Süre                : 1 Saat 47 dakika
Çıkış Tarihi     : 11 Ekim 1959 Pazar, Yapım Yılı : 1959
Türü                : Drama
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Jack Cummings Productions , Twentieth Century Fox
Yönetmen       : Edward Dmytryk (IMDB)
Senarist          : Nigel Balchin (IMDB)(ekşi),Robert Liebmann (IMDB)(ekşi),Heinrich Mann (IMDB)(ekşi),Karl Vollmöller (IMDB),Carl Zuckmayer (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Curd Jürgens (IMDB)(ekşi), May Britt (IMDB)(ekşi), Theodore Bikel (IMDB), John Banner (IMDB)(ekşi), Fabrizio Mioni (IMDB), Ludwig Stössel (IMDB), Wolfe Barzell (IMDB), Ina Anders (IMDB), Edit Angold (IMDB), Carmen Austin (IMDB), Brian Avery (IMDB), Al Bain (IMDB), Brandon Beach (IMDB), John Bleifer (IMDB), Ilse Burkert (IMDB), James J. Casino (IMDB), Bud Cokes (IMDB), Jack Deery (IMDB), Voytek Dolinski (IMDB), Del Erickson (IMDB), Franklyn Farnum (IMDB), Gerry Gaylor (IMDB), John George (IMDB), Lars Hensen (IMDB), Stuart Holmes (IMDB), Willy Kaufman (IMDB), William Kirschner (IMDB), BarBara Luna (IMDB), Hans Moebus (IMDB), Richard Richonne (IMDB), Franz Roehn (IMDB), Gene Roth (IMDB), Jerry Rush (IMDB), Cosmo Sardo (IMDB), Norbert Schiller (IMDB), Scott Seaton (IMDB), Sammy Shack (IMDB), Winona Smith (IMDB), Cap Somers (IMDB), Stella Stevens (IMDB) >>devamı>>

The Blue Angel (~ O Anjo Azul) ' Filminin Konusu :
The Blue Angel is a movie starring Curd Jürgens, May Britt, and Theodore Bikel. During the 1950s in a small German town, high school Professor Immanuel Rath falls in-love with a young cabaret entertainer, with dramatic consequences.


  • "yaşlı profesörün horoz gibi öttüğü etrafındakilerin güldüğü,onlar güldükçe gittikçe daha fazla öttüğü sahne çok dokunaklıdır."
  • "(bkz: professor unrat)"
  • "marlene dietrichi tum dunyada femme fatale olarak meshur eden 1930 yapimi film. yonetmenle ask yasamistir gercek hayatta marlene abla,hayati boyunca toparlayamamistir zavalli adam"
  • "1978`den beri cevreye duyarli, dogal kaynaklari korumayi hedef alan tüm ürün ve hizmetlere verilen bir ökolojik etiket. (bkz: ecolabel)"
  • "orhan pamuk'un yeni hayat romanında bahsettiği film."




Facebook Yorumları
  • comment image

    yaşlı profesörün horoz gibi öttüğü etrafındakilerin güldüğü,onlar güldükçe gittikçe daha fazla öttüğü sahne çok dokunaklıdır.


    (fortuitus - 5 Ocak 2007 18:36)

  • comment image

    sessiz sinema döneminin en ünlü oyuncuları arasında sayılan emil jannings tarafından 1930'da çekilen ve alman klasikleri arasında yer alan filmdir.

    --- spoiler ---

    immanuel rath (emil jannings), yaşlı ve bekar bir profesördür. öğrencilerinden duyduğu the blue angel isimli gece kulübüne onları yakalamak amacıyla gider. gizlice gittiği gece kulübünde lola lola (marlene dietrich) isimli dansçıya herkes gibi o da tutulur. artık her akşam lola’yı ziyaret etmeden duramaz hale gelir. gece hayatı tıpkı bir girdap gibi onu içine çeker. sürekli bir hayal alemi içinde derslerde bile lola’yı düşünerek kendinden geçer. lola’nın başka erkeklerle olmasından ölümüne rahatsız olduğu için onun tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. bu onun giderek çöküşüne yol açmaya başlar.

    ---
    spoiler ---

    marlene dietrich, filmdeki dansçı rolüyle sinema tarihine geçer ve döneminin en seksi yıldızları arasına girer.


    (gulferke - 28 Temmuz 2009 09:33)

  • comment image

    mavi melek tabi ki marlene'i ünlü değil uluslararası ünlü yapan filmdir. dietrich daha önce pek çok sessiz filmde ve kabarelerde boy göstermiştir, savaş sonrası almanya'sında zaten tanrıçadır, celebiritydir.


    (eowyn - 23 Aralık 2000 20:01)

  • comment image

    saygın bir profesör üzerinden aşkın, horoz gibi öttürebileceğini ya da palyaço kılığına sokup, tavuk gibi gıdaklattırabileceğini anlatan film.

    --- spoiler ---
    henüz olaylar gelişmemişken, blaue engel'deki saf palyaço bir foreshadowing örneklemesi olarak -sanıyorum.- profesörün ilerde ne hale geleceğinin habercisidir.

    üzerinde "tue recht und scheue niemand."* yazan bir çerçeve var profesörün odasında, başucunda. sanırım incil'den bir alıntı bu. neyin doğru ya da yanlış olduğunu bilmiyorum ben. ama bence, yönetmen bunu uzunca bir süre ekranda tutarak; profesörün başına gelecek olanları, daha en başta yanlış olarak yorumlayacaklara cevabını veriyor. çünkü, bir profesörün, böyle bir kadına aşık olması ve bu uğurda işini, itibarını ayaklarının altına alması toplumca kabul edilebilecek, anlaşılabilecek bir şey değil. yani diyor ki; bu profesörün doğrusu, o palyaço olmayı göze aldı. zaten nedir; "en büyük ahlaksızlık bir aşkı yaşamamaktır." palyaço olmaksa, ahlaksızlık değildir.
    ---
    spoiler ---

    her neyse.
    şu ki; bir marlene dietrich var:
    (bkz: http://youtu.be/8gao2ar_tuw)


    (piskarev - 19 Haziran 2014 01:26)

  • comment image

    trt 15-20 yıl önce klasik filmleri gösterirdi. şimdiki gibi imdb gibi listelere bakmana gerek olmazdı, şansına ne çıkarsa, bazen hitchcock filmi bazen de alman filmi.

    bu filmi de o zamanlar izlemiştim yıllar oldu izleyeli ama unutamadığım filmlerin başında gelir. sebebi ise aşk yüzünden mahvolmanın çok gerçekçi şekilde anlatılmasıdır.

    --- spoiler ---

    filmin ilk sahnelerinde profesörün öğrencileri bir karta bakmaktadırlar, bu kartta bir kadın fotoğrafı vardır ve bir etek gibi karta yapıştırılmış püsküller üflediğinde kadının çıplak bacakları görünür. o kadın lola yani marlene dietrich'tir. profesör öğrencilerinden kartı alır kadına aşık olur, hayatı kayar.

    adama o kadar üzülmüştüm ki şimdi bu satırları yazarken yine üzüldüm, yapma gözünü seveyim dedim.

    ---
    spoiler ---

    bazen aşk karşılıksızsa ve aşık olunan da insafsızsa insan rezil olur. bazıları aşık olduğunun hiçbir şeyi olmaktansa oyuncağı olmayı tercih eder.

    bu film bunu anlatır.


    (ekmek kaciran bozo - 17 Ocak 2016 19:30)

Yorum Kaynak Link : der blaue engel