Süre                : 2 Saat 31 dakika
Çıkış Tarihi     : 12 Aralık 2007 Çarşamba, Yapım Yılı : 2007
Türü                : Drama
Taglar             : Tersane,Popo tokat,Hurda metal,aile yemeği,balık
Ülke                : Fransa
Yapımcı          :  Pathé Renn Productions , Hirsch , France 2 Cinéma
Yönetmen       : Abdellatif Kechiche (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Abdellatif Kechiche (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Habib Boufares (IMDB), Hafsia Herzi (IMDB)(ekşi), Farida Benkhetache (IMDB), Abdelhamid Aktouche (IMDB), Alice Houri (IMDB), Bouraouïa Marzouk (IMDB), Cyril Favre (IMDB), Leila D'Issernio (IMDB), Abelkader Djeloulli (IMDB), Bruno Lochet (IMDB), Olivier Loustau (IMDB), Sami Zitouni (IMDB), Sabrina Ouazani (IMDB), Mohamed Benabdeslem (IMDB), Hatika Karaoui (IMDB), Henri Rodriguez (IMDB), Nadia Taoul (IMDB), Jeanne Corporon (IMDB), Francis Arnaud (IMDB), Henri Cohen (IMDB), Violaine de Carne (IMDB), Hélène Geier (IMDB), Ezzadine Bouzid (IMDB), Salah Eldin Mohamed (IMDB), Rabah Khalfa (IMDB), Idwar Iskandar (IMDB), Benaïssa Ahaouari (IMDB), Rosalie Symon (IMDB), Carole Franck (IMDB), Gilbert Rouvière (IMDB), Nourdine Midoun (IMDB), Abderrahmane Zeroual (IMDB), Khadidja Taoul (IMDB), Claude Geraud (IMDB), Mélèze Bouzid (IMDB), José Rodriguez (IMDB), Axel Yahimi (IMDB), Safia Khanchaf (IMDB), François Rodriguez (IMDB), Nadia Daïf (IMDB) >>devamı>>

La graine et le mulet (~ Couscous) ' Filminin Konusu :
La graine et le mulet is a movie starring Habib Boufares, Hafsia Herzi, and Farida Benkhetache. In southern France, a Franco-Arabic shipyard worker along with his partner's daughter pursues his dream of opening a restaurant.

Ödüller      :

Venedik Film Festivali:FIPRESCI Prize-Competition, SIGNIS Award - Honorable Mention, Young Cinema Award-Best Film in Competition, SIGNIS Award - Honorable Mention, Marcello Mastroianni Award


  • "(bkz: cous cous)"
  • "(bkz: kuskus)"
  • "irmik katılmış tajin yemeği.(bkz: tajin)"
  • "afrikada manyoktan yapılana attieke denilir."




Facebook Yorumları
  • comment image

    dilbilimi açısından kelimelerin insanlar arası anlaşmalı şekilde meydana geldiğinin ve diller arası aynı fonemlerin alakasız anlamlara gelebileceğinin ilginç bir örneğidir. şu halukarda bu yemek çeşidi isminin hiç bir şekilde türk kökenli olmadığı görülmektedir. meğer ki öyle olsa kus diye ısrar edilmezdi *. hangi linguist yemek çeşidine kusmuğa ilişkin isim verirki.


    (skuzmefrench - 13 Haziran 2002 15:02)

  • comment image

    pisirmesi hat safada kolaydir... bilinen bulgur pilavina uzaktan hafiften kenardan ve koseden bir benzerligi olsa da, en pratik haliyle, uzerine sicak su dokulup 5 - 10 dakika beklenerek kivaminda couscous elde edilebilir... hatta bulgur bulunamadi durumlarda, kisir hammaddesi olarak bile kullanilabilir...


    (cash flow - 13 Haziran 2002 15:26)

  • comment image

    kisir icin kuskus kullanilirsa, kisirin olagan hammaddesi olan koftelik bulgura gore daha fazla su cektigini akilda bulundurarak az su koymak lazimdir yoksa yapis yapis, vicik vicik kotu bir sey olur. tecrübe konusuyor netekim...ve hatta maalesef.


    (grizabella - 13 Haziran 2002 15:45)

  • comment image

    fas/tunus/cezayir yoresel yemegi olan bir baska kuskus daha vardir. hatta fransada en cok tercih edilen 3. ana yemektir. tarifi su sekildedir:

    kuskus bir tencereye alinir. kuskus dedigimiz bildigimiz kuskus degil, ince ya da orta ince bulgur. yarim kilo kadari kafidir 2-3 kisi icin. zeytinyagi gezdirilir orta karar, guzelce tahta kasikla karistirilir. sonra uzerine yarim bardak tuzlu su eklenir, guzelce karistirilir. ozel kuskus tenceresi yoksa, ki hic gerek yok, icinde su kaynamakta olan baska bir tencerenin uzerine koyulur. agzi kapatilir. 3-5 dakika sonra tekrar bu sefer tuzsuz su, yine yarim su bardagi eklenir, tekrar kaynamakta olan suyun uzerine... tencerelerin boyutlari ayni olmalidir, usteki de derin degil, yayvan olmalidir. bu islem bulgur gorece yumusayincaya kadar tekrar edilir.
    sonra agzi kapali bir sekilde bir kenara konur bulgur.
    alttaki derin tenceredeki su bosaltilir, zeytinyagi, sadece soyulmus birkac kucuk sogan, 300 gram kuzu gerdan, 2-3 tavuk budu ve kuskus baharati eklenir. bu baharat ozel olarak satilir. ras el hanut diye yazilir. nerden bulunur bilmiyorum. ama bolca koymak gerekir. yoksa kuskus hicbir seye benzemez.
    efendim, etlerin her tarafi soyle bir kavrulunca, yine bu baharat, biraz aci sos, bolca da domates sosu iki bardak su ile karistirilip etlerin uzerine dokulur. sonra da butun halinde kucuk patates ve havuc eklenir. ustunu ortecek kadar su eklenir, agzi kapatilir, kaynamaya birakilir. kaynayinca alti hafif kisilir ve 15 dakika sonra kabuklari soyulmamis ve traktor tekerlegi gibi kalin kalin dogranmis kabak halkalari, ince dilinmenmis kabugu soyulmus bir adet domates ve haslanmis nohut. yarim saat orta ateste kaynamaya birakilir. ocaktan alinmasina bir 5 dakika kala, sosundan alinip bulgurun uzerine boca edilir, karistirilir, bulgur yine ilk basta yaptigimiz gibi etlerin ve sebzelerin kaynamakta oldugu tencerenin uzerine alinir.
    bulgurun kurumamasi onemlidir, sulu da olmayacaktir.
    simdi, once bulgur bir tabaga konur, ortasi acilir, sebze ve etle doldurulur. sonra da bolca sos ve nohutundan uzerine gezdirilir. yaninda mergez denilen, sosise benzeyen ama icince sucuk gibi baharatli et karisimi olan etlerden kizartilip koyulur. afiyetle yenir.
    bu tarif her zaman kazanir.

    biraz daha yoresel olsun derseniz kuskusunuz, birkac kalin dilimlenmis balkabagi, yine kalin kalin dilimlenmis salgam ve lahana bozmasi degisik bir bitki de koyabilirsiniz.


    (dnznc - 30 Nisan 2014 01:35)

  • comment image

    tarifinde yazan 1'e 1,5 olcusunu uygulamayip, daha cook su kaldirir bu diye diye lapaya cevirdigim, icine kirmizi sogan ve patlican ekleyerek kendimce atraksiyon yapmaya calistigim yiyecek. bu arada irmikten ne farki oldugunu anlayan varsa beri gelsin.


    (bonnie and clyde - 13 Ağustos 2014 22:27)

Yorum Kaynak Link : couscous