Süre                : 2 Saat
Çıkış Tarihi     : 05 Mart 1999 Cuma, Yapım Yılı : 1999
Türü                : Komedi,Drama,Tarih,Romantik
Taglar             : Suriye,Sınır,Türk,Türkiye ülke,Suriye
Ülke                : Türkiye
Yapımcı          :  Plato Film Production
Yönetmen       : Sinan Çetin (IMDB)
Senarist          : Gülin Tokat (IMDB),Sinan Çetin (IMDB)
Oyuncular      : Metin Akpinar (IMDB), Kemal Sunal (IMDB)(ekşi), Meltem Cumbul (IMDB)(ekşi), Rafet El Roman (IMDB)(ekşi), Ali Sunal (IMDB), Meral Orhonsay (IMDB)(ekşi), Nazmiye Oral (IMDB), Müge Oruçkaptan (IMDB), Berfi Dicle (IMDB), Kenan Baydemir (IMDB), Nail Kirmizigül (IMDB), Turgay Aydin (IMDB), Cem Safran (IMDB), Zaven Cigdemoglu (IMDB), Baycan Baybur (IMDB), Aysegul Yuradkul (IMDB), Cengiz Deveci (IMDB), Özcan Pehlivan (IMDB), Bahar Ucan (IMDB), Sultan Yilmaz (IMDB), Ahmet Tok (IMDB), Uzeyir Tok (IMDB), Turgut Giray (IMDB), Sinan Çetin (IMDB)

Propaganda ' Filminin Konusu :
Film; doğup büyüdüğü Hisli Hisar kasabasına, Gümrük Muhafaza Müdürü olarak dönen Mehdi ve çocukluk arkadaşı Rahim'in ailelerinin kasabanın ortasından geçen sınır telleri ile parçalanan hayatlarını anlatıyor. Neredeyse yüzyıllardır birlikte yaşayan Hisli Hisarlıların altüst olan sosyal yaşamlarını, aşklarını, ticaretlerinin önünde duran dikenli telleri ve merkezi otoriteye karşı hayatlarını nasıl savunduklarını görüyor, 1948 de yaşanan bu trajikomik öykünün yarım asırdır çok fazla değişime uğramadığına tanık oluyorsunuz. Bu arada Mehdi'nin oğlu Adem ile Rahim'in kızı Filiz arasındaki tutkulu aşk, aralarından geçen sınır çizgisi nedeniyle iyice imkansızlaşır. Arkadaşlıkla, bürokrasi arasında çelişkinin anlatıldığı bir film.


  • "merhum kemal sunal'in son filmi"
  • "iletişimde, mesajın inandırılan kişinin yararına olmaması durumu.."
  • "en güzel kısmı sonunda yavuz çetin'in erkan ogur'la birlikte caldıgı dünya isimli parcanın duyuldugu sahneler olan film."




Facebook Yorumları
  • comment image

    gumruk binasinin acilisi sirasinda konusma yapan cocuk hep bana 50 sene sonra turkiye cumhuriyetine cumhurbaskani olmus birisini animsatir.

    bahsi gecen siir,

    türk çocuktur yaşamaz babasız,
    karanlıkta kılavuzsuz, lambasız
    artık çiftlik değildir memleket,
    malikane yazılmaz taşında,
    tepesinde kahramanlar olunca.
    bu memleket daim gitmez ileri
    ilk sırayı aristetler dolunca
    paslı kalmış kalbindeki cevheri.
    tutun kızlar tutun birleşsin eller,
    çalın sazlar çalın kırılsın teller,
    dönün kızlar dönün kıvrılsın beller,
    uzun siyah saçlar tel tel dökülsün!


    (huseyin sevki topuz - 20 Kasım 2008 13:48)

  • comment image

    oturup konuşulduğu vakit mantıklı laflar eden akademik kimlik sahibi adamların eline mikrofonu alıp city sightseeing otobüsünün üstüne çıktıkları vakit tanınmaz hale gelmelerine, bir anda aptallaşmalarına anlam veremiyordum. zira eminim ki ahmet davutoğlunun da eline mikrofon altına city sightseeing otobüsü versek oda hiç tereddüt etmeden seda sayan olacaktır, kibariyenin annesi olacaktır. meğerse bu bir propoganda taktiğiymiş ve rahmetli hitler kitabında yazmış:

    ''büyük halk kitlelerinin anlayışı gayet sınırlıdır, zekaları azdır. ama unutma güçleri muazzamdır. bu gerçeklerin sonucu olarak, her türlü etkili propaganda sadece birkaç noktanın belirtilmesi halinde sınırlandırılmalı bu noktaları sloganlar halinde vermeli; tâ ki kitlenin en son üyesi bile sizin sloganınız vasıtasıyla, kendisinden ne istendiğini anlasın. bu sloganı feda ettiğiniz ve meseleyi çok taraflı olarak anlatmaya kalktığınız anda etkiniz silinecektir, çünkü kalabalık verdiğiniz bilgileri ne hazmedebilir, ne de hatırda tutabilir. bu şekilde sonuç zayıflar ve nihayet tamamıyla ortadan kalkar.''
    ''kavgam'' ın bir başka yerinde ise;
    propaganda en çok etkili olabilmesi için en dar zekâya göre ayarlanmış olmalı, her zaman ve esas itibariyle heyecanlara hitabetmeli, düşünce ile pek az ilgisi bulunmalıdır. bir afişin sanatla ne kadar ilgisi yoksa, propagandanın da bilimsel doğrulukla hiç bir ilgisi yoktur... erişilmek istenen insan kitlesi ne kadar büyükse, bu kitlenin anlayış seviyesi o kadar düşük olur.

    bu da bana 60 yıl öncesinden günümüze uzanan bir kapak olsun.


    (xe3verenadam - 18 Mart 2010 00:55)

  • comment image

    kemal sunal'ın son filmi olmasından dolayı benim için müthiş öneme sahip filmdir. ali sunal da çok güzel oynamış, ''armut dibine düşer'' dedirtmiştir. filmdeki her cümlenin altında derin anlamlar yatar. (bkz: al sana pasaport)


    (gomar - 5 Nisan 2015 15:13)

  • comment image

    80'li yıllarda duel isimli şarkısıyla gönüllerde taht kurmuş, claudia brücken, michael mertens susanne freytag ve ralf dorper'den kurulu synth-pop grubu. ilk albümleri a secret wish'de yer alan jewel ve p-machinery şarkıları da ayrıca takdire şayandır. albümde misafir olarak david sylvian , heaven 17 grubundan glenn gregory ve yes grubundan steve howe yeralır, insanı şaşırtır.


    (usak - 2 Kasım 2001 00:34)

  • comment image

    propaganda, en geniş anlamıyla, tüm iletişim, eğitim ve tanıtımı kapsayan fikir ve kanaatleri etkilemek amacıyla yapılan faaliyetleri ifade etmekle birlikte dar anlamıyla tanımlandığında ise simgeler aracılığıyla bireylerin ve grupların inançlarını, tutumlarını ya da eylemlerini etkileme yönündeki sistemli çabaların bütünüdür. propagandanın hedefi tutumları etkileyerek eylemleri kontrol altına almaktır. bir şeyin propaganda olması için içeriğinin gerçek ve doğru olması gerekmez. propaganda, ilkesel bazda, gerçek ya da yanlışa değil, ikna edici olma temeline dayanmaktadır. kamuoyunu etkilemek için gerçekler kadar dedikodulardan, kısmi gerçeklerden, hatta yalandan yararlanılması propagandanın özü itibariyle çok önemli değildir. önemli olan, doğru söylenildiği veya yazıldığı izlenimini yaratmaktır.


    (spleen parnasien - 23 Eylül 2005 11:12)

  • comment image

    filmin sonunda ekranda "directed by sinan çetin" yazısı belirir. ee adam haklı tabi. dünya çapındaki yönetmenimizin, dünya standartlarındaki filminin sonuna, "yönetmen sinan çetin" yazacak hali yoktu!

    keşke kemal sunal'ın son filmi, bu film olmasaydı...


    (axellennox - 26 Ocak 2006 16:11)

Yorum Kaynak Link : propaganda