Süre                : 1 Saat 40 dakika
Çıkış Tarihi     : 01 Ocak 1800 Çarşamba, Yapım Yılı : 0
Türü                : 
Taglar             : Kurgu olmayan
Ülke                : İngiltere
Yapımcı          :  Dja River Films , National Geographic
Yönetmen       : Phil Agland (IMDB)
Senarist          : Phil Agland (IMDB)
Oyuncular      : Denzel Washington (IMDB)

Ödüller      :

BAFTA:BAFTA TV Award-Best Film Cameraman, Flaherty Documentary Award (TV)


  • "ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah işte şimdi akademi dünyamızın önündeki tüm engeller, vesayetler kaldırılmış oldu. dünyaya damga vurmaya hazırız."
  • "kaldırılması değil sadece ve sadece adının değiştirilmesidir."
  • "biseyin kalktığı felan yok, düzmece tamamen. gözümüzün içine baka baka aptal yerine koyuyorlar bizi."
  • "furkana kadro şoku ahahahahhaseni de hala atmadılar furki nolcak bu iş"
  • "sadece ismi değişti yardımcı doçentliğin. torpilcilik ve adam kayırma, isme çıkan kadrolar aynen devam. anlayacağınız aynı bokun laciverti."
  • "mümkün olduğunca yukarıda tutsunlar."




Facebook Yorumları
  • comment image

    (bkz: emeği geçen herkesin allah belasını versin)

    alnınızın arkasındaki et parçasını çalıştırın azıcık!
    sadece adı değişiyor olsa bu kadar tartışır mıydık?
    akademisyenlerden, bilim insanlarından, hatta eğitimli herkesten ölesiye nefret eden bu adam ismi seksi dursun diye bu ünvanı değiştirmiş olabilir mi?
    bu değişiklik kimin işine yarayacak? yandaş olduğu halde doçent olamayan kimler tek adımda doçentlik alacak?
    bu adım zaten boka batmış olan türk akademisini nasıl etkileyecek?

    "türkiye'den başka yerde yardımcı doçentlik* yoktu zaten" diyeni ıslak sopayla döverim bak, allah'ın adını verdim!

    "milli eğitim bakanı ismet yılmaz, üniversitelerdeki mecut yardımcı doçent sayısını 35 bin 995 olarak açıkladı. yılmaz, bu sayının yasanın çıkmasıyla birlikte doktor ve öğretim üyesi olacağını söyledi.

    yılmaz, teklif yasalaştığında eser inceleme araştırmasında başarılı olan adayların üniversiteler arası kurulca sözlü sınava gerek kalmaksızın doçentlik unvanının verileceğini, unvan alınmasıyla birlikte de diğer sürelerin başlayacağına işaret etti. yılmaz, eski kriterler ışığında eser inceleme araştırmasında başarılı olup, sınavda başarısız olanların güncel doçentlik kriterlerine tabi tutulmayacağını bildirdi."

    meali:
    "bizim çocuklar jüri karşısına çıktı mı şebeğe dönüyorlar. iyisi mi şu jürilik işini kaldıralım.
    eserleri pakistan dergilerinde basıverseler, ver elini doçentlik!"

    *** edit: (trmert'in uyarısıyla)
    zaten milli eğitim bakanının bu olayla ne alakası var? ne hakla akademik ünvanlara karışıyor? üniversite ilkokul gibi işleyen bi yapı mı? hani bi araştırma vardı n'oldu o? tank mank yapacaktık. dil bilmeyen, makale okuyamayan konyalı bilim adamları mı yapacak o tankı?

    ***sadece adı değişti zannedenler için mecburen tekrar edit:
    bak güzel kardeşim,

    1) türkiye'de bir sürü embesilin yrd. doç. ünvanı aldığını biz de biliyoruz, bu bilgi sadece size ulaşmış değil

    2) halen ülkeden kaçmamış, ve bilim yapmaya çalışan bir grup insan var.

    3) akademisyen kalitesi düşük diye daha kötü olamaz sanıyorsunuz, olur. 80 darbesinin etkisini düşünün, mısır örneğine bakın...

    4) yrd. doç. olan 36bin kişinin ünvanı tenzil-i rütbe ile öğretim görevlisi doktora düşürüldü. bu sade bir isim değişikliği değil, çünkü artık doçentliğe başvurmak için yrd. doç. olmak gerekmeyecek. doktora ünvanı alan herkes başvurabilecek (linkteki 2. soru). ctrl+c, ctrl+v ile, fal büyü sitelerinden tez yazmış yerli ve milli değerlerimizin yrd. doç. ünvanı için kasmasına bile gerek yok artık.

    5) aslında hedeflenen, akademide bir takım insanların rahat ilerlemesi, bu yüzden de doçentlik kolaylaştırıldı.

    6) tabi bu doçentlik sana bana kolaylaştırılmadı. dil barajı 65'ten 55'e düşürüldü. biz 55 ingilizce puanı ile master öğrencisi bile almıyoruz, devlet doçent alacakmış. 1. maddede adı geçen embesillere gün doğdu, ve 2. maddede adı geçen akademisyenlere hiç bir faydası yok, araştırma yapan insan zaten dil biliyordur (soru 8).

    7) bugüne kadar doçent olmak isteyenler değişik üniversitelerden profesörlerin bulunduğu bi kurulda sözlü sınava girmek zorundaydı. bu sınavda bölümün temel bilgilerinden problem çözme yöntemlerine, çıkardığınız makalelerdeki küçük ayrıntılardan dil kullanma becerinize kadar her şeye bakılır. hatta anlamlı anlamsız her şey sorulur. yrd. doç'lar kapanıp aylarca doçentlik sınavına hazırlanırlar, çünkü sınav ciddi ciddi eleyicidir. bu herifler şimdi bu sözlü sınavı kaldırdı. istersen a-kare + b-kare = c-kare'yi bile bilemeyecek kadar cahil ol, eser incelemesinden geçtiğin sürece doçent olabileceksin (soru 7)

    8) doçentlik başvurularında makale sayısı ve yazar sayısının önemi var, makale kalitesinin bi önemi yok. dünyanın en iyi dergilerinde (nature, cell vs.) 2 yazarlı makale basacağına (o dergilerde hep 50 yazar falan olur aslında), 0.3 impact factor'lü çin dergisinde tek yazarlı makale bas, daha yüksek puan. dergi kalitesinin bi etkisi kalmayınca eser incelemeden geçmek bi kaç aylık uğraşa, ya da parayla makale yazan birilerinin ödenmesine kalıyor.

    9) özetle, bizim seyrek bıyık kontrol edemediği, gıcık olduğu akademiyi 3-5 yıl içinde mikro düzeyde kontrol edebiliyor olacak. bugüne kadar da durum parlak değildi ama bilime nispeten daha fazla kıymet veren vakıf üniversiteleriyle bi şekil idare ediyorduk.

    10) kanada göçmen alıyor muydu yaa?

    soruların olduğu link: http://www.yok.gov.tr/…lmasi-ve-docentlik-surecleri


    (prion - 21 Şubat 2018 21:18)

  • comment image

    şimdi işin iki yönü var birincisi, yardımcı doçent kadrosu kalkmadı aynı kaldı, adı değişti.. doktor öğretim görevlisi, mevcut, normal öğretim görevlisi kadrosundan (ki onlar içinde de doktor olanlar var) farklı olarak öğretim üyesi statüsünde.

    ikincisi tüm yaşananlar tam bir komedi, dünyanın her yerinde yardımcı doçent diye bir kadro var, (bkz: assistant professor) bu demek zaten. prensip olarak kalıcı kadro olmayan, periyodik olarak belirli kriterlere göre yenilenen (bazen de, nadir de olsa yenilenmeyen) bir kadrodur. gerekli yayınları yapar (bkz: associate professor) olursun, bizdeki doçentlik yani.

    e o zaman bütün bunlar niye yaşandı, türkiye'nin yeni yönetim modeli yüzünden. bir ara rte'nin ağzından bir laf çıktı, kimse ama efendim bu nedir yani (bkz: ağa bu nedir) diyemedi. kaldırmak da işlerin yürümesini imkansız hale getirecek diye gönlü olsun diye böyle göstermelik bir iş yapıldı. ben de 2019 sonrasında başkan olursam "zabıta nedir, zabıta ne yau" diyeceğim ve aynı işi yapan belediye polisi kuracağım inşealla..


    (poturgilinpotur - 21 Şubat 2018 22:10)

  • comment image

    ilkel toplumlarda ad çok önemlidir. herhangi bir kişi, nesne ya da coğrafyanın ancak bir adı varsa kendisi de vardır. adı yoksa, o adın işaret ettiği varlık da yoktur. yazı öncesi toplumlarda durum bu şekildedir.


    (kug - 21 Şubat 2018 22:23)