Çıkış Tarihi     : 12 Mart 1980 Çarşamba, Yapım Yılı : 1980
Türü                : Drama
Ülke                : İngiltere
Yapımcı          :  British Broadcasting Corporation (BBC) , London Film Productions
Yönetmen       : Simon Langton (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Philip Mackie (IMDB)(ekşi),Émile Zola (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Kate Nelligan (IMDB), Mona Washbourne (IMDB), Brian Cox (IMDB)(ekşi), Richard Pearson (IMDB), Timothy Bateson (IMDB)(ekşi), Philip Bowen (IMDB), Jenny Galloway (IMDB)(ekşi), Alan Rickman (IMDB)(ekşi), Kenneth Cranham (IMDB), Christopher Benjamin (IMDB), Jacob Witkin (IMDB), Arthur Whybrow (IMDB), Cyril Conway (IMDB), Jane Gurnett (IMDB), Steven Crossley (IMDB), Roger Ostime (IMDB), Michael Cule (IMDB), Zoe Hendry (IMDB), Rochelle Rose (IMDB), Deborah Reed (IMDB), Stephen Reed (IMDB)

Thérèse Raquin (~ Teresa Raquin) ' Dizisinin Konusu :
Thérèse Raquin is a TV mini-series starring Kate Nelligan, Mona Washbourne, and Brian Cox. Based on the novel by Emile Zola, Therese Raquin is a tale of passion, obsession, and the psychological aftermath of an unforgivable deed....


  • "en meshuru 1953'te marcel carne tarafindan olmak uzere birkac defa da filme cekilmistir."
  • ""... bir hafta boyunca orleans memurları başka birşey konuşmadılar; kendi içlerinden birinin boğulmuş olmasıyla övünüyorlardı..." * kanımca kitabın has cümlesidir.(bkz: naturalizm)"
  • "yaşlı kadının sonunu düşündüren kitap."




Facebook Yorumları
  • comment image

    emile zolanin 1867'de yazdigi roman. konusu ciliz ve hasta kuzeni ile evlendirilen ve tekduze hayattan sikilmis bir kadin olan therese'in tembel ama yakisikli koylu laurent ile devam ettirdigi iliskisi yuzunden....

    gerisi spoiler oluyor işte.


    (anakha - 3 Mart 2002 23:02)

  • comment image

    sucluluk duygusunun insani nasil yaktigini cok iyi anlatan bir romandir. emile zola oyle ayrintili ve atesli anlatir ki karakterlerin durumunu, bir acayip olmaya baslarsiniz okurken..ayrica kuzenin annesinin kitabin sonundaki zaferi etkileyicidir..


    (wounded walker - 11 Haziran 2002 18:47)

  • comment image

    "... bir hafta boyunca orleans memurları başka birşey konuşmadılar; kendi içlerinden birinin boğulmuş olmasıyla övünüyorlardı..." * kanımca kitabın has cümlesidir.
    (bkz: naturalizm)


    (zalle - 14 Ağustos 2008 20:06)

  • comment image

    bastırılmış duyguların ne kadar tehlikeli bir hale dönüşebileceğini kanıtlayan kitaptır.

    --- spoiler ---
    halası tarafından büyütülen, ve yine halasının oğlu zayıf ve hastalıklı camille ile evlenen therese raquin'in laurent'le yaptıkları, halasının onu yetiştirme biçimiyle doğrudan alakalıdır. annesinin cezayir'li kanını** taşıyan therese; öyle soğuk ve çirkin bir çevrede, baskılı bir şekilde yetişmesi ve mutsuz evliliği sonucu, sonunda suçluluk duygusuyla delirmesine neden olacak hatalar yapar.
    ---
    spoiler ---


    (blueshifted - 21 Nisan 2011 17:23)

  • comment image

    o kadar etkileyici bir dille yazılmış bir kitaptır ki, olaylara bir okuyucu olarak şahit olmamızı değil olayları hissederek içinde yer almamızı sağlamıştır emile zola.
    kitabın her bölümünde insan psikolojisi derinlemesine analiz edilerek okuyucuya sunulmuş ve yazar üslubunu koruyarak kitabın sonuna doğru heyecanı zirveye çıkartmayı başarmıştır okuyucu adını. evet bu yorumun ardından yapabileceğim en taraflı ekleme, bayan raquin'in sonunun çok güzel olmuş olması ki okumamış arkadaşlar için buraya bir şey yazmayacağım.
    ha bir de aşk için cinayet bile işleyebilecek birisi varsa yakınınızda mutlaka bu kitabı okusun önce.


    (cuban pete - 26 Haziran 2011 21:26)

  • comment image

    okuduğum en etkileyici, sarsıcı kitaplardan biri. varlık yayınları'nın samih tiryakioğlu çevirisini okudum. kitap son derece özensiz bir şekilde basılmış. hemen her çeşit hataya rastlıyorsunuz okurken, mutlaka ciddi anlamda gözden geçirilmesi lazım. ancak tiryakioğlu'nun çevirisini de gerçekten çok beğendim. harika bir iş çıkarmış, ders niteliğinde bir çeviri diyebilirim.


    (arachnid - 24 Aralık 2012 18:25)

  • comment image

    lise yıllarında okuduğum, etkisinden bir süre kurtulamadığım kitap. natüralizm akımındandı yanılmıyorsam. haliyle her türlü bunalım, tutku, nefret tüm çıplaklığıyla yansıtıldığı için yer yer rahatsız ediciydi. madame raquin gözümde oldukça sert, disiplinli, somurtkan, ciddi ve sevimsiz biri olarak canlanmıştı. laurent ise camille'in hem fiziksel hem de duygusal olarak zıttı gibiydi. laurent ne kadar uzun boylu, iri, canlı ise camille de o denli kısa, çelimsiz, minyon ve zayıf mizaçlıydı. therese'imiz ise önceki entrylerde belirtildiği üzere bastırılmış cinselliğinin esiri olmuş, kendini güçlü sanan ama aslında zayıf karakterli biriydi. 2013 yılında kitabın filmi gösterime girecekmiş. bir filmi izlemeden olumlu ya da olumsuz yorum yapmak hiç huyum değildir ama madame raquin için jessica lange*'ın, therese raquin içinse elizabeth olsen*'ın seçilmiş olması kafamda olumsuz bir önyargı oluşturmadı değil. camille'i tom felton*'ın oynayacak olması ise biraz 'eh' dedirtti. neyse, izleyip göreceğiz.


    (charlotte light and dark - 24 Aralık 2012 18:37)

  • comment image

    bu kitabı ilkokulu bitirdiğim zaman okumuştum, okudugum sırada o kadar dünyadan bihaberdim ki, yazarın adıyla kitabın adını bile ayırt edememiştim kapağa bakıp. bugün tablolara bakıp, insan yüzlerinden ürküyorsam bunda therese ile laurent'ın, camille'ın tablosuna bakarak onları gözlediklerini düşünmelerinin etkisi çoktur. o zamanlar ne akımlardan haberim var, ne popüler yazarlardan; birinin evinde görüp okumak için almıştım. yıllar sonra emile zola'nın kim oldugunu öğrenip yeniden okudumda ise o yıllarda etkilenmeme hiç şaşırmadım, böyle gercek bir anlatım, böyle çarpıcı bir kitap yoktu çünkü.


    (zerrin egeliler vs heather brooke - 10 Eylül 2013 15:13)

Yorum Kaynak Link : therese raquin