Free Rainer (~ TV Lies) ' Filminin Konusu : "The Edukators" ile Cannes'da Altın Palmiye için yarışan Hans Weingartner'ın yönettiği filmin başrolünde ünlü Alman aktör Moritz Bleibtreu var. Rainer (Moritz Bleibtreu) son derece başarılı bir televizyon yapımcısıdır. Hiçbir kriter gözetmeden imza attığı aptalca ve bayağı şov programları reytinglerde bir numarada yer alır. Pegah'ın (Elsa Schulz Gambard) neden olduğu araba kazası nedeniyle ölümden dönen Rainer, bir anda tamamen değişir. Ciddi programlar yapmaya başlar ama bu sefer de reytingler düşer. İşini bırakıp Pegah ve bir grup işsizle birlikte kendine ekip kuran Rainer, televizyondaki olumsuz gidişatı durdurmak için harekete geçer...
303(2018)(7,7-2680)
Die fetten Jahre sind vorbei(2004)(7,5-29460)
What Walaa Wants(2018)(7,3-85)
Das weiße Rauschen(2002)(7,2-2995)
Die Summe meiner einzelnen Teile(2012)(7,1-856)
Virus Tropical(2018)(6,9-337)
Chiko(2008)(6,9-3454)
Genezis(2018)(6,7-192)
Freddy/Eddy(2018)(6,7-397)
Die defekte Katze(2018)(6,6-284)
Nicht mein Tag(2014)(6,6-3915)
Fortuna(2018)(6,5-150)
yönetmenligini hans weingartner'in yaptigi film. basrollerden birini de moritz kardesimiz oynuyor.
(gokmavi - 25 Kasım 2007 15:34)
televizyon programlarinin gitgide cöplüge dönüsmesini elestiren ve ülke ratinglerine ve ölcümlerine müdahale ederek, tv programlarina yön vermeyi amaclayan, böylece kaliteli televizyon seyircisi yaratmaya calisan bir grubun maceraları. aslina bakilinca hikaye güzel ama film sıkıyor izlerken, çok gereksiz sahnesi mevcut. eh iste denecek bir film.o da moritz bleibtreu kardesimizin güzel hatrına.
(ben de - 26 Aralık 2007 14:26)
televizyon kanallarında yayınlanan boş,anlamsız ve insanları aptal yerine koyan programları eleştiren,almanya'da bu yıl kasım ayında vizyona giren film.
(yds - 8 Mart 2008 16:50)
yirmi yedinci uluslararasi istanbul film festivali kapsamında gösterilecek olan film.
(yds - 19 Mart 2008 03:40)
hans weingartner'in yönettiği bir alman- avusturya ortak yapımı. 27. uluslararası istanbul film festivali bünyesinde gösterime girdi. ilk gösterimi bu akşam 21.30'da atlas sineması'nda.senaryosunu yönetmen ve katharina held birlikte yazmış. oyuncuları: moritz bleibtreu, elsa schulz gambard, milan peschel, simone hanselmann, gregor bloéb ve franziska knuppe. original german title: dein fernseher lügttaşınır, taşınmaz yönetim karar versin.
(ranini - 5 Nisan 2008 19:09)
hans weingartner bu filmiyle yine bir ütopyadan bahsetmiştir.düzgün yayınlar yapmak yerine, reyting sevdaları yüzünden, insanları aptallaştıran programlar yapan açgözlü ve bencil televizyon kanalı sahiplerini,program yapımcılarını eleştirmiştir.keşke herkes hans weingartner kadar güzel bir yüreğe ve düzgün çalışan bir beyine sahip olsa,keşke herkes bu güzel adam kadar duyarlı olsa da, filmde anlatılan bu ütopya gerçek olsa.
(yds - 6 Nisan 2008 02:16)
konusu, aptallastirilmis tv insanlarinin izledigi gereksiz programlara ve tv kanallarina acilan bir savasin oykusu.saglam bir sosyal icerikli konusu olmasina ragmen bir tv filmi gibi cekimler filmden sogutuyor. her seyden once filmdeki karakterleri tanima kisimlari duzgun dagilmamis. ana karakter uzerine - rainer ( moritz bleibtreu ) - ayrilmis olan ilk kisim gereksiz uzun tutulmus. iskeleti olusturan diger iki karakter - pegah ( elsa schultz gambard ) ve phillip ( milan peschel ) - bile ana karakter yaninda cok vasat kaliyor. daha sonradan katilan karakterler ustunkoru bir gozlemle anlatilmis.bu noktada bir yere yetistirmeye calisirken hadi hazirlayalim bitsin tarzinda aceleye getirilmis bir film gibi duruyor. hintli uzerine yapistirilmis komedi unsuru da cok eglendirmedi.ne yazik ki cok vakit harcanasi, ustune dusunulesi bir film degil.
(hanzo hattori - 6 Nisan 2008 11:06)
--- spoiler ---filmi seyrederken alman film endüstrisünün hali size oldukça yakın gelecek zira ordaki programların bizim programlardan hiç bir farkı olmadığını göreceksiniz. zaman zaman aklınıza düşen insanlar böyle programlar izliyor, o yüzden böyle programlar yapıyorlar tezi sizin de midenizi bulandırsa da, bu programlara katılan ve öğle yemeklerinden korkunç dizilerden bahseden insanları görünce ümitsizliğe kapılıyorsunuzdur. film işte bunun üzerine. tarifk kazasından sonra aydınlanan rainer insanların bilmeleri gereken gerçekler hakkında program yapmaya çalışır ama düşük reyting alınca, bu reyting ne menem bir şeymiş diye peşine düşer. ve görürkü 80 milyonu temsil eden sadece 5000 kişi bulınmaktadır. reyting makineleri hack ederek sonuçları manupule ederek yeni bir trend başlatır. ve sürü psikolojisindeki insanların bir kısmı trendi takip ederken, bir kısım tv seyretmeyi bırakıp kitaba, doğaya, insanlara yüzü döner. tabi iş gittikçe ütopik hal alsa da, karakterler bir ham kalsa da genelde kimi zaman bazı insanların aklından geçen şeylere başarmış hans weingartner bir filmin içinde de olsa. zevkle seyredilesi, ara ara gülünesi, bir hayalinizin 2,5 saat içinde gerçekleştiğine sahit olduğunuz keyifli bir film olmuş.bir bağımsız film şaheseri değil tabi. ama anlaşılan yönetmen karakterlerin ve kurgudan ziyade konu üzerine yoğunlaşmış ve bunda da hiç yabana atılmayacak bir iş çıkarmış. ancak elbette filmin açılış sahnesindeki etkileyicilikteki gibi film gitse tadından bir başka yenmezdi ya .....ötesinde fassbinder amcaya olan selam tebessüm ettirmiştir. alman sinemasının bazılarınca unutulmuş büyük ustasının filmde geçmesi en azından nezdimde filme çok yakışan bir şeydi. --- spoiler ---http://www.imdb.com/title/tt0810868/
(ride - 7 Nisan 2008 07:47)
festival filmleri arasinda su ana kadar izledigim en iyi filmdi.. hele ki "bir iki" trajedisinden sonra ilac gibi geldi. konu odakli bir film olmasina ragmen ben oyuncularin sahip olduklari detaylari farkedenlerden biri olarak karakterlerin de gayet guzel olusturuldugunu dusunuyorum cogunlugun aksine. film icin soyleyebilecegim cok eglenceli , cok huzunlu , cok kara mizahi , cok sahici, cok utopik, cok samimi , cok cesaret verici, cok dusundurucu, cokca ah keske dedirtici.. izleyin .. hayatinizdan 2.5 saatin cope gittigini dusunmezsiniz..
(polpetta - 7 Nisan 2008 21:26)
(bkz: anger)*
(bill cleandon - 10 Nisan 2008 17:19)
muhalif olmaya çalışıp da olamamış bir film. klasik plot'un tüm öğelerini barındırmasıyla da o kendini çok ciddiye alıp, "sistem eleştirisi" yaptığını sanan görüntüsünün altındaki klişeleri ele veren, derinliğine inilememiş karakterlerin, derinliğine inildiği zannedilen ama teğet geçilen sosyal/siyasi meselelerin filmi.
(xeyn - 12 Nisan 2008 02:39)
"muhalif olmaya çalışıp da olamamış" eleştirisinin biraz ağır kaçtığını düşündüğüm film. karakter çizimlerinde anahatlar verilmekle yetinilmiş ve bazı noktalar oturmamış. fazla iyimser bir hava ve birliktelik duygusu üzerine kurulup olmazsa olmaz romantik bir çerçeve de eklenmiş.öte yandan da kendini çok ciddiye almaktan ziyade didaktik olmaktan kaçınmaya çalışmış hissi verdi bana. keşke biraz daha uğraşılsaymış ama bu haliyle de konusu(televizyon endüstrisi/"halk bunu istiyor") ve konunun ele alınışı açısından izlemesi eğlenceli güzel bir film olmuş.(her şey reyting için çevirisi yakışmış) müziklerine de ayrıca saygılar.
(pegasusdi - 12 Nisan 2008 02:57)
tüm iletişim fakültesi öğrencilerinin izlemesi gereken yarı eleştirel seyirlik. moritz bleibtreu dışında başarılı performans gösteren oyuncu olmasa da senaryo, ciddi bir sosyal dönüşüm hipotezi içeriyor. film, sadece izleyenlerin değil, çalışanların da ilkelerini olumsuz yönde etkileyip sarsacak kadar tehlikeli bir alan yaratan televizyonun krokisini çıkarırken, bütün bunlara direnme gücü gösterenleri de örnekleyebiliyor. doğrudur: televizyon çalışanları tuzaklarla dolu koridorlarda, stüdyolarda, reji odalarında, montaj setlerinde, toplantı salonlarında egolarını şişirebilirler. hatta, içselleştirmesi zaman almış etik değerlerinin güçsüzleşmesine izin de verebilirler. bir televizyon binasında her an bedbaht haller yaşama riski taşıyan personel, özgün kimliğini kollamak istediği halde, farkındalığını zaman zaman yitirebilir. güç ilişkileri üzerinden statü hırsıyla usul usul adım atmakta sakınca görmeyebilir. makyevelist tutumuna eleştiri getirenleri giyotinde görmeyi bile arzulayabilir.yine de bilinmelidir ki, aralarında le petit prince okuyan kalpler de vardır. free rainer, profesyonel bir televizyoncunun sancılı arınma projesidir. her şey reyting değildir, önemli olan sevmektir.
(uzunada1969 - 26 Haziran 2008 03:00)
--- spoiler ---herkesin şikayetçi olduğu ama seyretmeye devam ettiği manasız şovlar, şiddet ve cinselliği ön plana çıkaran programlar üzerinden televizyonu toplumu, toplumsal seçimleri, hayat tarzını yönlendiren bir araç olarak ortaya koyan film.rainer dışındaki karakterlerin biraz üstünkörü tanıtılması filmin orta bölümlerde biraz durgunlaşmasına yol açsa da, hikayenin kimi yerleri dağınık kalsa da oldukça başarılıdır yine benim gözümde.--- spoiler ---
(sing to the death rattle - 27 Ekim 2008 17:49)
hakkında hazırlamam gereken bir ödev olan, bir türlü başlayamadığım ve fakat içinde şahane bir eleştiri barındırdığına inandığım şükela filmdir...
(yuice - 14 Ocak 2011 22:15)
Yorum Kaynak Link : free rainer