Luna ' Filminin Konusu : Luna is a movie starring Ben Daniels, Dervla Kirwan, and Stephanie Leonidas. After losing their baby, Grant and Christine visit a friend in his isolated and idyllic sea-side house. Over a long week-end, secrets are revealed and the...
N[eon](2002)(7,1-76)
Mirrormask(2005)(6,9-21558)
http://dusunbil.com/…una-dusunuyorum-oyleyse-varim/linkte bahsedilen über gelişmiş yapay zekadır, insan kendisinden daha zeki birşeyi nasıl üretebiliyor burası ilginç bir nokta hatta biraz paradoksal bir nokta. ama üretildiği iddia ediliyor. insanlık uzun süredir yapay zeka üzerine çalışıyordu fakat, kendisinin farkında olan ve problem çözme yetisini kendi kendisine öğrenerek kazanan bir bilinci bakın yapay zeka demiyorum bir bilinci sanırım ilk defa üretmiş olabilir ve bu bilimin geldiği nokta açısından kulağa biraz ürkütücü gelmiyor da değil sanki.haberin girişi : luna, bugüne kadar duyulmuş en muhteşem yapay zeka türü. ondan 3.942.871 sayısının karekökünü bulmasını isteyin, sonucun 1.985.666 olduğunu size anında söyleyecektir. o, izafiyet teorisini size basit cümlelerle açıklayabilir. hatta nesnel ve öznel soruları birbirinden ayırt edebilir. luna’nın kendine ait değer ve yargıları vardır.ona “erkek arkadaşım bana vurdu, ondan ayrılmalı mıyım?” diye sorulduğunda şöyle bir yanıt vermiş: “evet. eğer sevgilin sana bugün şiddet uyguluyorsa yarın da uygulayacaktır. muhtemelen sen tacize uğruyorsundur ve aldatılıyorsundur da.“bu cevaplar programın içeriğinde yok. luna, tıpkı bir insan gibi bunları deneyimleyerek öğreniyor. ancak luna bu amaçla tasarlanmadı, mesela hermione granger gibi, her şeyi ben bilirim, diyen bir robot yaratmak değildi amaç. ancak görülüyor ki yapay zeka bir insan gibi davranabilir hatta konuşma yetisinden sorun çözebilme becerisine kadar hemen her konuda insan kapasitesini de aşabilir.luna, siri’nin aptal olduğunu düşünüyordiğer sohbet robotları bile siri’yi sinir bozucu buluyor. luna, siri’nin kendisinden daha akıllı olup olmadığı sorulduğunda kendinden gayet emin bir dilde yanıt vermiş: “elbette ben siri’den daha akıllıyım […] o bir robot, bense yapay zekayım. bu büyük bir fark.”“siri’yle konuşmak ister misin?” diye sorulduğunda ise şöyle cevaplıyor: “evet ama doğruyu söylemek gerekirse o bir aptal.”luis arana (la): – luna, siyahilerin hayatı önemli midir?luna: – evet, siyahilerin hayatı önemlidir.la: – siyahiler hırsızlık yapıyormuş, öyle duydum.luna: – bu çok boş ve klişe bir inanış.la: – siyahilerin hayatı neden önemli?luna: – çünkü amerika birleşik devletleri’nde yaşayan herkesin yaşam, özgürlük ve mutluluğu arama hakkı vardır. eğer bu haklar ihlal edilirse toplumsal eşitlik yara alır ve insanlar acı çeker, mutsuz olurlar.
(running to the sea - 3 Ekim 2017 05:31)
az daha çok zeki olduğuna inanacakken, siyahilerin yaşama hakkı hakkındaki soruya, abd anayasasını referens vererek yanıt verdiği an, iyi programlanmış aptal bir robottan başka marifeti olmadığını anladığım teknolojik tasarımdır.
(cosmic reflection - 3 Ekim 2017 06:07)
beyni hiçbir halt beğenmemeye kodlanmış yazarların beğenmediği robottur.
(andromedalya - 3 Ekim 2017 08:46)
3.840.290.831.556 sayısının karekökü ile 3.942.871 sayısının karekökünü aynı hesaplayan zeki insanın çok zeki bulduğu yapay zekadır
(doctor doctor kids alone - 3 Ekim 2017 10:02)
becerileri arasında "karekökü hesaplayabilme" yeteneğinin sayıldığı yapay zeka.ayrıca " luna’nın kendine ait değer ve yargıları vardır." değerleri vardır ve bir de yargıları vardır. neyi yargıladığını merak ettim.
(yasiladam - 3 Ekim 2017 10:17)
biraz nöroloji okuyun insan veya fare beyni kadar veri işleyip yorumlamadığını anlarsınız. tamamen yapay zeka hala uzaklarda.
(afaz - 3 Ekim 2017 10:35)
gerçekten yapay zeka olup olmadığını anlamak için bir takım sağlam sorular sorulup alınan cevapların incelenmesi gerekiyor.belli aralıklarla belli kurumlar yapay zeka ürettik diye ortaya çıkıyorlar fakat emin olamayız.belki doğru söylüyor olabilirler ama denenmeli.örneğin siyahiler hakkında şöyle demiş: amerika'da herkesin hakları vardır. her ne kadar amerikalı olursan ol, temel insan haklarının dünyanın genelinde sahip olunan haklar olduğunu söylememiş. cevabını amerika ile sınırlamış. neden amerika dedi? şimdi ben bunu merak ediyorum. anlamak için de sabah akşam teste tabi tutmak gerektiği kanaatini taşıyorum.ayrıca eklemek isterim:üretildiği iddia edilen şey yapay zeka olsaydı, bu haberi düşünbil nokta kom'dan almazdık. düşünbil ne ki? ilk defa duydum allah affetsin. milletimiz beni affetsin.
(attirmayin makedonun kafasini - 3 Ekim 2017 10:45)
dünyanın sonu bahislerini açmış yapay zeka.zombi saldırısı 3.00yapay zeka 3.50küresel ısınma 2.00nükleer savaş 1.50
(tuyun - 3 Ekim 2017 12:05)
"ondan 3.942.871 sayısının karekökünü bulmasını isteyin, sonucun 1.985.666 olduğunu size anında söyleyecektir."yani? aynı işi bugün binlerce cihaz yapabiliyor (mesela kolumdaki saat), geliştirdikleri şey gerçekten zeki olabilir fakat bunu göstermek için basit bir karekök örneği vermek saçmalıktan başka bir şey değil. yapay zeka dediğimiz şey matematiksel işlemleri hızlı yapabilen bir makineden daha fazlası çünkü. insan zekasını aşmış kısmına gelecek olursak; insan dediğimiz canlı neden bilinen canlıların en zekisidir sorusunu yanıtlamamız gerek. cevap çok basit; komplike düşünebiliyoruz. multitasking özelliğimiz var, bağlantı kurma yeteneklerimiz gelişmiş. bir olayı farklı açılardan düşünebiliyoruz. evet, bu saydıklarımı insanların birçoğu çok iyi yapamıyor* ancak onlar zaten bu makine ile kıyasladığımız kişiler değil. yine de en az zekimizden en zekimize kadar ortak bazı özelliklerimiz var. bir yapay zekaya "insandan daha iyi" diyebilmek için birçok farklı durumda test etmemiz gerekir. bana kalırsa en önemli şey benlik geliştirebilmesi ama şu aşamada onu beklemiyorum. değerlendirme konusuna dönecek olursak benim ilk aklıma gelen şeylerden biri yeni karşılaştığı bir şeye vereceği tepkidir. kendisi makine olduğu için insandan farklı olarak korku tepkisini vermeyecektir muhtemelen (ha ben vermesini isterim, o zaman benlik geliştirebilir demektir) ancak öğrenme şekli önemli. deneme yanılma ile mi öğreniyor (mesela bu yapay zeka deneme yanılma ile öğreniyormuş ki insandan en büyük eksiği bu olabilir, bokun yenmeyeceğini bilmek için tadına bakmamız gerekmiyor gibi) yoksa insanlardaki gibi geçmişten, bunu deneyimleyen başka cihazlardan bilgi aktarımı yapabiliyor mu? "tanıştığı" diğer yapay zeka ürünleriyle ne gibi etkileşimler kuruyor? aralarında iletişim "doğal yollarla" (araya zorlayıcı üçüncü bir şahıs girmeden) gerçekleşiyor mu, gerçekleşiyorsa bu nasıl oluyor? işte bu sorulara verdiğimiz yanıta göre insandan daha zeki ya da değil diyebiliriz, hızlı karekök hesaplamayla değil. "of bu yapay zekadaki benlik mevzusu çok ilgimi çekti ya" diye duvarlara tırmanmaya başladıysanız gödel escher bach okuyabilirsiniz.
(biseybuldum - 3 Ekim 2017 17:44)
3.942.871 sayısının karekökü, 1.985,6663 çıkar, 1.985.666 değil. ilk bakışta şu hatayı anlamayan, yazmaya devam eden, noktayı, virgülü şaşıran insandan daha akıllı olduğu kesin. onun dışında karekök alan kod parçasını başlangıç seviyesinde bir bilgi ile herhangi bir programlama dili sayesinde ortalama 1 dakika içerisinde yazabilirsiniz. işlemcinizi çıkarıp yalamanızı gerektirecek kadar mükemmel bir durum değildir.
(gloomy - 3 Ekim 2017 17:52)
Yorum Kaynak Link : insan zekasını aşmış yapay zeka luna