Süre                : 1 Saat 42 dakika
Çıkış Tarihi     : 06 Nisan 2016 Çarşamba, Yapım Yılı : 2016
Türü                : Drama
Ülke                : Fransa,Almanya
Yapımcı          :  CG Cinéma , Detailfilm , Arte France Cinéma
Yönetmen       : Mia Hansen-Løve (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Mia Hansen-Løve (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Isabelle Huppert (IMDB)(ekşi), André Marcon (IMDB)(ekşi), Roman Kolinka (IMDB), Edith Scob (IMDB)(ekşi), Sarah Lepicard (IMDB), Solal Forte (IMDB), Elise Lhomeau (IMDB), Lionel Dray (IMDB), Grégoire Montana (IMDB), Lina Benzerti (IMDB), Guy-Patrick Sainderichin (IMDB), Yves Heck (IMDB), Rachel Arditi (IMDB), Charline Bourgeois-Tacquet (IMDB), Larissa Guist (IMDB), Linus Westheuser (IMDB), Clemens Melzer (IMDB), Joachim Cohen (IMDB), Anouk Buron (IMDB), Jules Stolar (IMDB), Olivier Goinard (IMDB), Jean-Charles Clichet (IMDB), Elie Wajeman (IMDB), Héloïse Dugas (IMDB), Ruggero Barbera (IMDB), Arnaud Giacomini (IMDB), Marion Ploquin (IMDB), Joachim Azouze (IMDB), Ludovic Rosenstein (IMDB), Anne Monteil (IMDB), Rosalie Legoux (IMDB), Marie Fluhr (IMDB), Claire Choquet (IMDB), Swan Daliphard (IMDB), Simon Guérand (IMDB), Ruben Murray (IMDB), François Fihey (IMDB), Pauline Prévost (IMDB), Paul Olivennes (IMDB), Vera Derrida (IMDB) >>devamı>>

L'avenir (~ Gelecek Günler) ' Filminin Konusu :
Felsefe öğretmeni Nathalie (Isabelle Huppert), yıllardır evli olduğu eşi Heinz'ın (André Marcon) ondan ayrılacağını açıklamasıyla kendini büyük bir boşlukta bulur. Son derece düzenli bir şekilde kurduğu hayatı, bu hayatın temel taşı olan evliliğinin sona ermesiyle kökünden sarsılmıştır. Nathalie hayatının kalanında neler yapacağından çok emin olmasa da bazı cesur kararlar vererek hayatına yeniden bir anlam katmaya çalışacaktır.

Ödüller      :

Berlin Film Festivali:Silver Berlin Bear-Best Director


  • "(bkz: l'avenir)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    değişik bi bilimkurgu. 1936 falan diye korkulmadan izlenebilir. başta biraz çekinmiştim, vizyonsuz 30lar bilimkurgusu diye ama fena iş çıkarılmamış, akıyor gidiyor film, post-apokalips mi ararsın, mutant zombiler mi ararsın, fütüristik yapılar mı ararsın, bilimkurguda bu gün ne varsa aynısını 1936da çekmişler. etkileyici.

    bir de şöyle bir şey var ki h.g. wells başkan filme başlamadan önce herkesi toplayıp fritz lang başkanın metropolisinden ne kaddar hefret ettiğini haykırıp onun ve ekibinin yaptığının tam tersini yapmak istediğini haykırmış gökyüzüne doğru sabah saat beş civarında. http://www.imdb.com/…8/trivia?tab=tr&item=tr0736455

    yazık yere gölgede kalmış bir film. tabii masonik bir komplo yoksa.

    burdan dawnlord ediniz. http://archive.org/details/clacinonl_thingstocome


    (portik - 21 Şubat 2013 04:33)

  • comment image

    uzaylı istilası diye açtım distopya ütopya karışık bir şey çıktı ortaya. ikinci dünya savaşının arifesinde çekilmiş olması filmi daha da önemli, anlamlı kılıyor. 100 yıl sonrası için yapılan öngörüler ise güldürebiliyor. bu tarz tarihi filmlere ilgi duyanlar izleyebilir. metropolis ise kıyaslanamaz bile.


    (bela tarr - 18 Aralık 2016 16:33)

  • comment image

    --- spoiler ---

    daha ilk birkaç sahnede gökdelenleri, ilerleyen sahnelerde de fütüristik mimari yapıları görünce metropolis bu dedim, ama film çabucak renk ve vites değiştirdi. çok beğendim.

    distopik bilim kurguların olmazsa olmazı denebilecek görüntüler filmi şahlandırmış adeta. yıkıntılar, yarı deli yarı çılgın insanlar, savaş meraklısı liderler. bir tarafta da son derece ilerlemiş, mesafe almış bir uygarlık, bu iki karşıtlığın çatışması son derece ilginç ayrıntılarla zenginleştirilerek anlatılmış. hatta gelişkin uygarlık aldous huxley evrenini anımsattı bana.
    ---
    spoiler ---


    (bay marx - 16 Ocak 2017 01:09)

  • comment image

    izlediğim en ilginç filmlerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. senaryo fena değil ama izlerken belli bir yerden sonra sıkılıyorsunuz. filmin en kötü olduğu konuların başında oyunculuklar geliyor. en başarılı olduğu konu ise görsel efektleri. dönemi için oldukça iyiler. savaşın olduğu yerdeki geçiş efekti, görsel efektin dramatik etkiye katkısını gösteren güzel bir örnekti. filmdeki açıklayıcı yazıların karakterleri ve kullanış biçimleri de dönemine göre farklı ve güzeldi. ve son olarak söyleyeceğim, çok incelemedim gerçi bu konuyu, günümüzün lcd tv'lerinin ilk örneklerini bu filmde görebilirsiniz.


    (emrento - 22 Eylül 2017 00:00)

Yorum Kaynak Link : things to come