Süre                : 1 Saat 38 dakika
Çıkış Tarihi     : 11 Eylül 2003 Perşembe, Yapım Yılı : 2003
Türü                : Komedi,Drama
Taglar             : Siyah komedi,zina
Ülke                : Hong Kong
Yapımcı          :  Anytime Pictures Co. Ltd. , United Filmmakers Organization (UFO)
Yönetmen       : Ho-Cheung Pang (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Patrick Kong (IMDB),Erica Lee (IMDB)(ekşi),Ho-Cheung Pang (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Eric Tsang (IMDB)(ekşi), Chapman To (IMDB)(ekşi), Jordan Chan (IMDB)(ekşi), Spirit Blue (IMDB), Teresa Mo (IMDB), Candy Lo (IMDB), Marsha Yuen (IMDB), Tiffany Lee (IMDB), Hin-Wai Au (IMDB), Ellen Chan (IMDB), Pak-cheung Chan (IMDB), Sammul Chan (IMDB), Stephanie Che (IMDB), Tat-Ming Cheung (IMDB), Coco Chiang (IMDB), Sui-man Chim (IMDB), Kar Lok Chin (IMDB), Donna Chu (IMDB), Maria Cordero (IMDB), Belinda Hamnett (IMDB), Sammo Hung Kam-Bo (IMDB), Timmy Hung (IMDB), Eric Kot (IMDB), Suet Lam (IMDB), Annabelle Lau (IMDB), Tony Leung Ka Fai (IMDB), Yuan Lin (IMDB), Jackie Lui Chung-yin (IMDB), Teresa Mak (IMDB), Carlo Ka-Lok Ng (IMDB), Sandra Kwan Yue Ng (IMDB), Eddie Pang (IMDB), Ho-Cheung Pang (IMDB), Jenny Raven (IMDB), Man Sze (IMDB), Alan Tam (IMDB), Kwok Cheung Tsang (IMDB), Ken Wong (IMDB), Otto Wong (IMDB), Yat Tung Wong (IMDB) >>devamı>>

Daai cheung foo (~ Men Suddenly in Black) ' Filminin Konusu :
Daai cheung foo is a movie starring Eric Tsang, Chapman To, and Jordan Chan. After their wives are going to Thailand with her friends, Tin and his friends Cheung, Chao and Paul decide to grab this golden opportunity and enjoy 14...

Ödüller      :

Hong Kong Film Awards:Best Supporting Actor, Best New Director


  • "kadin,saatinde ic su ilacini adamin kafasini bozma"
  • "eski model televizyonlarda izlemeyin. renk tüpünü bitiriyor direkt... (bkz: dünyanın en yüzeysel adamı)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    cinde tang hanedanliginin hukmu surerken yasanan saray ici cekismeler, ihtiras, iktidar hirsi ve cocuk sevgisi uzerine tam olarak epik olmayan bir film.

    her projesiyle konusulmayi basaran yimou zhang'in bu projesi de daha oncekiler gibi farkli olmayi basarabiliyor. filmin en buyuk kozu kesinlikle yonetmeni. yonetmeni olarak guzel bir proje ortaya koyabilen yimou zhang'in senaryo icin ayni seyi kotarabildigini soylemek guc. zira senaryo bolca gedikler ve bozukluklar iceriyor. aksayan yonlerinin fazla olmasi nedeniyle de film bazen izlenemez dereceye yaklasiyor sonra yonetmenlik becerileriyle tekrar ayaga kalkiyor. fakat bu inisli cikisli durum neticesinde filmden bol kopmalar yasanmasi haliyle isten bile degil.

    oncelikle house of flying daggers'a aksiyon yonunden bolca benzerlikler tasiyan film ilginclikler barindirsa da hero gibi bir film degil. tek mekana (aradaki ufak degisiklikleri saymazsak) kapali kalmis olmasi bir sure sonra ihtisamin sikiciligina dikkat cekiyor olsa da yine senaryo noktasina donuluyor ve yonetmenin agziyla kus tutsa degistiremeyecegi bir bayginlik ortaya cikiyor.

    senaryonun islevselliginin en goze battigi yer gozden irak tutulan ve pek ilgi gormeyen kucuk cocukla birlikte artik ayyuka cikiyor. tamam belki aile ilgi gostermiyor ama gerilim muzigiyle birlikte suratinda ne idigu belirsiz bir ifadeyle belirip durmasi izleyicinin asabini bozucu bir sey. yine benzer bir olay kral'in eski yasamina iliskin olaylarla dahil edilen aile konusunda da mevcut. cok egrelti duran bu aile filme fazla bir sey katmadigi gibi izleyicinin dikkatini de dagitiyor.

    muzikleri her filmde oldugu gibi yine enfes, diyecek bir soz yok.

    simdiye kadar esine rastlamadigim bir savas sahnesi var ki yaraticiligin doruklarinda geziniyor bence. umutsuzca savasan askerleri daha cok gorebilseydik diye icimizden gecmiyor degil. filmde aksiyonun dozu biraz daha yuksek tutulabilirmis.

    belirtmeden edemeyecegim, her filminde bir silahin muhtesem kullanimini gormeye alistigimiz zhang yimou bu filmde de kralin ozel muhafizlarinin eline kama benzeri bir alet veriyor ki onlarin oldugu sahnelerde takdire sayan. keske daha fazla gorebilseydik.

    genel manada izlenilmesi gereken, epik olmaktan farkli sekillerde olaylari goz onune sermeye calisan bir film. epiklikten bahsetmemize engel olan nedenlerden birisi kral'in ortanca oglunun hikayesinin filmin merkezinde yer almayisi. sayet oyle bir tercih olsa, bir kahramanlik hikayesini izleyebilirdik.

    ne tam manasiyla bir hero, ne de house of flying daggers gibi... ilgi cekici yonetmenin ilgiye deger bir filmi.


    (entrapmen - 22 Mart 2007 20:08)

  • comment image

    --- spoiler ---
    -dink donkk tavşan zamanııııı dink donkkk dink donkkk
    -dink donkkkk ayı zamanııııı dink donkkk dink donkkk
    - dink donkkkk yılan zamanııııı dink donkkk dink donkkk
    - dink donkk hebe hübele zamanı dink donkkkkkkk
    imparator + yok arkadaş çin sedddini diktirdim , katrilyon tane askerim , zibilyon tane bahçivanım hizmetçim bilmemnem var her türlü entrikayı olayı biliyorum ama şu zamanı söyleyenlerle baş edemedim.çin çökse dink donkk diye gezecekler hayır bir çıkıp bir kayboluyorlar , japonlar ninja diye mi saldılar nedir anlamadım ki.
    ---
    spoiler ---


    (mindtraveler - 2 Nisan 2007 23:14)

  • comment image

    savaş sahneleri filan gayet güzel olan bir film ancak filmde şöyle bir saçmalık var: saraydaki bütün duvarlar ve kapılar ses/ışık geçirmek üzere tasarlanmış. arkadaşım bu sarayda entrika mı yapılır, kaçamak mı yapılır? osursan tüm saray duyacak bir de 3 tane dallama koymuşun kim nereye gitse çığırmaya başlıyorlar.

    kostümlere, renklere, figüran bolluğuna diyecek bir şey yok yine de.


    (samanliktaki zuhtu - 26 Haziran 2007 01:11)

  • comment image

    eline, beline, diline sahip ol mesajı veren izlenesi bir film.

    --- spoiler ---
    filmin başında yüzlerce huriyi hazırlanırken görünce insanda yanlış filmi mi attık yoksa hissi oluşuyor. iki kelam o imparatoriçe olucak aşifteye etmek isterim, aslan gibi kocan dururken bula bula o sümsük oğlunu mu buldun eşinle aldatıcak. tamam gönül bu ama bu kadar da olmaz. o ufak velete de değinmek istiyorum. finalde yaptığı benim için hiç süpriz olmadı onda filmin başından beri bir çiğlik sezmiştim.
    ---
    spoiler ---


    (denyoparatoneri - 26 Kasım 2007 10:27)

  • comment image

    --- spoiler ---
    hero yu çok severek izlememden ötürü büyük beklentilerle izledim filmi.
    ancak filmi dvd den izlerseniz ana menü den muhakkak film ile ilgili bilgilerin verildiği bölümüde izleyin.
    yapılan kıyafetlerin o renklerin nasıl o kadar canlı göründüğüne dair bilgiler bulabilirsiniz.
    yimou zhang ile yapılan röportaj ve sahnelerin çekimlerinden güzel görüntüler var. saray bahçesindeki çiçekler gerçek ayrıca.
    yanılmıyorsam, bir bütün olarak gerçek bir hikayeden alınmamış olmasına rağmen içinde gerçek imparatorlukla özdeşleşen bölümler var.

    dövüş sahnelerinde bir akıcılık bekliyor insan haklı olarak. yani imparator ve oğlunun dövüşmesinden tutun da kara ninja lara kadar her şey güzeldi. ancak filmin sonlarındaki prens in darbe girişiminde izlediğimiz savaş sahnesi biraz hafif geldi bana.

    filmde bahsedilen entrikalar ın genellikle saray içerisindeki kadınlardan kaynaklandığını görmekte çok tuhaf.
    bütün kabahat kadınlarda demekte hatalı olacaktır lakin imparator un karısından kurtulmak istemesi hoş karşılanacak bir şey değil. belki de darbe girişiminden haberdar olduğundan bunu yaptı. ancak oğlunada hoş bir süpriz hazırlamış olması ve bundan seyirciye hiç bahsedilmemesi insanı o saldırı anında heyecanlandırıyor.

    küçük kardeşin hep bir hinlik içerisinde olduğunu düşündüm ancak bu kadar olabileceğini tahmin edemezdim.
    son sahnede imparator un en küçük prensi öldürme sahnesi de iç yaraladı biraz.

    ayrıca ejderha ve anka desenleri özellikle seçilip kullanılmış.

    e tabii li gong u seviyoruz.
    ---
    spoiler ---


    (host - 6 Şubat 2008 10:02)

  • comment image

    --- spoiler ---

    ben bu kadar gösterişli bir aile filmi izlemedim. bütün o ihtişam, dekor, kostümler, figürasyon, oyuncu, koreografi hepsi basit bir aile hikayesi anlatmak için. sevmediği bir kadınla politik çıkarları doğrultusunda evlenen bir adam, birbirlerine içten içe uyuz olan kardeşler, üvey annesiyle işi pişiren büyük çocuk, saraydan sürülen büyük çocuğun öz annesi, eski eş - yeni eş dayanışması ulan hatta "durun! siz kardeşsiniz!" bile vardı. şahane ya! ya kemerle dövme sahnesi? filmlerde kötü babalar çocuklarını kemerle döver. türk filmlerinde yüzlerce sahne sayabilirim kemerini pantolonundan sıyırıp yerde yatan çocuğa vurmaya başlayan baba figürü içeren. ya kanlı finaline ne demeli? her şeye rağmen bu ilacı içirirler adama hem de işbirlikçi oğlunun elinden diyen babanın canlı kalan tek çocuğunun da gözlerinin önünde harakiri yapmasından sonra bir anda saçlarının beyazlamasını bekledim ben. tek eksiği oydu. bu kadar yazdım da kafa bulduğum sanılmasın. bayıldım filme. başka türlüsü olmazdı zaten. şahane ya.

    ---
    spoiler ---


    (neriman koksal - 15 Nisan 2008 09:35)

  • comment image

    karıncalar ile ilgili bir çin yapımı bir belgesel.

    küçükken gittiğimiz bir piknikte görmüştüm. binlerce karınca kellesi yerde duruyordu. kellelerin bir iki metre sağında siyah karıncalar, bir metre solunda da kırmızı karıncaların yuvası vardı. sanırım biz gelmeden hemen önce büyük bir savaş gerçekleşmişti.

    şaka bir yana çin yapımı muhteşem bir film. filmi izlerken, dur spoiler verelim:
    --- spoiler ---
    ilk sahnelerde yer alan kızların bikini izleri gözlerimden kaçmadı değil
    ---
    spoiler ---

    evet, filmde öncelikle çinlilerin memeliler familyasına ait, komünal hayat yaşayan insanlar olduklarını öğreniyoruz. film, amerikan sinemasının artık izlerken kusturduğu --- spoiler --- başkan'a suikast --- spoiler --- konusunu işliyor. ama öyle güzel ve fantastik işliyor ki yeminlen bir daha aynı konuyu anlatan hollywood izlersem şukela olayım.
    gerçi filmi izlerken bir ara kürşad aklıma gelmedi değil hani. yahu hero bir, bu film de iki, hani diyorum ki bu çinliler tarihi mi yanlış tanıtmaya çalışıyorlar. hani --- spoiler --- kürşad'lık yapanın mına koruz lan --- spoiler --- mı demeye getiriyorlar.
    neyse, filmi aslında animasyon olarak çekseler pek bir değişiklik farketmezdik. çin sarayları maşşallah renk cümbüşü.
    biraz truva biraz hero biraz battal gazi biraz tarkan biraz da med tv (sarı-kırmızı-yeşil'di her taraf) karışımı bir film olmuş.
    hollywood filmlerinden sıkılanlar için ilaç gibi bir film. ayrıca tekrar etmeden geçemeyeceğim, filmde çok meme kullanılmış, yani sanki saraya hizmetçi, prenses, mirenses, hekim başı kızı falan (o kıza dikkat edin) alırken 90 cm'i şart koşmuşlar. hayır insan filmden sonra sokağa çıkınca "bu ne ya hacım? çin nereee bura neree" diye apışıp kalıyor. filmde, çinlilerin belediye hizmetlerinde de yetenekli olduklarını görüyoruz. yerleri temizleme hızları inanılmaz. bak mesela birinin kafasını kes, yere düşmeden siliyorlar.

    son olarak şunu söyleyebilirim ki, çinli prensesler, kendilerinin de ifade ettiği gibi tehlikeliymiş hakikaten.


    (ucan adam - 26 Nisan 2008 22:21)

Yorum Kaynak Link : man cheng jin dai huang jin jia