Süre                : 1 Saat 32 dakika
Çıkış Tarihi     : 09 Ağustos 2018 Perşembe, Yapım Yılı : 2018
Türü                : Döküman
Taglar             : Bilim
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Science Sandbox , Motherboard , Vice Media
Yönetmen       : Ian Cheney (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Jennifer L. Macalady (IMDB), Luke McKay (IMDB), Rachel L. Smith (IMDB)

The Most Unknown (~ Niewyjasnione tajemnice nauki) ' Filminin Konusu :
The Usual Suspects, Memento, Reservoir Dogs... bu filmleri sevdiyseniz Unknown'u da seveceksiniz.Konusu itibarıyle Tarantino'nun ilk filmi 'Reservoir Dogs' u hatırlatan Unknown, son zamanların başarılı birçok genç oyuncusunu bir araya getiriyor. 'The Passion of the Christ' da canlandırdığı İsa rolüyle çıkış yakalayan Jim Caviezel, 'As Good As It Gets'in Oscarlı oyuncusu Greg Kinnear, 'Law and Order', 'Numbers' gibi dizilerin yanında 'Wrong Turn' gibi filmlerde de boy gösteren Jeremy Sisto, 'the Sopranos' ile ününe ün katan Loe Pantoliano ve Hollywood'un yeni gözdelerinden 'I. Robot' da Will Smith'e eşlik eden Bridget Moynahan...Beş yetişkin erkek bir depoda uyanırlar. Aralarında yaralı olan da vardır, bir sandalyeye bağlı olan da. İçlerinden hiçbiri, olanlar hakkında en ufak bir şey hatırlamamaktadır. Oraya nasıl geldiler? Niçin oradalar? Kim onlar? Kesin olan tek şeyse, içlerinden bazılarının 'iyi adam' bazılarının 'kötü adam' olduğudur.





Facebook Yorumları
  • comment image

    insanlığın en büyük sorularına cevap arayan ve hayatlarını buna adayan 9 bilim insanının birbirlerini misafir ettiği belgesel.
    a kişisi b kişisine gidiyor. sonra b kişisi c'ye... en sonunda da 9. bilim insanı a'yı ziyaret ediyor ve film başladığı noktada bitiyor (zincir şeklinde).
    bazen denizde 5000 metre derinde, bazen dagin 4000 metrelik zirvesinde, bazen de dağın 1900m altında görüyoruz bilim insanlarını. mikrobiyoloji uzmanından, teorik fizikçiye, nörobilimciden psikiyatriste araştırmacılar "zaman nedir? yaşam nasıl başladı, kara madde var mı, yıldızlar nasıl oluştu, bilinç nedir?" gibi sorulara cevaplar arıyor ve yıllar süren deneyler yapıyorlar. her bilimci çalışmalarını basit bir şekilde misafirine anlatmaya çalışıyor ve misafir bilimci de o gün icin araştırma ekibine dahil oluyor.
    ufkunuzu 2 katına çıkarmasa da genişletir.


    (halfpastten - 17 Ağustos 2018 06:44)

  • comment image

    çok sakin, basit ve akıcı ilerleyen, insanı meraklandırıp şaşırtan bir belgesel.

    insanların bazı soruların cevapları için nelerle uğraştığı, hayatını buna harcadığı, yılmayıp tekrar tekrar denediğini görmeniz şaşırtıcı, daha da önemlisi bunu yapmaları için onlara sponsor olan, destek veren oluşumları, devlet ve üniversiteleri görmek artık fen lisesi yerine imam hatip okulu açılan bir ülke vatandaşı için şok edici bir durum.

    ayrı dünyalar bile diyemiyorum, o kadar uzak ve farklı bir yöndeyiz ki şimdi hadi başlayalım desek şu seviyeye gelmemiz en az 3 kuşak...


    (gilbertus albans - 31 Ağustos 2018 17:03)

  • comment image

    ilk sahnede arabayi sureni erkek sandim. kadinmis meger. yani bilim tamam basimizin ustunde yeri var ama bi parca surukleyicilik yoksa ilgi devam etmiyor 90 dakika, malesef.

    dunyadan yuksekte ortaçağ tavern inden bildirdi.


    (dunyadan yuksekte - 20 Ekim 2018 19:02)

  • comment image

    tam bir netflix yapımı.
    inanılmaz orjinal bir fikir,inanılmaz imkanlar ve sonuç sıfır.

    seçilen konular benimde üzerinde sürekli araştırmalar yaptığım ve defalarca kitap okuduğum konular ve her zaman şunu sorarım ''bu kadar herkesin gündeminde olmasına rağmen nasıl tam olarak bazı şeyleri kavrayamıyoruz acaba'kimse bu konular üzerinde çalışmıyor mu ?''derken aslında insanların gecelerini gündüzlerine katarak ve akıl almaz paralar harcanarak en ufak ipuçlarının kovalandığını görmek şaşırttı.
    ama sadece bu kadar?
    efsane olabilecekken kestane olmuş bir yapım.nasıl bu kadar güzel bir fikri bu kadar ucuza harcarsınız aklım almıyor.
    1- öncelikle hiç bir brain-storming yok.9 tane kalifiye bilim adamı anlatılıyor ama en ufak bir şekilde bilimsel bir dialog yok .(bkz: karanlık madde) işleyip karanlık maddeden söz etmemek ?nasıl bir kafanın ürünü.(bkz: bilinç) konusunu işliyorsun ben bu konuya hayatımı verdim ama en ufak bir fikrim yok diyorsun ve sadece bir yapay kolu hareket ettirmeye çalışıyorsun?nedir bilinç açıklasana .sorsana o komşu gelen fizikçiye sence bilinç nedir diye?şuana kadar hangi çalışmaları yaptın anlatsana(bkz: steve pinker)şöyle şöyle düşünüyor ama bence saçmalıyor ya da ben de o kafadayım.yok arkadaş yok hiçbirşeyi yok.iki tane bilim adamı buluşuyor bara gidip karı-kız kesiyorlar.
    2-ilk başlarda sanki ufak bütçeli bir yapım imkanlar olsa yapacaklarmış gibi dururken bir anda dünyanın en güçlü teleskobuna gidip sonra başka bir anda yerin 5000m dibine okyanusların içine girebilecek kadar büyük bir yapım aslında olduğunu görünce içimden ''ulan netflix allah belanı versin'' dedim.
    3- 9 tane bilim adamı aile gezmesine gelip komşu cocuğun odasına ziyarete gelmiş ergen gibi birbirlerine'' baaaaaak benim ne kadar güzel oyuncaklarım var birdeee biliomusun babaaammm bana teleskoopppp alldııı hade gel beraber oynayalım ama çok elleme kırarsın''modunda.

    bu kadar güzel görüntüler ,bu kadar efsane bir fikir ve belgesel için cidden para harcanmış ki böyle bir para hiç bir belgesel için harcanmıyor fakat bomboş bir içerik.

    tanım ;tek kelimeyle netflix yapımı bir belgesel


    (we want it now - 7 Şubat 2019 22:38)

  • comment image

    çok bilgilendirici olduğunu düşünmüyorum, bu açıdan yaklaşacaksak muadillerinin gerisinde kalıyor olması muhtemel fakat bu durumun yarattığı avantaj ise belgeselin üzerine düşünmek için size genişçe bir alan açıyor olmasında gösteriyor kendini. belgeseli izlerken kontrol sizde olacak, bilgi aktarıcılığın otoritesi bu belgeselde fazla hissedilmiyor bu sebeple de yeni sorular ve fikirler üretme yetisini siz de sürekli olarak elinizde bulunduracaksınız.

    salt bilgi depolanmak istiyorsanız vakit kaybetmeyin derim fakat üzerine düşünmek ve yeni fikirlerle gelmek için çok güzel bir belgesel olduğunu düşünüyorum. sanıyorum ki belgeselin amacı da buydu, belirli olguları empoze etmekten ziyade sürekli olarak sorulan sorular ve izlenen metodlar üzerinde duruldu.


    (beriki - 16 Şubat 2019 23:31)

  • comment image

    bilgi aktarimindan ziyade tecrube aktarimi saglayan yapim. cok cilgin ve yeni bilgiler veya fikirler duymuyorsunuz ama biliminsanlarinin hayatlarini adadiklari konular icin neler yaptiklarini izliyorsunuz. sunucu yerine de yine diger biliminsanlarinin yorumlarini dinliyorsunuz.
    dokuz bolumluk bir dizi de olabilecegini dusunurdun ama bu sefer de daha fazla bilgi aktariminin olacagi farkli bir konsept olurdu.


    (rexmateii - 17 Şubat 2019 14:08)

Yorum Kaynak Link : the most unknown