Süre                : 1 Saat 33 dakika
Çıkış Tarihi     : 30 Aralık 2009 Çarşamba, Yapım Yılı : 2009
Türü                : Drama,Korku,Gizemli,Heyecanlı
Taglar             : hayalet,Konak,Mürebbiye,Çocuklar,Kadın çıplakları
Ülke                : İngiltere
Yapımcı          :  British Broadcasting Corporation (BBC) , BBC Drama Productions
Yönetmen       : Tim Fywell (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Henry James (IMDB)(ekşi),Sandy Welch (IMDB)(ekşi),Henry James (IMDB)(ekşi),Sandy Welch (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Michelle Dockery (IMDB)(ekşi), Eva Sayer (IMDB), Josef Lindsay (IMDB), Dan Stevens (IMDB)(ekşi), Mark Umbers (IMDB), Corin Redgrave (IMDB), Wendy Albiston (IMDB), Nicola Walker (IMDB)(ekşi), Sue Johnston (IMDB), Sarah Buckland (IMDB), Edward MacLiam (IMDB), Katie Lightfoot (IMDB), Nellie Burroughes (IMDB), Peter Bygott (IMDB), Honor Cargill-Martin (IMDB), Cameron Stewart (IMDB), Dina Lees (IMDB)

The Turn of the Screw (~ Yürek Burgusu) ' Filminin Konusu :
The Turn of the Screw is a TV movie starring Michelle Dockery, Eva Sayer, and Josef Lindsay. A naive and sexually repressed young governess is haunted by the ghosts of previous occupants of a mansion.


  • "(bkz: turn of the tide)(bkz: turn of the cards)"
  • "jane eyre ile çırpılmış the others"
  • "üzerine sonsuz spekülasyon yapılabilecek, nereye çekseniz oraya giden bir henry james novellası.(bkz: ben bugün bunu gördüm)"
  • "romanın yazılmasında henry james'in sigmund freud'la da iletişim kurduğu bilinen psikolog kardeşi william james'in de etkisinin olduğu su götürmez bir gerçektir. (çok havalı cümleler kurarım.)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    kimi eleştirmenlere göre problem, eserdeki öğretmenin karmaşık ve bastırılmış iç dünyasıdır. çocukların iyiliği için yaptığını sandığı şeyler, acı çekmekten (ve daha da kötüsü acı çektirmekten) hoşlanan bir kişinin davranış biçimini yansıtmaktadır. çocukların güvenliği için beslediği endişeler, aslında, öğretmenin, kendi öz benliği ile ilgili kaygı ve korkulardır.


    (arnold layne - 5 Temmuz 2007 00:43)

  • comment image

    kitabın 13.bölümünde geçen şu cümlelerden, öğretmenin (mürebbiye de diyebiliriz) kendini iyice vehimlere kaptırıp, giderek tırlatmakta olduğunu sezeriz.

    "...hortlakları görmediğim için tanrı'ya şükürler yağdıracaktım ama çocukların benden gizlediği birşey bulunduğuna bütün ruhumla inanıyordum. garip adımlarla ilerleyen saplantımı bugün anlatmak kolay değil." (çeviren: necla aytür)


    (arnold layne - 6 Temmuz 2007 14:42)

  • comment image

    romanın yazılmasında henry james'in sigmund freud'la da iletişim kurduğu bilinen psikolog kardeşi william james'in de etkisinin olduğu su götürmez bir gerçektir. (çok havalı cümleler kurarım.)


    (kirmizinintekrari - 12 Mayıs 2011 13:54)

  • comment image

    zamanında the innocents adıyla sinemaya uyarlanmış mürebbiyeyi deborah kerr oynamıştır. tıpkı bu film gibi izlemediğim ama fırsat bulunca izleyeceğim bir diğer ilginç uyarlama da mürebbiyenin jodhi may, işverenin colin firth tarafından oynandığı filmdir. asap bozan, karar verilmesi zor kitaplardandır. ama henry james hep böyledir.


    (flut - 10 Mart 2004 20:59)

  • comment image

    daha önce sahnelenirken bilet alıp gidemediğim, ancak izlemenin bugüne kısmet olduğu eser. süreyya operasının etkileyici atmosferinde izlemek ayrı bir lezzet. yalnız eser çok doyurucu değildi, ufak tefek eksiklikler söz konusuydu. buna rağmen izleyeni pişman etmiyor, gidip görülesi, dinlenesi, izlenesi.


    (pinkylips - 3 Haziran 2017 21:17)

  • comment image

    daha önce sahnelenirken izleyemediğim ki aslında çok şey kaçırmamış olduğum eser.
    hikaye oldukça kopuktu, bir konusu yoktu, neydi ne değildi derken bitti. yan locam sürekli esnedi. 'yav bir durun!' da diyemiyorsunuz.
    müzikler ise nasıl desem bir kaç yerde gerilim müzikleri güzeldi.
    gidip izleyelim denecek bir opera değil. üzgünüm.

    bir tek minik miles'ı beğendim.

    edit: bir de dob'un o en sevdiğim makine kahvelerinden içtim.
    çok seviyorum!


    (plates topu - 5 Haziran 2017 11:57)

  • comment image

    hepi topu 120 sayfa henry james gotik novellası. kapağına, illüstrasyonlarına özenilirse 170 sayfaya kadar çıkmış.
    marksist, freudian (basım yılı 1898 olan kitabın, 1923 basımlı ego ve id kitabına gönderme yaptığını iddia etmek ne kadar doğru bilinmez), jungian, gay değerlendirmeleri, the innocents (1961) gibi birebir uyarlamaları, the others (2001) gibi ağır etkiledikleri, tv'den tiyatroya tamamen, kısmen aktarılması, operaya, eleştiriye, makalelere konu olması, nerdeyse her okuyanın alıp bir parçasını ısırarak koparma ihtiyacı duymasıyla ünlü.
    muhtemelen popülaritesini, insanların hayatlarını yönlendiren en kuvvetli hissin korku olması ve sırf bu fonksiyonu yüzünden insanlarca bilinçli ya da bilinçsiz olarak beslenmesini benim diyen psikoloji kitaplarından daha iyi yorumlamasına borçlu. romanda hayal-gerçek çizgisini bu kadar flu tutup ona rağmen marksizmden fruedyenliğe tuzluğu kapanın koşarak yorumladığı iş çıkarması bile süleyman demirel suratlı henry james'in kaleminin keskinliğini gösterir.
    öyle ki tüm diğer victorian horror sayılabilecek romanlar komodinin üzerinde uyku öncesi biraz göz yorsun diye tutulabilecekken the turn of the screw'ü bu kategoriye sokmak aptallık olur. çünkü o uyku kanatlanıp uçar, yalan olur, geriye dertli baykuş gibi yuvarlak gözleriyle camdan dışarı bakan içinden çıkmış seni izleyen sana "ı must have thrown myself, on my face, on the ground" derken bulabilirsin.


    (roseamongtheruins - 24 Aralık 2017 15:12)

Yorum Kaynak Link : the turn of the screw