Çıkış Tarihi     : 20 Ocak 1964 Pazartesi, Yapım Yılı : 1964
Türü                : Drama,Romantik
Taglar             : Romana dayalı
Ülke                : Türkiye
Yapımcı          :  Tema Film
Yönetmen       : Orhan Elmas (IMDB)
Senarist          : Orhan Elmas (IMDB),Kerime Nadir (IMDB)
Oyuncular      : Muzaffer Tema (IMDB), Semra Sar (IMDB), Nilgün Esen (IMDB), Ertan Anapa (IMDB), Kenan Pars (IMDB), Kadri Ögelman (IMDB)


  • "kerime nadirin roman'ı."
  • "şarkı sözü ve orijinal yorumu dinle"




Facebook Yorumları
  • comment image

    hikayesi klasik, senaryosu garip bir film olmasına rağmen favorilerim arasında yer alması şaşırtan türk filmi. her sey bir yana bir de şarkısı vardır aşka tövbe isimli metin bükey'in elinden çıkmış olan. birsen armağan söylemiştir.

    "aşka tövbe ettim
    her sey bitti sevgilim
    aşk yalanmış dedim
    unut beni sevgilim"


    (mentirosa - 5 Kasım 2006 14:38)

  • comment image

    türk sinemasının klişelerinden sıyrılmaya yönelik önemli bir eserdir.
    bu eserde atılan devasa adım şudur: hiçbir türk filminde mübin ve şehbal adları -bilhassa bir arada- duyulmamıştır, üstelik bir daha da asla duyulmayacaktır. nitekim hiçbir senarist böyle bir risk alamaz.
    belirtmekte fayda var. eşber ile verda aşkı dahi bu orijinalliğin yanına yaklaşamaz. (bkz: güller ve dikenler)


    (defacto - 3 Mayıs 2007 21:47)

  • comment image

    büyük ihtimalle son sahnelere doğru bütçesi erkenden tükenen veya yönetmenin istanbul'da acele bir işi çıkan ve bu yüzden tek bir sahnede tüm karakterlere birer akibet tayin ederek zart diye bitmek zorunda kalan film.

    filmin son sahnesinin garipliği 96 ya da 97 yılında terelelli pictures'ta da işlenmiştir. can barslan "hadi senaristin, yönetmenin gözünden kaçtı, oradaki oyuncular da mı, film ekibi de mı tersliğin farkında değil? hiçbiri mi bilmiyor çektiği filmin ne olduğunu?" demiştir, isabet buyurmuştur.


    (matarama su ko - 31 Ekim 2008 08:22)

  • comment image

    selman'ın aslında mübin'in bavulunu alıp gitmediği film. ben de ilk görüşte bavulu da alıyor sanıp gülmüştüm ancak tekrar dikkatli izleyince fark ettim ki kartal tibet'in bavulu basamakta duruyor, selman da onu kartal tibet'e veriyor. zaten trene bindikten sonra el salladığı sahnede de elinde bavul yok.


    (crossbourne - 22 Şubat 2010 17:13)

  • comment image

    bugun beni cok ama cok bedbaht eden film. anlatayim da dinle sozluk.
    hani su onder somer'in kartal tibet'in bavuluna hallendigi meshur sahne vardi ya... filmi cocukken izlemistim, hayal meyal hatirliyordum ama bavul sahnesini sozlukte okumustum. okuduktan sonra hayatim bir daha eskisi gibi olmadi. olmadik yerlerde sahne aklimda canlaniyor, gulmeme engel olamiyordum. bazen umutsuzluga kapilir, depresif dusuncelere suruklenir gibi oldugumda, bavulu aklima getiriyor ve tekrar neseleniyordum. tipki dagestan wedding gibi, hunkar begendi gibi bir etkisi vardi uzerimde bu filmin. ta ki on dakika oncesine kadar...
    demin filmin sonunu izleyeyim de nesemi bulayim dedim. demez olaydim. internetten aradim, buldum ve bir efsanenin cokusune sahit oldum. onder somer bavulu ic etmiyor, trenin merdiveninde duran bavulu kartal tibet'e veriyor. hatta filiz akin ve kartal tibet'in gozlerine yakin cekim yapilan romantik sahnelere katlanabilir ve devamini izlerseniz goreceksiniz ki, ikili gardan ayrilirken kartal tibet egilip yerden bavulu aliyor.
    cok perisanim sozluk, yasama sevincim kalmadi.


    (argentum - 6 Ağustos 2014 23:26)

  • comment image

    türk sinemasının zannımca en kült filmlerindendir. kuzen aşkı hikayesi klasik olarak ve arada ajda pekkan'ı bile görürsünüz.

    ayrıca filiz akın'ın ayağında botlarla uludağdan kaçısı bence en efsane sahnesidir.

    güzeldir, klasiktir, denk gelirse herşeye rağmen seyredin.


    (kuturkuturyesilpapazerik - 2 Haziran 2016 12:16)

Yorum Kaynak Link : aşka tövbe