Süre                : 1 Saat 3 dakika
Çıkış Tarihi     : 17 Aralık 1943 Cuma, Yapım Yılı : 1943
Türü                : Korku,Gizemli,Heyecanlı
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Universal Pictures
Yönetmen       : Reginald Le Borg (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Edward Dein (IMDB)
Oyuncular      : Lon Chaney Jr. (IMDB)(ekşi), Patricia Morison (IMDB)(ekşi), J. Carrol Naish (IMDB)(ekşi), David Bruce (IMDB)(ekşi), Ramsay Ames (IMDB), Fay Helm (IMDB)(ekşi), Holmes Herbert (IMDB)(ekşi), Alec Craig (IMDB)(ekşi), Frederick Giermann (IMDB), Lisa Golm (IMDB), Charles Wagenheim (IMDB), Mary Hale (IMDB), George Eldredge (IMDB), John Elliott (IMDB), Earle Hodgins (IMDB), Charles R. Moore (IMDB), Norman Rainey (IMDB), Kernan Cripps (IMDB), Al Ferguson (IMDB), Keith Ferguson (IMDB), Robert F. Hill (IMDB), David Hoffman (IMDB), Perc Launders (IMDB), Rex Lease (IMDB), Frank Marlowe (IMDB), Paul Phillips (IMDB), Jack Rockwell (IMDB), Jack C. Smith (IMDB)

Calling Dr. Death (~ El doctor Muerte) ' Filminin Konusu :
Calling Dr. Death is a movie starring Lon Chaney Jr., Patricia Morison, and J. Carrol Naish. A Dr. is not sure if he murdered his beautiful but wicked wife, and has his attractive nurse try to find the truth by hypnotizing him.


  • "lewis macdougall'in basarili oyunculugunun sebebi gercek hayatinda da film cekilmeden kisa bir sure once 2013 yilinda annesini kaybetmis olmasinin da etkisi olabilir."
  • "gayet güzel, gerçekleri masalsı bir dille anlatmak bu kadar güzel olabilir.kubo and the two strings paralelinde tabi ki o kadar olmasa da güzel bir film olmuş, duygulandım."
  • "film afişi gereği bilim kurgu filmi gibi düşünülüyor ama ilgisi yok. hayatımda izlediğim en iyi 5 filmi saymam gerekse biri mutlaka bu film olurdu. baştan sona nefis!"
  • "neden 12.07? biri beni aydınlatsın dediğim filmdir efendim."




Facebook Yorumları
  • comment image

    kitabı okumadım. film hakkında da en ufak bir fikrim yoktu, bir korku macera filmi sanıp liam usta da işin içinde varsa iyidir diyerek girdim.

    ağzıma sıçtı...

    günümüzde sağımızda solumuzda varolan ancak göremediğimiz görsekte görmezlikten geldiğimiz gerçek hikayelerin fantastik öğelerle bezendiği muhteşem bir film olmuş. kurgusu harika, ufaklık lewis macdougall harika bir oyunculuk çıkarmış.

    böyle filmlere hakikaten ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. şükretmek, göremediklerimizi görmek anlayamadıklarımızı anlamak, şöyle bir hayata bakıp silkinmek için bu gibi filmlere gerçekten ihtiyacımız var.

    tavsiye edilir. gidiniz seyrediniz.


    (guido arezzo - 5 Ocak 2017 23:58)

  • comment image

    (bkz: beni cezalandırmayacak mısın?)

    --- spoiler ---

    filmin çıkış noktası, annesi ölmek üzere olan bir çocuğun gördüğü (tekrar eden) düş ve bilinçaltında yarattığı canavar üzerine kurulu.
    annesinin hastalığının ağırlaşmasıyla birlikte yaşamak zorunda kaldığı büyük annesinin, baskıcı tutumu ve uzun bi' aradan sonra ortaya çıkan babasıyla olan ilişkileri çocuğun içinde bulunduğu ruh halini iyice karmaşık bir hale sokuyor. yukarıda bahsettiğim düşte, anne mezarlıkta açılan büyük bir oluğun içine düşmek üzereyken çocuk tarafından yakalanıyor ama anne belirli zaman sonra çocuğun ellerinden kayıp boşlukta kayboluyor. kolayca anlaşıldığı üzere bu düş, annenin ölümünü simgelemekte.

    dikkat çeken diğer noktaysa, çocuğun, okuldaki serserilerden dayak yemek için adeta çaba sarfetmesi, büyük annesinin çok önem verdiği eşyaları deyim yerindeyse paramparça etmesi, normalde bir tokat attıklarında diğer yanağını çevirdiği serseriler ''seni artık siklemiyoruz, yoluna bak.'' dediklerinde onları döve döve hastanelik etmesi... tüm bu davranışları sergilemesindeki neden, bilinçaltındaki suçluluk duygusundan kaynaklı cezalandırılma beklentisi. yukarıda özet geçtiğim düşün dirence uğrayan ve filmin sonlarına doğru direncin aşılarak çocuk tarafından dile getirilen ve onda suçluluk duygusuna neden olan bölümünde ''aslında, annesinin elinden kaymadığını, elini annesinden bilerek çektiğini.'' söylüyor. yani, anne hastalandıktan sonra türlü tedavilere cevap alınmadığı, çocuğun hayatının kabusa dönmeye başladığı, artık annesinin iyileşme umudunun kalmadığı dönemlerde bilinçaltı annesinin ölmesini diliyor. bilinçaltındaki bu düşünce, bahsi geçen düşle bilince ulaşarak kendini gösteriyor. conor'un maddi ve manevi zarar görmeye neden olabilecek tüm bu davranışlarının ( serserilerden sürekli dayak yemesi, cezalandırmayı umarak eşyaları kırıp dökmesi) bilinçaltının annesinin ölümünü dilemesinden ötürü üstbenin, egoya dayattığı cezanın sürekli yerine getirmeye çalışmasından kaynaklandığı filmin sonunda ortaya çıkıyor.

    ---
    spoiler ---

    çocuğun gördüğü tekrar eden düşü, cezalandırılma beklentisi, suçluluk duygusu, anne, bilinçaltı gibi öğelere rastlanan bu film, aslında freud'un kimi kitaplarında konu ettiği olgu öykülerini andırıyor. canavarla girdiği diyaloglar da çocuğun bilinçaltını yüzeye çıkarmak için yapılan bir nevi psikanaliz seansı gibi. tabi , bunların filmin içine fantastik öğeler ve dozunda bir dramla brlikte ustaca serpiştirildiğini belirtmem gerek.


    (otomobil osman - 24 Ocak 2017 05:05)

  • comment image

    lewis macdougall'in basarili oyunculugunun sebebi gercek hayatinda da film cekilmeden kisa bir sure once 2013 yilinda annesini kaybetmis olmasinin da etkisi olabilir.


    (denizyilani - 28 Ocak 2017 23:09)

  • comment image

    film afişi gereği bilim kurgu filmi gibi düşünülüyor ama ilgisi yok. hayatımda izlediğim en iyi 5 filmi saymam gerekse biri mutlaka bu film olurdu. baştan sona nefis!


    (yin yang - 19 Şubat 2017 15:04)

  • comment image

    yaşanmadan tahmin bile edilemeyecek korkunç bir tramvayı küçük oyuncunun dev oyunu ve enfes senaryosuyla muazzam anlatan film. yaşanmadan ancak bu kadar hissedilebilir.
    kısa süre önce izlediğim demolition ile sonuç olarak benzeşse de gidiş yolu çok çok farklı ve çok etkileyici.

    --- spoiler ---

    annenin sondan bir önce ki görüşmede 'bana kızgınsın ve şu an söyleyemediklerin için ileride pişman olduğunda bil ki ben senin ne düşündüğünü ve ne söylemek istediğini biliyorum.' tarzındaki cümle filmin en vurucu cümlesiydi. sanırım böyle bir durumda daha iyisi söylenemezdi.

    ---
    spoiler ---


    (withmyself - 26 Şubat 2017 01:03)

  • comment image

    fantastik dram filmin türü. film bence olmuş. izlerken ağlayabilirsiniz. gerçeği yüzümüze çarpan canavara da çok teşekkürler.

    --- spoiler ---

    yalnız bir şey daha var : anne ölmeden önce bizim canavara "işlem tamamdır. yardım için teşekkürler" minvalinde gözleriyle bakış yaptı ya. işte o anda annenin hayal gücü ile connor 'ın beraber yarattıkları resimler aslında connor'ın yaşamında annesine ait imzalar ve beraber yaptıkları ortak izler bıraktı. anne böylelikle üzücü de olsa çocuğunun yaşamına bir anlar eklerken, ölümünü de kabullenmesine yardımcı oldu (annenin de porsuk ağacı canavarı ile işbirliği yapmış olduğunu anladık)

    ---
    spoiler ---


    (atina - 18 Mart 2017 10:31)

  • comment image

    --- spoiler ---

    conno'r ruh halini filmin pek çok yerinde aslında belli ediyor. mesela annesi fenalaştığında ilaç vermek ile vermemek arasında gidip gelişi ve alelacele annesinin ilaçlarını verişi bunun en güzel örneğiydi. 50 yaşında insanların kaldıramadığı travmayı conno'r annesi ile yarattığı hayali kahraman ile öyle güzel yaşadı ki belki de gözlerimden dökülen boncuk boncuk gözyaşları conno'r için duyduğum gururdandı.
    ---
    spoiler ---
    güzel filmdi vesselam.


    (fitjehn - 5 Mayıs 2017 23:18)

  • comment image

    filmle ilgili hos bir trivia olarak: liam neeson, son sahnede duvardaki fotolarda cocugun dedesi olarak görülüyor.

    --- spoiler ---

    canavari seslendirenin de kendisi olduğu düşünüldüğünde, en başından beri dedesi yardım ediyormuş çocuğa.
    ---
    spoiler ---


    (officialsoundtrack - 15 Mayıs 2017 09:25)

Yorum Kaynak Link : a monster calls