Çıkış Tarihi     : 01 Ekim 2008 Çarşamba, Yapım Yılı : 2008
Türü                : Animasyon,Aksiyon,Macera,Drama,Bilim Kurgu
Taglar             : robot,Yeniden başlat,Kıyamet sonrası,Anime,Yeniden yap
Ülke                : Japan
Yapımcı          :  Casshern Sins Project , Hakuhodo DY Media Partners , Madhouse
Yönetmen       : Nobukage Kimura (IMDB), Shigeyasu Yamauchi (IMDB), Kouhei Hatano (IMDB), Naoyuki Itou (IMDB), Tatsuya Mine (IMDB)
Senarist          : Tsutomu Kamishiro (IMDB),Yasuko Kobayashi (IMDB)(ekşi),Natsuko Takahashi (IMDB),Akatsuki Yamatoya (IMDB),Tatsuo Yoshida (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Tôru Furuya (IMDB)(ekşi), Eric Vale (IMDB)(ekşi), Yûko Minaguchi (IMDB), Trina Nishimura (IMDB), Akiko Yajima (IMDB), Daniel Katsuk (IMDB), Nami Miyahara (IMDB), Yûichi Nagashima (IMDB), Youhei Oobayashi (IMDB), Gou Shinomiya (IMDB), Kazunari Kojima (IMDB), Chuck Huber (IMDB), Brina Palencia (IMDB), Monica Rial (IMDB), Jerry Russell (IMDB), Kent Williams (IMDB), Charles Campbell (IMDB), R. Bruce Elliott (IMDB), Cris George (IMDB), Jason Grundy (IMDB), Bill Jenkins (IMDB), Vic Mignogna (IMDB), Anastasia Munoz (IMDB), Phil Parsons (IMDB), Kyle Phillips (IMDB), J. Michael Tatum (IMDB), Maxey Whitehead (IMDB), Mami Koyama (IMDB), Toshiyuki Morikawa (IMDB), Kenji Nomura (IMDB), Kokoro Kikuchi (IMDB), Yukiko Hanioka (IMDB), Luci Christian (IMDB), Brad Hawkins (IMDB), Jeremy Inman (IMDB), Robert McCollum (IMDB), Greg Silva (IMDB), Yûto Nakano (IMDB), Hiroshi Naka (IMDB), Mikako Fujita (IMDB) >>devamı>>

Casshern Sins ' Dizisinin Konusu :
Casshern Sins is a TV series starring Tôru Furuya, Eric Vale, and Yûko Minaguchi. The world is falling apart and Casshern is to blame. He is said to have killed a robot named "Luna" and by doing so unleashed a plague referred to as...


  • "(bkz: mushishi) (bkz: kino no tabi)"
  • "ölümün mantığını anlatan aşırı karamsar ve insanın ömründen ömür götürebilecek bir anime serisi."
  • "sevdiğim hiç kimseye önermediğim muhteşem mecha anime. nedeni insanı aşırı derecede hüzünlendirmesi yok yere küfür yememek lazım."




Facebook Yorumları
  • comment image

    türü mecha diye geçiyor, mechalardan pek haz etmediğim için şüpheli yaklaştım, oysa ki animenin bildiğimiz mechalar ile alakası yok, bu seridekiler bildiğimiz robot, seride hemen hemen herkes robot.

    kahramanımız casshern de bir robot. yıkımı getirdiği söyleniyor ama hiç bir şey hatırlamıyor ve cevapları bulmak için yola koyuluyor.
    ağır bir havası var ama o hava sizi hiç sıkmıyor, siz de casshern gibi merak içerisinde kalıyorsunuz, arada kafamın karıştığı oldu, bazı taşlar oturmamıştı ama sonunda tatmin oluyorsunuz zaten her şeyi açıklayacak basit bir kurgusu yok.

    dran yönü ağırlıklı, dram diyorum diye bayık sanmayın her bölüm aksiyon içerisinde geçiyor, aksiyon ve dramı bir arada çok iyi sentezlemişler.


    (sathaner - 3 Kasım 2010 16:09)

  • comment image

    ölümün mantığını anlatan aşırı karamsar ve insanın ömründen ömür götürebilecek bir anime serisi.


    (razor991 - 15 Ocak 2015 21:35)

  • comment image

    sevdiğim hiç kimseye önermediğim muhteşem mecha anime. nedeni insanı aşırı derecede hüzünlendirmesi yok yere küfür yememek lazım.


    (komikolmayanadam - 5 Nisan 2016 12:36)

  • comment image

    yapılmış en iyi animelerden biri. görüntüler inanılmaz seslendirmeler inanılmaz, ost zaten mükemmel açılış kapanış bile oldukça başarılı.

    ancak senaryo ayrı bir dünya. asıl hikaye (orjinal casshern 70lerin hikayesi) yazılırken 2. dünya savaşı sonrası soğuk savaş dönemi olduğu için ( ve japonya zaten savaştan mağlup ayrıldığından) oldukça karamsar bir atmosfer hakim. 90'ların animelerinde kullanılan ilk yarıda tek bölümlük hikayeler kullan kalan sürede ana hikayeyi bitir mantığı kullanılmış. ancak bu tek bölümler o kadar başarılı ki ana hikayeyi gölgede bırakacak seviyede. aşırı güçlü ancak emo ana karakter konsepti var ancak bu sefer insanı hiç rahatsız etmiyor. casshern sins bir yolculuk hikayesi ve character development'in başarılı uygulanması bu duyguyu gerçekten veriyor.

    synopsis genel konu hakkında yanlış bilgi verebilir. çürümekte olan bir dünya var. insanlar ve robotlar arasındaki savaşta insanlar yenilmiş dünya üzerinde tek tük insan var. robotlarda paslanıp çürümekte veya kendi aralarında savaşmaktalar. her an ölebilecek olan birisinin ruh hali nasıl olur. ya her şeyi boşverip nihilizmin kollarına kendini bırakır veya en son birşeyler yapıp gitmeden dünyaya birşeyler bırakmaya çalışır. ya da kendini kurtaracak en ufak bir umuda bile bağlanır. bütün bu hikayeler tek tek işleniyor anime boyunca.


    (borastus - 16 Mayıs 2016 10:27)

Yorum Kaynak Link : casshern sins