak bir biçimdedir. belgesel bulut görüntüleri ile başlar, bulutların arasından bir uçak gelir, bu uçak hitlerin uçağıdır. sonra, örneğin hitler staduymdaki konşmasında tam kadrajda alttan çekilir, seyircinin kendisini ondan küçük hissetmesi için, gündüz çalışan ve hazırlık yapan insanları, geceleri de olağan üstü mitingleri, ellerinde meşalelerle gezen gaza gelmiş ss gençliğini görürüz. (buradaki görüntüler türkiye'nin kalbi ankara belgeseli ile çok benzer) kamera hareketleri sık sık kullanılır, kamera veya obje pek sabit kalmaz, hayvan gibi dinamizm vardır. montajda da aynı dinamizm gözükür, görüntüler yerine göre 3snlik parçalardan daha uzun sürmez. böylece seyircinin algısı sürekli açık tutulur. hitlerin gece konuşma sahnelerinde kameranın kah bir bayrağın arkasına geçerek, kah bir askerin omzunun arkasından verdiği derinlik algısı göze çarpar ki bu o zamanki sinema için devrimci bir anlayıştır. keza holivut için sinema hala iki boyutlu bir tiyatro perdesidir.

    aynı yıllarda amerikan sineması siyah beyaz aşk hikayeleri çekmektedir. bu çağa da holivudun altın çağı diyorlar. (bkz: http://www.filmsite.org/30sintro.html)

    yine aynı yıllarda sovyetler de almanlara benzer bir sanat anlayışı ile şaheserler yaratıyordu. ne yazık ki bugün holivut ve onun boktan filmleri oyunu kazanmış, dünyayı elegeçirmiştir. çünkü en avam'a hitap eden bunlardır.

    arkasındaki düşünceden bağımsız, görüntüler için izlenilmesi gereken bir belgeseldir.

    (bkz: türkiye'nin kalbi ankara)


    (manzikert - 3 Ocak 2010 16:19)

  • comment image

    "azmin zaferi" diye türkçeleştirilen bu nazi propaganda filmi, avrupa'da da büyük ilgiyle karşılanmış, sinemalarda gösterilmiş ve almanya'nın sergilediği ilerleme tüm milletleri kendine hayran bırakmış. bu film venedik bienali'nden ve fransa'dan altın madalyalarla taçlandırılmıştır. filmin ardından, hitler'in büyük bir özenle ve öncelikle berlin'in vizyonunu değiştirerek hazırlandığı 1936 berlin olimpiyatları ile avrupa'nın almanya hayranlığı tavan yapmıştır; ülke zengindir, şehirler çok güzeldir, insanlar mutlu ve refah seviyeleri yüksektir. kim bilir, avusturya'nın ilhakının kolaylığı ve bunun avusturya halkı tarafından sevinç gözyaşları ile karşılanması belki de bu propaganda filmi sayesindedir.


    (seytan ucurtmasi - 31 Ocak 2011 09:33)

  • comment image

    hitler, goebbels ve nazilerin gelmiş geçmiş en başarılı propaganda ustası orospu çocukları olduğunu adeta insanın gözüne sokan film/belgesel. 1934 yılında böyle bir yapım, çok etkileyici.


    (dmxx - 1 Haziran 2012 00:38)

  • comment image

    leni riefenstahl'a hitler tarafından ısmarlanan ve ismini bizzat hitler'in koyduğu nasyonal sosyalist propaganda filmi. izlerken hitler'in hitabetinden, jest ve mimiklerinden etkilenmemek mümkün değildir. hitler'in gözlerindeki hırsı, inancı her saniye hisseder; yüz binlerce insanın bir ideoloji, amaç uğruna nasıl tek vücut olabildiklerini hayranlıkla izlersiniz. film hakkında birkaç nottan bahsedecek olursak:

    -filmin toplam projeksiyon süresi 61 saat tutup, 6 ay süren kurgu çalışmaları sonucunda 114 dakikalık bir film ortaya çıkmıştır. bu, toplam çekimlerin %3'ünü oluşturmaktaymış.

    -savaş sonrası çıkarılan nazilerden arındırma kanunları çevresinde eğitim amaçlı sunumlar haricinde filmin almanya'da gösterilmesi yasaktır.

    -almanca bilmeyen birisinin filmi altyazısız izlemesi sinema açısından daha etkili olmaktadır çünkü filmi izleyenler propaganda içeren sözleri anlamayacak ve dikkatlerini bu etkileyici filme yoğunlaştırabileceklerdir.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/İradenin_zaferi


    (agizda dagilan zeytinyagli sarma - 7 Ekim 2014 18:30)

  • comment image

    bayan leni'nin politik oldugunu asla kabul etmedigi tuyler ürpertici filmi. filmin gerceklestirilmesinde 50'den fazla kamera kullanılmıs; sokaklar, binaların tepeleri hep kameraman dolmus. tam da hitler'in istedigi gibi olmus.


    (dum belek - 17 Eylül 2005 01:45)

Yorum Kaynak Link : triumph des willens