Süre                : 1 Saat 21 dakika
Çıkış Tarihi     : 21 Ekim 1943 Perşembe, Yapım Yılı : 1943
Türü                : Drama,Savaş
Taglar             : woman wearing a gas mask,oyuncak,Şarkı söylemek,Eldiven,Bombardıman uçağı
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Yönetmen       : W.S. Van Dyke (IMDB)(ekşi), Herbert Kline (IMDB)
Senarist          : David Hertz (IMDB)(ekşi),William Ludwig (IMDB)(ekşi),William L. White (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Robert Young (IMDB)(ekşi), Laraine Day (IMDB)(ekşi), Fay Bainter (IMDB)(ekşi), Nigel Bruce (IMDB)(ekşi), Margaret O'Brien (IMDB)(ekşi), William Severn (IMDB), Elisabeth Risdon (IMDB), Doris Lloyd (IMDB)(ekşi), Halliwell Hobbes (IMDB), Heather Thatcher (IMDB), Jill Esmond (IMDB), G.P. Huntley (IMDB), Lisa Golm (IMDB), Norman Ainsley (IMDB), George Aldwin (IMDB), Jimmy Aubrey (IMDB), Sybil Bacon (IMDB), Frank Baker (IMDB), Gay Bennes (IMDB), Art Berry Sr. (IMDB), Matthew Boulton (IMDB), John Burton (IMDB), Vicki Campbell (IMDB), Herbert Clifton (IMDB), Robert Cory (IMDB), Jack Deery (IMDB), Cyril Delevanti (IMDB), Herbert Evans (IMDB), Al Ferguson (IMDB), E.L. Fisher-Smith (IMDB), Douglas Francis (IMDB), Leslie Francis (IMDB), Jody Gilbert (IMDB), Henry Glynn (IMDB), Lawrence Grossmith (IMDB), Henry Guttman (IMDB), Edward Hearn (IMDB), Leyland Hodgson (IMDB), Olaf Hytten (IMDB), Stephanie Insall (IMDB) >>devamı>>

Journey for Margaret (~ Det kommer en dag) ' Filminin Konusu :
Journey for Margaret is a movie starring Robert Young, Laraine Day, and Fay Bainter. An American newspaperman and his wife, caught in the London blitz, lose their unborn child in an air raid. Outraged, they visit a shelter for...


  • "(bkz: well of darkness)(bkz: guardians of the lost)(bkz: journey into the void)"
  • "weis-hickman ikilisinden tamamıyla yeni bir seri. öyle ki bugüne dek gördüğümüz orc, elf, cüce özellikleri ve bu ırklar hakkındaki bilinenler değiştirilerek farklı tanımlar yapılmıştır."
  • "tek yüzük'ün üzerine montelenmesiyle nasıl bir gücü ortaya çıkaracağını düşünmek bile istemediğim taş. hükümran taşlı tek yüzük, breh breh.."
  • "(bkz: dagnarus)(bkz: vinnengael)(bkz: gareth)(bkz: vrykyl)(bkz: vrykyl hanceri)(bkz: loerem)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    weis-hickman ikilisinden tamamıyla yeni bir seri. öyle ki bugüne dek gördüğümüz orc, elf, cüce özellikleri ve bu ırklar hakkındaki bilinenler değiştirilerek farklı tanımlar yapılmıştır.


    (onio pitah ner - 2 Ekim 2005 02:07)

  • comment image

    fantastik kurgu camiasinin dinamik ikilisi weis ve hickman, bu seferki hikayelerinin gectigi dunyada bazi temel degisiklikler yaparak okuyucuya farkli bir bakis acisi sunmak istemisler. kendi ustun fikrimce de bunda basarili olmuslar. degisikliklerden birkacini siralamak gerekirse...

    en onemlisi buyu ve buyucu konseptini tepetaklak etmisler. buyunun ve var olan diger her seyin temelinde bes ana etken oldugu varsayimi uzerine yola cikmislar. bu baglamda uclemeyi the fifth element ya da goradan ayiran sey, bildigimiz dort elementin**** yanindaki besinci bileseni sevgi, tahta, vb. degil de yoklugun ta kendisi olarak belirlemis olmalari. dort ana elementi de dunya uzerindeki belli basli irklara ilistirmisler. boylece insanlar toprak elementi ve buna dayali buyuleri, orclar su buyulerini, dwarflar ates cemberini ve son olarak da elfler hava hakimiyetini paylasmislar. butun bu paylasim sirasinda, besinci bilesen olan yokluga, tabiri caiz ise bir kucuk emrah, bir yassah kardesim edasiyla bakilmis. buyu konseptinde pek de olmamis izlenimi veren tek sey, savas buyuculeri. cok kuvvetli ve karizmatikler, ancak alta zincir gomlek, ustune breastplate kombinasyonu biraz garip olmus.

    baska bir degisiklik ise bazi irklarin dogasinda yapilmis. daha onceki hikayelerde biyiklari yeni yeni terlemeye baslayan mustakbel kahramanlara citir cerez kivaminda yaratik olarak sunulan orclar, bu sefer daha bir baskin. genel olarak neutral alignment tandansi ile baharatlanmis orclar, denizlerin tartismasiz hakimi, bir nevi barbaros hayrettin i. tek itici yanlari, cesitli doga olaylarini tanrilardan gelen alametler olarak algilayip, kotu alametlerle karsilastiklari zaman neredeyse tuvalete bile gitmeyecek kadar fanatik olmalari.

    dwarflar at ustunde yasamak icin yaratilmis bir irk. tabi boyutsal kisitlamalar nedeniyle sadece midilliye binebiliyorlar. ama dunya uzerinde at, midilli ve turevlerinin en krallarini yetistiren, egiten, onlarin dilinden en iyi anlayan, dort nala at surerken kisa yay ile hedefi en iyi tutturabilen irk tartismasiz dwarflar. bozuldugum tek nokta weis ve hickman sahsiyetlerinin, ejderha mizraginda oldugu gibi, bu uclemede de laf yerindeyse dwarf gibi dwarf konseptine yabanci kalmasi. ejderha mizraginda ucundan kiyisindan bir flint fireforge karakteri var iken, buradaki esas dwarf sunepenin allahi afedersiniz. olmamis. bir elf yalakaligidir, bir icimizdeki rivendelllilerdir almis basini gidiyor, durdurabilene ask olsun.

    diger irklar konusunda pek oyle kokten bir degisiklik yok. elfler biraz daha savasa yatkin olmalari disinda yine entrikaci, yavsak, yalanci, duzenbaz falan. insanlar yine sabirsiz, yerinde duramaz olmakla suclanan, ancak iki eliyle bir seyleri dogrultabilen, ortama bir heyecan getirebilen tek irk.

    butun bunlarin sonunda ortaya cikan tabloya bakildiginda, cok rahatlikla soyleyebilirim ki bence ejderha mizragindan daha guzel bir ucleme olmus. hikayenin okuyucuya sunumu, sorunlarin baslangic noktasi, hikaye akisinda karsimiza cikan yan karakterlerin derinligi pek bir leziz olmus. eger iflah olmaz bir fantazi edebiyati takipcisiyseniz, uclemenin tamamini uc gunde bitirmeniz mumkun.

    dipnot : ingilizcesini okumak isteyenler icin, uclemenin orjinal ismi "the sovereign stone trilogy".
    birinci kitap "well of darkness", ikinci kitap "guardians of the lost", ucuncu kitap da "journey into the void".


    (thaimora - 28 Kasım 2005 19:52)

Yorum Kaynak Link : hükümran taş üçlemesi