• "ünlü kazakların hayatını anlatan bu eseri gogol,kahramanlık duygularının etkisi altında kalarak yazmı$tır.ayrıca ya$adığı hayatın sıkıcılığını,manasızlığını da anlatmak istemi$tir."




Facebook Yorumları
  • comment image

    aklını yağma, ganimet ve savaşla bozan ve bu arzularını tatmin edebilmek için din ve millet gibi duyguları dibine kadar istismar eden bir çılgının* kendine ve ulusuna çektirdiklerini anlatan gogol eseri.

    konu tanıdık biliyorum ama hikaye ırak'ta değil ukrayna civarlarında geçiyor. kahramanımız alkolik bir evanjelik teksas'lı değil ortodoks bir kazak. sakın karıştırmayın...


    (seyuranto - 25 Mart 2007 14:11)

  • comment image

    dinin ve milleyetçiliğin nasıl yoğun bir şekilde sömürülerek, bir ulusu sonu gelmez yıkım ve savaşa sürükleyebileceğini çok iyi anlatan bir gogol eseri. gogol, kitapta tüm kıyımı ve yıkımı yüceltiyormuş gibi gözükse de; bu durum aslında tamamen yazarın ironik anlatımının bir ürünü. yazar, olayları baş karakterin duygu yoğunluğuyla anlatırken; okuyucuya da tüm bu yaşananların anlamsızlığından dem vuruyor aslında. filmi henüz izlemedim ama okuduğum bir kaç diyalog ve sözlükte yazılanlara bakacak olursam sanki kitapdan epey farklı gibi.


    (fictionel - 15 Ağustos 2007 08:42)

  • comment image

    yonetmen-senarist vladimir bortko ve igor matyushin tarafindan tekrar duzenlenen senaryosu ile 2009 birinci ceyreginde sinemalarda gosterilecek olan film, basrollerinde ise;
    bogdan stupka - taras bulba
    igor petrenko - andrii (kucuk ogul)
    vladimir vdovichenkov - ostap (buyuk ogul)
    magda meltsaj - pannochka
    mihail boyarski - kozak mosiy shilo
    buradan traileri seyredilebilir http://www.youtube.com/watch?v=lkkz6mkkzyg


    (oeh - 31 Aralık 2008 14:36)

  • comment image

    romanda geçen 'yemeye bir dilim ekmek bulamayanlar, savaş için süslenip de gelmişlerdi' şeklinde bir cümle beni benden almıştı okuduğumda. filmini izlediğimde de yul brynner'in oyunculuğu aynı şekilde.


    (mascha - 1 Mart 2009 12:01)

  • comment image

    ünlü kazakların hayatını anlatan bu eseri gogol,kahramanlık duygularının etkisi altında kalarak yazmı$tır.ayrıca ya$adığı hayatın sıkıcılığını,manasızlığını da anlatmak istemi$tir.


    (hepatrol - 25 Mart 2003 02:42)

  • comment image

    içinde az bahsedilmesine rağmen türklerin kritik olaylara sebebiyet verdikleri hikaye.bu olaylar genellikle taras bulba ve adamlarının babayı almasıyla ilgilidir sonuncusu hariç.

    --- spoiler ---

    bir ukraynalı savaşçı grubu trabzon'da osmanlılarla yaptıkları savaşta yenilir.esir düşerler.elemanların biri hariç hepsi çeşitli sebeplerden ölür.son kalan müslüman oldum deyip herkesi kandırır.o kadar inandırıcı olurki artık bunu hapisten çıkarıp anahtarları falan verirler.o da bizimkiler gene bir zafer sonrası içip alem yapınca limandaki gemileri yakıp toplabildiği ganimetle ukraynaya kaçar.

    olabilir mi? olmadı gogol insan destekli atar a.q
    ---
    spoiler ---


    (undeadtr - 16 Şubat 2012 20:31)

  • comment image

    filmin bir sahnesinde atıyla düşmanı kovalayan taras, bir anda cebindeki tütünün yere düştüğünü fark eder. bunun üzerine "bu polonyalıların tütünümü bulup içmelerine izin veremem" tarzında bir şeyler mırıldanarak atından iner ve tütünü arayıp bulur. gogol'un milliyetçiliği ironik bir biçimde eleştirdiği güzel bir sahnedir. insanın yüzünde acı bir tebessüm bırakır..


    (hulettetta - 11 Haziran 2014 09:59)

  • comment image

    2009 yapımı olan ve yoğun rus milliyetçiliği propagandası içeren versiyondan uzak durulmalıdır. internet sayfasında 1962 yapımı filmin künyesini yazıp bizi ekran karşısına geçiren ve bu versiyonu yayınlayan fil tv yetkililerine de selam olsun.


    (marcello mastroianni - 21 Eylül 2014 21:09)

  • comment image

    acıklı bir gogol öyküsü. aşkın nelerden vazgeçirebileceğini, aşk için ölme fikrini, yurtseverlikle barbarlık, bağnazlık arasındaki sınırları, ana yüreğinin sıcaklığını anlatır. sonlara doğru artan temposu ve sürpriz olmayan finaliyle, klasiklere güzel bir örnektir.


    (allegretto - 28 Mayıs 2006 20:56)

Yorum Kaynak Link : taras bulba