Reasonable Doubt (~ Hakli Süphe) ' Filminin Konusu : Kariyer basamaklarını hızla tırmanan savcı Mitch Brockton (Dominic Cooper), son derece güzel bir yaşam sürmektedir. Bir gün ölümcül bir araba kazasını araştırmak üzere görevlendirilir. Cinayetle suçlanan Davis'in (Samuel L. Jackson) masum olduğuna inanan Brockton Davis'in serbest kalmasını sağlar, ancak Davis'in bir sırrı vardır ve bu sır başarılı savcının hayatındaki her şeyi alt üst etmeye başlayacaktır.
Unthinkable(2010)(7,1-79526)
Lakeview Terrace(2008)(6,1-50492)
Cleaner(2008)(6,1-37789)
The Samaritan(2012)(5,6-9444)
bir ceza hukuku terimi olup, "makul şüphe" olarak da dilimize çevirilebilir. bundan kasıt, suçu işlediği iddia edilen kişinin (yani failin), ortaya konan delil ve açıklamalar incelendiğinde, mantıklı şüphe ile o suçu işlemediği sonucuna ulaşılmasıdır. ceza hukukunun temel özelliklerinden bir tanesi, herkesin suçlu olduğu kanıtlanıncaya kadar masum sayılmasıdır. dolayısıyla, karısını öldürdüğü iddia edilen bir adam için, o saate başka bir yerde bulunduğunu gösteren yeteri kadar delil var, bu durum onun karısını kesin olarak öldürmüş olma ihtimalini kaldırdığı, bir başka deyişle "mantıklı şüphe"ye yol açtığından, ceza almama sebebidir.
(aegeus - 17 Aralık 2002 18:48)
jay-z'nin '96 tarihli ilk albumu. deliler gibi satmis ve bir klasik olarak tarihte yerini almis bir calismadir. biggie'nin kanatlari altindan ucusa gecmis kendisi bu yillarda.
(zad - 29 Aralık 2011 07:46)
(bkz: 12 angry men)
(mavi kirlangic - 18 Kasım 2012 08:19)
içinde samuel l. jackson barındıran 91 dakikalık oldu bitti filmi.izleyin 'e noldu şimdi amk' demezseniz ben de bi bok bilmiyorum.
(motumbostayl - 22 Ocak 2014 02:56)
türkçesi kelime çevirisi açısından makul şüphe gibi görünse de, anlam olarak hatalıdır. çünkü türkçe'de makul şüphe, probable cause anlamında kullanılır."ortaya konan delil ve açıklamalar incelendiğinde mantıklı şüphe ile o suçu işlemediği sonucuna ulaşılması"ndan ziyade, eldeki delillerin failin o suçu işlememiş olma ihtimalini ortana kaldır(a)madığı hallerde kullanılır. mesela a'nın b'yi öldürdüğüyle ilgili çok güzel bir senaryo yazarsınız ve hakikaten delillerle uyuşur, fakat a'nın savunmasının da kanıtlanamamakla beraber doğru olma ihtimali vardır. bu durumda siz failin savunmasını kilitleyecek 1. dereceden (kesin) kanıt bulamazsanız reasonable doubt doğar. tabii jüri sistemi olan ülkelerde jüri buna rağmen sizi mahkum edebilir. hakim ise bu durumda fail lehine karar vermek zorundadır.buradaki doubt aslında daha olumsuz bir anlamda, "belirsizlik/negatif ihtimal" gibi. probable cause ile türkçe'de çakışmasının sebebi de bu sanırım, cause daha olumlu bir kelime. bir şeyin oluşma sebebini ifade ediyor.türkçe'ye kabul edilebilir ihtimal gibi çevrilse daha mantıklı olabilir.
(nargile - 4 Ağustos 2014 04:28)
aynı zamanda hip hop tarihinin köşetaşlarından biri olan 1996 tarihli jay-z albümü. başlıktaki sadece bir entry'nin albümle ilgili olması açıkçası garibime gitti.efsane albümün tracklist'i şöyle:1. can't knock the hustle2. politics as usual3. brooklyn's finest4. dead presidents ii5. feelin it6. d'evils7. 22 two's8. can i live9. ain't no nigga10. friend or foe11. coming of age12. cashmere thoughts13. bring it on14. regrets
(ryan shawcross - 16 Şubat 2016 21:29)
makul şüphe.(bkz: ingilizce hukuk dili)
(zvezda - 29 Mart 2005 01:19)
jay-z abimizin ilk stüdyo albümüdür. ve jay-z’den ziyade shawn carter’ı anlatır bu albüm bize. nereden geldiğini, hikayesini burada anlatır. hemen sonrasında seri şekilde shiny suit diye tabir ettiğimiz o türe geçiş yapar zaten in my lifetime albümüyle başlamak suretiyle. bu albüm gerçek anlamda bir başyapıttır, ve bu türe yani hip-hop janrına uzun yıllar yön vermiş ve hala yön vermekte olan jay-z’nin köklerini, önceden de belirttiğim gibi shawn carter’ı anlatır. her açıdan tam bir albümdür, içinde liste şarkıları da vardır, ki olması mecburidir bunların, old school ama bir o kadar güzel ve basit prodüksiyonlu, ama fazlasıyla kaliteli şarkıları da içerir. bir soul ve r&b, dolaylı olarak da rap efsanesi mary j blige ile can't knock the hustle ve bence tarihin gördüğü en iyi kafiye yapan adam ve tarihin gördüğü en iyi rapçi, tabii ki the notorious big’den bahsediyorum, ile brooklyn's finestdüetleri enfestir, şahanedir. nas’ın efsane şarkısı the world is yours’dan sample alınmış dead presidents ii ve can i live şarkıları birer başyapıttır. hatta nas’ın şarkısını kullanmasını, meşhur nas ve jay beefi döneminde çıkan takeoverşarkısında şöyle açıklar : you made it a hot line, i made it a hot song.bu albümün sample’ları gerçekten karmaşık değildir, ama dinlerken insanı o kadar sarar ki albümü baştan dinlemeden yapamazsınız. sözlerine baktığınızda genelde sokak hayatını ve zorlukları anlatır bu albüm. ve bence the blueprintile jay-z’nin en iyi iki albümünden biridir.
(akekirkyedi - 25 Aralık 2017 03:40)
çoğu rap dinleyicisinin favori jay-z albümü olan, mafiaso rap'in popüler olmasında katkısı büyük olan rap albümü. ilk albümü olmasına ragmen jay z kendine olan güveni, karizmasıyla (lirikal anlamda) bu albümde kral olduğu mesajını çok net bir şekilde vermiştir. ıt was written ve all eyez on me'nin piyasayı domine ettiği bir dönemde dikkat çeken bir albüm olması hakkında çok şey yazmayı gerektirmiyor aslında. bundan sonra yaptığı hiç bir işe bunda ki kadar ruhunu koymadı. favoriler; feelin' it, d'evils, can i live, cant knock the hustle ve tabi ki dead president. not; aynı zamanda youtube'dan dinleyebileceğiniz tek jay z albümüdür. sanırım albümün hakları jay'de olmadığı için kaldırtamiyor.
(slums star - 20 Aralık 2018 17:47)
microsoft'un birçok tekel davasından yırtmasının sebebidir. allem eder kallem eder, bir şüphe oluşturur, "la yoksa günahına mı giriyoz adamcağızların suçlu değiller mi acep" dedirtmeyi başarırlar. nihayetinde de suçsuz bulunurlar. avrupa'da yemiyormuş ama. bilmem ben.
(ceydil - 23 Şubat 2006 09:22)
Yorum Kaynak Link : reasonable doubt