Çıkış Tarihi     : 30 Ağustos 2001 Perşembe, Yapım Yılı : 2001
Türü                : Komedi
Ülke                : İngiltere
Yapımcı          :  TalkBack Productions
Yönetmen       : Armando Iannucci (IMDB)(ekşi), Sarah Smith (IMDB)(ekşi), David Schneider (IMDB)(ekşi), Adam Tandy (IMDB)
Senarist          : Steve Brody (IMDB),Kevin Cecil (IMDB)(ekşi),Armando Iannucci (IMDB)(ekşi),Andy Riley (IMDB)(ekşi),David Schneider (IMDB)(ekşi),Sarah Smith (IMDB)
Oyuncular      : Armando Iannucci (IMDB)(ekşi), Hugh Cecil (IMDB), Karen Ascoe (IMDB), Melanie Hudson (IMDB), Tony Gardner (IMDB)(ekşi), Stephen Mangan (IMDB)(ekşi), Darren Strange (IMDB), Steve Brody (IMDB), Tracey Saunders (IMDB), Ian Ashpitel (IMDB), Marian Diamond (IMDB), Donald Douglas (IMDB), Nigel Lindsay (IMDB), Carolina Giammetta (IMDB), Darren Higham (IMDB), Fraser James (IMDB), David Schaal (IMDB), Kish Sharma (IMDB), Tim Bentinck (IMDB), Alan Ford (IMDB), Shaughan Seymour (IMDB), Richard Angol (IMDB), Rakie Ayola (IMDB), Niven Boyd (IMDB), Carol Harvey (IMDB), Paul Ridley (IMDB), Martin Ball (IMDB), John Paul Connolly (IMDB), Amanda Dickinson (IMDB), Toni Barry (IMDB), John Biggins (IMDB), Di Botcher (IMDB), Helen Coker (IMDB), Jamie Dispirito (IMDB), Callum Dixon (IMDB), Richard Dixon (IMDB), Mark Farrell (IMDB), Sky Glover (IMDB), Jeff Harding (IMDB), Brian Hibbard (IMDB) >>devamı>>

The Armando Iannucci Shows ' Dizisinin Konusu :
The Armando Iannucci Shows is a TV series starring Armando Iannucci, Hugh Cecil, and Karen Ascoe. Observations of society and life by Armando Iannucci in comedy sketches and narration.





Facebook Yorumları
  • comment image

    ortalama üstü bir film.oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor.hızlı bir şekilde de bitiyor.şahsen benim sıkıldığım tek bir sahnesi bile olmadı.zaten öyle yoğun bir diyalog silsilesi var ki film hiç boşluğa düşmüyor.

    ilk yarı oldukça komik,ikinci yarı ise trajikomik çünkü ikinci yarıda biraz ciddileşmeye başlıyor hikaye.ancak filmi izlemek ve esprileri anlamak için kesinlikle biraz sovyetler tarihi bilmek gerekli.aksi halde pek bir şey anlaşılmaz ve film havada kalır.


    (zafer kazanmaya gittim donucem - 25 Şubat 2018 02:01)

  • comment image

    tarihi gercekler boyle degildi, anti komunizm propagandasi bu film diye tepki gosterenleri bir kenara birakirsak eger son zamanlarda bu kadar guldugum bir filmi hatirlamiyorum. cok zeki bir mizah anlayisiyla yogrulmus. zaten ingiliz mizahina bayilirdim bu tam olmus. malum ortamlara dustu izleyin efendim.


    (skytiret - 26 Şubat 2018 12:23)

  • comment image

    son zamanlarda izlediğim en kaliteli film. ancak filmden bu keyfi alabilmeniz için aşağıda spoiler olarak vereceğim rus tarihine hakim olmanız gerekiyor. filmde hicvedilen tüm sahnelerin aslında tarihi bir arka planı var.

    --- spoiler ---

    - stalin öldüğü zaman, bir araya gelen komite üyelerinin muhtemelen anlaşamaması yüzünden naaşa ne olacağına karar verilememiştir. naaş öylece beklemiştir.
    - doktor bulamama mevzusu yahudi doktorlar mevzusuna bir gönderme. bizim ergenekon davasından pek farklı değil.
    - stalin'in şımarık oğlu vasily'nin hayatı baştan sona okunmalı, film öyle izlenmeli. babasının naaşını görünce çıldırdığı sahne de gerçek hayattan alınma.
    - sovyet dünyasının en eli kanlı adamlarından beria çok güzel hicvedilmiş. filmi izlerken komedi olsun diye yapıldığını sanıp abartı diyeceğiniz sahneler gerçek hayatta yaşandı. örneğin, kocaları serbest kalsın diye komutanlarla yatmak zorunda kalan kadınlar, tecavüzler vs..
    - beria gerçekten de bir çok kişiyi stalin'in emrini dinlemeyerek ölüm yerine sürgüne göndermiştir. filmde makarov'un karısını da gerçekten böyle bulup getiriyor.

    ---
    spoiler ----

    tek adam ölürse ne olacağı çok güzel anlatılmış. aslında atatürk sonrası ilk dönemimiz bizim de pek farklı değildi. sırf malum şahıstan sonra neler olacağını görmek için bile bu film izlenir.


    (avatardaki ormani kesen akpli bld bsk - 21 Mart 2018 15:47)

  • comment image

    salonda sadece 4 kişi vardı bu akşam. bizim dışımızdaki iki kişi ise sohbete gelmişlerdi. neyse ki arkadaşım kendilerini uyardı da sinema salonunda olduklarını hatırladılar.

    steve buscemi yine döktürmüş. ne ekersen onu biçersin konseptinden çıkmadan bir absürt komedide olması gereken her şey mevcut. oyunculuklar harika, bilinen bazı tarihi olayların araları fantezi ile doldurulmuş. komedi yönü öne çıksa da dönemin kahreden ağırlığı salondan ayrılırken üzerinize çöküyor. filmin gizli kahramanıysa molotov!

    ayrıca, top secret'ı beğenen bunu da beğendi.


    (kedigen - 21 Mart 2018 21:14)

  • comment image

    komik bir film. hicvedilmesi gereken bir diktatörlük dönemini gayet güzel hicvetmişler. bizim stalinist solcularımız da filmi hicvetmişler. bu tipler 1968 zamanında da vardı, şimdi de var. (koca tip sizin sovyet seviciliğiniz yüzünden dağıldı) sscb, özellikle stalin dönemi gayet eleştirilecek, kara mizah unsuru edilecek bir dönem, daha neyin savunması bu.

    --- spoiler ---

    filmin sonunda konseri izleyen genel sekreter kruşçev'in tam arkasında kalın kaşlı bir abimiz oturuyor,kim o dersiniz.. bittabi (bkz: leonid brejnev)
    ---
    spoiler ---


    (fuchs3471 - 6 Nisan 2018 12:45)

  • comment image

    --- spoiler ---

    filmin sonundaki fotoğraflardaki insan yüzlerinin karalanması hikayesi de şuymuş;

    stalin fotoğraf çektirdiği insanlarla ileride ters düştüğünde onları fotoğraflardan sildirirmiş. sondaki fotoğraflarda buna gönderme var.

    güzel bir kara mizah örneği.

    vasili'nin subayın belindeki silaha davranıp, dakikalarca almaya uğraşması ve etrafındakilerin öylece izlemesi sahnesine çok güldüm. başlangıçtaki sovyet radyosundaki kaydı tekrar alma olayları da iyiydi.

    velhasıl beğendim.

    ---
    spoiler ---


    (alwayssleepy - 29 Nisan 2018 23:05)

  • comment image

    sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim: ben beğendim. hem güldüm hem de üzüldüm. kruşçev'i, ribbentrop ile adını verdiği antlaşmayla da tarihe geçen ünlü dışişleri bakanı molotov'u (ki michael palin canlandırıyor!), malenkov'u, zhukov'u, rezaletlerin rezaleti beria'yı, çok kötü de gösterilseler svetlana ve vasili'yi görmek gerçtekten güzeldi. hassasiyetlerinden anti-komünist propoganda gibi algıyanların aksine bildiğin korku dolu diktatörlük rejiminde tek adamın ölmesiyle yaşananları trajikomik bir şekilde anlatan bir film gördüm ben. karakterler ve olay birebir tarihle uyumlu olmasa da -ki olmasına da gerek yok hiciv için- güç için çekişmenin, hapislerin, cinayetlerin ve -özellikle beria özelinde- tecavüzlerin gerçekliği yadsınamaz.

    baştaki konserin yenilenmesi, molotov karakterinin adanmışlığı, beria'nın entrikaları, malenkov'un kararsızlığı, absürt bir dille anlatılan korkunç gece baskınları, sıra kendilerine geldiğinde kurtulan idam mahkumları, oğlu tarafından polise gammazlanan babanın bakışı, filmin sonundaki fotoğraflar (çok komikti bunlar!) ve daha birçok şey en azından beni ya güldürdü ya da düşündürdü.

    7,5/10'a kadar yolu var bence.


    (kelek - 5 Temmuz 2018 10:25)

  • comment image

    konu itibariyle eksiği var fazlası yok cinsinden bir film.anti komünizm propagandası yapılıyor diyenler muhtemelen romantik sosyalist .
    absürd sahnelerin çokluğu anlatılan olayların devlet terörünün zirve yaptığı dönemlerden birinde gerçekleşmesiyle ilgili.bu kadar gaddarlık ancak böyle absürdlüklerle anlatılabilirdi. svetlana aleksiyeviç'in ikinci el zaman isimli anlatısında,bu filmde izleyip çok absürd dediğiniz sahnelerden daha fazlasıyla karşılaşırsınız.bizzat yaşayanların ağzından hem de.
    son tahlilde çok abartılmayacak ama hoş vakit geçireceğiniz bir seyirlik.
    düzeltme : imla


    (hllbrhmzgn - 30 Temmuz 2018 21:14)

  • comment image

    film kara mizah, tarih filmi değil. bu tip baskıcı berbat rejimlerde en tepede (oligarklar) ve en altta (sivil halk, memur, işçi rütbesiz askerler) ve orta kademelerde (subaylar, doktorlar, büroktatlar, istihbarat personeli) insanların korkudan nasıl çaresizleşebileceğini alçaklaşabileceğini daha güzel gösteremezlerdi.

    espri dilini sevdim. rus aksanlı ingilizce kasmamaları beni çok germedi.


    (poturgilinpotur - 30 Eylül 2018 05:04)

  • comment image

    bütün filmi izlediniz ve insanların evleri basıldığında kadınların kocalarını hızlıca giydirmesi (çünkü yanlarına hiçbir şey alamayacaklar sibirya'ya giderken) değil de stalin'in götünü-başını tutup taşımaları mı kanınıza dokundu?

    veep'in de yaratıcısı olan armando iannucci'nin muhteşem kara komedisi bu. tam da yakın zamanda aleksandr soljenitsin'in gulag'ını okumamın üstüne cok güzel geldi.

    özellikle nkvd'nin insanları tutuklamak için eve daldığında insanların hemen giyinmesi ayrıntısı çok iyiydi. soljenitsin'in de anlattığı üzere, birçok seferinde insanlar sadece üzerlerinde ne varsa o kıyafetlerle gönderilmiş toplama kamplarına. filmde komedinin arasında o ayrıntıyı görmek çok vurucuydu.

    öte yandan rusların ve genç komünistlerimizin filme propaganda ve bizi kötü gösteriyor demesi çok komik. bu insanlar veep'i izlese ve adamların amerikan başkanları, başkan yardımcıları, senatörleri ve danışmanlarıyla nasıl dalga geçtiklerini, orada nasıl bir kara komedinin hüküm sürdüğünü görmemiş herhalde. ya da görmelerine rağmen işlerine gelmiyor. türkiye hakkında da benzer bir film/dizi olsa o komünistlerimizin tepeden baktığı kesimden de aynı tepkiler olurdu diye tahmin ediyorum.


    (floridian - 17 Ocak 2019 22:21)

Yorum Kaynak Link : the death of stalin