Süre                : 1 Saat 35 dakika
Çıkış Tarihi     : 08 Ekim 2009 Perşembe, Yapım Yılı : 2009
Türü                : Drama,Korku,Heyecanlı
Taglar             : yamyamlık,Yamyam,Yeni evli,cinayet,Gore
Ülke                : Singapur,Endonezya
Yapımcı          :  Gorylah Pictures , Merah Production , Guerilla Visuals
Yönetmen       : Kimo Stamboel (IMDB), Timo Tjahjanto (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Kimo Stamboel (IMDB),Timo Tjahjanto (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Shareefa Daanish (IMDB), Julie Estelle (IMDB)(ekşi), Ario Bayu (IMDB), Sigi Wimala (IMDB), Arifin Putra (IMDB), Daniel Mananta (IMDB), Dendy Subangil (IMDB), Imelda Therinne (IMDB), Mike Muliadro (IMDB), Ruly Lubis (IMDB), Felicia A. Sumarauw (IMDB), Risdo Alaro Martondang (IMDB), Ikhsan Samiaji (IMDB), Cansirano (IMDB), Roni Kribs (IMDB), Amink (IMDB), Putrama Tuta (IMDB), Arion Suryoprajitno (IMDB), Joko Anwar (IMDB), Delon Tio (IMDB), Stanlee (IMDB), Dara (IMDB), Trisa (IMDB), Cindy Shirley (IMDB), Adjat Sudradjat (IMDB)

Macabre (~ Darah) ' Filminin Konusu :
Konusu: Adjie (Ario Bayu) ve Astrid (Sigi Wimala), müteakip gün Avustralya’ya yola çıkacaklardır. Ancak, Adjie yola çıkmadan önce isyankâr kız kardeşi Ladya (Julie Estelle) ile görüşmek ister. Görüşmeleri en başta pek iyi gitmez. Astrid ikna edince, Ladya abisini havaalanından uğurlamaya karar verir. Havaalanına intikalde Maya (Imelda Therinne) isimli bir kadın yollarına çıkar; soyulduğunu ve evine dönmek üzere yardıma ihtiyacı olduğunu söyler.Maya’nın evine vardıklarında, kibar ve gizemli bir kadın olan Dara (Shareefa Daanish) ile tanışırlar. Dara’nın içten ve nazik davranışları, feci bir sonun başlangıcıdır. Dara, aslında kimdir? Evden canlı kurtulabilecekler midir?


  • "c. saint saens şahaseri. gerilim ve sukunetin içiçe geçtigi elle tutulabilir hale getirildiği notalar. içinde hüzün bile var arayan olursa"
  • "ölüm bu kadar eğlenceliyse neden duruyoruz dedirten eser."
  • "franz liszt in piyanoya uyarladigi guzelim saint-saens bestesi...horowitz yorumuyla dinlenilmesine doyum olmayan ama yine de orkestral olarak daha bir etkileyici ve gorkemli olan olu dansi..."
  • "(bkz: memento mori)"
  • "aynı zamanda grimm birinci sezon beşinci bölümünün adı."
  • "(bkz: #31432660)"
  • "camille saint-saens'in muhteşem eseri. bir kez dinlediyseniz tüm gün kulaklarınızda duymaya devam edeceksiniz demektir."
  • "saint-saens'in eserinde scordatura tekniği kullanılmıştır. ayrıca silofon, iskeletlerin hareketlerini (danslarını) anlatmakta çok başarılıdır."
  • "ölüm dansı."




Facebook Yorumları
  • comment image

    camille saint-saens'in en bilinen bestelerindendir. olulerin mezarlarindan cikip, sabaha kadar dans etmeleri, enstrumanlarla oynanarak, ozellikle de yayli calgilarin cikardigi uyumsuz, kapi gicirtisi gibi seslerle eglenceli bir bicimde yansitilir. sabah olurken horoz oter, onun uzerine olulerin dansi yavaslar, sonra da agir agir yerlerine donerler.


    (grizabella - 3 Nisan 2002 13:46)

  • comment image

    c. saint saens şahaseri. gerilim ve sukunetin içiçe geçtigi elle tutulabilir hale getirildiği notalar. içinde hüzün bile var arayan olursa


    (takavutcadi - 31 Aralık 2007 23:24)

  • comment image

    franz liszt in piyanoya uyarladigi guzelim saint-saens bestesi...horowitz yorumuyla dinlenilmesine doyum olmayan ama yine de orkestral olarak daha bir etkileyici ve gorkemli olan olu dansi...


    (salome - 1 Ekim 2002 23:00)

  • comment image

    liszt tarafından piyanoya uyarlanmış, horowitz tarafından da liszt'in uyarlaması revize edilmiş eser. liszt'in transkripsiyonunu fena olmasa da biraz fazla gereksiz notaya boğulmuş buluyorum (şaşırdık mı? hayır.) fakat dies irae kısmını, yani orta kısımdaki satanik valsi tamamen katletmiş liszt uyarlarken (şaşırdık mı? hayır).


    (our boys didint du dort - 6 Mart 2011 19:41)

  • comment image

    zbigniew preisner'in danimarkalı yönetmen thomas vinterberg'in the funeral (das begräbnis) oyunu için yaptığı müzikleri içeren albümü. içindeki parçalar şöyle:

    1. prologue
    2. helge
    3. reminiscing about helge
    4. the funeral
    5. the cook
    6. the waltz
    7. henning
    8. the dark past
    9. else
    10. the dark side of the past
    11. helge's ghost
    12. the cook and helge
    13. recurring memories
    14. hypnosis
    15. else - the conversation
    16. catharsis
    17. danse macabre
    18. epilogue


    (yagmurdan sonra - 15 Eylül 2012 03:29)

  • comment image

    camille saint-saens bu bestesinde iskelet kemiklerinin birbirlerine çarptığında çıkan sesi anlatması için ksilofon isimli vurmalı çalgıyı orkestraya dahil etmiştir. o zamana kadar bu müzik aleti orkestralarda kullanılmamıştı bildiğim kadarıyla. kemik seslerinin bu bestenin 1:30 bölümünden sonra ara ara duyabilirsiniz.


    (blueshaman - 4 Nisan 2013 11:40)

  • comment image

    saint-saens'in eserinde scordatura tekniği kullanılmıştır. ayrıca silofon, iskeletlerin hareketlerini (danslarını) anlatmakta çok başarılıdır.


    (meander - 22 Eylül 2003 15:05)

  • comment image

    ne zaman dinlesem tövbe estağfurullah böyle tüyleri diken diken eden, çeşit çeşit mahlukatın dansetmesini, vay efendim iskeletor amcaların halay çekmesini, damda bir tane lich lord'un bunlara bakarak keman çalmasını falan hayal ediyorum istemsizce, yani, bence çok başarılı bir eser, bravo sana sevgili kamil sanson, ya da sensan, frankofon arkadaşlar el atın. sen sun.


    (dekila olmeka - 28 Şubat 2014 00:15)

  • comment image

    stephen king’in 1981 yılında yazdığı, ilk kez futura publications tarafından 1982 yılında basılan non-fiction kitap. bu kitabı maine üniversitesinde yaratıcı yazım üzerine ders verdiği dönemde, korku-bilim kurgu kültürü üzerine yazmış.


    (chimerax - 14 Ocak 2005 22:43)

  • comment image

    stephen king'in, ölüleri hatırlamanın fazlasıyla kolay olduğunu düşünerek, kitabın basıldığı 1982'de hepsi yaşayan altı büyük macabre yazarına (robert bloch, jorge luis borges, ray bradbury, frank belknap long, donald wandrei ve manly wade wellman) ithaf ettiği kitabı.

    "enter, stranger, at your riske: here there be tygers."


    (beatific - 18 Ocak 2005 12:32)

  • comment image

    2001 çıkışlı the faint albümü. bence çok başarılı bir albüm. seksenlerin müziğini punk'la birleştiren grup, 80'lerin kaliteli müziğini (çok az olsada örnekler bulunmaktadır: depeche mode, the cure, new order) özleyenlere tavsiye edilir. albümün tracklisting'i şöyledir:
    1.agenda suicide
    2.glass danse
    3.total job
    4.let the poison spill from your throat
    5.your retro career melted
    6.posed to death
    7.the conductor
    8.violent
    9.ballad of a paralysed citizen

    (bkz: the faint)


    (toto oky - 8 Ocak 2002 10:09)

Yorum Kaynak Link : danse macabre