Çıkış Tarihi     : 24 Ocak 2015 Cumartesi, Yapım Yılı : 2015
Türü                : Aksiyon,Macera,Drama,Tarih,Savaş
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  One-Eighty Films
Yönetmen       : Thad T. Smith (IMDB), Tim Planagan (IMDB), Joel Stirnkorb (IMDB)
Senarist          : Kevin F. Pietila (IMDB),Tim Planagan (IMDB),Thad T. Smith (IMDB)
Oyuncular      : Robert McKeehen (IMDB), Brad Schmidt (IMDB), Grant Alan Ouzts (IMDB), Joshua St. James (IMDB), Phillip Abraham (IMDB), Greg James (IMDB), Brett Wilson (IMDB), Colby Dahlstrom (IMDB), Joe Rozanek (IMDB), Bradley Hackworth (IMDB), Suzanne Tufan (IMDB), Glen Baggerly (IMDB), Grant Davis (IMDB), Ira Kortum (IMDB), Luke King (IMDB), D'Angelo Midili (IMDB), Trevor Blackburn (IMDB), Jeff Lutz (IMDB), James William Clark (IMDB), Dan Kyle (IMDB), Kc Guyer (IMDB), Will Boquist (IMDB), Jason Loitz (IMDB), Benjamin Farmer (IMDB), Quinn Allan (IMDB), Tim Planagan (IMDB), Jacob Block (IMDB), Adam Johnson (IMDB), Jay Lance (IMDB), Jacob Lee Smith (IMDB), Jarrod Zinn (IMDB), Robert Projansky (IMDB), Brent Young (IMDB), Jacob Antis (IMDB), Jeffrey Arrington (IMDB), Cole Bateman (IMDB), Samuel R. Benjamin (IMDB), Dana Dae (IMDB), Adam Elliott Davis (IMDB), Michael Draper (IMDB) >>devamı>>

Combat Report ' Dizisinin Konusu :
Combat Report is a TV series starring Robert McKeehen, Brad Schmidt, and Grant Alan Ouzts. On executive order from President Franklin Roosevelt, Lt. Dwight Dakks leads an elite squad of GIs on covert, life and death missions behind...


  • "fiyat/performans olarak en çok memnun olduğum uçak. ayrıca kablosuz radar özelliğiyle beraber geliyor."
  • "anti - hewal olarak tabir edilebilir"
  • "(bkz: hewalsiken)"
  • "abd'nin tanesine 200 milyon dolar harcadigi f-35'den dog-fight'da daha iyi olan ucaktir.bir f-16 maliyeti yaklasik 20 milyon dolar civarindadir."




Facebook Yorumları
  • comment image

    küçüklüğüm bu uçakları görerek geçti. çocuk saçmalamalarına yakışır bir şekilde, normalin üstünde duygusal bağ kurmuştum bu savaşan şahinlerle. birgün birinin kokpitini görünce kendimden geçmiştim. bir f-16'nın hangara girmesini veya hangardan çıkmasını seyretmekten büyük keyif alırdım. uçmak için pist başına yavaş yavaş, vakarla gelirdi. pistin başında kendinden emin bir şekilde durur, önünde uzanan düzlüğü bir süre keskin bir bakışla seyreder, sonra o muhteşem sesiyle gürlerdi. harekete geçtiği anda şovuna başlamıştır. tekerleri yerden kesilip havalandığında çılgınlar gibi sevinirdim. uçakların pilotu olurdu ama f-16'nın pilotu olsa da olurdu olmasa da. pilot kimin umurundaydı ki. odamda bir sürü f-16 fotoğrafları oldu hep. karlı dağlarda uçan f-16, anıtkabir'in üstünde uçan f-16, gece pist başında duran f-16... her zaman çok zarif bulmuşumdur bu uçağı. başka uçaklar teknik olarak kat kat üstün olabilir ama benim için anlamsızdır, çocukluk aşkımdır zira kendisi...


    (falanist - 28 Temmuz 2007 22:26)

  • comment image

    üzerindeki dost düşman ayırt etmeye yarayan sistem zaten yıllardır milli kontrolde olduğu için istediğimizi dost, istediğimizi düşman gibi tanımlayabildiğimiz uçaktır.

    bu iff mevzusu öyle amorf saçma bir yere getirildi ki, sanki uçakta bir bilgisayar var ve o bilgisayar uçağın tüm sistemlerine hükmediyor.

    ve psikolojik harekat öyle başarılı ki, insanımız hemen "abi yıllardır abd'nin verdiği kodları kabul etmişiz" lafzına sorgusuz sualsiz inanabiliyor. hesapta kül yutmaz insanımız oysa ki. ama negatif / olumsuz en ufak bir bilgi kırıntısına bile sorgusuz sualsiz balıklama atlayabiliyoruz. savaşlar böyle kazanılıyor işte, öncelikle irade zayıflatılıyor. tsk'dakiler, savunma sanayiindekiler uzaydan geldi ya da tümden hepsi iş bilmez ya nasıl olsa...

    iff dediğin nane bir telsiz alıcı / vericisinden hallice bir sistem. kendi uçakların arasında belli bir "parola" belirliyorsun. sonra uçağındaki iff, radarda gördüğü uçağa bir "sorgulama" sinyali gönderiyor. önceden kararlaştırılan parola ile yanıt gelirse ok, dosttur. hiç yanıt gelmezse şüphelidir, vs vs.

    (bkz: http://en.wikipedia.org/…entification_friend_or_foe)

    istersek azerbaycan uçağını da iff sistemine düşman olarak tanıtabiliriz. bu öyle atla deve ya da gizli saklı bir teknoloji değil. hiç bir zaman da olmadı.

    keşke türk basınındaki kara propaganda ve psikolojik harp vasıtalarını da iff vasıtası ile tespit etmek mümkün olsa...


    (orko 8 - 13 Eylül 2011 12:41)

  • comment image

    şu düzemece iddianameye konu olma şeklini (bkz: f-16'yla stadyumu konrol altında tutmak) görünce ve bu davalarda bunun gibi "delil"lerle yargılanan, yıllardır içeride suçsuz yere çürütülen, bazıları öldürülen insanları hatırlayınca bu davaların savunucularının nasıl şerefini, haysiyetini bir kenara bırakmış tipler olduğunu görmek mümkün.

    f-16'ya şunu takarsan, şöyle olursa olabilirmiş! darbeciler o kadar salakmış ki stadın girişlerine ağır makineli taşıyan iki tane zırhlı araç koyup bunu daha kolay bir şekilde yapmayı düşünememiş.


    (erdinc - 17 Temmuz 2013 15:22)

  • comment image

    istediğiniz podu takın asla bir keskin nişancıya dönüşemiyecek olan uçaktır... olum uçak lan bu seyir hızı bile saatte 500 - 600 km/h kaldı ki 20mm vulcan topu ile nereye vuruyorsun o hızda ? sniper'lık yapsın diye değil av/av önleme - escort ve bombardıman görevlerinde kullanılsın diye üretilmiş bir uçakdan bahsediyoruz... lantırn sistemi ile bir insanı takip edebileceğiniz doğrudur fakat o hızda vurmak neredeyse imkansız. uçak açısını ayarlayacak / hızını ayarlayacak / görüşü mükemmel olacak / dalışa geçecek ardından tetiğe basacak ve 1 saniyede 100 kadar 20mm lik mermi ateşleyecek ? yemin ediyorum o adam hariç etrafdaki herşeyin .mna koyabilir bu uçak... red flag tatbikatlarında bile böyle saçmalık duymadım...

    edit: oha birileri zamanında f-16 ile ilgili yazdığım onca ansiklopedik entryi silmiş lan !


    (opucugu bekleyen kurbaga - 17 Temmuz 2013 15:31)

  • comment image

    hadi montajının tai'de yapılmasını geçtim, yıl olmuş 2015, serviste olduğu 30 yıl içinde iff'inden gece görüş poduna ve hatta envai çeşit mühimmatına kadar pek çok bileşeni millileşmişken hala "öl süküüü" diye hakkında böğürenler olan uçak.
    amk sovyet sikiyle gerdek hesabı yapan kekoları sizi!


    (delican - 2 Ağustos 2015 23:53)

  • comment image

    abd'nin tanesine 200 milyon dolar harcadigi f-35'den dog-fight'da daha iyi olan ucaktir.
    bir f-16 maliyeti yaklasik 20 milyon dolar civarindadir.


    (sfist - 3 Ağustos 2015 01:05)

  • comment image

    avcı uçaklarının boeing 737sidir. 30 sene önce üretimine başlansa da, 50 yıllık geçmişi olan 737ler gibi günümüzde hala yaygın ve etkilidir. b737 ilk uçuşunu 1967de yaptı, ardından classic, ng(next generation), max versiyonları üretildi; üretiliyor. kendisine rakip olarak geliştirilen airbus a320 lerden 50 sene önce tasarlanan gövdesi pek çok konuda daha üstün. f16lar da modernizasyona elverişli. onlarca sene kendini kanıtlamış bir tip. hala usaf dahil gelişmiş ülkelerin envanterinde bulunan avcı uçağıdır ve günümüz teknolojisi ve savaş, hava harekat gereksinimlerini karşılar.

    15 yılı havacılık ve uçaklarla geçen bir adam olarak şunu söylemek isterim:
    f16 lara 30-40 yıl eski teknoloji, f35 in hurdası olmaz, bir işe yaramaz diyen yazarları mallar listenize gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.
    öncelikle usaf bile bu uçakları 2025e kadar kullanmayı planlıyor. ve usaf da bile yüzlerce 30-40 yıllık uçak bulunuyor. (bkz: #50476921) (burada meraklısı için kaynak da verildi.) 30 yıl önce tasarlandı diye bir savaş uçağı hurda olmaz.
    diğer bir konu f35 şu an için tam bir fiyasko. stealth özelliği bile tartışma konusu. maliyeti şimdiden katlamış durumda. karşılaşılan sorunlar, her yeni tipte karşılaşılabilecek sorunlar olarak geçiştirilemeyecek seviyede. maliyeti ne kadar daha artacak belli değil. tüm bu maliyetine rağmen 30 yıllık sukhoiler tarafından simulasyonlarda kedinin önündeki fare performansını geçemiyor. üstelik supersonic bile değil. meraklısı youtube'da onlarca ciddi kaynak bulabilir.
    bu uçakları "aviyonik uçuş kumanda sistemi desteği olmadan pilot tarafından uçurulması mümkün değil, stabil değil" diye eleştirmek de bilgisizlik. avcı uçakları stabil olmaları amacıyla değil, yüksek manecra kabiliyeti amacıyla tasarlanır ve üretilir. kargo uçakları büyük gövdeleri ve yüksek ağırlığı nedeniyle manevra kabiliyeti çok düşük olacağından non-stabil özellik verecek aerodinamik esaslarla tasarlanır. (negatif di-hedral açısı gibi) yani stabilite ve manevra kabiliyeti ters orantılıdır. avcı uçaklarında kontrol edilebilir kararsızlık aranan özelliktir. değer verilecek eleştiri aviyonik sistemlerin güvenilirliği konusunda olabilir. bu konuda da bildiğim bir zafiyeti yok.
    sonuç olarak, f16lar onlarca yıl kendini kanıtladı. modernizasyonlarla günümüz gereksinimlerini hala karşılayabilecek kabiliyette. bazı yazarların da belirttiği gibi f16ları f22 raptor gibi 5.nesille kıyaslamak doğru değil. (f35 her ne kadar 5.nesil olsa da f16 larla kıyaslanmasına aynı şeyi söyleyemem. ) f22 yüksek maliyetli ve abd dışına satışı yapılmıyor. usaf bu modeli superior olarak elinde yeterince tutuyor. savunma politikası ve maliyet gereği fazla sayıda f22 kullanmak yerine f35 'joint strike' mottosuyla sunuldu. diğer ülkelerin katılımıyla maliyet paylaşımı sağlandı. elinde yeterince f22 olan abd için f35 handikapları, üretim maliyetinin paylaşılması nedeniyle tolere edilebilir.


    (banane - 3 Ağustos 2015 01:46)

Yorum Kaynak Link : f-16