Süre                : 1 Saat 16 dakika
Çıkış Tarihi     : 10 Mart 1971 Çarşamba, Yapım Yılı : 1971
Türü                : Cinayet,Drama
Ülke                : Fransa,Italy,Venezüella
Yapımcı          :  Sofracima - Audifilm , Fida Cinematografica
Yönetmen       : Jean Herman (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Henri Charriere (IMDB)(ekşi),Henri Charriere (IMDB)(ekşi),Jean Herman (IMDB)(ekşi),J.B. Beellsolell (IMDB)
Oyuncular      : Claudia Cardinale (IMDB)(ekşi), Stanley Baker (IMDB)(ekşi), Henri Charriere (IMDB)(ekşi), Georges Aminel (IMDB), Joachim Hansen (IMDB), Marc Mazza (IMDB), Roberto Garcia (IMDB), Marco Chacin (IMDB), Mayra Chardiet (IMDB), Mireilla Delgado (IMDB), Alfredo Joss (IMDB), Mario Brito 'Lotario' (IMDB), Boris Chacon (IMDB), Carlos Guerrero (IMDB), Cesar Ascanio (IMDB), Moune de Rivel (IMDB), Leroy Haynes (IMDB), Ginette Leclerc (IMDB)

Popsy Pop (~ Queen of Diamonds) ' Filminin Konusu :
Popsy Pop is a movie starring Claudia Cardinale, Stanley Baker, and Henri Charrière. Popsy double-crosses her older partner Silva. Silva has arranged to divert diamonds from a large corporate-run diamond mine in the South American...


  • "şeytan adasından 9 kez kaçma girişiminde bulunmuş ve sonuncusunda başarılı olmuş bir kişidir."
  • "(bkz: louis dega)"
  • "kelebeki okuyunca hakkında uyduruyor bu adam diye düşünmeden edemediğim adam.olaylar sanki kurmacaymış gibi fazlasıyla onun etrafında dönüyormuş gibi geldi."
  • "ortaokulda okul sonrası evi ve uzanıp okuyarak kendimden geçmeyi iple çekmemi sağlayan kelebek'in yazarı ve kahramanı."
  • "eğer kitabında anlattıkları gerçek ise kızılderililerle yaşadığı kasabayı bırakıp hapse geri dönecek kadar da egzantrik bir kişidir kendisi."
  • "bir kürek mahkumunun kurtulmak için verdiği mücadeleleri anlatan kelebek , ve bunun devamı niteliğindeki banko adlı kitapları yazan yanılmıyosam fransız yazar."




Facebook Yorumları
  • comment image

    kelebeki okuyunca hakkında uyduruyor bu adam diye düşünmeden edemediğim adam.olaylar sanki kurmacaymış gibi fazlasıyla onun etrafında dönüyormuş gibi geldi.


    (psycho killer - 23 Aralık 2002 06:19)

  • comment image

    ortaokulda okul sonrası evi ve uzanıp okuyarak kendimden geçmeyi iple çekmemi sağlayan kelebek'in yazarı ve kahramanı.


    (adbulmaknezoris - 10 Ocak 2011 10:56)

  • comment image

    öss'ye hazırlanırken babamın hediye ettiği kelebek kitabının yazarı.

    çok iyi hatırlıyorum verirken "senin yaşındayken okumuştum bu kitabı, senin kadar imkan sahibi değildim ama azmin ne olduğunu bu kitap öğretti bana. o yüzden okumanı istiyorum" demişti. öyle de oldu. bu olayın üzerine ben ne mi yapıyorum? öss'ye girecek herkese yazarın kelebek adlı romanının tavsiye edip okutuyorum.


    (chekirdek13 - 28 Ocak 2011 13:47)

  • comment image

    yaşadıklarının gerçek olmama ihtimalini düşünmek istemiyorum. çünkü o kadar çok inandırdı ve yaşadığını iddaa ettiği şeyler üzerine o kadar çok düşündürdü ki papillon'da, boşver diyorum, atmışsa da güzel atmış (yine de gerçek olmasını dileyerek)

    şu video'da papillon filmi ile paralel olarak anlatıyor yaşadıklarını. büyük adamsın vesselam.


    (theodeme - 8 Ağustos 2011 14:12)

  • comment image

    1930 da i$lemedigini iddia ettigi bir cinayetten omur boyu ceza almis, 13 sene sonra da, gonderildigi fransiz guyanindaki (bkz: fransiz guyanasi) $eytan adasindan kacmayi ba$armis fransiz kurek mahkumu-maceraci-yazar.
    kactiktan sonra venezuelaya siginmis, burada vatanda$liga kabul edilmistir.1969 da, basit bir dille kurek hikayelerini ve kaci$ini anlattigi romani papillon (bkz: kelebek) sayesinde dunya capinda une kavu$tu.kacisindan sonraki hayatini anlatan 1972 tarihli kitabi banco (bkz: banko) ise, belki de ilkinin sade, icten anlatimina sahip olmamasi nedeniyle o kadar bilinmemektedir.popsy pop isimli, senaryo yazarligi ve yapimciligini yaptigi ba$arisiz bir film de ceken charriere, gec gelen zenginliginin tadini cikaramadan 1973 de olmustur.


    (ccstf3ae - 21 Haziran 2004 22:59)

  • comment image

    --- spoiler ---
    eğer kitabında anlattıkları gerçek ise kızılderililerle yaşadığı kasabayı bırakıp hapse geri dönecek kadar da egzantrik bir kişidir kendisi.
    ---
    spoiler ---


    (nosferatu - 14 Ocak 2005 14:33)

  • comment image

    bir kürek mahkumunun kurtulmak için verdiği mücadeleleri anlatan kelebek , ve bunun devamı niteliğindeki banko adlı kitapları yazan yanılmıyosam fransız yazar.


    (murron - 30 Kasım 2001 06:30)

Yorum Kaynak Link : henri charriere