Süre                : 1 Saat 44 dakika
Çıkış Tarihi     : 21 Ocak 1974 Pazartesi, Yapım Yılı : 1974
Türü                : Komedi,Drama,Fantazi,Romantik
Ülke                : İngiltere,Kanada,ABD
Yapımcı          :  The Ely Landau Organization Inc. , Cinévision Ltée , The American Film Theatre
Yönetmen       : Tom O'Horgan (IMDB)
Senarist          : Eugène Ionesco (IMDB),Julian Barry (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Zero Mostel (IMDB)(ekşi), Gene Wilder (IMDB)(ekşi), Karen Black (IMDB)(ekşi), Joe Silver (IMDB), Robert Weil (IMDB), Marilyn Chris (IMDB)(ekşi), Percy Rodrigues (IMDB)(ekşi), Robert Fields (IMDB)(ekşi), Melody Santangello (IMDB), Don Calfa (IMDB), Lou Cutell (IMDB), Howard Morton (IMDB), Manuel Aviles (IMDB), Anne Ramsey (IMDB), Lorna Thayer (IMDB), Sheryl Deauville (IMDB)

Rhinoceros (~ Eugene Ionesco's Rhinoceros) ' Filminin Konusu :
Rhinoceros is a movie starring Zero Mostel, Gene Wilder, and Karen Black. A boozing young man in love with his co-worker finds that everyone around him, even his pompous and condescending best friend, is changing into a rhinoceros.


  • "4.0 surumu cikmis olan muhtesem modelling programi."
  • "türkçe kaynaklar için rhinodersleri sitesinden faydalanabileceğiniz, 19 dakikada öğrenmek için şu el kitabından faydalanabileceğiniz 3b çizim programı"
  • "gergedan hayvanının latince cins ismidir."




Facebook Yorumları
  • comment image

    aslında robert mcnell tarafından autocad için üretilmiş bir eklenti olarak ortaya çıkmıştır. sonrasında nurbs işini o kadar iyi kıvırmıştır ki (nurbs ve kıvırmak iyi laf oyunu yaptım) ayrı bir program olarak hayatımıza girmiştir. command bölümünün olması ve autocad'e çokça benzemesinden kıllandıysanız zaten haklısınız.


    (ucurulmusayasofya - 5 Ağustos 2009 14:56)

  • comment image

    endustri urunleri tasarimi ogrencileri icin vazgecilmez olan program. kullanim kolayligi ve user interface bakimindan 3ds max den daha iyidir. tam anlami ile adapte olduktan sonra 3ds max acmaniza bile gerek kalmamaktadir. ancak yaninda kati modelleme(solid) programi bilmenizde fayda var. proje sonu sunumlarinizi hazirlamak icinde coreldraw tavsiye edilir.
    (bkz: solidworks)
    (bkz: coreldraw)


    (archimonde - 24 Şubat 2010 19:13)

  • comment image

    autocad gibi saçma sapan bi programla sürekli çalıştıktan sonra deneyimsiz öğrenciye ilaç gibi gelen program.ara yüzü şevk veren,3d modelleme-extrude yapabildiğiniz bi programa geçince ister istemez bi mutlu oluyorsunuz.
    artık rhino'da bu kadar coşuyorsam bi catia bi uni graphics bi solidworks falan öğrendiğimde kendimden geçeceğimi tahmin ediyorum.


    (hollow - 18 Mart 2011 18:47)

  • comment image

    zbrush, mudbox, 3ds max gibi programlar ile uzaktan yakından alakası yoktur. karşılaştırılacaksa solidworks, inventor vs. gibi programlar ile karşılaştırılmalıdır. nurbs mantığı kullanır. curve ler ile ölçülü biçimde çalışabildiğiniz için çizdiğiniz çizimler üretilebilir. bu yüzden ürün tasarımı ve iç mimari alanlarında tercih edilesidir. zbrush gibi programlarda 3d resim yaparsınız. yaptığınız şey bir tasarım değil, 3d art olarak kalır. rhinoceros bir tasarım programıdır ve hitap ettiği alan farklıdır. gidip de oyun yada bir film için karakter modellemek isterseniz zbrush üstün olabilir. ancak bir ürün yada araç tasarlıyorsanız zbrush bir halta yaramaz, konsept olarak kalır. her programın kullanım alanı farklıdır.


    (archimonde - 3 Ağustos 2015 14:03)

  • comment image

    sanırım 8 yıldır kullanıyorum. yıl olacak 2015 hala şu programdaki fillet olayını çözemediler. alias arayüzüne alışabilsem, kullanabilsem hiç umrumda olmazdı. o derece zorluyor kompleks ürün modellemesinde. aslında modelleme arayüzü, mantığı felan basit. iş tamamen wireframe'i, kesitleri düzgün oluşturmaya bakar rhino'da. eğer tırnak, geçiş, vida ıvır zıvırlık işler yapmıyorsanız konsept/taslak ürün modellemesinde en iyi programdır. alias gibi g0 g1 g2 yüzey birleşimleri şunlar bunlar önem arzeder.

    fakat bu programla detaya inmenin imkanı yoktur malesef. kesin kenar patlak köşe hataları verir. üretim modellemesine çok uygun olsa da, kompleks tasarımların cam'e hazır olarak modellenmesi için ekstra çaba gerekiyor. çünkü kesin patlak kenar köşe bırakıyor detaylı işlerde. tabi bir de parametrik olmaması işi zorlaştırıyor. yanlış mı tasarladın? haydi arkadaşım seni şöyle sıfırdan alalım mantığı var.

    sırf fillet atabilmek uğruna 200 mb lik bu programın yanına 3 gb lik solidworks spaceclaim falan kurmak zorunda kalıyorum.

    eğer bu ufak tefek sorunlara eğilir, parametrik yapar bir de üstüne tsplines entegrasyonunu gerçekleştirirlerse efsane olur. biraz fazlaca uğraş ile max vray'den hallice render alınabiliyor fakat henüz render imkanları çok kısıtlı ve amatör bir arayüze sahip. bir ara autodesk grubu satın alacaktı ama olmadı. eğer öyle bir şey olsa kesinlikle alıp yürür bu program.

    bir de bu programı mudbox, zbrush gibi yazılımlarla karşılaştırıp, esamesi okunmaz falan demeyin. gülerler.


    (calligrapher - 19 Ekim 2015 18:39)

  • comment image

    grasshopper (ki ücretsizdir) ile birlikte parametrik dediğiniz programlardan da parametrik hale gelen 3 boyutlu modelleme aracı. yurtdışında özellikle mimari ve ürün tasarımında kullanılıyor. bizim ülkede autocad'i herşey zannedenler yüzünden biraz geri planda şu an. modern mimari anlayışı, organik yapılar ve cephe formları mimaride üreticinin elini ayağını kilitlemeye başladı. hal böyle olunca rhino'ya gün doğdu. daha geçen gün rhino + t-splines + grasshopper ile haydar aliyev kültür merkezinin modellemesinden bahsediliyordu rhinocenter diye bir yerde.

    hasılı yapan yapıyor. yapamayan yaya kalıyor.

    edit: adamlar entry'i mi okumuş napmış. hayvan gibi eğitim duyuruları yapmaya başlamışlar. gaza gelmişler, olm iki üç kuruş bize de atın adınızı andık rhinocenter.


    (agiz yuz dalicam o olacak - 4 Aralık 2015 23:18)

Yorum Kaynak Link : rhinoceros