• "piyasadaki fps oyunları arasında en iyi ai'ye*** sahip olan oyun."
  • "etkileyici bir finale sahip serinin tartışmasız en iyi oyunudur. ayrıca serinin yapımcısı bungie artık başka bir halo oyunu yapmayacaktır."
  • "xbox dışında bir platforma çıkmadığı için oynayamadığım oyun.bir hafta oynayacağım xbox'a para veremeyeceğim maalesef microsoft kardeş."




Facebook Yorumları
  • comment image

    hakkındaki ilk video yayınlanmış olan oyundur:
    http://www.bungie.net/…topnews&link=haloreach_vidoc

    ben genel olarak oyunlar hakkında şöyle düşünüyorum. illa her oyunun eski oyunlardan daha üst, görülmemiş bir teknolojik gelişim göstemesi gerekmez. önemli olan oyunun oynanabilirliği ve müşterisine verdiği eğlence oranı ve tatmin hissidir. bazı oyunlar var ki belli özelliklerine mesela grafik, multiplayer modu, single modu vs. gibi özelliklerine yüklenirler. aşırı çalışılan ve geliştirilen bu taraflarının sevenleri ve meraklıları o oyuna rağbet gösterir. ama bazı oyunlar da vardır ki her özelliği dengeli gelişir. belki hiçbir noktasında aşırı gelişim, diğer oyunlara aşırı fark atmamış olabilir ama genel olarak üzerine koyarak müşterisine istediği şeyi verir.

    halo da böyle bir oyun serisi. eksik ararsanız bulursunuz, bu kadar yüksek puanlar almış ama şusu mükkemmel değil, busu eksik diyebilirsiniz. ama genel olarak hem single modu, hem senaryosu, hem görüntüsü, hem multiplayer modu, hem sesleri, hem oynanabilirliği herşeyiyle dengeli olarak sunulan bir oyun halo. yine sevmeyenler olabilir ki onlar da zaten bu kadar yıl sonra hala hiç ısınamamışlarsa, zaten oyunun müşteri kesimi / seven grubu dışındadırlar. onları ilgilendiren bir oyun değil zaten halo reach, asla da olmayacak. ama ilk videoda gördüğümüz şu ki aynı şekilde her açıdan sevenlerini tatmin edecek bir halo oyunu geliyor.

    sevenler için ayrıca:
    halo 3 main theme


    (kaan rosylover - 14 Şubat 2010 01:21)

  • comment image

    illegal versiyonu ortamlara düşmüş olan oyundur. cık cık. 15 dakika oynadım ve ilk yorumum armor modifikasyonları on numara olmuş. environment beklendiği gibi orta düzey ama özellikle silah ve patlama efektleri ve düşmanlar çok çok güzel olmuş. öyle peluş görüntüsü falan kalmamış. değişen hava koşulları ile atmosfer de gerçekten yükselmiş diyebiliriz.


    (kaan rosylover - 2 Eylül 2010 03:42)

  • comment image

    jander efendi gibi outer space bilimkurgu ve buna bagli saga'lari return of the jedi ile son bulmu$, oyun olarak da ancak starcraft 2 diyebilen bir adamin bok atmasi ile mundar olamayacak kadar kaliteli halo efsanesinin yeni zinciri.

    cok guzel olmu$sun be halo reach, sifirdan halo: combat evolved ile ba$latacak kadar guzel olmu$sun. bu arada her zaman es gecilen ancak benim icin halo evrenini yaratan en onemli unsurlardan biri olan muziklerini unutmamak gerekiyor, buradan martin o'donnell ve michael salvatori'ye selam cakalim.

    teabag me jander! manolya dilara ara beni.


    (lord aragorn - 22 Eylül 2010 13:51)

  • comment image

    kasli, iri yari, kocaman zirhli, majiskul ve de maco erkeklerin oldugu bilim kurgu - fantazi evrenlerinin adami lord babafingorn'un begenisi ile balonlugu gecmeyecek bir oyun.

    adamlarin cikisi zaten cakma "halo: combat evolved" diye unreal bozmasi bir oyun ile oldu, gerisini de xbox 360'daki fps yoklugundan kotardilar. neresinde evrimlesmis bir kapisma var, bir gorebilsem, lord babafingorn'u tepesindeki kelinden opuvericem, kendisine halo daki takim elbiseden alicam.


    (jander - 13 Ekim 2010 20:54)

  • comment image

    tanıdık, bildik halo aksiyonundan pek fazlasını vermeyen oyun. ha, bu bir eksiklik mi? değil. armor power olayı fena olmamış, onun dışında da pek bir yenilik yok. bölüm tasarımları, sesler, müzik atmosfer bungie'den bekleneceği üzere muhteşem. fakat aynısını grafikler için söyleyemem. motion blur çok abarmış bi kere, o yüzden kim nerde, kime ateş ediyo anlamak zor biraz. renk paleti de (serinin eski oyunları kadar olmasa da) hayli parlak olduğundan blur fazla rahatsız edici geliyor. sanırım yapımcılar grafiklerin son dönem fps'lerine oranla görece zayıf olduğu farkedilmesin diye abanmışlar, fakat eldeki sonuç geç kalan tikinin suratındaki 3 cm kalınlığındaki fondöten tadında olmuş.

    bitirdikten sonra gelen edit:

    evet, sabaha karşı bitti sonunda. helal olsun lan size noble team. fırk :'( .


    (daemonwrathchild - 13 Ağustos 2011 15:26)

  • comment image

    etkileyici bir finale sahip serinin tartışmasız en iyi oyunudur. ayrıca serinin yapımcısı bungie artık başka bir halo oyunu yapmayacaktır.


    (zohahahaha - 13 Ağustos 2011 16:31)

  • comment image

    yarattığı atmosfer öyle başarılı ki, bitirdikten sonra hikayenin bütünü üzerine düşünmek istiyor insan.

    --- spoiler ---

    hikayenin doğrudan halo combat evolved'a bağlanması, reach gezegeninin düşeceği en başından itibaren belli olmasına rağmen noble takımının her bir elemanının ölümünün insanda bir sızı bırakması... fazla oyunda yoktur bu meziyet. önüne geleni vurmaya dayalı bir oyunda ise bu atmosferin yakalanabilmesi, ayrıca takdire şayan. halo evreninin sevilerek yaratıldığı belli, her oyunda da daha ileri gitmeyi bildi bungie. önceki oyunlarda ingilizce konuşan covenant birliklerinin reach'de kendi dillerinde konuşması bile bambaşka bir hava, bir yabancılık katmış düşmana. daha bilinmez, daha karanlık olmuş covenant, bu da atmosfere yansımış.

    bu yüzden seviyorum ben bu seriyi. umarım 343 studios da yeni üçlemede bungie'yi aratmaz da bu efsane saygınlığını korur.

    ---
    spoiler ---


    (daemonwrathchild - 17 Ağustos 2011 03:08)

  • comment image

    xbox dışında bir platforma çıkmadığı için oynayamadığım oyun.

    bir hafta oynayacağım xbox'a para veremeyeceğim maalesef microsoft kardeş.


    (sulphur - 10 Haziran 2013 16:09)

Yorum Kaynak Link : halo reach