Süre                : 1 Saat 41 dakika
Çıkış Tarihi     : 14 Ekim 2005 Cuma, Yapım Yılı : 2005
Türü                : Korku,Gizemli,Heyecanlı
Taglar             : doğaüstü,katil,hastane,hemşire,yetim
Ülke                : İspanya,İngiltere
Yapımcı          :  Castelao Producciones , Future Films , Just Films
Yönetmen       : Jaume Balagueró (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Jaume Balagueró (IMDB)(ekşi),Jordi Galceran (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Calista Flockhart (IMDB)(ekşi), Richard Roxburgh (IMDB)(ekşi), Elena Anaya (IMDB)(ekşi), Gemma Jones (IMDB), Colin McFarlane (IMDB), Fergus Riordan (IMDB)(ekşi), Ivana Baquero (IMDB)(ekşi), Richard Felix (IMDB)(ekşi), John Pallotta (IMDB)

Frágiles (~ Kırılgan) ' Filminin Konusu :
Ansızın meydana gelen bir tren kazası, uzun yıllardır hizmet veren bir çocuk hastanesinin akıbetini değiştirir. Mercy Falls Çock Hastanesi, her anlamda bakımsız kaldığı için ve gereksinimlerini karşılayan olmadığından tahliyesine karar verilmiştir. Ancak bu süreçte hastane koridorlarında dolaşan garip bir cisme rastlanır. Bu cisim sadece varlığını hissettirerek insanlara acı dolu anlar yaşatmaktadır. Ne gözle görülebilir ne de kimse ona dokunabilir. O dönemde hastanede meydana gelen düzen bozuklukları ile ilgilenmesi gereken hemşire Amy, olan bitenle mücadele etmekte kararlıdır. Ancak bu sırada hastanenin saklı sırlarına vakıf olurken kendine dair de ciddi anlamda yüzleşmeler yaşamak zorunda kalacaktır. Filmin başrolünde Ally Mc Beal karakteri olarak tanıdığımız Calista Flockhart oynamaktadır.


  • "sting, bu şarkıyı öyle bir ses tonuyla söylüyor ki yemin ediyorum aynı ses tonuyla gelse ve anneme küfretse mest olurum. *"
  • "bu şarkının sözleri, yansıttığı, bana her zaman leon'la örtüşük geliyor, shape of my heart'ın melodisi kadar olmasa da.."
  • "gezegenimizde halen hayatta olan son gerçek müzisyenlerden sting ve stevie wonder'ın beraberce söyledikleri enfes bir yorumu bulunan eser. dinlemek isteyenler bu linki gönüllerince sömürebilirler.*"
  • "sting'in mest eden, harikulade parçası.(bkz: tek geçerim)"
  • "bir o kadar sade ama bir o kadar derin bir sting şarkısı."
  • "evde senelerdir içinde ne olduğunu bilmediğim, bilemediğim azman gibi bir kutunun üzerinde yazardı bu kelime. sordum nece bu diye. ingilizce dediler. ordan söktüm ingilizceyi."
  • "kırılgan değil de, kırılmış insanların şarkısı."
  • "günlerdir sting ve stevie wonder düetini dinliyorum bu şarkının. hissettiklerimi dile getirebilecek kelime haznem yok."
  • "stingin kalp gıdıklayan,mütiş hüzünlü acayip bi şarkısı.."
  • "kırılgan.kı-rıl-mak...('bir' eylere özgü bir şey..)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    her duyduğumda gözlerimi dolduran sting parçası. belki de tanıdığım en kırılgan insan olan babamın el koyduğu kasetlerimden biriydi. like a prayer kadar olmasın, arka arkaya defalarca dinler dururdu rahmetli. "oğlum, bir daha başa sar"ları hâlâ kulaklarımda çınlar kimi zamanlarda. kaset deseniz, romanya'da birilerinin oldu, bizeyse her çalışında bir damla gözyaşı düştü gökten.
    bonus (bkz: un bel di vedremo)


    (arvo - 6 Haziran 2007 15:19)

  • comment image

    videosuyla insanin ne kadar acimasiz, hayatin ise bir o kadar kirilgan oldugunu bir kez daha hatirlatan muzigin etkisiyle iyice vurucu bir etki sağlayan god is an astronaut parcasi. kendimiz icin baskalarini nasil da rahatca feda ettigimizin; cizgiyi nereye cizmemiz gerektigini dusunurken aslinda boyle bir cizginin hic var olmadiginin farkina varilmasi insani daha da huzunlendiriyor.

    video : http://www.youtube.com/watch?v=v2la7oyv864


    (condemned to freedom - 11 Aralık 2007 19:33)

  • comment image

    if blood will flow when flesh and steel are one
    drying in the colour of the evening sun
    tomorrow's rain will wash the stains away
    but something in our minds will always stay

    perhaps this final act was meant
    to clinch a lifetime's argument
    that nothing comes from violence
    and nothing ever could
    for all those born beneath an angry star
    lets we forget how fragile we are

    on and on the rain will fall
    like tears from a star
    like tears from a star
    on and on the rain will say
    how fragile we are
    how fragile we are

    on and on the rain will fall
    like tears from a star
    like tears from a star
    on and on the rain will say
    how fragile we are
    how fragile we are
    how fragile we are
    how fragile we are


    (cle - 10 Nisan 2000 22:36)

  • comment image

    sting, bu şarkıyı öyle bir ses tonuyla söylüyor ki yemin ediyorum aynı ses tonuyla gelse ve anneme küfretse mest olurum. *


    (killer - 23 Şubat 2010 22:54)

  • comment image

    bülent somay, şarkı okuma kitabı'nda çok güzel çevirmiştir bu şarkının sözlerini. bir başka olur, bir başka ürperirsiniz. benjamin gelir akla, bir öfkeli yıldız diye mırıldanırsınız.

    çelik tene değince dökülür kan
    kurur akşam güneşi rengi,
    yarın yağmur siler süpürür izleri
    ama bir şey var ki hiç çıkmaz aklımızdan

    bu son perde
    bir yaşam boyu verdiğim kavgayı
    haklı çıkarır herhalde:
    ne bir hayır gelmiş şiddetten
    ne de geleceği var
    hiç unutmasın diye öfkeli bir yıldız
    altında doğanlarımız
    biz çok kırılganız

    durmadan yağar yağmur
    sanki ağlıyor
    gökte bir yıldız
    durmadan yağar yağmur
    çok kırılganız biz
    çok kırılganız


    (angie - 23 Haziran 2010 23:01)

  • comment image

    sting` in şarkısının türkçe sözleri;

    kırılgan

    kan akacaksa eğer, buluştuğunda et ve çelik,
    akşam güneşinin ışıkları altında kuruyarak,
    yarın yağmur yıkayacaktır tüm bu lekeleri,
    aklımızda bir iz sonsuza dek kalacak
    bu son sahne belki de perçinlemek içindir
    bir ömür boyu süren bu kargaşada
    şiddetin hiç bir şey kazandırmadığını
    ve asla kazandırmayacağını
    öfkeli bir yıldızın altında doğan biz insanlar
    ne denli kırılgan olduğumuzu unutmayalım diye


    (zorba - 30 Mayıs 2003 09:56)

  • comment image

    evde senelerdir içinde ne olduğunu bilmediğim, bilemediğim azman gibi bir kutunun üzerinde yazardı bu kelime. sordum nece bu diye. ingilizce dediler. ordan söktüm ingilizceyi.


    (lilly marlene - 16 Ağustos 2003 11:18)

  • comment image

    youtube'da stevie wonder'la bir düeti var bu şarkının, sting'le güzel söylemişler, tüyler diken diken falan. şimdi hayattaki tek başarısı türkiye'de dişi olmaktan ibaret, müzik zevki serdar ortaç'tan, ingilizcesi serdar ortaç another brick in the wall'undan, hayat felsefesi binlerce dansöz var ve hayat beni neden yoruyosun'dan ibaret, fakültenin gün görmemiş erkeklerine dahi gün yüzü göstermiş, parmağında oynatamayacağı erkeklerden hayatının ayarını yiyince 'hımmss salak zaten o' diye arkasından iş çeviren, benle pek ilgisi olmayan fakat yakın bir arkadaşımın kardeşi olmasından dolayı reelde merhaba merhaba'dan öteye gitmememize rağmen feysbuk'ta arkadaşım olan bir zat bu şarkıyı paylaşmış ve demiş ki :

    "50yıl sonrada aynı şeyleri hissettir bana , hiç eskime.."

    afedersin de şarkı eskimez zaten, hele stevie wonder ve sting'in düet yaptığı bir şarkı hiç eskimez. bugün sinatraların, ray charlesların, tom waitslerin, bb kinglerin ve yüzlercesinin eskimediği gibi. sen eskirsin. kimden gördün de melodisini hızlıca bir scan ettikten sonra 'hımms neyse palaşıyımda millet birşeyler sansın' diye aptal fikirlerine alet ettin bu şarkıyı.

    neyse bunları yazdım da biraz sakinledim. bereket follow seçeneğini kaldırma gibi bir opsiyonumuz var mark. yoksa gelir sana dalardım mehmet ali ağca sıtayla.


    (alm est - 2 Ocak 2014 17:52)

  • comment image

    kimse yazmamış ama aaron dontez yates'in (bkz: tech n9ne) something else albümünün 8. parçası olaraktan beraberinde kendall morgan, kendrick lamar ve ¡mayday! ile söylediği duygulu özellikle yates'in ve lamar'ın verse lerinde hızlanan şahane bi rap eser.
    "bakma gangstayız ama biz de kırılıyoruz amın oğlu" temalı şarkıda kendall morgan ablamız inanılmaz ruh katmıştır o pamuk sesi ile. (bkz: sevişgen ses)


    (eyyorlamam - 30 Mayıs 2014 12:01)

Yorum Kaynak Link : fragile