More Brains! A Return to the Living Dead ' Filminin Konusu : Süper markette çalışan Freddy (Tom Matthews) ve Frank (James Karen) marketin bodrum katında bulunan ve içinde bir cesedin bulunduğu, büyük bir tüpü incelerken yanlışlıkla tüpteki gazı boşaltırlar. Gazdan baygınlık geçiren Freddy ve Frank ayıldıktan sonra tekrar yukarı çıkarlar ve inanılmaz şeyler olmaya başlar. Tüpten sızan gaz havalandırmadan bütün markete yayılmıştır. Doldurulmuş hayvanlar, deney için dondurulmuş kobaylar ve derin dondurucudaki bir kadavra aniden canlanmıştır. Korku içinde marketin sahibi olan When’i (Clu Gulager) ararlar. Dondurucudaki kadavrayı parçalara ayırırlar ama yinede onu öldüremezler. Son çare olarak marketin karşısındaki morgun fırınında onu yakıp kurtulmak isterler ama yaktıkları zaman kadavradan çıkan dumanlar, hemen morgun yakınındaki mezarlığın üstüne siner. O sırada mezarlıkta eğlenen bir grup serseri genç ise kendilerini bir anda yaşayan ölülerin arasında bulurlar. Hepsi ayrılıp markete ve morga kaçarlar. Ölüler ise yavaş yavaş etrafa yayılmaktadır ..
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy(2010)(8,7-3663)
Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th(2013)(8,6-1473)
Scream: The Inside Story(2011)(7,8-419)
Halloween: 25 Years of Terror(2006)(7,7-1576)
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th(2009)(7,1-2639)
I Am Nancy(2011)(6,8-310)
zombi filmlerinde diye betimlenmesi iyi olmuş. normal zombiler yemiyor çünkü.
(ertunga - 21 Temmuz 2016 18:32)
ilk ya da en kolay desilen yerin bagirsak olmasindan dolayi muhtemelen. zaten beyin olmadigi icin adamlar ilk destigi yerden basliyor. muhtemelen zamani olsa kilcik kivamina gelene kadar heryer siyiriyor olurlar. bir arkadasin yegeni zombi olmus arkadas diyor.
(exexex - 21 Temmuz 2016 18:39)
proto-kokoreç kültürünün beyaz perdeye yansimasidir.
(muhlisbey - 21 Temmuz 2016 18:45)
mardin yapimi zombi filmlerinde sikca gorulur(bkz: mumbar)(bkz: bumbar)
(asil tendonu rupturu - 21 Temmuz 2016 19:07)
(bkz: insanların kokoreç yemesi)(bkz: ab üyeliğine kokoreçi tercih etmek) gruplarına üye olan biri olarak, ben de mi zombiyim sorusunu doğurtan başlıktır. hepimiz zombiyiz
(french goddess - 21 Temmuz 2016 19:12)
sırf beyine abanıp tekdüze beslenmeyen, sağlık bilinci yüksek zombilerdir.
(casa - 21 Temmuz 2016 19:33)
beyni çocuklarına yedirdikleri içindir.
(lamaga - 21 Temmuz 2016 19:54)
filmlerde oluyor öyle şeyler.inanmayın.
(maximum chatlak - 21 Temmuz 2016 19:57)
"zombi" gibi bir şeyi kabul edilebilir, izlenebilir bulan insanların yaşadığı bir dünyada, yapımcıların, bağırsak yenmesi konusunda bir seyirci tepkisi ile karşılaşabileceklerini akıllarına getirememiş olmalarındandır.türk izleyiciyi dikkate almamak gibi bir büyük talihsizliğin sonucudur.
(hicbiribendegilimgorduklerinin - 21 Temmuz 2016 20:03)
zombi kültüründeki ilkel zombi ve modern zombi arasındaki farklardan öte gelir.tip romero da* denilebilecek eski tip (yüzyıllar öncesine dayanan büyü temelli zombilerden bahsetmiyorum, eski tipten kasıt popüler kültüre girmeye başladıkları ilk zamanlara ait olanlar) zombiler genelde mezarlarından kalkmış ölülerdir. hatta romero bunu "when there is no more room in hell, the dead will walk the earth." -cehennemde yer kalmadığı vakit ölüler yeryüzünde yürüyecek.- şeklinde bir sebebe dayandırmıştır. bu tipin karakteristikleri mezardan kalkmaya ek olarak, yavaşlık ve besin olarak beyin, yalnızca beyin tüketmektir. yine eski nesil bir zombi serisi olan, dan o'bannon'ın yönettiği* return of the living dead'in birinci filminde beyin yeme mevzusu bu biçim açıklanmıştır.--- why zombies eat brains ----why do you eat people?-not people, brains!-brains only?-yes.-why?-the pain.-what about the pain?-the pain of being dead.-it hurts to be dead.-i can feel myself rot.-eating brains, how does that make you feel?-it makes the pain; go away.--- why zombies eat brains ---zombi paradigması da her şey gibi evrim geçirmiş, ilk felsefesinden uzaklaşmıştır. yeni nesil zombilerin çoğu mezarlarından kalkmış değil, bir mikroorganizma kapıp öldükten sonra beyinlerinin yalnızca beslenme/hareket/temel duyularla ilgili bölgeleri aktif şekilde dirilen "enfekte" olmuş insanlardır. bazı filmlerde ölüp-dirilme aşaması dahi yaşanmaz.*doyurulamaz bir açlık hisseder ve ruhsal bir dürtüden* ziyade her canlıda bulunan temel bir içgüdüden öte insanlara* saldırır, beyinmiş bağırsakmış ayırmazlar. canlılığa dikkat çekmişken, zombilerin üreme dışındaki tüm canlılık şartlarını karşıladıklarını söylemeliyim. bir de kısmen metabolizma dışlanılabilir. bu açıdan virüsler gibi bir geçiş olarak görülebilirler.değişen karakteristiklerden birinin de hız olduğunu söylemiştim. çağın gerekliliklerine uygun olarak* zombiler de hız kazanmış,* -en azından dönüştüklerinde insan hallerindeki hızlarını kaybetmemiş- hatta bazen insanüstü hıza ulaşmışlardır.* bu arada 28'deki zombilerin dönemdaşlarından da kafadan vurulmasa da klasik yaralanmalarla ölümün gerçekleşebilmesi, hatta açlıkla da gelebilmesi gibi özelliklerle ayrımları vardır. -son kısımın twd'de de olduğu söyleniyor.- 28'deki zombiler rabies (kuduz) zombi olarak adlandırılmakla birlikte, ölüp dirilme aşaması olmadığından zombi kategorisine giremeyeceklerini iddia eden zombi otakuları da vardır.kısaca günümüz zombi kurgularında cehennemden dönüp "brainnn" diye gezen zombiler işlenmiyor artık. zombiler eskiden "doğaları gereği beyinsel açlık" çekerlerdi. bilimin, mantığın devre hakimiyeti başa sayılmak üzere bazı sebeplerden ötürü enfekte tip daha baskın. ha, geleneği devam ettiren yeni nesil yapımlar görmedik mi? gördük.*
(cikolatasevmeyeninsan - 26 Temmuz 2016 03:00)
Yorum Kaynak Link : zombi filmlerinde zombilerin bağırsak yemesi