Süre                : 1 Saat 28 dakika
Çıkış Tarihi     : 01 Ocak 1975 Çarşamba, Yapım Yılı : 1975
Türü                : Drama
Ülke                : Mali
Yapımcı          :  Cissé Films
Yönetmen       : Souleymane Cissé (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Souleymane Cissé (IMDB)(ekşi),Souleymane Cissé (IMDB)(ekşi),Remon Gilao (IMDB),Hamadi Jalo (IMDB),Didie Pemerelle (IMDB),Isa Baba Tarawele (IMDB)
Oyuncular      : Dounamba Dany Coulibaly (IMDB), Gogo Danba (IMDB), Fanta Diabate (IMDB), Omou Diarra (IMDB), Yaya Jakite (IMDB), Adulayi Jara (IMDB), Balla Moussa Keita (IMDB), Amadou Keyita (IMDB), Fanta Keyita (IMDB), Yaya Konaté (IMDB), Burama Samake (IMDB), Mamoulou Sanogo (IMDB), Ismaila Sarr (IMDB), Mamadu Tarawele (IMDB)

Den muso (~ The Girl) ' Filminin Konusu :
Den muso is a movie starring Dounamba Dany Coulibaly, Gogo Danba, and Fanta Diabate. A young mute woman is raped and becomes pregnant, with disastrous consequences within her family. The film also sketches the social/economic...


  • "türkiye'de bildiğim kadarıyla sadece istanbul - moda'da shibumi dojo'da ahmet kösoğlu sensei tarafından öğretilmektedir."




Facebook Yorumları
  • comment image

    şinto muso ryu (shintõ musõ-ryü), erken edo döneminde muso gonnosuke katsuyoshi isimli bir samurai tarafından kurulmuş, temel olarak jo (tahta sopa) kullanımına yönelik teknikleri aktaran (jojutsu) bir okuldur.

    hikayeye göre, muso gonnosuke katsuyoshi, efsanevi kensai miyamoto musashi ile yaptığı bir düelloyu kaybeder ancak musashi tarafından canı bağışlanır. bunun üzerine gonnosuke inzivaya çekilir ve bir zaman sonra bir tapınakta tefekkür halindeyken kendisine ilham gelir. bunu takiben o zamana kadar kullanılan bo (tahta sopa) uzunluğunu azaltır ve ortaya bo'dan daha kısa ancak katana'dan daha uzun bir sopa olan joyu ortaya çıkarır (yaklaşık 128cm) ve jo ile çalışarak musashi'nin kılıç tekniğine üstün gelecek bir teknik geliştirir. musashi ile yaptığı ikinci düelloda musashi'yi yener, ancak bu sefer de gonnosuke rakibinin canını bağışlar.

    şinto muso ryu, her ne kadar jo tekniklerini temel alsa da, öğretinin merkezinde kılıç yer alır; savunmalar ve saldırılar kılıcı etkisiz hale getirmek üzere geliştirilmiştir ve jo teknikleriyle beraber başta ken olmak üzere pek çok başka silahın da teknikleri öğretilir. tarihi boyunca pek çok okul, şinto muso ryu tarafından asimile edilmiştir ve bugün hala özgün formları ile öğretilirler, bunlar:

    * isshin-ryu kusarigamajutsu - (zincir ve orak kullanımı)
    * ikkaku-ryu juttejutsu - (kılıç kullanan bir hasıma karşı jutte kullanım teknikleri)
    * kasumi shinto-ryu kenjutsu (shinto-ryu kenjutsu) - (kenjutsu)
    * uchida-ryu tanjojutsu – (sutekki-jutsu) - (tanjoutsu)

    genel inanış odur ki; silahların yapısı gereği, birbirine denk yetenekte biri ken, diğeri jo kullanan iki hasmın karşılaşması durumunda, jo her durumda ken'e üstün gelecektir.


    (raj - 26 Temmuz 2011 10:00)

  • comment image

    musashi'nin efsanesinin hiç yenilmemiş olması üstüne kurulu olduğu düşünüldüğünde; tanımında tarihi kaynaklardaki yanlışlıkların etkili olduğunu düşündüğüm dövüş okulu/stili. artık yanlışlık musashi'den yanamıdır, gonnosuke 'den yanamıdır onu bilemeyeceğim. kendi şahsi fikrim şu ki her 2 tanımdada da musashi'nin gonnosuke'yi hırpaladığı kabul edilmiştir, o zaman hırpalamıştır bu kesindir. sonrasında gonnosuke kafayı sıyırıp ben bu adamı nası yenerim diye daralmış ve belli bir süre zarfında bu tekniği çıkarmıştır, bu teknik tahmin edersiniz ki adamın hatalarından ders alıp bunları düzeltmesine yönelik olmuş olması çok büyük olasılık. e hatalarınıda buna gösteren bir kamyon zopa atması nedeniyle musashi olduğundan direkman musashinin tekniğine karşı gelişmiş olduğu sonucuna da ulaşabiliriz. işde bundan sonrasında musashi ile bir daha karşılaşmış mıdır? dövmüş müdür? musashi nin efsanesi derki hiç bir duellosunu kaybetmedi, yenilmez olarak anıldı. gonnosuke derki dayakdan sonra bir daha karşılaştı bu sefer yeni tekniğiyle zopaladı. kendi inancım bu eleman zate musashi ye hırslı ona karşı geliştirdim bu teknik onun tekniğini yener demişse eğer, gel zaman git zaman bu laf kulaktan kulağa ve taraftarların katkısı ile musashinin eline verdim e dönebilir. zira zopa yemiş bi salağın öğretilerinin takip edilmesindense, hatalarından ders alıp kendinin daha da geliştirmiş bir ustanın öğrencisi olmak daha mutluluk vericidir.*


    (gintama - 12 Temmuz 2013 11:16)

Yorum Kaynak Link : şinto muso ryu