Çıkış Tarihi     : 12 Kasım 2017 Pazar, Yapım Yılı : 2017
Türü                : Drama,Romantik
Taglar             : Adaptasyon,Tv mini serisi,Romana dayalı
Ülke                : İngiltere,ABD
Yapımcı          :  Playground Entertainment , British Broadcasting Corporation (BBC) , Starz Originals
Yönetmen       : Hettie Macdonald (IMDB)
Senarist          : Kenneth Lonergan (IMDB)(ekşi),E.M. Forster (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Matthew Macfadyen (IMDB)(ekşi), Hayley Atwell (IMDB)(ekşi), Philippa Coulthard (IMDB), Alex Lawther (IMDB)(ekşi), Joe Bannister (IMDB), Donna Banya (IMDB), Tracey Ullman (IMDB)(ekşi), Bessie Carter (IMDB), Joseph Quinn (IMDB), Rosalind Eleazar (IMDB), Yolanda Kettle (IMDB), Sandra Voe (IMDB), Gavin Brocker (IMDB), Miles Jupp (IMDB), William Belchambers (IMDB), Hannah Traylen (IMDB), Jonah Hauer-King (IMDB), Julia Ormond (IMDB), Estrid Barton (IMDB), Matthew Marrs (IMDB), Sagar Arya (IMDB), Jos Slovick (IMDB), Andrew Bridgmont (IMDB), Harry Gostelow (IMDB), George Taylor (IMDB), Leonie Benesch (IMDB), Mark Donald (IMDB), Daniel Bogod (IMDB), Maya Saroya (IMDB), Tim Pritchett (IMDB), Colin Blyth (IMDB), Yassine Mkhichen (IMDB), Nick Davison (IMDB), Tim Ingall (IMDB), Ndongo Faye (IMDB), Gumuliauskas Vaclovas (IMDB), James Hare (IMDB), Helena Holmes (IMDB), Danny Jackson (IMDB), Paul A Munday (IMDB) >>devamı>>

Howards End (~ Regreso a Howards End) ' Dizisinin Konusu :
Viktoryalı aristokrat kapitalistlerin (Wilcoxlar) hayatta tek ilgilendikleri şey para. Daha hümanist burjuvaların (Schlegeller) ise insani durumlarla ilişkileri daha yoğun. İşçi sınıfı ise yaşam mücadelesi veriyor. Aristokrat erkeklere aşık olan iki kız kardeş, Helen (Helena Bonham Carter) ve Margaret (Emma Thompson) Schlegel aile tarafından reddediliyor. Margaret aristokrat ailenin annesiyle arkadaş oluyor ve böylece 'Howards End' malikanesinde yıllarca sürecek bir trajedi başlamış oluyor.


  • "e m forster'in romanindan uyarlanan bir james ivory filmi. emma thompson, anthony hopkins, helena bonham carter gibi ingiliz aksanli oyuncularin oldugu bir donem filmi."
  • "ayrica bir "merchant ivory" filmidir."
  • ""howard'in sonu" diye dusunulebilecegi gibi, "howard'in kici" diye de cevrilebilir..."
  • "1993'ün bafta ödüllü filmidir.12. uluslararası istanbul film festivali'nde aynı adla gösterilmişti."
  • "(bkz: remains of the day)'in öz kardeşi.(bkz: a room with a view)'ün kuzeni."




Facebook Yorumları
  • comment image

    filmde ilk bolumde, allah allah bu ne salak filmmis, ee iste ingiliz filmi derken ikinci bolum baslar* ve ben ne salakmisim nasil anlayamamisim diye hayran olunacak bir film izlenir. iki kere seyredilebilecek filmlerdendir.


    (gelishine yarim vole - 17 Eylül 2006 00:10)

  • comment image

    ince hesapların ve göz bürüyen hırsların ortasındaki mâlikâne. ne tür oyunlarla çevrelenirse çevrelensin sonunda yine hak edenin oluyor. ama tabii onca üzücü olaydan sonra.

    --- spoiler ---

    ~ filmde kitaplara âşık olan adamın kitaplığın altında kalarak can vermesi seyirciyi şok ediyor.

    ~ filmin müzikleri gerçekten güzel, ama len'in yıldızları seyrettiği sahnede çalan müzik ve charles tutuklanıp götürülürken çalan müzik daha bir güzel.

    ---
    spoiler ---


    (martin jacques mystere - 24 Ekim 2011 21:51)

  • comment image

    okurken beni en fazla rahatsız etmiş kitaplardan birisidir. kitabın ortalarından sonra, hayatımda ilk defa bir kitabı bitirdikten sonra rahatlayacağım hissine kapıldım. sanki iğrenç bir hastalığa sebep olan tümörün cerrahi bir operasyonla alınıp tamamen iyileşecekmişim gibi hissettim. kitap bittiğinde de aynen böyle hissettim.

    --- spoiler ---

    bunun en önemli sebebi, 18. yüzyıldan beri dünyanın her bir köşesine yayılmış iğrenç pragmatizmi gerçekçi bir olaydan yola çıkıp anlatmasıydı. kitaptaki mr. wilcox karakterinden iğrendiğim kadar başka hiçbir kitap karakterinden iğrenmedim şimdiye kadar. ne shakespeare'in ünlü iii. richard'ından ne de baba karamazov'dan. öyle ya da böyle, karşıma çıkan bütün kötü karakterlerin bir ideali vardı, eylemlerindeki iğrençlik bu ideale ulaşma amacı taşıyordu. fakat, mr. wilcox'un hiçbir ideale yer vermediği sefil hayatını kurtarmak için bütün diğer insanları hiçe sayması insanın sinirini ciddi anlamda bozacak seviyede bir iğrençliğe sahip. işte bu iğrençliğin ismi pragmatizmden başka bir şey değil.

    pragmatik ahlâk yapısı, yeryüzünde olabilecek en iğrenç şeylerden birisi. mr. wilcox, bu gerçeğin muhteşem bir örneği: ruth wilcox öldüğünde 'gerçek bir eş, her daim saygıdeğer ve sadakat sahibi bir eş' iken, evi margaret'a bıraktıktan sonra 'hain eş, aptal eş' oluveriyor birden. margaret'a neden bırakıyor evi? çünkü hastalandığında sürekli o ilgileniyor onunla, mr. wilcox ve çocukları onu yalnız bırakıyor. pragmatik ahlâka göre, margaret ahlâksızca davranmıştır; çünkü eylemlerinde herhangi bir fayda söz konusu değildir. fakat, diğerleri gayet ahlâkî davranmıştır, çünkü işleri - güçleriyle ilgilenmiş ve menfaat sahibi olmuşlardır. işte, pragmatik ahlâk, howards end'in margaret'a bırakılmasını da ahlâksızca bulmaktadır; zira fayda sağlanması gereken bir yabancı değil, akrabalar olmalıdır, ölüm döşeğinde bile kişiyi yalnız bırakan hastalar!

    roman başlangıçta, wilcox'ların bu hilkât garibesi ahlâk anlayışını okuyucuya sunar. entelektüellik peşinde koşan, şiirsel ve gerçeküstü bir yaşamı düşleyen, para yerine duyguların hâkimiyet kurduğu bir dünyayı arzulayan schlegel kardeşlerin hayatına wilcox'ların nüfuz etmeye başlamasıyla okuyucu rahatsız olmaya başlar. çünkü, böylesi bir iyiliğe sahip insanların göz göre pragmatizm tarafından zehirlenmelerine katlanamaz. mr. wilcox'un iğrenç kibarlığı ve akılcı önerileri bir yerden sonra kitabın kalpteki yükünü inanılmaz ağırlaştırır.

    birçok şeytan tasvirleriyle karşılaşmışsınızdır. boynuzlu, kırmızı ve gaddar şeytan; insanlara zulmederek onları kötülüğe sürükleyen şeytan; kibar giyimli, nezaket sahibi ve hoşsohbet şeytan. karamazov kardeşler'de ivan'ın şeytanı son tipteki şeytan tasvirine girer. bana kalırsa da gelmiş geçmiş en iyi şeytan betimlemesidir bu. insanların menfaatineymiş gibi çalışan, insanlarla son derece akılcı ve kibarca konuşan bu iğrenç şeytan tiplemesine mr. wilcox'ta rast geliyor insan. böylesi şeytanlar dünyayı çekilmez bir griliğe çevirmiyorlar mı? afrika'nın ırzına geçilmesinin yegâne sebebi bunlar değil mi? ırak'a demokrasi götürenler de bunlar değil mi? tüm bu iğrençliklerine rağmen, bir de takdir beklemeleri ne kadar mide bulandırıcı bir şey. işte, bu kitap mide bulantısının başucu kitabı olabilir.

    ---
    spoiler ---


    (nihayet be - 9 Temmuz 2017 04:04)

  • comment image

    bbc one tarafından mini diziye de uyarlanan kitap.

    dizinin kadrosu epey sağlam görünüyor. ayrıca, lastik gibi uzayan yapımlara benzetmemeleri ve özünde tutmuş olmaları iyi olmuş.

    lakin diziden paylaşımları gördükçe kitabı özlediğimi fark ediyorum; önce diziye mi baksam, biraz vakit bulup kitabı tekrar mı okusam da öyle mi izlesem kararsızlığı yaşıyorum.


    (martin jacques mystere - 14 Kasım 2017 00:22)

Yorum Kaynak Link : howards end