Süre                : 1 Saat 56 dakika
Çıkış Tarihi     : 24 Şubat 1988 Çarşamba, Yapım Yılı : 1988
Türü                : Drama
Ülke                : Fransa
Yapımcı          :  Gaumont , Gaumont Production , Films A2
Yönetmen       : Andrzej Wajda (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Jean-Claude Carrière (IMDB)(ekşi),Andrzej Wajda (IMDB)(ekşi),Agnieszka Holland (IMDB)(ekşi),Edward Zebrowski (IMDB)(ekşi),Fyodor Dostoevsky (IMDB)(ekşi),Jean-Claude Carrière (IMDB)
Oyuncular      : Isabelle Huppert (IMDB)(ekşi), Jutta Lampe (IMDB), Philippine Leroy-Beaulieu (IMDB), Bernard Blier (IMDB)(ekşi), Jean-Philippe Écoffey (IMDB)(ekşi), Laurent Malet (IMDB), Jerzy Radziwilowicz (IMDB), Omar Sharif (IMDB)(ekşi), Lambert Wilson (IMDB), Philippe Chambon (IMDB), Jean-Quentin Châtelain (IMDB), Rémi Martin (IMDB), Serge Spira (IMDB), Wladimir Yordanoff (IMDB), Zbigniew Zamachowski (IMDB), Piotr Machalica (IMDB), Bozena Dykiel (IMDB), Bogusz Bilewski (IMDB), Stanislaw Górka (IMDB), Ryszard Jablonski (IMDB), Józef Kalita (IMDB), Eugeniusz Kaminski (IMDB), Jerzy Klesyk (IMDB), Jaroslaw Kopaczewski (IMDB), Helena Kowalczykowa (IMDB), Krzysztof Kumor (IMDB), Tadeusz Lomnicki (IMDB), Beata Niedzielska (IMDB), Witold Skaruch (IMDB), Alina Swidowska (IMDB), Pawel Szczesny (IMDB), Tadeusz Wludarski (IMDB), Grzegorz Wons (IMDB), Wojciech Zagórski (IMDB)

Les possédés (~ Os Possessos) ' Filminin Konusu :
Les possédés is a movie starring Isabelle Huppert, Jutta Lampe, and Philippine Leroy-Beaulieu. This story begins in 1870 at a little town somewhere in Russia. It processed the real "Nyecsajev story". A group of young revolutionists...


  • "(bkz: the possessed)"
  • "aynı zamanda isabelle huppert ve ömer şerif i bir araya getiren, andrzej wajda tarafından yönetilen, dostoyevski'nin kitabından uyarlama film. 1988 yapımı yanılmıyorsam."
  • ""temel devrim dersleri" şeklinde de algılanabilecek, aslında postmodernin ve absürd sinemanın ilklerinden. dostoyevski'nin muhteşem etkisi ise filmde ne olursa olsun en baskın karakter oluyor."
  • "a. wajda'nın filmden çok bir tiyatro oyununu andıran sıkıcı uyarlaması."
  • "filmde yer alan kirillov'un intihar sahnesi, andrzej wajda'nın yönetmen olarak görkemine en iyi kanıtlardandır."




Facebook Yorumları
  • comment image

    albert camusnün ecinnileri* oyunlaştırdığı kitabın adı. yazarı bu romanı oyunlaştırmaya yönelten başlıca karakter kirillov'dur. camus, kirillov'un intiharını absürt olarak değerlendirmiştir. zaten yoğun olarak kendi felsefesini yansıtabileceği karakterler üzerinde durmuştur. pyotr'un başını çektiği nihilist harekete de hayli önem vermiştir. fakat kitap beni tatmin etmemiştir çünkü kimi karakterlere öyle üstünkörü değinmiş ki oynun içinde adeta kaybolmuşlar.


    (absinthe - 4 Kasım 2007 13:28)

  • comment image

    andrzej wajda'nın dostoyevski'nin romanından uyarladığı, başrollerinde isabelle huppert ve ömer şerif'in oynadığı film.

    700 küsür sayfalık bir romanı, hele hele dostoyevski'nin anlatımıyla şenlendirdiği, sözcükleri cümlelere cümleleri derinliğe boğduğu bir romanı filme uyarlamanın zorluğu tartışılmaz olsa da wajda kitaba ve yazara olan saygısından olsa gerek romanla uyum içinde bir iş çıkarmış. karakterlerle olsun, diyaloglarla olsun epey uğraşılmış. romanı okuyanlar için oldukça eksik ama wajda'nın akıcı ve samimi üslubuyla tatmin edici, okumamış olanlar içinse kesinlikle muazzam bir film.


    (mimami - 6 Kasım 2007 18:35)

  • comment image

    "temel devrim dersleri" şeklinde de algılanabilecek, aslında postmodernin ve absürd sinemanın ilklerinden. dostoyevski'nin muhteşem etkisi ise filmde ne olursa olsun en baskın karakter oluyor.


    (writer - 3 Ağustos 2008 16:28)

  • comment image

    kitabı okuduktan sonra filmi izleyince hayal gücünün azizliğine uğruyor insan. stavrogin'i kuklamsı bir oyuncunun canlandırmasını yakıştıramadım bir türlü. stavrogin'i görünce iliklerime kadar titremeyi bekliyordum, çok şey bekliyormuşum. ömer şerif ise biçilmiş kaftan stepan için. pyotr ve kirillov'u canlandıran oyuncular da öyle. hakkını vermişler.
    kitapta geçen olayların vurucu bir bölümü değiştirilmiş diye de belirtmek isterim.


    (absinthe - 3 Ağustos 2008 16:44)

  • comment image

    camus'nün muhtemel ilgisini karakterlerin intihara olan tutkuları ve siyasi gerilim çekmiştir.
    belki de kendi fikirlerine başlattığı ihanetinin başlangıç noktasını da dostoyevski neden olmuştur.
    ne garip iki yazarı ben çoğu kez birbirine benzetiyorum. her neyse...

    intiharları getiriyor akıllara inancın getirdiği intiharları... ah ne tatlı ne gerçek!


    (gominist redar - 25 Eylül 2011 15:59)

Yorum Kaynak Link : les possedes