• "(bkz: channel islands)"
  • "(bkz: new jersey)"
  • "sportif amacli kiyafetlere (bkz: forma) de jersey denir."
  • "(bkz: jarse)"
  • "(bkz: penye)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    bir çeşit sığır ırkı.
    anavatanı ingiltere ile fransa arasındaki jersey adasıdır. türkiye’ye ilk olarak 1958 yılında amerikadan ,samsun un karaköy harasına getirilmiş, daha sonraları ingiltere ve danimarka dan da ithal edilmiştir. karadeniz bölgesi , jersey yetiştirme alanı olarak tespit edilmiştir. jerseyler süt sığır ırklarının en ufak yapılısıdır. inekler ortalama 400 kg. canlı ağırlıktadır. jerseylerde renk açık kahverenginden siyaha kadar değişir, en yaygın olanı geyik rengidir, bazıların da beyaz alacalık görülebilir. meme yapısı ve meme bağlantıları yönünden seçkin özeliklere sahip olan jerseyler, sütçü ırklar içinde yemi en ekonomik şekilde süte çevirir. jerseyler laktasyonda % 5-6 yağlı, 3.500-4.500 kg. süt verir. jerseylerde et verim özeliği yetersizdir.


    (metinaga - 23 Nisan 2007 03:56)

  • comment image

    spor amaçlı kıyafetlerde bir alt sınıftır.. genelde maç formaları için kullanılır.. formanın sırt bölümü, ön bölümünden daha uzunsa ''jersey'', sırt bölümü ve ön bölümü birbiriyle aynı ise direk ''shirt'' dir..


    (ayanux - 6 Kasım 2007 13:01)

  • comment image

    ayri para birimine ve parlementoya sahip olmasina ragmen, ingiliz kraliyetine bagli, ingiltere'nin en kucuk "county"si. dogal olarak ingiltere vizesi ile giris yapilabiliyor. londra'dan ucakla, fransa'nin kuzeyinden de feribotla 45 dakikada ulasilabiliyor. bisiklet ile bir ucundan digerine yarim saatte ulasilabilecek kadar da kucuk. waterloo, kensington gibi cadde isimlerini, trafigin soldan akmasini ve magazalarini ayri tuttugunuzda tam bir fransiz sehri. ancak biraz fransiz biraz ingiliz olmak uzere ve almanya'nin da 2. dunya savasinda 5 yila yakin isgali nedeniyle jersey kendine has bir kimlige sahip. bar ve restoranlar genelin aksine kiyi seridinde degil iceri kisimlarda konuslanmis durumda. ekonomisi off-shore bankacilik ve uluslararasi ticarete dayandigindan kisin bile bir adadan beklenmeyecek sekilde yogun. normalde bir off-shore sirketinin 2-3 kisinin 1-2 odali bir ofiste calistigi yer olmasi gerekirken, 5-6 katli 200-300 kisinin calistigi off-shore sirketlerinin olmasi bu konuda ne kadar gelismis oldugunun en onemli gostergesi. gelelim isin magazin kismina, botas'in 480 calisaninin jersey adasinda calistiginin gosterildigi yillarda, bu adada gercekten yasayan turklerin sayisini cok merak ederdim. tanistigim eskisehirli bir turk donercisinin sayesinde jersey adasinda 3 turkun yasadigini, bunun ikisinin donerci birinin de otelde resepsiyonist oldugunu ogrendim, basim goge ermedi
    ama bu sayi karsisinda hayal kirikligina ugradim, 90.000 kisinin yasadigi yerde 3 turk olur mu aq, okey bile oynayamazsin.


    (valerius - 20 Kasım 2008 01:57)

  • comment image

    ingiltere sınırları içerisinde bulunan ada. telsiz kodu "gj"dir.

    ülkemiz bu adacığı daha çok cep telefonlarına gelen yüklü faturalardan sonra tanımıştır * * *. son iki yıldır ülkemizce tanınma nedeni 480 vatanperver personelin ankara'da oturup bu adada çalışıp maaş almalarıdır.

    sanırsam dünyadaki ilk ve tek ışınlama, ışınlanma merkezi yine bu adada icat edilmiştir. başka türlü bu 480 kişi her gece ankara'daki evinde uyuyup sabah nasıl gidecekler taaa ingiltere'nin yanındaki bu küçük adacığa...


    (hayatacaylakkaldim - 15 Ağustos 2006 09:26)

Yorum Kaynak Link : jersey