Süre                : 2 Saat 42 dakika
Çıkış Tarihi     : 21 Ocak 2000 Cuma, Yapım Yılı : 2000
Türü                : Drama,Tarih,Heyecanlı
Ülke                : İtalya,ABD,İngiltere
Yapımcı          :  Clear Blue Sky Productions , Overseas FilmGroup , Urania Pictures S.r.l.
Yönetmen       : Julie Taymor (IMDB)(ekşi)
Senarist          : William Shakespeare (IMDB)(ekşi),Julie Taymor (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Anthony Hopkins (IMDB)(ekşi), Jessica Lange (IMDB)(ekşi), Raz Degan (IMDB)(ekşi), Jonathan Rhys Meyers (IMDB)(ekşi), Matthew Rhys (IMDB), Harry Lennix (IMDB), Angus Macfadyen (IMDB), Kenny Doughty (IMDB)(ekşi), Blake Ritson (IMDB), Alan Cumming (IMDB), Constantine Gregory (IMDB), James Frain (IMDB), Colm Feore (IMDB), Geraldine McEwan (IMDB), Laura Fraser (IMDB), Antonio Manzini (IMDB), Giacomo Gonnella (IMDB)

Titus (~ Tit Andronik) ' Filminin Konusu :
Romali General Titus Andronicus,yeni bir zaferden sonra Roma'ya döner.Yanında Got Kraliçesi Tamora ve üç oğlu da tutsak olarak bulunmaktadır. Titus, zaferden memnun Romalılar onuruna kraliçenin üç oğlunun kurban edilmesini emreder ama sadece en büyük oğlan kurban edilir. Ardı sıra gelişen olaylar sayesinde tahta çıkan Saturnunus'la evlenen Tamor'a korkunç bir intikam için yemin eder. Gizli ve ölümcül intikam oyunu, artık başlamıştır. Katiller ve cinayetler şehri halina gelen Roma'dan pek azı kurtulabilecektir.


  • "komik sayılabilecek eğlencelik dizi... bu arada titus un sevgilisi-karısı olan erin arkadaş losttaki libby dir."
  • "shakespeareden uyarlanmış mükemmel bir filmintikam duygusu bundan daha iyi anlatılamazilk başta sıkıcı geliyor ama yarım saat sonra sarmaya başlıyor ve bırakmıyor."
  • "eski fransiz oyun firmasi.. daha sonra gremlin tarafindan satin alindi diye hatirliyorum.."
  • "anthony hopkins'in yamyamlığını kafamda pekiştirmeme yarayan, çok kendine özgü eser."
  • "(bkz: titus pullo)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    komik sayılabilecek eğlencelik dizi... bu arada titus un sevgilisi-karısı olan erin arkadaş losttaki libby dir.


    (kisa - 20 Haziran 2008 16:50)

  • comment image

    shakespeareden uyarlanmış mükemmel bir film
    intikam duygusu bundan daha iyi anlatılamaz
    ilk başta sıkıcı geliyor ama yarım saat sonra sarmaya başlıyor ve bırakmıyor.


    (zarbo - 25 Nisan 2000 15:01)

  • comment image

    amerikalı komedyen cristopher todd titus tarafından yaratılan bir sitcom. konusu neredeyse tamamen komedyenin kendi hayatından alınmadır. mizansen ve karakterlere hakim olunduğunda insanı hem sarsar hem güldürür. dönem itibarıyla comedy smart'ta yayınlanmaktadır.


    (sokur - 24 Aralık 2008 08:46)

  • comment image

    bu filmden türk halkının büyük ölçüde haberdar olmaması gayet normaldir. memlekette sinemalarda gösterime girmemiştir ,ve tabi ki bir itörnıl şanşayyn of e spotlıs mayyynnnd değildir (aslında iyi ki olmamıştır). lakin trt2'de yıllar yıllar önce yayınlanmıştır ki benim filmi keşfetmem de bu sayede olmuştur. 5 sene shakespeare okumama rağmen uzun zaman sadece adına aşina olduğum ama izledikten sonra allahım ben ne kaçırmışım dediğim bir oyun/eser/trajedi/film/başyapıttır. intikam temalı film/edebi eser severlerin gözünü dört açacaktır. anthony hopkins ve jessica lange deli dehşet oyunculuk sergiler ve julie taymor şapka çıkarttırır. böyle bir klasikten böyle de bir postmodernist uyarlama. yok artık dedirtir.


    (grace kelly - 4 Mart 2011 18:22)

  • comment image

    cennetmekân imparator vespasian'ın oğlu. vespasian dört imparator yılında tahtı ele geçirmek için roma'ya giderken titus'u yahudi ayaklanmasını bastırmakla görevlendirir. tütus kudüs tapınağını yıkmak pahasına da olsa isyanı bastırır. babasının ardından ms. 79 ile ms 81 yılları arasında imparator olarak hüküm sürer. böylece roma imparatorluğu'nda ilk kez taht babadan oğula geçmiş olur.


    (13th waffen ss non serviam - 27 Mayıs 2011 17:29)

  • comment image

    film bu senenin en unutulmaz ve etkileyici sahnelerinden birini iceriyor.
    titus'un kizi lavinia'nin masumiyetinin elinden alindigi sahne.
    izlerken insan agzi bir kac dakika acik bir sekilde kaliveriyor.


    (orlando - 29 Ekim 2000 23:15)

  • comment image

    film shakespeare'in "titus andronicus" oyunundan uyarlama..bir gore gallery gecidine olmaya aday sekilde kanli..en ilginc yani ise romali askerler ve binalarin, telefon direkleri, video oyunlari, pepsi kutulari olan bir ortamda bulusturularak yaratilan gercekdisi dunya izlenimi..basrollerde duayen anthony hopkins ve jessica lange var..


    (cressida - 10 Kasım 2000 12:37)

  • comment image

    anthony hopkins sever olarak varlığından yakın zamanda (leyla ile mecnun'daki ismail abi serkan keskin'in tiyatro grubu semaver kumpanya'nın çevre tiyatrosu'ndaki "titus andronicus" oyununu izlemek için açtığımız zirve vesilesiyle araştırırken) haberdar olduğum, imdb'de 7.1'lik puan veren 13 bin kişiye "aybölüyö" demek istediğim, 1999 yapımı filmdir. 8.5-9'dan aşağı puanı hak etmeyecek kadar mükemmel bir şekspir uyarlaması olmuştur. sersemletmiştir.

    insanın içindeki intikam duygusunun seviyesini görmeye de yarıyor.. kalkıp aynısını yapacak biri değilim ama yemek sahnesinde üzülmedim doğrusu...
    intikamın korkunçluğu ile bana oldboy'u hatırlatmıştır.

    http://www.imdb.com/title/tt0120866/

    162 dakikalık uzunluğu, "oehh" dedirtse de, zaten bir oturuşta izleyemedim meraktan parça parça izlemek zorunda kaldım, bitince de "niye bitti la" dedirtti yani...

    bu filmin üzerine, yarın akşamki iki saatlik oyunu da nasıl merak ediyorum oy oy...


    (holy diver - 9 Mart 2012 23:23)

  • comment image

    görkemi karşısında insanı mal gibi bırakan muhteşem yapıt. shakespeare üst merciilerle anlaşırken "eserlerim okunurken, oynanırken ve hatta filmi yapılırken bile görkeminden bir şey kaybetmesin!" demiş gibi. şahane bir uyarlama. sevdim, aşık oldum ve kıskandım bu eseri. kıskandım evet.


    (tukenmez elem - 10 Nisan 2012 02:25)

  • comment image

    ecnebilerin bi kısmının "taytıs" bir kısmının da "titüs" (tıpkı bizim telaffuz ettiğimiz gibi) olarak seslendirdikleri kelime. titan ve titanik kelimeleriyle kökdeş.
    25.05.2003 tarihli sinema ve edebiyatta trt2de yeniden gösterilmiş, dafiyi biyerlere çivilemiş film. kostümler gerçekten harika. romada telefon elektrik telleri ve motorlu araçlar vedahi kutu kolalar vedahi video games olması gayet ilginç. lakin galiba lavinyanın kirletildiği sahne üst kurul tarafından kurulanmış. bu kadar basit bir meselenin asırlar üstadı shakespeare tarafından ne kadar sade ve açıklayıcı olarak anlatılabileceği, şiirsellik filan üüühü yani. şekspirde pek olmayan kan, bu yapıtta var işte. var be, kendi kanıyla resimler yapan yazılar yazan adam var.

    kelimeye dönmek istiyorum. çok sevdiğim bir kelimedir. hatta ileride bir vakit itim ketim filan olursa adını titüs koyacağımdır. (ldyx "ben goycam" diyo ama yok, titüs olcek kendisi) nerden etkilendin derseniz, titüsü titüs diye telaffuz eden rembrandt van rijnı anımsarım. anımsatmak da isterim hani.

    kan man. kirli ama temiz gerçekler. ilginç bir bağ yani. *.


    (daphne - 26 Mayıs 2003 10:49)

  • comment image

    gece o kadar yorgun ve uykulu olmama rağmen beni olduğum yere çivileyen sabah derse gelemememe (bkz: meme) neden olan şaheser film. o ne kostüm dizaynı o ne sanat yönetmenliği o ne görüntü.. hakkat süper. bu arada titusun oğlunu oynayan lucius aynı zamanda bravehearttaki denyo robert the bruce galiba...


    (zbam - 26 Mayıs 2003 12:51)

  • comment image

    su an trt de oynayan intikam duygusunu bu kadar super anlatan baska bisey olamaz tepkisini verdiren oturdugunuz yerden sizi bile "yettim uleyn ibnalaaaar" tepkisini verdiren tecavuz sonrasi titusun kizinin goruntusunun insani sok ettigi super shakespeare eseri..


    (melancholia1 - 1 Temmuz 2003 04:02)

  • comment image

    kesinlikle ve kesinlikle shakespeare in eserinin gunumuz sartlarina olaganustu uyarlanmasi ve sanat yonetmenligine sahne olmus eser. insanoğlunun nefret ve intikam duygularını ara sıcaklarda değilde tam da en hassas noktalarında en vahşi şekilde açığa çıkaran, bi açıdan insanın duygularıyla da oynayan oyunculuğuna da şapka çıkartılıcak sabah sabah uykusuz bırakan eser. sonuna doğru hikayenin kurnazlığı bi anda çok ucuz numaralarla sonlansa da yine de güzeldi. aarona gerçekten piç demek geldi içimizden. bu arada bu trajedideki psikopatlıklardan anladığım kadarıyla shakespeare günümüz şartlarında yaşasaydı cradle of filthin şarkı sözlerini ve klip senaryolarını rahatlıkla yazabilirdi. saygıda kusur etmemk adına naçizane yorumum da budur.


    (melancholia1 - 1 Temmuz 2003 05:20)

  • comment image

    bataklığın ortasında beyazlar içinde lavinia... kesilen ellerinin yerinde dallar...

    "who is this? my niece?
    if i do dream, would all my wealth would wake me.
    if i do wake, some planet strike me down that i may slumber in eternal sleep
    speak... gentle niece
    what stern, ungentle hands have lopped and hewed and made thy body bare of her two branches?
    those sweet ornaments whose circling shadows kings have sought to sleep in.
    why dost not speak to me?"

    amcasının dehşet dolu bakışları önünde lavinia ağzını açar...

    (bkz: tüyleri diken diken eden sahneler)


    (shapeshifter - 11 Kasım 2003 16:49)

  • comment image

    cok fazla merak ettigim, meraktan da ote bu hafta sunumumda slayt gosterisi icin bulmak ve izlemek zorunda oldugum,(ve bu konuda sozlukculerin de yardimini bekleyecegim) shakespearin titus andronicus adli eserinden yola cikilarak cekilen film.

    kitabini bugun bitirdikten sonra, "kitap bu kadar vahsi ise, izlerken ekrana nasil bakicam" diye dusundurdu.

    --- spoiler ---
    hele ki lavinianın ellerinin ve dilinin kesilmis hali ile, vahsi yemek faslini merakla ve midemi tutarak beklemekteyim.
    ---
    spoiler ---


    (la traviata - 5 Mart 2005 13:57)

  • comment image

    julie taymor*, senelerce surdurdugu tiyatro yonetmenligi kariyerinde ununu, basarili shakespeare yorumlari ile kazanmis. titus kendisine gelen ilk film yonetmenligi teklifi, bir sure dusundukten sonra kabul edip ise girisiyor: iyi ki de girisiyor. filmde teatral havayi giderecek hicbir mudahelesi yok yonetmenin. aksine renk kullanimi, sahne, dekor, kostum tasarimlari ile oyunun ve karakterlerin dramatik yapisi iyice arttirilmaya calisilmis. bunun yani sira, oyun metnine temelde sadik bir film. genc lucius'un rolu biraz mudahele almis, sanirim bu da shakespeare'de hakim olan siddet ve karamsarligin bir sekilde yumusatilmasi isteginden, kadin eli degmis oldugu boylece belli oluyor. kisacasi, tek kelimeyle enfes bir film.
    --- spoiler ---
    filmin en dramatik sahnelerinden biri titus'un konsul uyelerine yalvardigi sahne. titus bir zamanlarin kudretli, acimasiz ordular komutani. imparatoru belirleyecek gucte iken herkesin yuce kahramani iken hem secimleri sonucu hem de kaderin cilvesi ile hayatta en deger verdigi seylerin birer birer elinden yitisine sahit oluyor. filmin basindan sonuna uzerinde gordugumuz kostumleri de bu anlamda hem sosyal konumunun hem de ruh halinin gecirdigi degisimi sergiliyor. imparatorca haksiz yere hapsedilmis ogullarinin affi icin, bir zaman onunde diz coken yargiclarin onune cikiyor titus. sahnenin metni de asagida:
    ---
    spoiler ---

    titus andronicus:
    hear me, grave fathers! noble tribunes, stay!
    for pity of mine age, whose youth was spent
    in dangerous wars, whilst you securely slept;
    for all my blood in rome's great quarrel shed;
    for all the frosty nights that i have watch'd;
    and for these bitter tears, which now you see
    filling the aged wrinkles in my cheeks;
    be pitiful to my condemned sons,
    whose souls are not corrupted as 'tis thought.
    for two and twenty sons i never wept,
    because they died in honour's lofty bed.

    [lieth down; the judges pass by him, and exeunt]

    for these, these, tribunes, in the dust i write
    my heart's deep languor and my soul's sad tears:
    let my tears stanch the earth's dry appetite;
    my sons' sweet blood will make it shame and blush.
    o earth, i will befriend thee more with rain,
    that shall distil from these two ancient urns,
    than youthful april shall with all his showers:
    in summer's drought i'll drop upon thee still;
    in winter with warm tears i'll melt the snow
    and keep eternal spring-time on thy face,
    so thou refuse to drink my dear sons' blood.

    [ lucius enters, with his sword drawn]

    o reverend tribunes! o gentle, aged men!
    unbind my sons, reverse the doom of death;
    and let me say, that never wept before,
    my tears are now prevailing orators.

    lucius:
    o noble father, you lament in vain:
    the tribunes hear you not; no man is by;
    and you recount your sorrows to a stone.

    titus andronicus:
    ah, lucius, for thy brothers let me plead.
    grave tribunes, once more i entreat of you,--

    lucius:
    my gracious lord, no tribune hears you speak.

    titus andronicus :
    why, tis no matter, man; if they did hear,
    they would not mark me, or if they did mark,
    they would not pity me, yet plead i must;
    therefore i tell my sorrows to the stones;
    who, though they cannot answer my distress,
    yet in some sort they are better than the tribunes,
    for that they will not intercept my tale:
    when i do weep, they humbly at my feet
    receive my tears and seem to weep with me;
    and, were they but attired in grave weeds,
    rome could afford no tribune like to these.
    a stone is soft as wax,--tribunes more hard than stones;
    a stone is silent, and offendeth not,
    and tribunes with their tongues doom men to death.

    şurdan izlenebilir:http://www.youtube.com/watch?v=5_97lyhu9cg


    (oridikgubidik - 23 Mart 2005 22:21)

Yorum Kaynak Link : titus